Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Парапет покрівлі: мінімальна висота і пристрій вузла примикання парапету до плоскому даху по СНиП

  1. Парапет покрівлі - призначення
  2. На які види поділяються парапети
  3. Коли обов'язково облаштування відповідного парапету?
  4. Пристрій і конструкційні особливості
  5. Прилягання покрівлі до огорожі
  6. Примикання даху до парапету з цегли
  7. Як правильно облаштувати вузол примикання на м'якій покрівлі
  8. висновок
  9. Корисне відео

Одне з найважливіших умов для гідного життя людини - це гарантія безпеки в робочій зоні, на вулиці і в приміщенні Одне з найважливіших умов для гідного життя людини - це гарантія безпеки в робочій зоні, на вулиці і в приміщенні.

Співробітники будівельних фірм, ремонтники, що знаходяться на пласкій покрівлі не можуть відчувати там себе в цілковитій безпеці.

Парапети грають величезну роль, вони активно використовуються в різних будівельних процесах, тим самим захищаючи будівлі, території, забезпечуючи їх максимальну безпеку і цілісність.

Потім щоб захистити по периметру дах окремо взятого будинку, облаштовують парапет.

Зміст статті

Парапет покрівлі - призначення

Парапет - це своєрідний бортик, який розміщується по кромці покрівельного пирога. Дана конструкція, як правило, споруджується після спорудження стін, монтажу перекриття, а так само після виконання термоізоляційних і гідроізоляційних робіт для покрівлі.

Фактично ця споруда являє якесь продовження наявної стіни. Саме з цієї причини, парапет на даху в більшості випадків роблять з цегли. Зрідка загородження може бути з металу, кам'яним, з бетонних панелей або цільних залізобетонних конструкцій.

На деяких будівлях, зведених у своєрідній манері виконання, огороджувальні перила роблять з нержавійки, скла, або з комбінації двох-трьох матеріалів.

Функції, які виконує дана конструкція:

  • Головне призначення парапету - гарантія захищеності людей.
  • Перила здатні затримати одноразова сходження великої кількості опадів і снігового покриву з даху.
  • Прикрашає спорудження.
  • Маскує малопривабливі комунікаційні системи, розташовані на покрівлі.
  • Надає активну протидію сильних поривів вітру. Шквальний вітер може порушити герметичність покрівельного пирога.
  • Наявність парапету дозволяє створювати на покрівлі кафе або оглядові майданчики.
  • Огороджувальні перила захищають бічні поверхні даху, а це в свою чергу покращує гідроізоляцію покрівлі .

Спочатку парапети почали застосовувати при будівництві будівель у Франції ще в другій половині 15 століття н.е. Трохи пізніше даними задумом скористалися будівельники Греції, Іспанії та Італії.

З 1950 року в Радянському Союзі зодчі в своїх проектах в обов'язковому порядку передбачають дану складову частину страховки на плоских або скатних дахах будівель і споруд підвищеної поверховості.

Цих канонів, встановлених в будівництві, дотримуються і досі.

Підвидом парапетів вважаються і перила, їх, як водиться, використовують на балконах і мостах.

парапет

На які види поділяються парапети

види парапету

Коли обов'язково облаштування відповідного парапету?

  • Де кут ската до 12% і будівлях, які вище 10 метрів.
  • Якщо висотність об'єкта більш семи метрів, а кут даху більше 12%, то на дах треба встановлювати парапет або огорожу, яка буде затримувати схід снігу в великих кількостях за один раз.

Якщо будівля буде побудовано з грубим порушенням відповідних норм, то воно не може бути здано в експлуатацію. Тому існуючі в будівництві нормативи потрібно дотримуватися.

Мінімальна висота парапету на пласкій покрівлі СНиП:

  • Чи не менше ніж 45 см для не введено в експлуатацію дахів.
  • Якщо на даху буде проводитися розташування людей, висота захисної конструкції - 120 см.

Парапет вважається продовженням стіни, і його ширина відповідає ширині стіни. Цей показник не менше - 50 см.

Цей показник не менше - 50 см

Висота парапету

Пристрій і конструкційні особливості

У приписах, до будови огороджувальної конструкції прописаних у СНіП ІІ-26-76, сказано, що даний елемент включає:

  1. Загородження. Це підмостки по всій покрівлі будівлі. Дане піднесення виконує бар'єрні і також ще захисні функції.
  2. Гідроізоляційний фартух. Виконується з вологостійкого матеріалу. Його призначення - захист від проникаючої всередину конструкції вологи. Зазвичай використовують руберойд або інший м'який покрівельний матеріал .
  3. Покрівельний клин (кутове з'єднання). Це особливе пристосування захистить парапет від псування в точках приєднання. Як правило, використовують цемент або брусок з дерева з трикутним перетином. За допомогою клина вдається зрізати кут в дев'яносто градусів, який утворюється між покрівлею та парапетом. В цей кут забивається сміття і в ньому накопичується вода.
  4. Захисний козирок. Його роблять із міцної, дуже стійкою стали.

пристрій парапету

Прилягання покрівлі до огорожі

Самим «слабким» місцем вважається ділянка де дах з'єднується з парапетом Самим «слабким» місцем вважається ділянка де дах з'єднується з парапетом.

На цьому відрізку найчастіше трапляються пошкодження пирога в результаті і відбуваються протікання, які призводять до гниття плоскої покрівлі.

В даному випадку не обійтися без ремонту парапету, а можливо і без його демонтажу.

Щоб уникнути виникнення непередбачених ситуацій, необхідно при виконанні монтажу вузла примикання строго дотримуватися технологію.

Примикання даху до парапету з цегли

Як було вже сказано вище, з цегли потрібно споруджувати конструкцію після монтажу перекриттів і подальшого покриття всіх верств покрівлі.

Тут потрібно дотримуватися наступних правил:

  • При висоті огороджувальної конструкції менше 50 см, гідроізоляційний шар потрібно заводити на всю бічну поверхню парапету і зафіксувати його за допомогою бітумної мастики.
  • При висоті огорожі вище 50 см, канавку найкраще виконувати на висоті 25 см від наявного рівня покрівлі. В цьому випадку гідроізоляція повинна доходити до висоти канавки, а краю ізоляційного матеріалу потрібно заводити в це поглиблення і притиснути його планкою з металу. Місця де є стики необхідно промазати бітумом.

Якщо вузол примикання покрівлі до парапету буде виконаний з дотриманням всіх правил, то покрівлю можна буде експлуатувати без ремонту протягом тривалого проміжку часу.

Якщо вузол примикання покрівлі до парапету буде виконаний з дотриманням всіх правил, то покрівлю можна буде експлуатувати без ремонту протягом тривалого проміжку часу

Прилягання покрівлі до огорожі

Як правильно облаштувати вузол примикання на м'якій покрівлі

Виконати безпомилково роботи по примиканню даного парапету до м'якої покрівлі набагато важче. У такій конструкції є «слабке» місце -кут між загородженням і дахом.

Покрівельні матеріали рулонного типу виділяються певною гнучкістю. Але ситуацію можна легко виправити. Йдеться про зменшення кута примикання. Що б цього домогтися, потрібно залити під кутом 45 градусів бетонний відлив.

Відплив варто закрити смужкою ізоляції, боковини якої треба завести на парапет.

Подальший перебіг подій:

  • Необхідно наплавить на дах теплоізоляційне полотно;
  • На боковину поверхню вимощення (кут повинен бути перекритий) укладається покрівельний килим.

Використовуючи таку конструкцію, вам вдасться отримати надійний вузол примикання м'якої покрівлі до парапету. Стики в цьому випадку будуть мати якісну гідроізоляцію.

Конструювання парапету по етапах:

  1. Основа загородження - це перекриття і покриття покрівлі, з нього і треба починати роботи.
  2. Необхідно покласти ряд арматури висотою понад 0,5 метра.
  3. Потрібно виконати кладку захисної конструкції. Матеріал можна вибирати на ваш розсуд, але краще з даного питання проконсультуватися з фахівцем.
  4. Кладку потрібно з'єднати огорожею.

    Вузол примикання на м'якій покрівлі

висновок

Парапет вважають важливою і в більшості випадків обов'язковою складовою частиною плоских і скатних дахів. Дуже важливо монтуючи конструкцію дотримуватися прописані в СНиП норми. Особливу увагу потрібно приділяти примикання покрівлі до загородження.

Це питання не можна залишати без належної участі. Так само існує ще один важливий момент при здійсненні робіт з облаштування парапету з оцинкованої сталі - це поетапне виконання всіх своїх дій.

Корисне відео

В даному відео ви дізнаєтеся як проводиться монтаж примикання парапету до покрівлі:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама