Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування коріандру з насіння на підвіконні і у відкритому грунті

  1. Особливості посадки коріандру в горщики
  2. Як сіяти насіння коріандру для вирощування на підвіконні?
  3. Про вирощування коріандру на ділянці у відкритому грунті
  4. ВІДЕО: посадка коріандру в горщик з пляшки

Зелень коріандру вважається відмінним джерелом вітамінів, амінокислот, мінералів, вона сприяє кращому засвоєнню важких м'ясних страв, швидко розщеплюючи білки Зелень коріандру вважається відмінним джерелом вітамінів, амінокислот, мінералів, вона сприяє кращому засвоєнню важких м'ясних страв, швидко розщеплюючи білки.

При систематичному включенні зелені в раціон нормалізується сон, знижується тиск, за рахунок загальнозміцнюючих властивостей можна домогтися поліпшення стану організму - ось настільки корисний коріандр, вирощування з насіння якого можна освоїти навіть на підвіконні.

кінза , Як називають зелень коріандру, славиться не тільки гастрономічними перевагами, вона часто застосовується в народній медицині для нормалізації роботи нирок, шлунково-кишкового тракту, відварами можна зміцнювати нервову і серцево-судинну системи, використовувати при лікуванні ран.

Особливості посадки коріандру в горщики

Хоча рослина холодостійка, воно дуже світлолюбна, тому розміщувати контейнера з насінням потрібно на самому сонячному підвіконні. Чим більше сонця отримає рослина, тим соковитіше і ароматні виросте зелень.

До особливостей посіву можна віднести:

При висіванні в розсадний ящик відстань між насінням має бути приблизно 4-5 см, між рядами - не менше 10 см, глибина загортання насіння - 1 см.

Деяким господаркам подобається вирощування коріандру з насіння на підвіконні в невеликих ємностях загущеними посадками, таким чином, виходить пучок зелені одноразового використання.

Як сіяти насіння коріандру для вирощування на підвіконні?

Вибираючи грунт для посіву, перевагу краще віддати суглинистим або супіщаним сумішей з нейтральною кислотністю Вибираючи грунт для посіву, перевагу краще віддати суглинистим або супіщаним сумішей з нейтральною кислотністю. Для нейтралізації грунту додавати потрібно на кілограм землі 2-3 столові ложки деревної золи.

Ємності для посіву годяться тільки такі, які будуть забезпечувати корінцях повітрообмін, найкраще використовувати дерев'яні, керамічні неглазуровані або пластикові контейнери, горщики , Ящики.

Вирощування коріандру з насіння в домашніх умовах проводиться з попереднім їх замочуванням години на 3, щоб прискорити процес проростання.

Для вирощування на підвіконні добре зарекомендували себе сорти:

  • «Айдар»;
  • «Нектар»;
  • «Пікантний»;
  • «Ранній».

У заздалегідь зволожений грунт висіваються насіння на глибину 1-1,2 см і присипаються легкої родючою землею. Зрошення проводити краще з пульверизатора, щоб грунт не ущільнюється. Поява перших сходів почнеться приблизно через 10-14 днів.

При появі перших сходів ящики або контейнери краще тимчасово тримати в приміщенні зі зниженими температурами, щоб сіянці не витягувалися. Далі, незважаючи на холодостійкість, пряна зелень буде швидше рости при температурі не нижче 15 ° С, тому ємності слід знову перенести в більш тепле приміщення.

Технологія вирощування коріандру така, що в зимовий період йому недостатньо природного освітлення, необхідно досвечивание люмінесцентними або фітолампи Технологія вирощування коріандру така, що в зимовий період йому недостатньо природного освітлення, необхідно досвечивание люмінесцентними або фітолампи. Забезпечуючи світловий день 12-14 годин, можна досягти непоганих врожаїв зелені на підвіконні.

Коріандр відноситься до вологолюбні рослини, тому любить поливатися і грунт в горщику завжди повинен бути вологий. Рихлити поверхню грунту потрібно раз в тиждень, достатня кількість кисню необхідно коріандру для розвитку. Щоб коренева система не страждала від перезволоження, слід на дно ємностей для вирощування насипати шар дренажу.

Про вирощування коріандру на ділянці у відкритому грунті

Для посіву коріандру у відкритому грунті ділянку вибирається сонячний і вирівняний, в низинах грядки розташовувати не радиться, бо насіння вимокнуть, не встигнувши прорости.

Восени, при перекопуванні майбутніх грядок, їх необхідно удобрити, на збідненої землі урожай коріандру вийде досить мізерним.

Починати вирощування коріандру в відкритому грунті можна ранньою весною, як тільки підсохне і прогріється грунт Починати вирощування коріандру в відкритому грунті можна ранньою весною, як тільки підсохне і прогріється грунт. Витрата насіння приблизно розраховують на 1м2 2-3 грами. Занадто заглиблювати насіння в землю не слід, 1-2 см - найкраща глибина посадки.

Щоб мати конвеєр свіжої зелені, досвідчені городники сіють насіння коріандру через кожні 2 тижні до настання спекотної погоди, ближче до літа кінза швидко починає старіти і стрелковаться.

Роботи, які потрібно проводити на грядках із зеленню коріандру: регулярні поливи і розпушування грунту, зміст посадок вільними від бур'янів. Після кожної зрізання зелені обов'язкові поливи з підгодівлею. Якщо насіння були посіяні густо, сходи краще прорідити, тоді коріандр формує рунисту розетку листя.

ВІДЕО: посадка коріандру в горщик з пляшки

Самий бюджетний варіант посадки коріандру будинку розглянуто в рамках відео:

Як сіяти насіння коріандру для вирощування на підвіконні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама