Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Все про посіві петунії на розсаду: коли і як краще садити квітка

  1. Коли краще сіяти?
  2. визначення термінів
  3. Що говорить місячний календар
  4. особливості вирощування
  5. вибір насіння
  6. Умови для росту сіянців петунії
  7. посадка розсади
  8. У контейнерах
  9. У таблетках
  10. У касетах
  11. правильний догляд
  12. полив
  13. підживлення
  14. пікірування
  15. загартовування
  16. прищипування
  17. Висадка квітів на постійне місце
  18. Труднощі при вирощуванні розсади петунії

Петунія   - прекрасний   квітка   , Що вражає різноманітністю сортів Петунія - прекрасний квітка , Що вражає різноманітністю сортів. Не завжди вдається знайти готову розсаду бажаного виду, тому в цій статті ми вирішили розповісти про всі секрети вирощування розсади: сеемпетунію, які сприятливі умови створити для неї, як доглядати за підрослими саджанцями.

Коли краще сіяти?

Від вибору термінів посіву насіння багато в чому залежить схожість і подальший результат вирощування. Від вибору термінів посіву насіння багато в чому залежить схожість і подальший результат вирощування

визначення термінів

Усереднено рекомендується висівати насіння в другій половині березня. Однак деякі фактори можуть вплинути на терміни в ту чи іншу сторону:

  • якщо забезпечена хороша природна освітленість (вікна виходять на південь), посів насіння можна перенести на початок березня;
  • при можливості організувати додаткове підсвічування, петунію можна сіяти до кінця лютого;
  • посів насіння доведеться перенести на кінець березня-початок квітня, якщо вікна виходить на північну сторону.

Що говорить місячний календар

Дуже часто садівники і городники при виборі часу для посіву насіння керуються фазами Місяця. Далі наведемо рекомендації місячного календаря посадки петунії на 2018 рік. Сприятливими будуть такі дати:

  • лютий 2018 - 17, 18, 21, 22, 25-28;
  • березень 2018 - 21-29;
  • квітень - 17-24.

особливості вирощування

Після того як вибрано час посадки, слід зупинитися на виборі насіння і створення необхідних умов для їх успішного всхода. Після того як вибрано час посадки, слід зупинитися на виборі насіння і створення необхідних умов для їх успішного всхода

вибір насіння

Посів петунії на розсаду починається з вибору насіння. На сьогоднішніх день на вибір представлені два типи насіння:

  • Звичайні - збирають з рослин. У петуній вони дуже дрібні, за розміром нагадують насіння маку.
  • Дражировані, тобто поміщені в спеціальну водорастворимую оболонку.

З першим типом працювати складно з огляду на їх розміру, виникають складнощі з розподілом по грунті . Після сходів насіння не уникнути проріджування. В цьому плані дражировані насіння дуже зручні, але їм потрібно більше рясний полив , Так як необхідна волога для розчинення оболонки.

Чи знаєте ви?Петунія сурфінія і петунія махрова розмножуються тільки живцями , Так як ці сорти не дають насіння.

Умови для росту сіянців петунії

Для розсади петунії підходить пухкий грунт з нейтральною або слабокислою середовищем. відповідну грунт можна придбати в магазині або приготувати самостійно використовуючи:

Для нормалізації кислотності можна додати вапно або золу . Головною умовою зростання сіянців є постійна наявність освітлення, тому вибирайте для розсади найсвітліше місце в будинку. Для нормалізації кислотності можна додати вапно або   золу По можливості підсвічувати додатковими джерелами світла. Також для успішного проростання насіння потрібно забезпечувати постійну температуру близько 24-25ºС. Після сходів поступово знижують до 20ºС.

посадка розсади

Вирощувати розсаду можна трьома способами: в контейнерах, в таблетках або в касетах.

У контейнерах

Традиційним є вирощування розсади в контейнерах. Для цього використовуються горщики або миски, зазвичай пластикові. На дно контейнера обов'язково укласти дренажний шар, потім засипати підготовлену грунт . Традиційним є вирощування розсади в контейнерах Для того щоб позбутися від можливих шкідників , Перед посівом насіння землю поливають окропом.

Важливо! Насіння розкладають на поверхні і ґрунтом не присипають.

При такому способі обов'язковою є пікіровка після проростання саджанців, так як розсада петунії має досить розгалужену кореневу систему і подальше вирощування в одному загальному контейнері не принесе бажаних результатів.

У таблетках

Якщо ви придбали дражировані насіння, сіяти їх краще і зручніше в торф'яні таблетки. Для цього таблетку потрібно попередньо замочити у воді, потім злити зайву рідину і укласти їх в лоток. Якщо ви придбали дражировані насіння, сіяти їх краще і зручніше в торф'яні таблетки Розкласти в кожну по одній насінні, потім поливають водою зі шприца або піпетки. Загальну ємність накрити плівкою, склом або іншим прозорим матеріалом і поставити в тепле місце.

Такий спосіб сприятливо позначається на схожості, не потрібно подальша пікіровка. Крім того, по окрасу таблеток можна визначити, коли потрібно полив .

У касетах

Касети зручні своєю компактністю, а також тим, що в продажу можна знайти різну кількість і розмір осередків касет.

Для петунії вибирайте великі осередки заввишки близько 10 см. Висівати насіння в касети можна як в грунтосуміш, так в таблетки, розміщені в осередках. Для петунії вибирайте великі осередки заввишки близько 10 см

правильний догляд

Якість розсади залежить від подальшого догляду після посіву насіння. Розглянемо основні правила.

полив

До поливу розсади необхідно підходити дуже відповідально. Адже пересихання грунту згубно позначається на сходах, а надмірне зволоження може привести до загнивання і розвитку грибка.

Для поливу використовують крапельний метод за допомогою шприца або піпетки. Важливо стежити, щоб вода не потрапляла на листя і стебло. Для поливу використовують крапельний метод за допомогою шприца або піпетки Більш зручним і менш трудомістким буде нижній полив - воду наливають в піддон і в нього встановлюють ємності з розсадою.

Важливо! У похмуру погода розсаду поливають з ранку, а в сонячну - ввечері.

Для поливу використовують відстояну воду, бажано, щоб її температура на 1-2ºС була вище температури навколишнього середовища.

підживлення

Однією з особливостей петунії є її висока потреба в підгодівлі . Перші два тижні з'явилися сходи обприскують слабким розчином «Превікуром» або марганцівки. Однією з особливостей петунії є її висока потреба в   підгодівлі

Після появи 3-4 справжніх листочків розсаду підгодовують жовтим «Кристалон» , А пізніше можна застосувати «Атлет» .

Бажано удобрювати не тільки коріння, а й листя. Для такої підгодівлі підійде «Уніфлор мікро» або зелений «Кристалоном».

Через два тижні після пікірування саджанці обприскують стимулятором коренеутворення. Обов'язково потрібно рихлити ґрунт для забезпечення доступу повітря до коріння.

пікірування

Пікірування здійснюється тільки в тому випадку, якщо насіння були посаджені в загальний контейнер. Коли на сіянцях виросте 2-3 справжніх листочки, необхідно їх розсадити в окремі ємності. Пікірування здійснюється тільки в тому випадку, якщо насіння були посаджені в загальний контейнер Пікірування зручно проводити дерев'яною паличкою, сіянець з грудкою землі перевалюють в нову ємність і досипають необхідну кількість грунту. Стебло заглиблюють до сім'ядольних листків.

Для того щоб саджанці не витягувалися, в перші дні після пікірування температуру навколишнього середовища знижують на 3-4ºС і притеняют розсаду.

загартовування

Після пікіровки можна починати поступово гартувати розсаду петунії, впливаючи на неї зниженими температурами (близько 10-15ºС). Після пікіровки можна починати поступово гартувати розсаду петунії, впливаючи на неї зниженими температурами (близько 10-15ºС) Починати потрібно з 10-15 хвилин, поступово збільшуючи час, таким чином, розсада пристосовується в майбутньої середовища проживання. Здійснювати це можна виносячи розсаду на балкон або відкриваючи кватирку для провітрювання.

прищипування

Щоб отримати гарний, правильно сформований кущ , Сіянці петунії прийнято прищипувати. Цей процес полягає в обламуванні верхівки втечі над 4-5 листом. Щоб отримати гарний, правильно сформований   кущ   , Сіянці петунії прийнято прищипувати Після такої процедури з підстави кожного листа проростає новий пагін. Прищіпку повторюють через пару тижнів.

Важливо! ампельниє сорту петунії не потребують прищіпки: обламування пагонів слабо впливає на зростання нових.

Висадка квітів на постійне місце

Пересадку саджанців у відкритий грунт здійснюють з середини травня до середини червня. До того як переселити розсаду на постійне місце проживання, вона повинна бути привчена до цілодобового знаходження в природних умовах: без додаткового освітлення, підігріву, парника . Для посадки краще вибрати вечірній час або похмуру погоду. Розсаду слід добре полити і витягувати з ємностей разом із земляною грудкою.

Петунія може рости як в палісадниках , Так і в балконних ящиках. Щоб цвітіння тривало до самих заморозків, пересаджувати потрібно вже квітучі кущі.

Труднощі при вирощуванні розсади петунії

При дотриманні вище викладених рекомендацій ніяких труднощів виникнути не повинно. Однак розсаду можуть вразити деякі шкідники і захворювання .

Основні вороги саджанців:

  • павутинний кліщ - з'являється через підвищену сухості грунту. Як боротьби використовуються препарати акарициди ( «Неорон», «Фитоверм» , «Актеллік» ).
  • Чорна ніжка - грибкове захворювання, розвивається внаслідок надмірного поливу. Виражається в потемнінні основи стебла, потім це місце загниває. Уражені саджанці видаляють, грунт обробляють розчином марганцівки або «формаліну».
  • Хлороз - розвивається через брак заліза, яка виникає через надмірне поливу (в грунті утворює середовище підвищеної лужності). Для виправлення ситуації вносять залізовмісні препарати.

Чи знаєте ви? Петунія завезена в Європу з Уругваю в 1793 році. Її назва перекладається на російську як «тютюн».

Вважається, що головною запорукою вдалого вирощування розсади є вибір часу посадки.

Надана цим інформація про те, коли садити петунію на розсаду за місячним календарем, забезпечить вас міцними і здоровими саджанцями для вашого квітника.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

33 рази вже
допомогла


Коли краще сіяти?
Коли краще сіяти?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама