Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стандартні розміри матраців для ліжка

  1. Як правильно вибрати матрац
  2. Габарити для дорослих і дітей
  3. Вибір вироби за розміром ліжка
  4. Довжина спального місця
  5. Висота матраца
  6. Односпальні або двоспальні
  7. нестандартні габарити

Правильне поєднання ліжка і матраца забезпечує людині міцний і здоровий сон Правильне поєднання ліжка і матраца забезпечує людині міцний і здоровий сон. Прокинувшись вранці, ми відчуваємо себе свіжими і бадьорими. Якщо це поєднання порушено, то відразу ж з'являється дискомфорт і здоровий сон перетворюється на справжнє випробування для організму. Занадто великий матрац горбиться і не дозволяє людині повноцінно відпочити. Маленький не покриває всю поверхню ліжка і заважає нормальному сну.

Як правильно вибрати матрац

Сучасні виробники випускають продукцію найрізноманітніших форм і габаритів. Це часто ускладнює покупцеві вибір оптимального варіанту. Буває, що куплений виріб відмінно підходить до ліжка, але нормально відпочити на ньому так і не вдається.

При виборі матраца до нового спального місця не варто орієнтуватися тільки на його параметри. Навіть найкращий і найдорожчий продукт при неправильному поєднанні може зіпсувати ваш сон.

Головна проблема полягає в тому, що стандартні розміри вироби для ліжка відрізняються в різних країнах Головна проблема полягає в тому, що стандартні розміри вироби для ліжка відрізняються в різних країнах. Це обумовлено використанням різних мір довжини. Наприклад, в Європі виробники виготовляють продукцію, що вимірюється в сантиметрах, а в Америці - в дюймах. Через цю неузгодженість покупці дуже часто помиляються з розмірами вироби. Це означає, що при покупці німецької ліжка і американського матраца ви з великою часткою вірогідності не вгадаєте з розмірами.

Оптимальним варіантом буде одночасне набуття ліжка і матраца, виготовлених однією і тією ж фірмою. Якщо такий варіант вас не влаштовує, то намагайтеся купувати продукцію, вироблену в межах однієї країни.

Габарити для дорослих і дітей

Найчастіше розміри обраного вироби безпосередньо залежать від параметрів ліжка, стандарт для якої визначається її довжиною.

Стандартні розміри продукції залежать від числа спальних місць і конструкції:

  • Односпальний буває розмірів: 80 × 190 см, 80 × 195 см, 80 × 200 см.
  • Полутороспальна випускають наступних розмірів: 120 × 190 см, 120 × 195 см, 120 × 200 см.
  • Двоспальний виготовляють з розмірами: 140-200 × 190 см, 140-200 × 195 см, 140-200 × 200 см.

Крім матраців для дорослих, існують підліткові і дитячі зі своїми стандартними параметрами (в сантиметрах):

  • 60 × 140, 70 × 160.
  • 80 × 150, 80 × 160, 80 × 180.
  • 90 × 190, 60 × 120, 60 × 125.
  • 65 × 125, 70 × 140.

Товщина виробів з пружинами змінюється в межах від 6 до 13 см, без пружин - від 16 до 18 см. Буває, що основним параметром при покупці є ширина. Це пов'язано з тим, що деякі ліжечка для дітей розраховані на моделі тієї чи іншої товщини.

Вибір вироби за розміром ліжка

При виборі матраца слід враховувати розміри вашої ліжка При виборі матраца слід враховувати розміри вашої ліжка. Він повинен ідеально підходити як по довжині, так і по ширині. Крім того, важливо, щоб висота його правильно поєднувалася з габаритами спального місця. Як правило, такі показники можна знайти, відкривши паспорт продукту. Якщо ж ви просто міняєте старий виріб на нове, то досить буде виміряти внутрішні габарити вашого ложа.

У разі невеликих відхилень (не більше одного сантиметра) можна сміливо вибирати виріб стандартного розміру. Якщо ж цей показник вище (два і більше сантиметра), то варто замовити модель по цих розмірах. Такий варіант обійдеться дорожче, зате ви отримаєте максимальний комфорт і здоровий сон на довгий час.

Довжина спального місця

Найпопулярнішим розміром є двометровий. Він використовується більшістю вітчизняних виробників, і знайти його значно простіше, ніж інші.

Довжина його повинна бути не менше ніж на п'ятнадцять сантиметрів більше вашого зростання. Це забезпечить комфорт і сприятиме здоровому сну.

Висота матраца

Висота матраца для ліжка повністю залежить від ваших особистих переваг. Якщо ви використовуєте ортопедичний продукт, то його товщина повинна бути більше бічній частині ліжка. Людям з великою вагою слід вибирати виріб вище. Такий матрац не буде сильно прогинатися і забезпечить нормальний сон.

Стандартна висота ліжка з матрацом від статі залежить від наявності пружин:

  • безпружинні - 16 см;
  • пружинні - 22 см.

Природно, можна зустріти вироби нестандартної товщини, але їх використовують вкрай рідко.

Односпальні або двоспальні

Залежно від ширини матраци бувають односпальні, двоспальні, півтораспальних Залежно від ширини матраци бувають односпальні, двоспальні, півтораспальних. Односпальні мають стандартний розмір не менше вісімдесяти і не більше дев'яноста сантиметрів.

Полуторні моделі використовують для забезпечення максимального простору для однієї людини. Вони бувають 120 сантиметрів завширшки і використовуються досить рідко.

Стандартним параметром двоспального вироби є ширина 140-220 см.

Більшість виробників постільної білизни використовують саме перераховані розміри для пошиття своїх моделей.

нестандартні габарити

З ростом можливостей і потреб покупців виробники виготовляють ліжка овальної, багатокутної або квадратної форми. Звичайно, що для них потрібні відповідні матраци. Такі вироби виробляють за індивідуальним замовленням, і коштує це чималих грошей. Незалежно від того, якої форми ліжко ви вибрали, будь-яка фірма з задоволенням виготовить для вас відповідну модель.

Правильний вибір матраца дуже важливий для забезпечення міцного і здорового сну. Дотримуючись цих рекомендацій, ви легко підберете оптимальний варіант і довгі роки будете насолоджуватися комфортом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама