Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вішати кухонні шафи: 2 методу і особливості

  1. Вибір фурнітури для кріплення і підготовка стін
  2. типи кріплень
  3. підготовка стін
  4. криві стіни
  5. Навішування шаф і основні її етапи
  6. Вибір висоти навішування шафи
  7. Нанесення розмітки на стіну
  8. інструмент
  9. Процес покрокової установки
  10. Спосіб 1: звичайний
  11. Спосіб 2: за допомогою монтажної рейки
  12. Вішаємо на гіпсокартон та інші складні матеріали
  13. висновок
Vadim

14284 0

Вибір фурнітури для кріплення і підготовка стін

Перш ніж розвісити шафи по стінах потрібно визначитися, на які пристосування ви їх збираєтеся кріпити, адже на самих меблів виробники ніяких «гачків» або отвору не монтують. За замовчуванням вважається, що меблі навішують професіонали, а вони все і так знають.

типи кріплень

ілюстрації Рекомендації Планка.

На даний момент один з найпрогресивніших і поширених видів фурнітури.

Сенс в тому, що на стіну кріпиться заставна монтажна планка, а в далеких кутах шафи прикручуються навіси. Ці навіси регулюється в 2 напрямках, що дає можливість кріпити меблі до несучих стін без зазорів.

Меблева петля.

Традиційна сталева фурнітура, яка прийшла до нас ще з радянських часів. Ви заганяєте в стіну анкер, а петлю прикручуєте до шафи, після чого вішаєте меблі на стіну.

Варіант хороший, але розмітка під анкера повинна бути абсолютно точною, крім того петлі не регулюються.

Кріплення ikea.

З'явилася така фурнітура недавно і в основному використовується в меблів однойменної фірми «Ikea».

  • Всередину шафи прикручується металевий куточок з відносно великим отвором і гребньовій рискою з обох боків;
  • Після розмітки в стіну, по центру цього отвору заганяється анкер;
  • Далі ви навішуєте шафа, а коли головка анкера вийде всередину через отвір, одягаєте на неї фіксатор;
  • Тепер анкер затискається і шафа фіксується на стіні. Система регулюється в межах розмірів отвору на куточку.
Підвісна куточок.

Ще один представник радянської школи монтажу шаф.

За великим рахунком, підвісні куточки - це ті ж петлі, тільки зігнуті під 90º. І якщо петлі прикручувалися тільки на вертикальну стінку шафи, то куточок можна прикручувати в будь-якому місці на верхній горизонтальній панелі.

підготовка стін

Ретельна підготовка стін відноситься скоріше до бажаним, ніж до обов'язкових процедур. Адже навісна меблі закриває всі помітні вади на площині, виняток становлять лише ті випадки, коли дефекти настільки великі, що якісний монтаж фурнітури і прилягання верхнього блоку до стіни неможливо.

криві стіни

В даному випадку все залежить від величини викривлення і матеріалу, з якого зроблена стіна. Підготовка необхідна якщо стіна абсолютно гола, тобто, на ній немає стартового штукатурного покриття. Але такі випадки зустрічаються вкрай рідко, так як за правилами меблі завозиться в останню чергу, коли оздоблювальні роботи закінчені.

Шлакоблокові, цегляні, бетонні стіни, так само як і пеноблок або газобетон найпростіше штукатурити по маяках. Технологія виглядає приблизно так:

  • Спочатку стіна, наскільки це можливо, зачищається від залишків розчину і пилу;
  • Далі з перервою на сушку наноситься пару шарів грунту глибокого проникнення;
  • Найвідповідальніший етап - це установка маяків. Маяками називають металеві або вуглепластикові рейки. Маяки встановлюються на гіпсові коржі. Першими кріпляться 2 вертикальні рейки по краях, після чого між ними натягуються 2 - 3 шнура і по цих шнурах ставляться інші маяки;

Для установки рейок по вертикалі використовується схил, а горизонталь перевіряється рівнем.

  • Тепер на стіну, шаром трохи вище маяків накидаєте стартовий розчин і поки він не застиг, вирівнюєте його штукатурних правилом з опорою на маяки. Розчин доведеться додавати, так як подекуди будуть раковини;
  • Якщо маяки сталеві то через 3 - 4 години (коли розчин трохи схопитися) витягуєте їх і затирають з'явилися канавки тим же розчином. Вуглепластикові рейки, якщо не шкода, можна залишити в стіні.

Повний цикл штукатурення по маяках.

Якщо ж вам дісталася погано оштукатурена стіна з перепадами по площині, то використовувати маяки не рентабельно. Такі вади прибираються за допомогою фінішної шпаклівки або укладається кахельна плитка.

Технологія фінішного вирівнювання стін шпаклівкою, так само як і укладання кахлю в технічному плані не складні, але якщо ви жодного разу з цим не стикалися, то краще найміть професіонала. Робота копітка і вимагає навику.

Фінішне вирівнювання стін шпаклівкою вимагає певних навичок.

Але для любителя, який не хоче шпаклювати або класти плитку є ще один безвідмовний спосіб підготовки стін для навішування кухонних шаф. Полягає він у тому, що ви строго горизонтально прикручуєте анкерами до стіни 2 - 3 дерев'яних бруса.

Таким чином, бруски виконують роль своєрідної шини. Меблі та підвісні елементи не стосуються стін, рівну площину для них створюють дерев'яні бруски. Правда в цьому випадку вам доведеться окремо на такі ж бруски монтувати накладної фартух між столом і шафами, який прикриє зазор між шафами і стіною.

Пара рівних горизонтально закріплених брусків приховає незначні викривлення стін.

Навішування шаф і основні її етапи

Припустимо, що питання з вирівнюванням стін вже вирішене, далі вам залишається розмітити поверхню і будь-яким з вподобаних способів навісити меблі. Але перед цим потрібно правильно визначити висоту монтажу шаф.

Вибір висоти навішування шафи

За нормативами відстань від стільниці нижнього блоку до днища верхнього становить 450 мм. Але даний розмір вважається рекомендаційним і чесно сказати, він занадто малий. З досвіду оптимальна відстань становить 50 - 60 см.

Комфортну відстань від столу, до дна верхнього блоку становить 50 - 60 см.

При визначенні висоти кріплення меблів слід керуватися середнім ростом господарів. Людина піднявши руку повинен вільно діставати до предметів стоять на верхній полиці шафи. Зауважте, не до стельової кришки, а саме до верхньої полиці. Є варіант проміряти дослідним шляхом, але існують перевірені дані:

  • Для людей ростом до 160 см висота підвіски до верхньої полиці становить 175 см;
  • Для людей ростом до 175 см висота підвіски буде 185 см;
  • Якщо середній зріст домочадців коливається в межах 175 - 190 см, то верхня полиця кріпиться на висоті 2 м.

При визначенні висоти підвіски орієнтуватися слід на відстань від статі, до верхньої полиці шафи.

Є ще один нюанс - якщо в панель верхнього блоку вбудована витяжка і повітропровід планується пустити над шафами, то він не повинен проходити вище вікна центральної вентиляції. Цьому правилу краще слідувати, так як при порушенні газова служба все одно змусить переробити.

Нанесення розмітки на стіну

Під кожен вид вищезазначених кріплень висота розмітки змінюється, але загальна технологія виконання робіт однакова:

  • Коли ви визначилися з висотою, на якій знаходяться кріплення, вам необхідно «відбити» горизонт, тобто, провести рівну горизонтальну лінію на стіні;
  • Якщо гарнітур кутовий, то починати слід від кута. Розмітка під шафки в центрі стіни виконується від місця, де буде знаходитися бокова стінка крайнього шафки;
  • Для роботи знадобиться рулетка і гідроуровень. Спочатку ставите крайню мітку, після чого за допомогою гідрорівня відзначаєте протилежну точку;

Гідроуровень вважається простим, точним, а головне недорогим пристроєм для відбиття горизонту на стінах.

  • Далі за допомогою будь-якого рівного пристосування і олівця вам залишається з'єднати 2 відмічені точки між собою. Лінія, на якій будуть встановлюватися кріплення, у вас є, тепер приступаємо до монтажу.

Використання для розмітки лазерного рівня значно прискорить роботу і дасть абсолютно точний результат, проблема лише в тому, що ціна на такий інструмент в десятки, а іноді в сотні разів перевищує номінальну вартість гідрорівня.

Лазерний рівень дає абсолютно точний результат.

інструмент

Занадто багато інструменту для навішування кухонних шафок не знадобиться. Найголовніший інструмент - це ударний електродриль або перфоратор, крім нього ще знадобляться:

  • рулетка;
  • гідроуровень;
  • олівець;
  • Керн;
  • Бульбашковий рівень;
  • молоток;
  • Викрутка або шуруповерт;
  • ніж;
  • Ножовка по металу;
  • Косинець.

Бажаний набір інструменту для навішування кухонних шаф.

Процес покрокової установки

Як уже згадувалося, існує 2 способи монтажу верхнього блоку на стіни. Перший розрахований на використання меблевих петель, куточків і фурнітури «Ikea», а другий використовується тільки під монтажний навіс з настінного планкою.

Який би ви спосіб не вибрали, запам'ятайте - спочатку відповідна фурнітура прикручується до шафи, а потім під неї наноситься розмітка на стіну.

Спосіб 1: звичайний

Навісні меблеві петлі і куточки прикручуються до шафи однаково:

  • Вам потрібно докласти фурнітуру до краю шафки і відзначити точки входу гвинтів;
  • Якщо петля прикручується саморізами, то під них висвердлюють отвори діаметром до 2 мм. Якщо ж використовується меблевий конфірманти, то під нього існують спеціальні свердла, вони так і називаються - «конфірмантние»;
  • Далі прикручуєте петлі до шафки;

Саморізи для кріплення петель до бічної стінки мають довжину від 50 мм.

  • Коли петлі прикручені, ви можете чітко проміряти рівень монтажу настінних кріплень. Заодно відразу проміряйте відстань між петлями, тут це важливо;
  • Важкі модулі вішаються на анкера перетином 6 - 10 мм, для легких застосовуються металеві гачки типу саморізів;
  • У випадку з потужними анкерами просто сверлится отвір і вставляється анкер, остаточно затягується анкер після навішування шафи. Під легкі гачки в отвір забивається пластиковий дюбель і вкручуються гачечки. Все готово, можна вішати шафа.

Для легких навісних блоків використовуються гачки перетином до 5 мм.

Спосіб 2: за допомогою монтажної рейки

Даний спосіб хороший своєю універсальністю, помилитися тут важко, тому його використовують як любителі, так і професіонали. Для початку вам потрібно буде зняти задню стінку шафи. Зробити це не складно, там тонкий ДВП прибитий невеликими гвоздиками, подденет викруткою і він легко відірветься.

ілюстрації Рекомендації Кріпимо навіс.

Навіси прокручуються в далекі кути конструкції, але не врівень до краю, а з допуском в 5 мм. Якщо закріпити кронштейн врівень зі стінкою, то ходу регулятора не вистачить і при навішуванні залишиться зазор між монтажною планкою і меблями.

На важких шафах кронштейни прикручуються наскрізними шпильками на болти. Для невеликих коробів використовуються саморізи.

Виріз в ДВП.

Після фіксації обох кронштейнів вирізаєте в задній панелі отвори під ці кронштейни. Розмір віконця 32х55 мм. Після чого прибиваєте задню панель на її місце.

Багато хто вважає, що ДВП це щільний картон і намагаються його різати ножем. Не варто цим займатися, простіше і швидше використовувати ножівку по металу.

Розмітка під рейку.

Верхня кромка монтажної рейки встановлюється на 30 - 35 мм нижче верхньої площини шафи. Далі відбиваєте горизонталь на стіні і проводите лінію за допомогою тієї ж рейки.

Порізка рейки.

Стандартна довжина рейки в магазині 2 м. Щоб відокремити потрібний шматочок різати її зовсім не обов'язково, на цих рейках є насічки для розлому. Просто кладете рейку на край табурета і коливальними рухами відламуєте, як на фото зліва.

Свердлимо отвір.

На рейках є кріпильні отвори. На міцній основі, типу цегли або бетону крок кріплення становить 30 - 40 см. В піно і газоблоки крок не більше 150 мм. Для гіпсокартонних коробів крок фіксації становить 100 мм.

Саме отвір свердлиться перфоратором на потрібну глибину.

Кріплення планки.

Планка прикручується анкерами або потужними саморізами під пластиковий дюбель.

Навішуємо шафа.

У вас все прикручено, тепер залишилося взяти шафа і зачепити гачки кронштейнів за край монтажної рейки.

Ще один важливий момент - це регулювання навісного кронштейна. Такі навіси хороші тим, що вони легко регулюються в 2 площинах, вам просто потрібно взяти хрестову викрутку і підігнати короб в потрібну сторону.

Схема регулювання навісних кронштейнів під рейку.

Вішаємо на гіпсокартон та інші складні матеріали

До складних матеріалів відносяться пористі бетони (піно-і газобетон), шлакоблок і гіпсокартон, причому з гіпсокартоном працювати найважче, тому з нього ми і почнемо.

Ідеальний варіант, коли поверх несучої стіни облаштований невеликий гіпсокартонний короб. Тут ви просто берете довгі сталеві шпильки діаметром 12 - 16 мм і наскрізь, через короб кріпите цими шпильками монтажну планку. В цьому випадку гіпсокартон особливо не задіяний, все навантаження лягає на несучу стіну.

Складніше якщо перед вами пустотіла гіпсокартонна перегородка, яка вже прошпакльовані і навіть пофарбована. В цьому випадку ви озброюєтеся магнітом на мотузочці і визначаєте, де знаходиться несучий металевий каркас. Знайшовши металоконструкції, через ГКЛ прикручуєте монтажну рейку до них спеціальними кріпленнями (молями).

Модель металевого кріплення для ГКЛ.

Сам лист ГКЛ, як би часто ви не кріпили до нього рейку, витримати більш-менш серйозної ваги нездатний. Тому навіть не намагайтеся прикрутити кріплення на один тільки гіпсокартон.

З ніздрюватими бетонами все набагато простіше. Несучої здатності таких блоків досить щоб утримати кухонний гарнітур. Правда, для цього вам доведеться купити спеціальні анкера. Технологія стандартна - просвердлюєте отвір, вставляєте в нього анкер і під час затиснення, анкер розпирає.

Спеціальні анкери для пористих бетонів.

У шлакоблоку в цій трійці найбільша несуча здатність, але проблема в тому, що він пустотілий. Якщо блоки багатошарові, то для кріплення використовується довгий металевий анкер і заганяється він з таким розрахунком, щоб пройти мінімум 1 камеру.

Для багатокамерних блоків використовуються довгі анкера.

А ось пустотілі блоки з 1 камерою доведеться свердлити наскрізь і кріпити шпилькою зі зворотного боку простінка. Як варіант використовуються металеві кріплення для товстого гіпсокартону, але важкі шафи на них вішати не бажано.

Пустотілі однокамерні блоки свердлити наскрізь і рейка кріпиться шпильками.

висновок

Не потрібно боятися вішати кухонні шафи своїми руками, як бачите, представлена ​​інструкція цілком доступна, головне не забудьте про ті тонкощі і нюанси, про які я розповів. На відео в цій статті процес показаний поетапно. Якщо виникнуть питання, пишіть в коментарі, постараюся допомогти.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама