Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка і підключення терморегулятора теплої підлоги

  1. Рекомендації по монтажу терморегулятора
  2. Який силовий кабель треба для теплої підлоги
  3. Підключення через контактор
  4. Схема підключення терморегулятора

У підключенні терморегулятора теплої підлоги немає нічого складного. Але потрібно в точності слідувати інструкції і дотримуватися схему виконання цієї роботи. Крім того, підключення необхідно проводити при вимкненому електриці - цього вимагають правила безпеки.

Рекомендації по монтажу терморегулятора

Перед пристроєм теплої підлоги вибирають місце, де буде знаходитися терморегулятор, не забуваючи і про зовнішній датчик температури підлоги, який розміщується мінімум на 40 см углиб теплої підлоги. Якщо в якості нагрівального елементу в системі теплої підлоги виступає інфрачервона плівка, то температурний датчик встановлюють з її виворітного боку.

Терморегулятор призначений для установки всередині приміщень. Ризик потрапляння вологи і рідини в місці встановлення повинен бути мінімальним. При установці у ванній кімнаті, туалеті, кухні, басейні терморегулятор розташовується в місці, недоступному випадковому дії бризок.

Висота установки терморегулятора повинна знаходитися в межах 0,4 ... 1,7 м від рівня підлоги (при установці терморегуляторів з вбудованим датчиком температури повітря рекомендована висота - від 80 см)

Терморегулятор монтується в стандартний підрозетник діаметром 60 мм, за допомогою монтажних гвинтів.

Як вибрати терморегулятор можна прочитати тут .

Для монтажу терморегулятора необхідно:

  • за допомогою перфоратора з коронкою, виконати в стіні отвір під підрозетник (для зручності подальшого монтажу бажано вибирати глибокий підрозетник) і
    вертикальну штробу під дроти живлення (від вступного щитка) і датчик;
  • підвести дроти живлення системи обігріву і датчика до підрозетника;
  • виконати з'єднання згідно з даним паспорта;
  • закріпити терморегулятор в монтажній коробці.

Монтаж датчика повинен бути виконаний так, щоб була можливість безперешкодної його заміни в майбутньому. Від монтажної коробки з терморегулятором монтажна трубка (метало-пластикова трубка Ø 16 мм) заводиться в зону, що обігрівається приблизно на 0,5 м. Вигини і довжина трубки повинні забезпечити безперешкодне переміщення датчика.

Кінець трубки, що вводиться в зону, яка обігрівається, потрібно ретельно загерметизувати, щоб уникнути попадання розчину, наприклад, ізолентою. Датчик вводять в трубку після затвердіння стяжки.

Який силовий кабель треба для теплої підлоги

Терморегулятор підключається стаціонарно, запітиваясь безпосередньо від електрощита (рекомендуємо) або через вже наявні в кімнаті розетки. Перетини проводів проводки, до якої підключається терморегулятор, повинні бути для міді не менше 3 × 1,0 мм 2. Використання кабелю з алюмінієвими жилами небажано.

Для захисту від короткого замикання в ланцюзі навантаження необхідно перед терморегулятором встановити автоматичний вимикач (АВ), номіналом не більше 16 А. Він встановлюється в розрив фазного проводу.

Він встановлюється в розрив фазного проводу

Для захисту людини від ураження електричним струмом витоку встановлюється ПЗВ (пристрій захисного відключення), особливо при монтажі теплої підлоги у вологих приміщеннях. Для роботи УЗО екран нагрівального кабелю необхідно заземлити (підключити до захисного провідника РЕ) або, якщо мережа двухпроводная, необхідно зробити захисне занулення (екран підключити до нуля перед ПЗВ). Про необхідність УЗО можна прочитати окрему статтю .

Підключення через контактор

Підключення через контактор

Одна з умов довгострокової роботи терморегулятора - комутація струму терморегулятором не більше 2/3 максимального струму, зазначеного в паспорті. Якщо струм перевищує 2/3 максимального струму, зазначеного в паспорті, то необхідно нагрівальний кабель підключити через контактор (магнітний пускач, силове реле), який розрахований на даний струм. Ця умова викликано ризиком підвищення напруги понад 230 В. В разі зростання напруги, зростає, а навантаження.

Схема підключення терморегулятора

  • Терморегулятор монтується і підключається після установки і перевірки навантаження (теплої підлоги).
  • Перед початком роботи відключіть електрику за допомогою вступного автомата захисту.
  • Будемо вважати, що у нас вже закладені всі основні дроти від теплої підлоги ( «холодний кінець», провід від датчика) і силовий кабель від вступного електрощитка.

Зазвичай на корпусі терморегулятора виробник малює схему підключення. Це дає можливість домашньому майстрові виконати підключення цього пристрою самостійно.

Незалежно від виду терморегулятора принцип підключення приблизно однаковий. Є невеликі відмінності в підключенні різних типів нагрівального кабелю.

1. Підключення двожильного нагрівального кабелю

Екран нагрівального кабелю передбачається занулити. Якщо у Вас в квартирі мережу TN-CS, то екран потрібно не зануляти, а заземлювати. Інакше, якщо у Вас в щитку встановлено ПЗВ, то воно буде спрацьовувати помилково.

На деяких моделях терморегуляторів вже встановлена ​​клема заземлення РЕ, що значно прискорює процес монтажу.

2. Для одножильного нагрівального кабелю

Таким чином, монтаж і підключення терморегулятора теплої підлоги виглядає не так вже й складно.

Залишилися питання? Телефонуйте (063) 830-98-36.

Залишилися питання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама