Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Де робити розетку для витяжки в кухні

  1. Установка розетки для витяжки
  2. Розміщення розетки під стелею
  3. Розміщення розетки всередині меблів
  4. Підключення витяжки без розеток
  5. Підключення витяжки від клемника
  6. Підключення витяжки від окремого автомата
  7. висновок

Де розмістити розетку для підключення витяжки?

Де зробити розетку для витяжки? Таке питання неминуче стає перед кожним з нас відразу після покупки цього в общем-то нехитрого пристрою.

Адже часто дроти від самої витяжки не вистачить довести до розетки, розташованої біля підлоги, та й випрасувати це буде не дуже красиво. А іноді це чудо техніки і зовсім не має дроти з розеткою і як його підключати невідомо.

Щоб вирішити це питання ми пропонуємо кілька варіантів його рішення, а ви зможете вибрати, який спосіб підходить конкретно вам.

Установка розетки для витяжки

Звичайно найбільш простим і поширеним способом є установка розетки . Але де розмістити розетку для витяжки запитаєте ви? Тим більше так, щоб це було зручно, красиво і бажано не дуже клопітно. Є два можливих варіанти.

Є два можливих варіанти

Правила розміщення розеток на кухні

Розміщення розетки під стелею

Найбільш поширеним варіантом підключення витяжки є розміщення розетки в безпосередній близькості від вилки. Тобто під стелею. Багатьох це сильно бентежить, але в цьому немає нічого страшного. Адже норми ПУЕ цього не забороняють.

Отже:

  • Зазвичай розетку розміщують відразу над витяжкою. Це дозволяє візуально приховати її і забезпечити зручність її використання. У деяких випадках її намагаються заховати за повітропровід, але це не дуже правильно. Адже в цьому випадку користуватися розеткою не дуже зручно.
  • Якщо ви вирішили проводити підключення своїми руками (див. Розетка для витяжки: як вибрати і установть своїми руками ), То ми опишемо більш детально весь процес монтажу. Перш за все вам необхідно визначитися зі способом монтажу розетки. Можна вибрати відкритий спосіб монтажу, тоді вам не доведеться бити отвори перфоратором і руйнувати стіни під проводку.
  • Можна вибрати більш естетично приємний прихований спосіб. Але він потребує великих зусиль. Іноді застосовують змішаний спосіб. Це коли розетка розміщена відкритим способом, а проводка до неї проведена прихованим і навпаки. Але чесно кажучи найбільш правильним варіантом буде і розетку, і проводку зробити прихованим способом.

Прихований спосіб установки розетки витяжки під стелею

Зверніть увагу! Якщо проводка буде монтуватися в дерев'яному будинку або кухня у вас обшита спалимими матеріалами, то в цьому випадку правильніше з економічної і витратної точки зору буде застосовувати відкритий спосіб монтажу проводки як на відео.

  • Якщо ви не збираєтеся робити повномасштабний ремонт на кухні, то підключення вам слід виконати від однієї з стаціонарних розеток. Для цього слід вибрати найменш навантажену і бажано зі стаціонарним пристроєм. Ідеальним варіантом може стати розетка для п'єзопідпала газової печі, трохи гірше варіант з розеткою холодильника.
  • В крайньому випадку підключення можна виконати від розеток в робочій зоні, але тільки з обмеженням навантаження під час роботи витяжки. Але це стосується тільки роботи потужних приладів таких як електром'ясорубка (див. М'ясорубку електричну як вибрати правильно ), Кухонний комбайн, електрочайник тощо. Спільна ж робота витяжки з міксером або іншими малопотужними приладами не приведе до нагрівання проводки.
  • Отже, ми визначилися де рaзмещaть розетку для витяжки і звідки її живити. Тепер прокладаємо проводку. Якщо ми використовуємо прихований спосіб, то робимо штроби (див. Виконуємо штроблення стін під проводку своїми руками ) І прокладаємо провід.
  • Якщо ж використовується відкрита проводка, то для захисту дроти від механічних пошкоджень слід застосовувати пластикову гофру. Спеціальні кріплення під гофру дозволять вам акуратно укласти провід по стіні.

Розміщення розетки всередині меблів

Іноді відповідь на питання де розташувати розетку для витяжки знаходить несподівані відповіді. Щоб приховати її від сторонніх очей розетку ховають в одному з кухонних шаф. Туди ж заводять вилку від витяжки.

Туди ж заводять вилку від витяжки

Розетка під витяжку всередині меблів

Отже:

  • Скажемо відверто це не найкращий варіант. Адже користуватися такою розеткою не дуже зручно. Крім того, вона створює певні ризики в плані пожежної безпеки. Адже меблі дерев'яна і в разі нагрівання або короткого замикання в розетці або на дроті це може призвести до пожежі. Хоча і ці незручності можна нівелювати правильним монтажем. Перш за все це стосується розетки. Яку згідно норм ПУЕ слід встановлювати на вогнетривкі основу. У більшості випадків для цього застосовується звичайний лист бляшанки. Він повинен виступати за межі розетки не менше ніж на 10 мм з усіх боків.
  • Проводку в цьому випадку ми можемо прокласти тільки відкритим способом. Причому прокладати нам її доведеться так само по горючих поверхнях. Тому для захисту дроти від механічних пошкоджень і захисту меблів від загоряння слід застосовувати металеву гофру.
  • При цьому сам провід слід прокласти таким чином, щоб виключити можливість скупчення в гофре вологи. Адже кухня - це досить вологе приміщення і волога може з'явиться від простого освіти роси.

Підключення витяжки без розеток

Але можливі варіанти підключення витяжки і зовсім без розетки. Це має свої мінуси. Причому іноді досить істотні. Але такий спосіб підключення так само має право на існування.

Підключення витяжки від клемника

Якщо ви не хочете думати де рaзместіть розетку для витяжки, то використання клемника може вам допомогти. Замість розетки ми встановлюємо на стіні біля витяжки невеликий закріплений на стіні клеммник. І від нього заживлюємо витяжку.

І від нього заживлюємо витяжку

На фото продемонстровано підключення витяжки від клемника

  • На перший погляд все виглядає дуже просто. Але відразу звернемо вашу увагу на численні недоліки цього способу. Одним з головних з них є неможливість зняти напругу з витяжки. Це може знадобитися, наприклад, для того, щоб її помити.
  • Крім того, при виникненні аварійної ситуації вам доведеться обестачівать всю групу кухні. І навіть знаючи, що причина в витяжці, ваша дружина навряд чи зможе включити групу освітлення поки ви, не вимкнете дроти на клемнику.
  • З іншого боку, відсутність затискних контактів позитивно позначається на довговічності роботи і знижує ризики нагріву.
  • Інструкція по підключенню витяжки від клемника практично нічим не відрізняється від підключення розетки. Тільки замість розетки підключаємо клеммник, знімаємо вилку з витяжки та підключаємо провід до відповідних контактів.

Зверніть увагу! Для даного типу підключення краще вибирати клеммники мають кришку для приховування знаходяться під напругою частин. В ідеальному варіанті можна знайти клеммники з повністю закритими струмоведучих частин.

Підключення витяжки від окремого автомата

Якщо ви так і не зважилися де розміщувати розетку для витяжки, то останнім можливим варіантом є її підключення від окремого автомата, встановленого в квартирному груповому щитку.

Якщо ви так і не зважилися де розміщувати розетку для витяжки, то останнім можливим варіантом є її підключення від окремого автомата, встановленого в квартирному груповому щитку

Підключення витяжки від окремого автомата

Отже:

  • Даний спосіб має безліч переваг. По-перше, витяжка має власний автоматичний вимикач, який можна підібрати і прогрузити відповідно до її номінальною потужністю.
  • Крім того, цей варіант повністю виключає наявність додаткових комутаційних апаратів і з'єднань в схемі. Адже в цьому випадку провід від автомата ми можемо підключити безпосередньо до клем всередині витяжки.
  • Але є і одне велике, але - це ціна. Установка окремого автомата для такого малопотужного споживача, та ще й прокладка для нього окремого проводу - це повне невідповідність значенням цього електроприладу.
  • А якщо суду додати ще й складність робіт по монтажу прихованої проводки для підключення. Те це підключення і все стає «золотим». Тому вибирати цей спосіб ми можемо порадити тільки якщо у вас дійсно не бентежить фінансова сторона питання і труднощі, пов'язані з монтажем.
  • В іншому ж процес монтажу не відрізняється від звичайної прокладки групового проводу. Тільки в цьому випадку нам немає необхідності заводити кабель в розподільні коробки. А можна прямо його завести в витяжку.
  • Підключення в витяжці слід проводити до тих клем до яких підключений дріт до розетки. Провід розетки попередньо слід вицепіть.

висновок

Як бачите існує багато варіантів де рaсположіть розетку для витяжки і, як і зовсім обійтися без неї. Який з них вибрати вирішувати вам. Але найбільш поширеним є розміщення розетки під стелею. І не треба бояться незвичності даного розміщення. В цьому немає нічого небезпечного або забороненого.

Де зробити розетку для витяжки?
Але де розмістити розетку для витяжки запитаєте ви?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама