Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування селери кореневого

  1. Посадка насіння селери кореневого
  2. Пікіровка розсади селери кореневого
  3. Висаджувати розсаду селери кореневого на грядку
  4. Догляд за посадками кореневого селери
  5. прибирання селери

У перший рік у мене не вийшов кореневої селера У перший рік у мене не вийшов кореневої селера. Розсада виросла чудова, зелень все літо стояла потужна а коріння зовсім кволі. Зате на наступний рік я постаралася не допускати помилок і отримала непогані ароматні коренеплоди селери.

Кореневої селера можна виростити тільки через розсаду. Для того, щоб отримати хороший урожай коренеплодів, садити насіння на розсаду рекомендується в кінці лютого - першій декаді березня.

Посадка насіння селери кореневого

Насіння практично не заглиблюють, трохи присипають землею, приблизно 0.2 см. Для дружного проростання насіння селери потрібна температура близько 25 градусів.

Можна сіяти насіння по снігу. На землю насипати приблизно 1,5 - 2 см снігу, по верху розкласти насіння, накрити і поставити в тепле місце. Я зазвичай використовую пластикові коробочки з прозорими кришками.

А деякі пророщують насіння селери на світлі (подивитися) . Для цього розсипають насіння на вологій серветочці і поміщають в пакет. При появі коренів висаджувати (можна зубочисткою) в землю на глибину до 0.5 см.

У цього способу є свої плюси: для пророщування потрібно зовсім мало місця і розсаджувати можна відразу по окремим стаканчиках.

Свіжі насіння проростає через 8 - 10 днів. Старі проростають до чотирьох тижнів. Насіння селери можуть зберігається 3-4 роки, але вже на наступний рік схожість різко падає.

Контейнер зі сходами слід поставити на світло і тримати весь перший час під прозорою кришкою Контейнер зі сходами слід поставити на світло і тримати весь перший час під прозорою кришкою. Через два - три дні селера вже весело зеленіє яскравими листочками.

Через два - три дні селера вже весело зеленіє яскравими листочками

Пікіровка розсади селери кореневого

Приблизно через місяць у розсади селери має бути по два справжніх листочка. Тоді сходи проріджують, залишаючи для кожного площа 5х5 см. Можна розсадити по горщиках, пріщіпнув третину корінця. Це потрібно для розвитку гарного коренеплоду.

Детальніше про розсаджування селери (подивитися) по окремим стаканчиках.

Розсада пересідає на грядки, коли мине загроза поворотних заморозків, у віці 2 - 2.5 місяці. До цього часу у селери вже має бути 4 - 5 справжніх листочка. Від холоду селера починає стрелковаться і тоді хороших коренеплодів вже не отримати.

Висаджувати розсаду селери кореневого на грядку

При пересадці рекомендується вкоротити коріння на третину і на чверть довжини - листочки. Садити потрібно акуратно, не заглиблюючись верхівкову бруньку.

Я зазвичай підсаджують селера на грядку до капусти, у них дуже хороша сумісність.

Найкраще відразу ж замульчувати грядку з посадженим селерою, що допоможе без зайвих турбот утримувати грунт вологою, пухкої і вільної від бур'янів.

Догляд за посадками кореневого селери

На початку серпня слід відгребти грунт від коренів селери, щоб приблизно половина коренеплоду була на поверхні. Слід також виламати по периметру старе листя. Це допоможе отримати хороші великі коренеплоди.

прибирання селери

Вибіркову прибирання кореневого селери можна починати в серпні, але поспішати не варто. Саме восени відбувається нарощування коренеплоду у багатьох сортів селери. У жовтні можна трохи підгорнути коренеплоди землею, щоб уберегти їх від морозів. Дорослий селера морозів не боїться і може витримувати короткочасні заморозки до -7 градусів.

Викопаний селера відмивається від землі, просушується. Черешки виламуються біля самої основи. Великі коренеплоди можна закласти на тривале зберігання в прохолодне місце. дрібні переробити, або закласти для вигонки зелені в зимовий час.

Збирання врожаю селери .


Буду вдячна, якщо поділитеся статтею в соціальних мережах:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама