Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування канн з насіння в саду у відкритому грунті, фото і відео

  1. Канни в приміщенні
  2. Канни на вулиці

Канна - трав'яниста квітуча рослина, яке налічує близько півсотні сортів. Більшість з них є чудовою прикрасою в саду. Однак є й ті, які здатні радувати своїм цвітінням виростаючи і не в відкритому грунті. Вирощування канн здатне подарувати чимало естетичного задоволення, натомість на НЕ клопіткий, але уважний догляд.

Зміст статті

Канни в приміщенні

багато вирощують канни в домашніх умовах . Однак вибираючи для цих цілей, потрібно звернути увагу на сорти, адже багато хто з-за великих розмірів все ж краще вирощувати в саду. Відповідними сортами є «Кроз», «Лівадія», «Річард Уоллас», «Суевія», «Конфетті».

Стати рослиною, яка вирощується в горщику, канна може з народження, тобто, будучи посадженою туди з насіння. Або ж може бути пересадженою, після проростання в саду. При виборі останнього способу, необхідно не забути обробити землю з викопаним рослиною проти комах, щоб вони не докучали рослині в новому будинку і не заразили інших його мешканців.

Деякі квітникарі-аматори вважають, що вирощування канн будинку є навіть менш складним, ніж на вулиці.

  1. Головне, чого потребує канна в домашніх умовах - велика кількість яскравого освітлення. Також потрібно стежити за тим, щоб повітря в приміщенні не був сухим. Особливо це стосується зимового періоду, коли кімнати опалюються і поблизу батареї канна може відчувати себе особливо погано. Щоб джерело тепла не іссушівал навколишнє повітря, необхідно вжити заходів для його додаткового зволоження. Допомогти може ємність з водою на тій же батареї або ж включений зволожувач повітря.
  2. Не зайвим буде в домашніх умовах також обприскувати стебла і повітря навколо рослини, а також обережно протирати.
  3. Полив і частота підгодівлі повинна бути більш поміркованою, ніж для канни, що росте в саду. Хоч рослина це і любить вологу, проте варто вберегти його від затоки. Через надмірне поливу квітка може захворіти бактеріозом, від якого часто і гине. Серед симптомів білий наліт на листі з подальшим її потемніння.
  4. Щоб канна добре себе почувала в приміщенні, їй потрібно відтворити умови, при яких вона в потрібний час зможе піти в стан спокою і відпочити, як це буває при вирощуванні на вулиці. Для цього необхідно поступово скоротити полив до повного його припинення, а також провести обрізання, залишивши всього сантиметрів 15 над підставою. Потім необхідно квітці забезпечити досить низьку температуру - близько 12 градусів тепла.

Поза цього періоду, який триває всього близько 60 днів, канна здатна цвісти практично цілий рік. А значить, присвятити свій час догляду за цією красунею безумовно варто.

Канни на вулиці

Посадка канн на відкритому повітрі повинна проводитися тільки після того, як мине загроза можливих весняних заморозків. Краще поки на календарі не буде вже друга половина травня події не квапити. Інтенсивного росту і бурхливого цвітіння допоможе домогтися техніка створення, так званої, «гарячої підстилки». Для цього потрібно підготувати яму, діаметром близько півметра і засипати її свіжим гноєм, приблизно на 20 сантиметрів. Однак від нього сама рослина має відокремлювати ще куля грунту, висотою в 25 сантиметрів, який потрібно добре зволожити перед розміщенням кореневища.

У самому змісті канни на вулиці мало чим відрізняється від домашніх умов. Доповнюється тільки боротьбою з бур'янами, розпушуванням і захистом від перших заморозків, після приходу яких і входженням квітки в стадію спокою, його можна викопати. А до цього моменту, після того, як канна відцвіте, її потрібно високо підгорнути. Це допоможе захистити кореневище рослини від можливої ​​небезпеки перемерзнути. Також при необхідності потрібно потурбуватися про захист насіння від замерзання.

Розмноження канн, як у відкритому грунті, так і в домашніх умовах можливо двома способами - діленням куща, а також за допомогою насіння.

  1. Для першого способу потрібно в першу чергу знати нюанси збору самого насіння у рослин, які ростуть в саду. Варто враховувати, в першу чергу наближення заморозків. Насіннєва коробочка ні в якому разі не повинна випробувати на собі сильний холод. Є два варіанти, дозрівання насіння до настання осіннього похолодання на рослині, або ж зріз насіннєвий коробочки завчасно і переміщення її в приміщення, де в теплі вони дійдуть. Про зрілість насіння підкаже їх забарвлення - вони повинні бути темні.
  2. Перед безпосередньою посадкою необхідно провести підготовку насіння, щоб ті мали найкращі шанси проклюнуться. Для цього вдаються до різних способів, головне завдання яких истончить верхній захисний шар насіння. На вулиці висаджувати насіння відразу не можна. Потрібно спочатку дочекатися їхнього сходження, а це близько чотирьох тижнів, забезпечуючи температуру навколишнього середовища в межах 22 градусів. Потім, якщо рослина - майбутній садовий мешканець, потрібно допомогти рослині загартується і потримати при більш низьких градусах, але не нижче 16.

Поділитися з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама