Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правила установки радіаторів опалення: висота установки, варіанти установки, інструкція

Організація опалення необхідна в будь-якому заміському будинку, і кожен етап цієї роботи повинен бути виконаний з дотриманням всіх технічних вимог. Тому і правильна установка радіаторів опалення дуже важлива, невиконання принципових вимог призведе до порушення технології і знизить ефективність роботи системи.
при установці радіаторів опалення в Москві та інших регіонах потрібно пам'ятати не тільки про правильне методі з'єднання приладів, але і про вірного підборі типу опалювального обладнання.

Схеми установки батарей опалення

Перед тим як приступати до установки, потрібно визначитися зі схемою підключення. Існують наступні варіанти установки радіаторів опалення:

  1. Бокове підключення - сьогодні найбільш затребуване, так як з його допомогою можна домогтися максимальної тепловіддачі. В цьому випадку підводить лінія підключається до верхнього патрубка, а відводить труба - до нижнього. При недотриманні цього правила установки батарей опалення потужність, а разом з нею і ефективність, системи знизиться.
  2. Діагональне підключення відмінно підходить для довгих радіаторів, так як дозволить рівномірно прогріти батарею. В цьому випадку з одного боку труба, що підводить підключається до верхнього патрубка, а з іншого боку відводить - до нижнього. При подачі теплоносія через нижній патрубок потужність зменшується на 10%.
  3. Нижня схема підключення використовується в тому випадку, якщо система опалення проходить під підлогою. Якщо порівнювати з боковим підключенням, то такий метод зменшує тепловіддачу на 5-15%.

Установка батарей опалення: інструкція

Після вибору типу підключення можна приступати до монтажу батарей, з урахуванням рекомендацій СНИП. Крім того, при установці радіаторів опалення інструкція, що додається заводом-виробником також повинна прийматися до уваги, так як при недотриманні правил установки радіаторів опалення право на гарантійне обслуговування буде втрачено, і вирішувати проблеми несправностей доведеться самостійно.

За нормами установки радіаторів опалення можливий монтаж, не знімаючи захисної плівки, так ви вбережете прилади від бруду і пилу, а також від подряпин при монтажі. Установка радіаторів опалення СНиП передбачає дотримання наступних відступів.

  1. За нормами установки батареї від нижньої частини ніші або підвіконня потрібно відступити 100 мм, якщо відстань буде менше ¾ глибини батареї, то тепловий потік буде менше і затрудняється доступ нагрітого повітря в кімнату.
  2. Висота установки радіаторів опалення повинна складати 120 мм від підлоги до низу батареї, якщо відступ буде менше 100 мм, то теплообмін буде утруднений, і прибирання підлоги в цій ділянці також буде викликати труднощі. У тому випадку, якщо відступ перевищить 150 мм, то перепад температур по висоті буде сильно збільшений, особливо це буде помітно у верхній частині кімнати.
  3. Правильна установка батарей опалення передбачає наявність відступу від площини стіни не менше 20 мм. При установці батареї впритул до стіни або з зазором менше 20 мм, тепловіддача буде погіршуватися, а на верхній частині радіатора виникатиме пиловий слід.

Установка радіаторів опалення фото, відео допоможе вам не помилитися у процесі монтажу і організувати в своєму будинку надійну і ефективну систему опалення.
СНиП також регламентує порядок монтажу опалювальних приладів.

  1. Спочатку проводиться розмітка місце під кронштейни (не менше 3).
  2. Далі відбувається зміцнення кронштейнів за допомогою цементного розчину або дюбелів.
  3. Установка крана Маєвського, заглушок, перехідників і т.д.
  4. Потім приступають до установки радіаторів.
  5. Далі з'єднують батареї з трубами опалювальної системи.
  6. Після цього проводиться установка повітрявідводчика, по СНиП він повинен бути автоматичним.
  7. В останню чергу радіатори звільняють від захисної плівки.

Якщо дотримуватися цих правил, радіатори забезпечать тепло в приміщенні в холодну пору року і прослужать довго.

всі Статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама