Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи можна зміцнити парапет балкона своїми руками? Дерев'яні огорожі балкона, фото, а також приклади кованих перил, поради щодо посилення огорожі

  1. Основні способи зміцнення огорож
  2. Парапет з піноблоків
  3. Зміцнення старої конструкції парапету металом
  4. Як проводиться обробка перил для балкона, і які матеріали для цього використовуються?
  5. Зовнішнє оздоблення огороджень
  6. Утеплення і внутрішня обробка парапету
  7. З яких матеріалів виготовляються перила і як здійснюється їх монтаж?
  8. кований метал
  9. дерев'яні огорожі

Власники квартир, розташованих в старих будинках, нерідко стикаються з необхідністю зміцнення парапету балкона. Найчастіше цю процедуру доводиться проводити перед склінням , Оскільки склопакет для балконного блоку досить солідна по масі конструкцій, яку старі розхитані перила просто-напросто можуть не витримати.

Найбільш вдалі приклади зміцнення парапетів різними способами ви можете побачити в нашій галереї.

Основні способи зміцнення огорож

Варто відзначити, що далеко не всі огорожі в старих будинках потребують ремонту. Перевірити, чи потребують ваші перила додаткового захисту, досить-таки просто. Для цього необхідно зі значним зусиллям обома руками спробувати розхитати парапет. Якщо він хоча б на сантиметр відхиляється в одну або іншу сторону, без додаткових ремонтних робіт не обійтися. Зміцнити огорожу балкона своїми руками можна двома відомими способами.

Парапет з піноблоків

Відразу варто відзначити, що цей спосіб підходить тільки для лоджій і широких балконів, здатних витримати велике навантаження. Якщо зміцнити парапет старого і вузького балкона піноблоками, які володіють чималим вагою, а зверху встановити балконний блок, маса такої конструкції може стати критичною.

Перед тим, як зробити парапет з піноблоків, необхідно демонтувати старе огорожу і акуратно на тросах спустити його вниз. Після цього потрібно очистити плиту підстави і покласти на неї шар гідроізоляції . Тільки після цього можна приступати до зведення кладки. Кожен ряд піноблоків необхідно прокладати армуючої сіткою. Після того, як кладка буде готова, її необхідно «пришити» до балконної плити за допомогою металевих прутів. Робити це слід таким чином, щоб арматура проходила крізь шов кладки.

Важливо знати: Піноблоки - це матеріал, який має пористу структуру, відповідно він має великий влагопоглощенієм. Саме тому, свіжу кладку парапету з цього матеріалу, рекомендується покрити гідрофобним складом, прогрунтувати і поштукатурити. Важливо знати: Піноблоки - це матеріал, який має пористу структуру, відповідно він має великий влагопоглощенієм

Парапет з піноблоків

Зміцнення старої конструкції парапету металом

Зміцнення парапету балкона можна зробити також за допомогою металевих куточків і профілю. Цей спосіб на відміну від попереднього підходить навіть для старих конструкцій. Він передбачає або зведення нового огорожі, або обв'язку старого. І в тому і в іншому випадку виходить парапет, на який припадає основне навантаження при склінні балкона. Обв'язують старі перила конструкція кріпиться не тільки до плити, але і до стіни квартири. Така огорожа балкона вариться прямо на місці і монтується за допомогою швелерів і металевих кілків.

Варто врахувати: Висота перил для балкона згідно з вимогами СНиП повинна бути не менше 1,2 метра. Мова йде не тільки про відкриті, але і про засклених лоджіях . Варто врахувати: Висота перил для балкона згідно з вимогами СНиП повинна бути не менше 1,2 метра

Огорожа балконів, фото металевого парапету

Як проводиться обробка перил для балкона, і які матеріали для цього використовуються?

Після того, як зведено нову огорожу або укріплено старе, можна приступати до обробки.

Зовнішнє оздоблення огороджень

зовнішнє оздоблення огорож може бути проведена різними матеріалами. Парапет з блоків можна поштукатурити для цього використовується як стандартний матеріал по каменю, так і фактурна штукатурка (короїд і так далі). Цей спосіб є досить-таки трудомістким, тому багато власників квартир вважають за краще використовувати для обробки парапету сайдинг. Процес його монтажу починається з кріплення профілю, на який згодом навішуються листи сайдинга. Вони кріпляться до профілю за допомогою міцних оцинкованих саморізів.

Вони кріпляться до профілю за допомогою міцних оцинкованих саморізів

Зовнішнє оздоблення парапету сайдингом

Утеплення і внутрішня обробка парапету

Внутрішнє оздоблення огорож вимагає попереднього утеплення конструкції . Воно проводиться за допомогою мінеральної вати, спіненого полістиролу, а також будь-якого іншого теплоізоляційного матеріалу. Всі стики і щілини при цьому закладають монтажною піною або герметиком . За цим етапом слід фінішна обробка утепленого огорожі.

За цим етапом слід фінішна обробка утепленого огорожі

Утеплення парапету плитами зі спіненого поліетилену

З яких матеріалів виготовляються перила і як здійснюється їх монтаж?

Перила для відкритого балкона можуть бути виготовлені з різних матеріалів:

кований метал

Перила такого плану - це відмінне рішення для екстер'єру балкона. Кований парапет може мати вигадливі і витіюваті елементи обробки, що тільки додає йому витонченості. Перш ніж самостійно встановити кований парапет, необхідно провести відповідні заміри, і відзначити точки, де огорожа буде кріпитися до балконної плити і стіни будинку. Після цього можна приступати до монтажу, попередньо обгородивши майданчик під балконом, як того вимагають правила безпеки. Монтаж огорож здійснюється за допомогою анкерів і швелерів. Підстава, що прилягає до балконної плити можна також зміцнити цементом.

Підстава, що прилягає до балконної плити можна також зміцнити цементом

Фото кованих перил на балкон

дерев'яні огорожі

Перила з дерева використовуються в основному для обробки балконів приватних будинків. Монтаж дерев'яних огорож починається з установки стійок. Вони вгвинчуються в балконну плиту за допомогою анкерів з різьбленням. До стійок перил кріпляться всі інші елементи балюстради. Їх посилення виробляється за допомогою металевих куточків і швелерів.

Важливо знати: Просочувати вологозахисними складами слід вже зібрані і встановлені дерев'яні перила. Особливу увагу слід приділяти швах, стиках, а також місцях, де дерево кріпиться до металевих елементів. Важливо знати: Просочувати вологозахисними складами слід вже зібрані і встановлені дерев'яні перила

Перила на балкон, фото дерев'яної балюстради

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама