Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яні перила для балкона своїми руками: установка огороджень

  1. Дерево в оформленні балкона
  2. Вибираємо матеріал для огорожі
  3. Вимоги до безпеки огорожі балкона
  4. Проектування балконного огородження з дерева
  5. Монтаж і збірка перил

Дерев'яні перила для балкона встановлюються на завершальній фазі будівельно-монтажних робіт. Вони є важливим елементом конструкції, і тому вимагають відповідального підходу до їх зведення.

Вони є важливим елементом конструкції, і тому вимагають відповідального підходу до їх зведення

Дерево в оформленні балкона

Деревина використовується в будівельних і оздоблювальних роботах в тому випадку, якщо вона є елементом стилю всього будинку. В іншому випадку перила для балкона робляться з металу або іншого матеріалу, більш дешевого і доступного.

У нинішньому різноманітті архітектурних стилів огорожу з натурального дерева органічно впишеться далеко не у всякий дизайн. Найбільш характерними для дерев'яного зодчества є такі напрямки в зовнішній обробці будинків:

  • кантрі;
  • середземноморський;
  • скандинавський;
  • середньовічний;
  • североевропейский.

Ці стилі дають можливість органічно поєднувати традиційні будівельні матеріали, такі як дерево і камінь, з сучасними технологіями Ці стилі дають можливість органічно поєднувати традиційні будівельні матеріали, такі як дерево і камінь, з сучасними технологіями.

Оригінально виглядають дерев'яні перила, виконані в традиційному російською стилі. Для нього характерна витончена форма елементів і рельєфне різьблення, що покриває фасадну частину.

Для стилю Північної Європи більш природними будуть прямі, трохи грубуваті форми, масивність і грунтовність всієї конструкції. А стиль кантрі передбачає наявність перехрещених по діагоналі балок огородження балкона.

Вибираємо матеріал для огорожі

Дерево є дуже популярним матеріалом, який використовується для балконних огорож. Деревина має низку цінних якостей, серед яких будівельники особливо відзначають:

  • пластичність;
  • легкість в обробці;
  • невелика вага;
  • естетичну привабливість.

А за допомогою спеціальної хімічної обробки дерево набуває додаткові властивості, такі як довговічність і міцність.

А за допомогою спеціальної хімічної обробки дерево набуває додаткові властивості, такі як довговічність і міцність

Види деревних порід.

Багато майстрів воліють робити перила на балкон своїми руками, щоб заощадити на витратах. У той же час це є чудовою нагодою для господаря будинку реалізувати свій творчий потенціал.

До початку робіт складається проект огорожі для балкона з дерева, в якому вказані всі розміри елементів майбутніх перил. Взявши їх за основу, вибирають відповідний матеріал.

При цьому слід враховувати особливості кліматичної зони, в якій розташований будинок.

З хвойних порід в зовнішніх роботах використовують:

  • сосну;
  • модрину;
  • кедр;
  • ялина;
  • ялицю.

Ялина і ялиця мало підходять для вулиці: вони схильні до швидкого загнивання і вимагають посиленої спеціальної обробки.

Кедр має відносно м'яку деревину, тому його використовують для обробки.

Перила для балкона з сосни - найпоширеніші Перила для балкона з сосни - найпоширеніші. Ця порода м'яка, її легко обробляти. До того ж, вона відноситься до доступним за вартістю матеріалів. Модрина краще за якістю, ніж сосна, але вона може розтріскуватися. Завдяки природній смолистости ці сорти деревини довше прослужать. До того ж, стовбури хвойних дерев дають рівні бруси і дошки великої довжини, чим не можуть похвалитися представники листяних порід. З останніх для зовнішніх робіт використовують:

  • дуб;
  • бук;
  • ясен;
  • осику.

Найбільшою популярністю користуються дуб і бук, які мають тверду деревину, не розтріскуються, не гниють. Але вони дорого коштують. Більш доступні за вартістю осика і ясен менш тверді, і без спеціальної обробки можуть швидко загнити.

Дерев'яні перила з тополі, клена і липа недовговічні, деревина цих порід м'яка і схильна до гниття. Це небезпечно для огорожі, основним завданням якого є захист людей від випадкового падіння з балкона.

Вимоги до безпеки огорожі балкона

За чинним нормативам (будівельні норми і правила, а також державні стандарти) перила на балкон повинні відповідати цілому ряду вимог.

Матеріал повинен витримувати горизонтальне навантаження величиною 80 кгс / м Матеріал повинен витримувати горизонтальне навантаження величиною 80 кгс / м. Цій вимозі відповідають дуб, бук і сосна, які після відповідної обробки набувають високу міцність на злам.

За чинним державним стандартам, загальна висота огорожі повинна бути не менше 1 метра. Мінімальна ж безпечна висота перил становить 90 см.

Досвідчені будівельники категорично забороняють робити її нижче зазначених розмірів, якщо в будинку живуть маленькі діти. У цьому ж випадку відстань між стійками гратчастої огорожі робиться не більше 10 см.

Якщо ж господарі будинку встановили поручні на балкон в стилі кантрі, з діагонально пересічними балками, то отвори між елементами потрібно робити такого розміру, щоб в них не пролізла голова дитини.

Всі елементи кріплення не повинні виступати за поверхню балок і дощок, з яких побудовано огорожу. Для цього в процесі складання висвердлюють спеціальні поглиблення (поту), в які ховаються капелюшки цвяхів, болтів і саморізів.

Проектування балконного огородження з дерева

Схема кріплення дерев'яної огорожі.

Як ми вже відзначали, до початку робіт слід скласти проект перил. Він допоможе розрахувати потрібну кількість матеріалів і кріплень, а також дасть загальне уявлення про зовнішній вигляд майбутнього балкона з дерева.

Креслити краще на міліметровому папері, вона вже має готові базові лінії, що полегшить роботу. Малюнок робиться в масштабі, що відбиває пропорції майбутньої конструкції. У ньому відображаються всі елементи, включаючи декоративні.

Досвідчені майстри рекомендують початківцям спершу зробити начерк перил. Його роблять від руки, з приблизними розмірами і пропорціями. Оптимально, якщо проектів буде кілька, це дасть можливість відібрати найкращі ідеї і побудувати ідеальна огорожа.

Монтаж і збірка перил

Установка дерев'яної огорожі своїми руками починається після того, як проект завершений і узгоджений. Всі елементи конструкції попередньо обробляються засобами для захисту від комах (червиць, термітів), гнилі і цвілі. Рекомендується також просочити дерево спеціальним складом від вогню.

Залежно від конструкції опорні стійки огорожі балкона (балясини) знизу кріпляться або відразу до підлоги, або до опорної горизонтальної балці (подперільніку). Для цього використовують шпильки, які вгвинчуються в балясину і прикріплюються до підлоги (або подперільніку) гайковим з'єднанням.

У цьому відео представлена ​​перша частина процесу монтажу дерев'яних поручнів на балкон:

Встановивши всі вертикальні опори, вивіряють їх висоту за допомогою натягнутого уздовж них шнура. Різниці в висоті не повинно бути, інакше стійкість конструкції, а значить і безпеку знаходяться на балконі людей, буде під питанням.

Зверху балясину скріплюються поручнями. Кожна вертикальна стійка кріпиться до горизонтальної, без пропусків. Не варто економити на кріпленнях, це відіб'ється на надійності огорожі.

Для більшої надійності торцеві частини поручнів рекомендується кріпити до стін або несучих опор балкона (цегляним або кам'яним колонам, якщо такі є в конструкції). У разі необхідності можна використовувати металеві куточки.

У цьому відео представлена ​​друга частина процесу монтажу дерев'яних поручнів на балкон:

Завершується установка нанесенням грунтовки. Якщо матеріал призначений під фарбування, потрібно вибирати склад для зовнішніх робіт. При цьому слід враховувати тип фарби, який буде використовуватися з огорожею.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама