Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці як бізнес

  1. Чому саме полуниця
  2. Беззаперечні плюси полуничного бізнесу
  3. Що таке ягідний блок
  4. передбачуваний дохід
  5. На завершення про трудовий ресурсі

Людина, що працює на землі з голоду не помре - аксіома, яка не потребує доказів. Але трактувати цю точку зору потрібно більш широко. Адже, під поняттям «земля-годувальниця» мається на увазі ще й можливість отримання фінансового успіху. Головне вибрати напрямок діяльності до душі і інвестувати певний ресурс - трудовий і фінансовий. Як варіант побудови власного високорентабельного справи ми пропонуємо розглянути вирощування полуниці як бізнес.

Як варіант побудови власного високорентабельного справи ми пропонуємо розглянути вирощування полуниці як бізнес

Чому саме полуниця

Звичайно ж полуничний бізнес не є ноу хау в сегменті бізнес-ідей. Однак ми хочемо зробити акцент на технологічних нововведеннях, які сьогодні дозволяють зробити це звичне і зрозуміле для більшості середньостатистичних громадян заняття в високопродуктивний джерело доходу, причому постійного.

Увага! Полуниця як бізнес може вирощуватися при цілорічному циклі. За основу може бути взята голландська технологія, що припускає спеціальну блочну систему. Практичний досвід підтверджує, що в цьому випадку врожайність при усереднені показники буде рана 38 кг з 1 м. Кв.

Беззаперечні плюси полуничного бізнесу

  1. Майже 3/4 року відсутні конкуренція, а значить ароматна смачна продукція реалізується за високою ціною.
  2. Порівняно невеликі грошові інвестиції на старті.
  3. Вирощування полуниці як бізнес - діяльність високорентабельна в межах 10-100%. У переважній більшості випадків, вже після закінчення першого сезону всі витрати окупаються.
  4. «Пробу пера» можна зробити, не оформлюючи ВП. Далі, нарощуючи обсяги, вибирається зручний пільговий податковий режим - законодавець дає кілька варіантів на вибір.
  5. Потрібно невеликий трудовий ресурс. В період організації діяльність взагалі досить для догляду за рослинами приділяти 3-4 години в день.
  6. Попит на продукцію є завжди.
  7. У своїй сім'ї круглий рік на столі є натуральна смачна ягода.

Полуниця як бізнес: особливості технології

Витратна частина стартапу: для прикладу взято звичайний сарай загальною площею 50 кв. м.

Цільове призначення Розмір витрат, рублі Разом 71000 Переобладнання приміщення: система зрошення, виготовлення блоків, пристрій освітлення, пр. 7000 Придбання торфу, перліту, добрив 7000 Пристрій теплі підлог 35000 Витрати на опалення в теплі місяці 2000 Саджанці (залежить від сорту) 20000

Увага! Технологія дозволяє використовувати для вирощування полуниці субстрат. Це значно знижує ризики виникнення хвороби рослин та пошкодження їх шкідниками.

Знизити витрати на початку шляху можна виростивши саджанці полуниці самостійно з насіння. Для кожного сорту виробник описує технологію. Головне скрупульозно її дотримуватися.

Що таке ягідний блок

  • В основі виготовлення такої конструкції лежить звичайний поліетиленовий мішок. Його наповнюють субстратом, що складається з перліту і торфу. На одному кінці мішок запаюється. Розмір мішка принципового значення не має, однак ми б рекомендували вибирати невеликі діаметри. Це дасть можливість на певній площі розмістити більше таких об'єктів.
  • Уздовж підготовленого таким чином мішка робляться надрізи - посадкові отвори. При цьому можливе виконання «композицій» в кілька ярусів. Для цього для підвішування верхніх мішків виконуються спеціальні опори. Відстань між сусідніми мішками - на 1 м. Кв. два-три мішки.
  • Полив проводиться за допомогою спеціально споруджений зрошувальної системи. За нею до кожного мішка надходить поживний рідкий розчин.

За нею до кожного мішка надходить поживний рідкий розчин

Увага! Якщо все зроблено правильно, то сорт мелкоплодной полуниці дасть з одного куща від 100 до 250 ягід, а великоплідний ягоди вдасться зібрати від 700 ягід.

передбачуваний дохід

Якщо взяти ціни станом на 2014 рік (до введення санкцій), то в середньому оптова ціна складе:

  • «Несезон» - 220 рублів за кілограм;
  • сезон - 40 рублів за кілограм.

З плантації за цілий рік можна отримати 3 врожаю обсягом близько 3800 кг кожен. Тобто 114000 кг за рік. Якщо це перевести в грошовий вираз, враховуючи, як оптову реалізацію полуниці, так і продаж через мережу супермаркетів, торгові точки на ринку, то дохід вийде близько 500000 рублів. Природно, з огляду на сьогоднішні реалії ці цифри дещо зміняться в бік збільшення, втім, як і видаткова частина.

На завершення про трудовий ресурсі

Все що описано в цьому матеріалі розраховане для вирощування полуниці як бізнесу сімейного. Тобто для догляду за плантацією, розташованої на 50 м. Кв. площі, досить буде двох пар рук, наприклад, чоловік-дружина. Тому на такому аспекті як зарплата працівникам ми акцент не робили. Для порівняння скажемо, що для обслуговування полуничною теплиці площею 250 м. Кв. буде потрібно залучення на допомогу не менше 5 осіб.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама