Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вузькі грядки за методом Митлайдера: як зробити їх своїми руками

  1. Плюси висадки за методом Митлайдера
  2. Види грядок по системі Митлайдера
  3. Як спорудити грядку-ящик
  4. Як зробити вузьку грядку
  5. як удобрювати
  6. Вирощування картоплі на грядках Митлайдера

Грядки по Мітлайдера своїми руками зробити не так важко, як багато хто припускає. Такий метод роботи з землею вже активно поширився по всіх регіонах країни, продовжуючи дивувати городників рясним врожаєм. За допомогою даної технології можна скоротити не тільки обсяги оброблюваної землі, а й збільшити урожай. Особливо це актуально для власників 5-6 соток землі.
Грядки по Мітлайдера своїми руками зробити не так важко, як багато хто припускає

Плюси висадки за методом Митлайдера

Джекоб Мітлайдера - це відомий на весь світ американський овочівник, який є не просто геніальним городником, а й доктором сільськогосподарських наук. Йому і належить унікальний метод висадки овочів, які приживаються навіть в суворих умовах.

Щороку такий метод збільшує кількість врожаю на одному і тому ж ділянці землі, що само по собі є величезною перевагою.

Посадка культур за методом Митлайдера вважається найнадійнішою і зручною. Територія для обробітку в даному випадку велика не потрібно, а для ефективного вирощування знадобиться система поливу і хороше освітлення. Зазначені вимоги є мінімальними, а урожай при цьому змусить городника приємно здивуватися.
Посадка культур за методом Митлайдера вважається найнадійнішою і зручною


Сам же метод передбачає вскапиваніе грядок таким чином, щоб не зачіпати інші ділянки землі. Чи не буде потрібно і розпушування грунту, а ще одним приємним моментом є те, що на таких грядках не стануть інтенсивно проростати бур'яни. Самі ж овочі видаються на рідкість смачними, якісними і придатними для тривалого зберігання.

Види грядок по системі Митлайдера

Суть системи вирощування овочів по методу Митлайдера полягає в тому, що культури висаджуються в великій кількості на досить вузьких грядках, які існують в декількох видах:

  • грядки-ящики;
  • вузькі грядки.

Високі грядки ящики являють собою спеціально обладнані з дерева короба, в які вкладається родючий грунт. Самі короба розміщують на землі. Їх зручніше робити довжиною від 35 см до 125 см, максимальне значення - 150 см. У таких грядок є свої особливості:

У таких грядок є свої особливості:

Різні види грядок по Мітлайдера

  1. Урожай на них дозріває досить рано.
  2. Вони зручні в тих місцях, де є ризик частого підтоплення, або клімат в цілому залишає бажати кращого.
  3. Земля в таких грядках автоматично позбавлена ​​ризику зараження, або проростання бур'янів і появи шкідників.
  4. Короба можна встановлювати на тих ділянках грунту, в яких культури не ростуть, наприклад, де є глина, пісок або камені.

Вузькі грядки по системі Митлайдера розміщують на великих дачних ділянках. Вони мають ряд індивідуальних особливостей:

  1. Город з такими грядками буде виглядати дуже акуратно.
  2. Зручно здійснювати полив і вносити добрива, щоб отримувати бажаний урожай.
  3. Така грядка миє бути використана до декількох раз за сезон.
  4. Всі культури на таких грядках достигають одноразово, а обробляти грунт дуже зручно.

Обидва види грядок однаково хороші, єдина різниця полягає в розмірі самого городньої ділянки. Для маленького городу підійдуть високі грядки з дощок , А для великого в самий раз будуть вузькі конструкції.

Як спорудити грядку-ящик

Такий варіант облаштування по методу Митлайдера ідеально підійде тим городникам, чиї ділянки розташовані в суворих кліматичних умовах. Дерев'яний каркас забезпечить безпеку культурам, а сам урожай дозріє раніше, ніж звичайно, що вже є перевагою в суворих північних широтах.
Змайструвати сам каркас дуже просто, для цього знадобляться:

Розмір грядки по Мітлайдера може бути визначений кожним садівником індивідуально відповідно до розмірів городньої ділянки. Наявні матеріали необхідно сколотити між собою, а отриману конструкцію встановити на заздалегідь нанесеною розміткою. Дно рекомендується вистелити поліетиленом або агроволокном, після чого в готове поглиблення насипати спеціально підібраний грунт.
Розмір грядки по Мітлайдера може бути визначений кожним садівником індивідуально відповідно до розмірів городньої ділянки
Детальна схема грядки допоможе садівникові наочно розібратися в принципі споруди конструкції.

Як зробити вузьку грядку

Для початку рекомендується споруджувати від 2-х до 4-х грядок, що мають довжину в 4,5 м, навіть якщо ділянка дозволяє організувати і більше їх кількість. Це необхідно для того, щоб оцінити всі переваги нового методу і врахувати різні нюанси. Якщо городник все зробить правильно, а результат його влаштує, то можна приступати до подальших дій.
Принцип роботи наступний:

  1. Необхідно як слід розчистити відведену під грядки територію. Тут не потрібно здійснювати розподіл, потрібно лише просто очищати землю від сторонніх рослин, залишків коренів, усунути всі ямки і горбки.
  2. Далі земля копає вилами і вирівнюється.
  3. Всі грядки повинні розташовуватися з півночі на південь. Якщо город розташований на схилі, то короба необхідно встановлювати поперек цього схилу.

    Приклад обладнаних грядок по Мітлайдера

  4. Розмір грядок по Мітлайдера повинен бути 45 см, а відстань між рядами - 90 см.
  5. Щоб створити розмітку, знадобиться рейка розміром в 1,35 м, кілочки в кількості 4 шт. довжиною 35-45 см, а також шпагат.
  6. Від кінця рейки потрібно відміряти 45 см, потім натягнути шпагат. Маркером відзначають торці, після чого забивають кілочки, на які і фіксують шпагат.

як удобрювати

Існує 2 види добрива для таких грядок:

  • суміш з вапняного матеріалу і мікродобавок бору;
  • суміш з калію, фосфору азоту, або магнію і бору, або молібдену, які замішуються в певних пропорціях.

Обидві суміші можуть застосовуватися для добрива. Спочатку розсипається перший склад, на нього ж слідом - інший. Потім грунт перекопується на глибину в 20 см і формуються бортики висотою в 8-10 см. Коли культури почнуть дозрівати, їх необхідно підживлювати.
Мітлайдера радить щотижня удобрювати посадки складом з калію, фосфору, молібдену, азоту, магнію і цинку
. На 1 м грядки застосовується 60 г добрива. Джекоб Мітлайдера в своїх роботах наполягає на тому, що вода для поливу повинна бути якісною і позбавленою магнію, або солей кальцію, а також вона не повинна бути залозистої. Сам же полив повинен проводитися регулярно.

Вирощування картоплі на грядках Митлайдера

Картопля - одна з найважливіших культур, яку вирощують городники, тому необхідно детально зупинитися на тому, як зробити грядки для картоплі по Мітлайдера.
Порядок дій:

  1. Всі грядки повинні бути строго прямолінійними, їх розташування - з півночі на південь. Якщо ділянка знаходиться на схилі, то грядки необхідно формувати поперек схилу, утворюючи своєрідну ступінчасту терасу.
  2. Відстань від однієї гряди до іншої має варіюватися від 90 см до 1 м, а якщо висаджувати картоплю відноситься до розлогим сортам, параметри рекомендується збільшити до 1,1 м.

    Інструкція з облаштування грядок по Мітлайдера

  3. Сама грядка повинна бути від 30 см до 45 см в ширину.
  4. Перед висадкою картоплі грунт повинен бути перекопана, міжряддя чіпати не рекомендується.
  5. Борти теплою грядки повинні бути 10 см у висоту. Всі лунки для бульб розташовують в шаховому порядку і на відстані 30 см один від одного. Глибина ж їх має бути від 10 см до 12 см.
  6. В саму лунку для бульб необхідно закласти біогумус.
  7. Висаджений картоплю слід підгодовувати 3 рази за сезон. Роблять це при появі перших паростків, коли рослина виросте до 15 см і перед безпосередньою бутонизацией.

Такий метод висадки картоплі звільнить городника від необхідності підгортання. Перший рік може видатися досить трудомістким, але потім урожай буде тільки радувати дачника. За подібними грядками легко доглядати, а згодом метод Митлайдера дозволить отримувати до 700 кг картоплі з ділянки в 150 м². На сьогоднішній день такий спосіб організації городнього господарства є найбільш поширеним і успішним по всій країні. Саме завдяки йому сучасні городники вирощують не тільки чудовий картопля, а й інші культури в цілому.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама