Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування їли Коніка в домашніх умовах: догляд та утримання

  1. опис виду
  2. Догляд за Коніка в домашніх умовах
  3. Грунт
  4. освітлення
  5. полив
  6. Температура повітря
  7. внесення добрив
  8. Проблеми, що виникають при вирощуванні Коники
  9. Поширені хвороби Коники
  10. Методи боротьби з комахами-шкідниками

Декоративна конусоподібна ялинка Коніка при вирощуванні в будинку не перевищує 30 см у висоту, в той час, як в природному середовищі зростання може досягти двометрової висоти. Батьківщиною їли є Північна Америка. Коніка - невибаглива рослина, але перед її покупкою варто ознайомитися з агротехнікою вирощування канадської ялини, щоб уникнути проблем.

невибаглива

зміст:

опис виду

Коніка має форму конуса. Пухнасті гілочки їли утворюють густу крону, так як відстань між междоузлиями невелике. Голки невеликі за розміром, світло-зеленого кольору, досягають в довжину 6-10 мм. При хороших умовах утримання діаметр їли може досягти 80 см. Коренева система - поверхнева, знаходиться в верхньому шарі грунту, а не йде вглиб грунту.

Інтенсивність приросту не може порадувати, адже ялина Коніка відноситься до медленнорастущих рослинам. Приріст за рік становить всього лише 2-3 см, іноді до 6 см. У природних умовах зростання тривалість життя становить 300-500 років.

Догляд за Коніка в домашніх умовах

при вирощуванні їли необхідно врахувати особливості рослини. Ялина Коніка - медленнорастущий карлик, що віддає перевагу суглинних грунт з додаванням піску, торфу і перепрілого гною. для посадки не можна використовувати почвогрунт з високим вмістом вапна. Ялина любить вологий грунт, але перезволоження згубним чином позначиться на рослині .

Коніка обожнює душ, тому щоденне обприскування піде їй тільки на користь.

Складові успішного вирощування їли Коніка в домашніх умовах:

  • Грунт
  • яскраве освітлення
  • помірний полив
  • Температурний режим
  • Своєчасне внесення добрив

Грунт

Придбане в магазині рослину слід відразу пересадити в новий грунт, так як технічний грунт швидко пересихає і характеризується відсутністю поживних речовин в своєму складі. При пересадці не слід руйнувати звичний для рослини субстрат, щоб не пошкодити коріння. Для посадки ялини потрібно взяти звичайну садову землю з вмістом глинистих компонентів. Такий грунт буде утримувати вологу.

освітлення

Їли Коніка, для хорошого розвитку, потрібен тривалий світловий день о 10 годині. Якщо недостатньо природного освітлення, слід влаштувати підсвічування за допомогою люмінесцентних ламп. Ялина віддає перевагу розсіяному яскраве світло.

Якщо Коніка стоїть на підвіконні, щоб уникнути опадання голок, слід час від часу перевертати горщик, щоб забезпечити хвої рівномірний освітлення.

полив

декоративна ялина не переносить застою води, перезволожений грунт призводить до того, що голки стають темно-червоними. Тому поливати рослину потрібно тільки раз в тиждень. У літню пору ще слід звертати увагу на стан грунту в діжці. Якщо земляний кому просох, значить, потрібно полити рослину. Недолік вологи також поганий, як і надлишок. Це може привести до пожовтіння голок і вони обсипаючи. При поливі потрібно рівномірно зволожувати весь грунт в діжці.

Ялина Коніка добре реагує на обприскування. Позакореневе підживлення добре позначається на розвитку рослини і нормалізує водний баланс.

Температура повітря

При вирощуванні їли Коніка в домашніх умовах, можна зіткнутися з такою проблемою, як температурний режим, особливо в зимовий час. Дуже складно в квартирних умовах забезпечити оптимальну температуру , Наближену до природних умов зростання. Взимку рослина відпочиває, тому витримати період спокою ялина зможе тільки при температурі не вище + 10 ° C. Якщо в квартирі завжди жарко, можливо осипання хвої.

Щоб уникнути загибелі рослини, ялина можна винести на засклену лоджію. Коніка з легкістю переносить зниження температури нижче 0 ° C, але при цьому потрібно спостерігати за грунтом в горщику: вона не повинна промерзнути.

Влітку температура завжди висока, але їли вона не шкодить. Головне, завжди підтримувати грунт у вологому стані і забезпечити рослині приплив свіжого повітря, проводячи щоденне провітрювання приміщень.

Увага!

Не можна розташовувати ялина поблизу вікна з південної сторони. Пекучі промені сонця можуть обпекти крону.

внесення добрив

підгодовувати рослина необхідно 1 раз на рік: рано навесні, коли ялина «виходить» зі стану спокою , Або пізно восени. Конику потрібні комплексні азотовмісні добрива. У спеціалізованих магазинах продаються збалансовані добрива для хвойних рослин . Сухі гранули вносять в грунт біля стовбура дерева, а потім рослина як слід, поливають. Але краще використовувати мінеральні добрива розчинної форми. для підгодівлі однієї рослини досить 15 г комплексного добрива . З широкого вибору добрив можна порадити підгодовувати Епін, холом і цирконом.

Проблеми, що виникають при вирощуванні Коники

При вирощуванні в будинку можна зіткнутися з деякими проблемами, з такими, як пожовтіння і опадання голок, хвоя може стати тьмяною і матовою.

Пожовтіння і опадання хвої відбувається в результаті неправильного догляду : Не дотримується температурний режим, надмірний полив і потрапляння прямих сонячних променів. Постраждалі гілки вже не відновляться, а от інші потрібно врятувати. Рекомендується провести роботу над помилками і здійснити правильний догляд. У спеціалізованих магазинах продаються біо-регулятори - перша допомога при пожелтении голок.

Тьмяна і матова хвоя. Причина - недостатньо окислений грунт. Потрібно змінити його склад. Для цього потрібно взяти верхній шар з-під будь-якого хвойного рослини і внести його в діжку зі зростаючою в будинку ялиною. Під час підсипання лісового грунту можна пошкодити і оголити кореневу систему рослини.

Поширені хвороби Коники

Всі рослини, рано чи пізно схильні до інфекційних і грибкових захворювань. Ялина Коніка - не виняток.

Грибкові захворювання, які пошкоджують Коніку:

  • Шютте - хвойна хвороба
  • трахеомікоз
  • іржа

Якщо рослина уражається хвойним грибком, розвивається хвороба Шютте. Голки стають чорними, з часом з'являється білуватий наліт і, врешті-решт, вони опадають. Як відомо, у ялини голки не поновлюються . Для лікування захворювання застосовується 3% розчин мідного купоросу. Досить однієї обробки. Потім слід обприскати рослину хімічними препаратами: Алірілін-Б або Тріходермін. При сильному ураженні рослина доведеться спалити.

Грунтовий грибок, поселяясь на поверхні грунту, призводить до захворювання трахеомікоз. Молоді їли схильні до цього захворювання більшою мірою, ніж дорослі. Грибок не щадить кореневу систему. У заражених рослин хвоя набуває червонуватого відтінку і опадає. Лікування не принесе позитивних результатів, тому при такому захворюванні краще відразу позбутися зараженого примірника.

Гілки уражаються іржею - грибковим захворюванням. Воно проявляється в освіті наростів оранжевого кольору. Голки жовтіють і осипаються. Для лікування використовуються Гліокладін, Вектра. Чотириразова обробка протягом місяця з інтервалом в 1 тиждень допоможе вилікувати захворювання.

правильний догляд за рослиною дозволить уникнути захворювань. А якщо не вдалося встежити, потрібно вжити своєчасних заходів для лікування хвороб.

Методи боротьби з комахами-шкідниками

Крім хвороб, ялина Коніка схильна до нападу шкідників. Їх небагато, але оселившись на рослині, вони можуть його погубити.

Комахи-шкідники:

  1. Жук-короїд
  2. ложнощитовка Їжакова

Паразитує жук-короїд приносить чималу шкоду їли Коніка. Він прогризає кору, забирається в важкодоступні місця і відкладає яйця. Далеко від людського погляду личинки прекрасно себе почувають і харчуються деревиною. З жуком дуже складно вести боротьбу, тому що нові особини дуже швидко з'являються на світ.

Паразитує, досить небезпечне комаха, як ложнощитовка Єжова, активізує свою діяльність в останній декаді травня. Небезпечна тим, що швидко розмножується. Одна самка здатна відкласти до 1500 личинок. Дізнатися поява паразита можна по невеликих кульок коричневого кольору, це і є личинки ложнощитовки. Результат діяльності комахи призводить до опадання хвої. Для боротьби потрібно застосовувати ефективне засіб БІ-58, використовуючи його 3% розчин.

Як тільки з'являться ознаки пошкодження рослини шкідниками, необхідно відразу ж приступити до обробки домашнього вихованця. Не можна зволікати, адже комахи розмножуються дуже швидко, а їх діяльність може погубити рослина.

Всупереч думці, що в будинку неможливо виростити хвойні рослини, при хорошому і правильному догляді за ялиною Коніка, можна забезпечити їй нормальний розвиток, і вона порадує господаря щорічним приростом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама