Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити полиць в лазні: матеріали пристрій розміри

  1. Матеріал для полків лазні
  2. Пристрій полків в лазні
  3. Розмір полків в лазні
  4. Виготовлення полків для лазні
  5. Підведемо підсумки


Полиць в лазні своїми руками

Радий вітати всіх цінителів жаркого пара!

Кожному любителю лазні знайоме таке поняття, як полиць - саме на ньому люди сидять або лежать, паряться або миються. Від того, наскільки якісно, ​​акуратно і красиво зроблений полиць, залежить зручність перебування людини в парильні. Адже йдете Ви в парилку з метою свого роду порелаксировать.

Погодьтеся, якщо полиць в лазні буде низьким або високим, занадто вузьким або широким, то Вам буде не зовсім комфортно. Не кажу вже про те, якщо він буде зроблений з хвойної породи дерева. Присісти на гарячу смолу - приємного мало. Давайте розглянемо більш детально, як зробити полиць в лазні, і які застосувати матеріали.

З цієї статті ви дізнаєтеся:

Матеріал для полків лазні

Так як кращої альтернативи дереву ще немає, значить, полки в лазні будемо робити з нього. Оптимальний варіант - осика або липа (листяні породи дерева). Чому саме вони? Відповідь проста. У них:

  • низька теплопровідність;
  • мінімальний вміст смол;
  • висока щільність волокон;
  • стійкість до екстремальної жари при високій вологості.

Останнім часом дуже модне африканське дерево абаши. Скажу з практики, воно анітрохи не краща за нашу рідну осики. Просто витратите гроші, так як ціна на абаш пристойна. Вирішуйте самі.

Ще хочеться згадати наше сибірське багатство - кедр. Багато хто скаже, що я суперечу вище сказаного. Може це і так, але полиць з кедра буде нітрохи не гірше, ніж липа або осика. Треба тільки вибирати матеріал чистий і без сучків. Саме в районі сучків знаходиться велике скупчення смоли, а якщо їх немає, значить, і смоли теж не буде. Хто знає, що таке сибірський кедр, мене зрозуміє.

Ну ось, з матеріалом визначилися, тепер - пристрій полків в лазні.

Пристрій полків в лазні

Незрозумілого тут нічого немає. 3 види полків - лавки, лежанки, шезлонги. З назви, я думаю все зрозуміло, нічого докладно пояснювати не буду. Скажу одне - застосовуйте внизу лавку, вище - лежанку. Це оптимальний варіант. Шезлонг дуже рідко застосовується, та й не так практичний.

Якщо у Вас велика солідна лазня, то кращий варіант - це виготовлення триярусного полку. Самий верхній - найширший. Тут зручно лежати і розслаблятися. Два інших, які нижче, повинні бути більш вузькими. Так комфортніше на них сидіти або парити того, хто лежить нагорі.

Якщо ж у Вас не велика банька, то варіант один: полки в два яруси. Пріоритет такий же: верх - широкий, низ - вузький. Можливий ще такий варіант: Г-образне розташування лавок. Дана конструкція також зручна в невеликих приміщеннях.

Дуже рідко, але все-таки застосовується така хитромудра конструкція полків, як «Купе». Підходить для зовсім маленьких Банек. Дві полиці розташовуються один над одним, як в поїзді. У верхній є можливість складатися до стелі . Не зовсім зручно, але краще, ніж нічого. Ось потихеньку підійшли до розмірів полків. Які вони повинні бути?

Розмір полків в лазні

Давайте перейдемо до цифр. Яка повинна бути висота полків в лазні і яка ширина? Висоту полку можна прикинути так: Коли людина середнього зросту сидить, то відстань між його головою і стелею повинна бути приблизно 30-40 см. Значить, орієнтовно самий верхній полиць повинен знаходитися від стелі на відстані 1,2-1,3 метра. Різниця висот між ярусами приблизно 40-60 см. Висоту самого нижнього полку прикидайте приблизно 20-40 см. Від статі . Орієнтуйтеся під свій зріст, але і не варто забувати про більш рослих гостях і родичів, які обов'язково прийдуть до Вас попаритися.

Тепер про те: яка повинна бути ширина полків в лазні. Ширину верхнього ярусу можна зробити побільше: 80-90 см. Там дуже зручно буде лежати і розтікатися в нірвані. На нижніх рівнях ширина полків повинна бути менше. Це зручно і практично. Досить ширини 50-60 см. Одним словом, виходите з розмірів Вашого приміщення, але приблизно дотримуйтеся цих цифр. Переходимо до наступного і основного етапу:

Виготовлення полків для лазні

Отже, матеріал ми обрали, з пристроєм і розмірами полків визначилися. Справа залишилася за малим. Я думаю, що полиць для лазні своїми руками зробити зовсім не складно. Почати слід з виготовлення каркаса. Застосовуємо для цього дерев'яні бруски. Весь монтаж ведемо за допомогою саморізів. Каркас робіть надійний і міцний. Уявіть, що на полиць сядуть 3-4 здорових мужика. Який там буде вага? Йдемо далі.

Дошки для лежанок вибираємо без сучків, шириною 100 і товщиною 30-40 мм. Добре прострагіваем рубанком і шліфуємо дрібної наждачкою. Обов'язково зніміть з дошки фаску з усіх боків. Так вода буде краще скочуватися і саме дерево приємніше на дотик. Кріпити підготовлені дошки до каркасу краще знизу (хоча це не зовсім зручно). Зате так не буде видно капелюшки саморезов, і полиць виглядає дуже естетично. Відстань між дошками зробіть 5-10 мм. Цього достатньо для вентиляції і зливу води.

Будь-яке дерево має властивість гнити і руйнуватися. Банний полиць в цьому не виняток. Тому обов'язково обробіть дерев'яний каркас антисептиком . Сам полиць знизу просочіть теж. Зверху нічого не робіть, залиште як є. Хоча, промисловість сьогодні випускає спеціальні просочення для банних полків. Вони виготовляються на основі масла і утворюють на поверхні дерева найтоншу плівку. За рахунок неї дерево менше гниє. Хочете, обробіть, але особисто я, залишаю дерево зверху тільки добре відшліфоване, ніяких просочень.

Підведемо підсумки

Найпростіший полиць для лазні

Зробимо висновки з вище сказаного. Як зробити полиць в лазні, Ви тепер знаєте. Перше - вибираємо липу або осику. Визначаємося з пристроєм і конфігурацією. Виходячи з розмірів, приміщення встановлюємо необхідну ширину і висоту полків, дотримуючись певних цифр.

Займаємося безпосередньо монтажем (каркас і дощатий настил). Обробляємо весь каркас і полиць знизу антисептиком. До речі, зробіть на стіни спинки. Вони зручні, коли сидиш і надають парильні своєрідну естетику.

Ще: щоб в лазні було більш затишно, можна зробити додаткові елементи. Це підставки під ноги і так звані, «подушки» для голови. З ними ваш інтер'єр парилки набагато перетвориться, але про це наступного разу.

Цитата мудрості: Не зневажай ворогами: вони першими помічають твої помилки.

Чому саме вони?
Які вони повинні бути?
Який там буде вага?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама