Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка підвісного унітазу своїми руками

зміст:

1. загальні положення

2. Вибір місця і висоти установки унітазу

3. Монтаж несучої рами унітазу

4. Підключення підвісного унітазу до комунікацій

5. Фінішна обробка і установка чаші унітазу

Про те, як встановлюється і підключається підлоговий унітаз і біде, я вже розповідав раніше ( «   Як встановити унітаз своїми руками   »І«   Установка біде своїми руками   ») Про те, як встановлюється і підключається підлоговий унітаз і біде, я вже розповідав раніше ( « Як встановити унітаз своїми руками »І« Установка біде своїми руками »). Сьогодні ж я хочу розповісти про особливості установки такої сантехніки, як унітаз підвісний. Функціонально такий унітаз нічим не відрізняється від звичайного підлогового унітазу, але на відміну від нього:

• навісний унітаз дозволить надати більш естетичний вигляд інтер'єру санвузла. Адже в даному випадку всі комунікації (водопровідна труба, шланг, що підходить до бачка унітазу, сам бачок і стік унітазу з каналізаційною трубою) будуть приховані за фальшстеной, виконаної з гіпсокартону;

в процесі експлуатації підвісного унітазу господині не потрібно намагатися підтримувати чистоту ззаду унітазу, як це необхідно робити при експлуатації підлогового унітазу, простір за яким є важкодоступним для людської руки через свою обмеженість.

Однак монтаж навісного унітазу виконати своїми руками трохи складніше, ніж самостійну установку підлогового унітазу або біде. Але і це завдання виявиться вам по-о-пліч, якщо ви будете строго слідувати моїм рекомендаціям і інформації, що міститься в інструкції заводу-виготовлювача.

загальні положення

Для початку хочу вам повідомити, що підвісні унітази випускаються в трьох різних модифікаціях, що відрізняються один від одного не тільки зовнішнім виглядом, але і способом кріплення траверси - несучої конструкції із зливним бачком, яка в інструкції заводу-виготовлювача називається інсталяцією:

кутові;

підлогові;

пристінні.

У комплект підвісного унітазу, крім інсталяції із зливним бачком, входить і навісна раковина - єдина частина комплекту унітазу, яку ви будете бачити.

Універсальність такого сантехнічного приладу полягає в тому, що установка підвісного унітазу не залежить від розмірів санвузла, конфігурації його стін і підлоги, а також від того, з яких матеріалів вони виготовлені (звичайно, крім стін з гіпсокартону).

Монтаж підвісного унітазу відбувається в наступному порядку:

1. Установка інсталяції.

2. Установка раковини унітазу.

3. Підключення унітазу до комунікацій.

4. Оздоблювальні роботи.

Перед початком робіт необхідно правильно визначити місце і висоту установки підвісного унітазу Перед початком робіт необхідно правильно визначити місце і висоту установки підвісного унітазу. Закріплення на стіні інсталяції є найскладнішим етапом процесу монтажу. Підключення унітазу до комунікацій нічим не відрізняється від аналогічного приєднання до водопроводу і каналізації підлогового унітазу або біде ( « Установка біде своїми руками »,« Як встановити унітаз своїми руками »). Тому на цьому етапі робіт я зупинятися не буду. Однак після закінчення робіт необхідно буде виконати і обробку фальш-стіни.

Ось тому я детально зупинюся на алгоритмі установки на стіні інсталяції та фінішної обробки фальшстени. Але спочатку дам рекомендації по вибору місця установки унітазу і оптимальної висоти, на якій він повинен кріпитися.

Вибір місця і висоти установки унітазу

Якщо ви живете в стандартній квартирі в багатоповерхівці і вирішили замінити старий підлоговий унітаз новим підвісним унітазом, то через маленьких габаритів санвузла вибирати, де встановити такий унітаз, вам не доведеться. В даному випадку правильне рішення - виконати монтаж підвісного унітазу на місці старого.

Якщо ж розміри санвузла вам дозволяють самому визначити, де краще всього виглядатиме ваш унітаз, то врахуйте, що це місце має, як можна ближче, розташовуватися до каналізації і водопроводу. Це пояснюється тим, що:

короткі шланги і труби, що з'єднують унітаз з водопроводом і каналізацією, набагато простіше заховати під фальш-стіною;

в разі засмічення стоку унітазу коротку трубу значно легше прочищати

Однак спочатку вам потрібно прибрати стару сантехніку (як це зробити, можете прочитати, перейшовши за посиланням «   демонтаж старого унітазу   ») Однак спочатку вам потрібно прибрати стару сантехніку (як це зробити, можете прочитати, перейшовши за посиланням « демонтаж старого унітазу »).

З місцем установки визначилися, тепер можна поговорити про висоту, на якій буде кріпитися інсталяція.

Фахівці стверджують, що оптимальна висота установки підвісного унітазу - висота, при якій відстань від шпильок, встановлених в інсталяції і призначених для установки на них чаші унітазу, до статі санвузла становить 0,35 м Фахівці стверджують, що оптимальна висота установки підвісного унітазу - висота, при якій відстань від шпильок, встановлених в інсталяції і призначених для установки на них чаші унітазу, до статі санвузла становить 0,35 м. В цьому випадку чаша унітазу буде розташовуватися на рівні близько 0,4 м від підлоги. Втім, це не догма. Насправді, вибір висоти залежить від того, який середній зріст мешканців вашого будинку і чи є у вашому домі діти. Якщо пропонована висота установки вам не підходить, то визначити її оптимальний рівень можна тільки шляхом підбору. До речі, конструкція несучої рами така, що вона дозволяє легко регулювати висоту установки підвісного унітазу за рахунок висувних ніжок в нижній частині рами. Тільки врахуйте, що робити це потрібно на етапі монтажу інсталяції, оскільки, щоб в процесі експлуатації унітазу виправити висоту його установки можна буде тільки, розібравши фінішну обробку фальшстени. Тобто, вам заново доведеться витратитися на покупку матеріалів і виконати солідний шматок роботи.

Тепер можна переходити до установки інсталяції.

Монтаж несучої рами унітазу

Це найскладніший і найвідповідальніший момент, оскільки від якості кріплення інсталяції буде залежати надійність самого унітазу, який повинен легко витримувати вагу людського тіла.

Кріплення рами потрібно проводити безпосередньо до бетонної (цегляною, або дерев'яною) стіні будинку, але ні в якому разі нік перегородок з фанери, гіпсокартону або шиферу.

Установка інсталяції своїми руками повинна виконуватися так:

1. Виготовлення отворів під анкерні болти

На цьому етапі необхідно в місці установки унітазу приставити несучу раму впритул до стіни і за допомогою маркера відзначити на стіні і на підлозі точки, в яких будуть висвердлюють отвори під анкерні болти, оскільки вони більш надійні, ніж пластикові дюбелі з шурупами На цьому етапі необхідно в місці установки унітазу приставити несучу раму впритул до стіни і за допомогою маркера відзначити на стіні і на підлозі точки, в яких будуть висвердлюють отвори під анкерні болти, оскільки вони більш надійні, ніж пластикові дюбелі з шурупами. А одночасне кріплення несучої рами до стіни і до підлоги дозволить дуже жорстко і надійно закріпити всю конструкцію унітазу.

Для виготовлення отворів в дерев'яній стіні (підлозі) використовується електрична дриль зі звичайним свердлом необхідного діаметра, а в бетонній (цегляної) - ударний дриль зі свердлом, покритим алмазним напиленням. Щоб несуча рама під час свердління отворів вам не заважала, її потрібно винести із санвузла в інше приміщення.

2. Перевірка вертикалі несучої рами

Природно, що від ідеально виставленої вертикалі інсталяції буде залежати зовнішній вигляд чаші унітазу: вона повинна розташовуватися строго в горизонтальній площині Природно, що від ідеально виставленої вертикалі інсталяції буде залежати зовнішній вигляд чаші унітазу: вона повинна розташовуватися строго в горизонтальній площині. Тому після виготовлення отворів знову призначте несучу раму впритул до стіни і, використовуючи звичайний будівельний рівень, перевірте вертикаль рами. Якщо необхідно, то за допомогою дерев'яних брусків, що прокладаються між рамою і стіною, добийтеся ідеального вертикального рівня несучої рами.

Однак якщо у вас стіна занадто нахилена, то її необхідно попередньо вирівняти одним з двох можливих способів:

за допомогою цементно-піщаного розчину (як це зробити, ви зможете дізнатися зі статті « Штукатурка цементно-піщаним розчином стін своїми руками »);

за допомогою гіпсової шпаклівки (як це зробити, ви зможете дізнатися зі статті « Вирівнювання стін шпаклівкою своїми руками »).

Зробити це необхідно, оскільки, якщо несуча рама встановлюється впритул до стіни, то навантаження на неї практично нульова. При віддаленні ж від площини стіни навантаження на несучу раму буде стрімко зростати, тобто чим далі рама укріплена від площини стіни, тим більше на неї навантаження. Таким чином, якщо інсталяція закріплені не впритул до стіни, то ви ризикуєте впасти разом з усією конструкцією на підлогу, як тільки сядете на унітаз.

3. Фіксація інсталяції

Після того, як ви перевірили, що інсталяція вирівняна по вертикалі і не розгорнута в будь-яку сторону (вправо або вліво), жорстко зафіксуйте її за допомогою анкерних болтів Після того, як ви перевірили, що інсталяція вирівняна по вертикалі і не розгорнута в будь-яку сторону (вправо або вліво), жорстко зафіксуйте її за допомогою анкерних болтів.

До речі, якщо розміри вашого санвузла дозволяють встановити тут же і біде, то логічно щоб він теж був підвісним. Інсталяція для підвісного біде встановлюється аналогічним чином тому, як це відбувається, коли виконується монтаж підвісного унітазу.

Тепер можна переходити до підключення вашого підвісного унітазу до водопроводу і каналізації, оскільки установка його інсталяції своїми руками успішно завершена.

Підключення підвісного унітазу до комунікацій

Хоча фахівці стверджують, що найкраще підводити воду до бачка НЕ ​​через гнучкий армований шланг, а через стаціонарну трубу, ми віддамо перевагу саме гнучкому шлангу Хоча фахівці стверджують, що найкраще підводити воду до бачка НЕ ​​через гнучкий армований шланг, а через стаціонарну трубу, ми віддамо перевагу саме гнучкому шлангу. Хоча такий спосіб і менш надійний, зате його легко здійснити самостійно, не маючи спеціальних сантехнічних навичок і спеціальних інструментів.

Підключення унітазу до каналізації здійснюється, як правило, за допомогою гофрованої труби.

Я вже описував, як відбувається підключення унітазу і біде (якщо ви встановлюєте обидва сантехнічних приладу) раніше ( « Як встановити унітаз своїми руками »І« Установка біде своїми руками »), Тому ще раз цього робити не буду. В цьому немає нічого складного, головне - забезпечити герметичність всіх з'єднань, а після завершення підключення - провести випробування систем подачі води і зливу каналізації на герметичність і працездатність. Крім того, в який спосіб труба зливного бачка і гофрована труба для відводу стоків в каналізацію приєднуються до чаші унітазу, докладно викладено в інструкції заводу-виготовлювача.

Якщо все добре, то ваша установка підвісного унітазу своїми руками практично завершена, оскільки залишилося лише виконати фінішну обробку інсталяції та встановити чашу унітазу.

Фінішна обробка і установка чаші унітазу

Виготовлення фальш-стіни виконується за допомогою металевих профілів і гіпсокартону так, як це розказано в моїй статті «   Вирівнювання стін гіпсокартоном своїми руками   » Виготовлення фальш-стіни виконується за допомогою металевих профілів і гіпсокартону так, як це розказано в моїй статті « Вирівнювання стін гіпсокартоном своїми руками ». При цьому використовуватися може тільки водостійкий гіпсокартон, щоб він не розмокнув в разі потрапляння на нього вологи. Використовуючи шаблон, що йде в комплекті підвісного унітазу, ви зможете чітко виконати технологічні отвори в гіпсокартону, що дозволить:

легко під'єднати чашу унітазу до труби зливного бачка і до труби каналізації;

вивести за межі фальшстени шпильки, встановлені в несучій рамі, з допомогою яких чаша унітазу буде жорстко зафіксована на інсталяції.

На схемі, наведеній на рисунку видно, на якій максимальній відстані можна виконати каркас під гіпсокартон, а також, яка може бути максимальна товщина шару, що складається з товщини листа гіпсокартону і фінішного оздоблювального матеріалу, На схемі, наведеній на рисунку видно, на якій максимальній відстані можна виконати каркас під гіпсокартон, а також, яка може бути максимальна товщина шару, що складається з товщини листа гіпсокартону і фінішного оздоблювального матеріалу,   наприклад, клею і керамічної плитки наприклад, клею і керамічної плитки. Тільки в цьому випадку, ви зможете легко і надійно закріпити чашу унітазу на шпильках, встановлених в несучій рамі. Як укласти керамічну плитку своїми руками, читайте в моєму матеріалі « Укладання керамічної плитки ».


Обов'язково при виконанні фальшстени не забудьте про отвір під кнопку зливного бачка, яка, як і чаша унітазу будуть єдиними видимими елементами всієї конструкції.

Установка чаші підвісного унітазу виконується тільки після закінчення всіх оздоблювальних робіт. Для цього фаянсовий чаша надаватися на шпильки і жорстко закріплюється на них за допомогою гайок, що поставляються в комплекті унітазу. Тільки перед закручуванням гайок не забудьте встановити на шпильки спеціальні прокладки, які захистять тендітну поверхню фаянсу від руйнування при затягуванні Установка чаші підвісного унітазу виконується тільки після закінчення всіх оздоблювальних робіт кріплення. На закінчення хочу нагадати, що при виконанні фінішної обробки стін санвузла необхідно передбачити установку технологічного люка, який при необхідності забезпечить вам вільний доступ до всіх комунікацій, кранам, лічильників і так далі.

От і все. Установка вашого навісного унітазу повністю закінчена. Якщо все зроблено правильно, то він довгі роки буде служити вам вірою і правдою. Гарного вам настрою і удачі у всіх починаннях!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама