Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розмарину в квартирі, особливо посадки і догляду

  1. Що таке розмарин?
  2. Як виростити розмарин в квартирі?

Рослини, які з успіхом використовуються в кулінарії, можуть володіти і лікарськими властивостями. До їх числа відносять розмарин, культура не тільки вражаюча вишуканістю і красою, а й славиться своїми унікальними властивостями.

Що таке розмарин?

Що таке розмарин

Розмарин - багаторічний зелений чагарник з унікальною історією. Згідно з одними легендам - ​​він був подарований закоханій парі Афродітою, як символ їх вічної любові. У стародавньому Римі вважали, що розмарин - чарівна рослина, нагодована силою моря - квітки синього кольору.

У нашому кліматі це зазвичай домашнє рослина за рахунок своєї примхливості по відношенню до температури. Найчастіше розмарин вирощують саме будинки в горщику або ж в спеціально обладнаних оранжереях. В іншому, рослина стійко переносить різні дії шкідників і хвороби.

  • Культура, а саме відвари з неї можуть надавати гіпертензивну, тонізуючу, легку знеболювальну дію. Також відвар має жовчогінну дію.
  • Можуть бути використані ванни з розмарином при неврозах, подагрі. Помічено, що квітка благотворно впливає на запальних і неврівноважених людей.
  • Жінки вмивалися відваром розмарину для додання шкірі обличчя рівномірного кольору, для того щоб позбутися від червоності.
  • Також в косметології розмарин використовується для зміцнення волосся, для додання їм краси і природного блиску, може бути застосований для лікування лупи.
  • У кулінарії розмарин використовують як приправу. Листя рослини зі свіжим, трохи гіркуватим смаком додасть страв з м'яса, салатів дуже пікантний смак. За смаком розмарин нагадує складну суміш смаку лимона, сосни та евкаліпта. Його використовують як комплексну складову для приготування національних приправ, наприклад «трави Провансу».
  • Розмарин давно застосовується при маринуванні баранини, кролятини, для відбивання специфічного запаху м'яса і додання страві лісового аромату.
  • За рахунок його унікальних властивостей, розмарин можна використовувати як природний консервант для маринування продуктів.

Як виростити розмарин в квартирі?

Як виростити розмарин в квартирі

У квартирі можна вирощувати - розмарин лікарський (запашний). Це роблять за допомогою насіння, пересадки дорослої рослини або живцями. Для новачків найкраще почати доглядати за дорослим рослиною, для більш-менш досвідчених квітникарів цілком можна починати з вирощування рослини за допомогою живців або насіння. У будь-якому випадку, купувати продукти для розсади найкраще в спеціалізованих магазинах.

Розмарин - середземноморське рослина, яке вважає за краще тепло і сонце. Вкрай важко рослина переносить перепади температур. Горщик з розмарином, рекомендовано розмістити у сонячного вікна. Помічено, що чим більше культура отримала сонячних променів, тим більше в її листочках збереться ефірних масел.

Інструкція з вирощування розмарину з насіння:

Інструкція з вирощування розмарину з насіння:

  • Продумавши місце для вирощування, необхідно підготувати насіння і грунт для посіву. Грунт для розмарину повинна бути легкою і поживною.
  • Попередньо всі насіння повинні бути замочені в теплій воді на кілька діб для кращої схожості.
  • Для кращого росту можна спорудити невелику теплицю, але досвідчені квітникарі говорять про те, що ця умова - не необхідність. Якщо все-таки вирішено було накривати рослину, то попередньо потрібно полити його, але не влаштовувати «болото».
  • У момент проростання насіння, їм необхідно приділяти більшу увагу. Якраз в цей час паростки найбільш тендітні, для того щоб вони не загинули, необхідний правильний догляд. Провітрювати теплицю можна тільки вдень, виключно в теплі дні, так щоб рослина не відчувало сильного перепаду температур. Тільки молоді рослини є крихкими і примхливими, що не можна сказати про вже подорослішали.
  • Коли довжина розмарину досягне 10 см, помітно сповільнився ріст рослини, настає відповідний момент для пересадки розмарину в більшу посуд. Пересаджувати рослину в окремий горщик, необхідно акуратно - не травмуючи земляний грудку.
  • Після пересадки рослину необхідно полити і залишити в затемненому місці на деякий час.
  • Тільки через кілька днів розмарин можна виставити на підвіконня, при цьому на нього не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Правила догляду за розмарином:

Правила догляду за розмарином:

  • Вирощування розмарину будинку має на увазі і зимівлю рослини. Кращою температурою для цього можна вважати 5 - 15 градусів. Зимівля необхідна для цвітіння культури на майбутній рік.
  • Взимку світловий день дуже короткий, тому рекомендовано продовжити його за допомогою спеціальної лампи.
  • Розмарину необхідний помірний полив. Необхідно дотримуватися саме «золотої середини», не можна допускати переливу і пересихання грунту. У разі якщо розмарин отримає недостатньо вологи, то листя рослини починають жовтіти, а ось якщо його перелити - листки можуть взагалі впасти. Варто пам'ятати, що культура цілком може перенести нетривалу посуху.
  • Навесні також необхідно підрізати розмарин - для густого зростання. Кожні 5 - 7 років, необхідно проводити процедури по омолаживающей обрізку рослини. У лютому - березні зрізують пагони біля самої поверхні землі. Якщо у культури оголилися стебла, це говорить про необхідність обрізки.
  • Пересадка рослини в новий субстрат необхідна приблизно раз в 1 - 2 роки. Досвідчені квітникарі нагадують про те, що для розмарину необхідно обладнати місце з дренажною системою.
  • У період з травня по вересень, коли відбувається активна вегетація, рослина потребує підживлення, найкраще використовувати мінеральні та органічні добрива. Вкрай необхідний розмарину кальцій.
  • Зрізати розмарин можна, коли рослина виросте на 15 см, при цьому необхідно прищипувати верхівку, щоб воно краще кущів.

Читайте також:

Все ж вирощування розмарину з насіння досить трудомістка, найлегше посадити рослину за допомогою живців. Але для досвідчених садівників будь-який з варіантів не представить складності. Зате у Вашому домі завжди буде витончений кущик розмарину, який стане в нагоді Вам, як на кухні, так і для фіто-аптечки.

Що таке розмарин?
Як виростити розмарин в квартирі?
Що таке розмарин?
Як виростити розмарин в квартирі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама