Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вальмовая дах своїми руками розрахунок, пристрій четирехскатной даху

  1. Основні характеристики вальмовой даху
  2. Конструкційні особливості та основні елементи вальмовой покрівлі
  3. Основні архітектурні види
  4. Вальмовая дах своїми руками
  5. Важливі формули основних розрахунків вальмовой даху.
  6. Етапність робіт зі зведення вальмового даху своїми руками.

З досить великої різноманітності типів облаштування покрівлі найбільш цікавою може вважатися вальмовая дах

З досить великої різноманітності типів облаштування покрівлі найбільш цікавою може вважатися вальмовая дах. Зовні вона виглядає досить привабливо, являючи собою своєрідне прикраса будівлі. В експлуатації вважається однією з максимально надійних, так як відмінно протистоїть всім негативним чинникам навколишнього середовища, відмінно витримує навантаження. До того ж архітектурно і конструкційно вона не настільки складна, як деякі інші типи покрівель.

Ті, хто вважають, що надійність будови залежить від фундаменту і стін, далеко не праві. Часто саме від характеристик даху і якості її зведення, а також матеріалів, що використовуються в будівництві, залежить надійність всієї будови. Факторів, що впливають на геометрію покрівлі значну різноманітність. Основними з них вважаються:

  • Особливості клімату (інсоляція, вітер, кількість опадів).
  • Призначення будівлі.
  • Інші фактори (використовувані матеріали, особливості архітектурного стилю).

Далеко неповний цей перелік стає основою для великої різноманітності покрівель. Найчастіше їх розмежовують за кількістю скатів і загальної геометрії. Твердження, що зводити одні типи легше, а інші важче не зовсім коректні. У плануванні і зведенні кожного з типів є свої особливості, без урахування яких домогтися успіху неможливо. А якість і швидкість практичного зведення безпосередньо залежить від досвіду майстрів.

Основні характеристики вальмовой даху

Вид покрівлі будівлі, що складається з двох трапецієподібних скатів, зазвичай великих за площею, і двох трикутних - менших, називається вальмовая. Свою назву така конструкція отримала за рахунок саме трикутних скатів, що носять назву «вальми». Їх розташування бічне, при цьому вони пов'язують коник з карнизом в єдину геометричну структуру.

  • Підвищений опір сильним повітряним потокам
  • Відсутність деформаційних змін жорсткої конструкції.
  • Чотирьохскатна форма даху дозволяє облаштувати значно більші звиси по всьому периметру.
  • Відмінний захист стін навіть від інтенсивно опадів, що випадають.
  • Візуальне зменшення загальної висоти будівлі.

Конструкційні особливості та основні елементи вальмовой покрівлі

Незважаючи на гадану складність геометрії вальмовой покрівлі, все її різновиди складаються зі стандартних певних елементів. Знання і розуміння цього полегшує проектування, зведення вальмових покрівель.

  • Ребро є бічну сторону вальми, є центральним елементом всього каркаса і до нього кріпляться короткі крокви.
  • Нарожнікі є підвидом проміжних крокв, але меншої довжини і фіксують не ка конику, а на діагональному крокві. Елемент тільки вальмовой покрівлі.
  • Коник - верхня грань даху, меншої довжини, ніж довжина даху по підставі.
  • Центральні крокви стикуються на кутах коника по типу трипроменевою зірки.
  • Проміжні крокви - елементи, що з'єднують обв'язку верхи церкви і коник, вони собою утворюють карниз.
  • Стійка - вертикальний елемент, що підтримує коник.
  • Затягування - скріплює горизонтальний елемент.
  • Кобилка - елемент для збільшення довжини схилу даху і захисту стін від опадів.
  • Вітрова балка кріпиться навскіс з вітряної сторони покрівлі.
  • Мауерлат несе на собі основне навантаження покрівлі, кріпиться по периметру стін.
  • Шпренгель - елемент, що знімає навантаження зі стін.
  • Прогін - це відстань між кроквами, кріплення на конику.
  • Підкіс - розвантажувальний і укріплювальні елемент.

Підкіс - розвантажувальний і укріплювальні елемент

Основні архітектурні види

Найбільш поширені вдалі і перевірені часом конструкції.

  1. Вальмовая дах повністю підходить під класичне, стандартне опис, в конструкції має два трапецієподібних ската і дві вальми. Вид згори, чимось нагадує запечатаний конверт. Традиційне її назва голландська дах.
  2. Шатрова покрівля складена з однакових скатів. За своїми характеристиками вони є трикутниками, тобто вальмами. Кут нахилу в даному випадку однаковий для всіх сторін. Такий тип покрівлі підходить для будівель у формі квадрата. Вид згори нагадує квадрат з двома діагоналями.
  3. олувальмовая дах в якій вальми закривають лише верхню частину фронтону, зазвичай максимум до середини. Вважається ідеальним рішенням, якщо необхідні великі обсяги простору, частіше мансардного. Як рідкісного назви зустрічається позначення - скандинавська покрівля.
  4. Полувальмовая покрівля в якій на вальми доводиться нижня частина фронтону, таким чином, вони не є трикутними, а являють собою невеликі трапеції. Вона являє собою оригінальне рішення, також дозволяє домогтися максимуму мансардного простору. Одна з назв - датська покрівля.

Одна з назв - датська покрівля

Інші, більш рідкісні, і найчастіше складні варіанти вальмових дахів являють собою комбінації одного або декількох цих варіантів з покрівлями інших типів як архітектурного ансамблю.

Вальмовая дах своїми руками

Найпростіший спосіб прикрасити і захистити власний будинок покрівлею подібного типу - це замовити повністю проект в будь-який з компаній. Негативними моментами в даному випадку можуть вважатися висока вартість проекту, значний рівень витрат, залежність від виконавця. Варто також відзначити, що в таких компаніях намагаються працювати на швидкість для можливості набирати ще більше замовлень. З цієї причини вони часто пропонують стандартні рішення, а, якщо, вам необхідна унікальність, то відразу ціна такого проекту різко зростає. В даному випадку це робиться для того, щоб відлякати клієнта і взяти більш простий замовлення.

Якщо ви прагнете довести, що, як справжній чоловік здатні все зробити самостійно, як мінімум придумати, організувати і стежити за виконанням, то вальмовая дах своїми руками не стане для вас нездоланною перешкодою, при дотриманні певних порад і рекомендацій, викладених нижче:

Найважливіший етап - розмітка даху. Безперечно, найважливішим з етапів може вважатися розмітка четирехскатной даху, вона не є одномоментною і являє собою повну підготовку основних конструкційних елементів майбутньої покрівлі:

  • Спочатку проводиться проектування зі складанням схеми системи майбутніх крокв.
  • Далі слід виведення всіх основних розрахунків і параметрів. За своєю суттю ці етапи попередні, але без них спорудити надійну конструкцію не вийде.
  • На підставі отриманих розрахункових даних проводиться закупівля необхідних матеріалів і можна приступати до їх підготовки.
  • Готуються стіни і здійснюється їх розмітка відповідно до раніше створеним проектом.

Важливі формули основних розрахунків вальмовой даху.

Саме від коректності цього етапу буде залежати абсолютно все. Надійність і безпека конструкції, рівень витрат на придбання матеріалів, вартість робіт, подальші експлуатаційні витрати, довговічність всієї конструкції і будови в цілому. Головними факторами можуть вважатися:

  • Надійність самої будови, починаючи від фундаменту і завершуючи несучими стінами.
  • Тип кроквяної системи .
  • Розмірні характеристики конструкційних елементів.
  • Розміри виступів і прорізів.

Нижче наведені всі основні важливі параметри і математичні формули

Загальна площа всіх схилів даху.

Висота конструкції від перекриття до коника.

Довжина діагональних крокв.

е Довжина проміжних крокв.

а Прогон.

α Кут нахилу ската відносно площини перекриття.

- Прогін з вальмовой боку.

- Прогін з вальмовой боку

Висота коника.

Довжина проміжних крокв.

Загальна площа всіх схилів даху.

Етапність робіт зі зведення вальмового даху своїми руками.

Коли все вже повністю готове до створення придуманої вами покрівлі, придбані і підготовлені матеріали, то слід пам'ятати, що робити все необхідно послідовно, постійно звіряючись і переміряти. В цьому випадку ви максимально повно застрахуете себе від помилок, а підсумком цього буде створення максимально надійної конструкції.

Спочатку чотирьохскатний дах монтується на заздалегідь підготовлену гідроізоляцію основи - мауелрата. Він повинен повністю відповідати розрахунковим необхідним параметрам, так як буде надалі нести всю тяжкість конструкції, витримувати навантаження вітру та опадів, тобто буде постійно максимально навантаженим.

Наступним етапом стає розмітка самого мауелрата в точній відповідності з раніше складеним планом і кресленнями. Важливо, щоб спостерігалося повне збіг міток, а самі маячки були яскравими і добре помітними.

Пізніше укладаються балки перекриття згідно оптимальної схемою, що призводить до максимально розвантажити конструкцію стін.

Укладання тимчасового, незакріпленого настилу не є обов'язковою для четирехскатной даху, однак зробить всю вашу подальшу роботу максимально безпечною і комфортною

Після того, як ці етапи виконані необхідно встановлювати стійки, які внизу кріпляться на затягування, а зверху фіксуються коньковой балкою. Відразу ж ставляться крокви від центральної балки.

Після цього монтуються діагональні крокви до кутів будівлі і під них заводяться додаткові стійки, що підвищує загальну надійність конструкції.

Далі слід установка нарожніков і установка кобилок.

Завершальним етапом може вважатися додаткове посилення всієї конструкції при необхідності, яке може проводитися декількома способами і залежить від розмірів покрівлі.

Максимально поширеним, універсальним і простим способом може вважатися установка в кути конструкції спеціальних розпірних елементів - шпренгелів. При цьому перекидається між плечей мауелрата бруса, який утворює відповідний кут. Для надійності і його можна зміцнити фермою, що актуально при розташуванні далеко від кута.

Можна скріплювати кути вальмовой даху своїми руками шпренгелів зі стійкою. Сама стійка додатково підпирає діагональне крокви. Шпренгель представлений спеціальним брусом, що з'єднує суміжні плечі мауерлата, що утворюють кут. При зведенні шпренгелі в видаленні від кута, необхідним моментом стане облаштування додаткової шпренгельної ферми.

При зведенні шпренгелі в видаленні від кута, необхідним моментом стане облаштування додаткової шпренгельної ферми

Вважається, що на цьому етапі, створення основи покрівлі завершується і можна переходити до завершального етапу, облаштування покрівельного пирога.

Спочатку на зведені крокви наноситься розмітка майбутніх отворів під вікна, трубу димоходу та інших елементів при їх наявності. Надалі проводиться кріплення плівки пароізоляції, на яку після нанесення обрешітки укладається теплоізоляція з вітрозахисним шаром. Завершує цей етап контробрешетка. Якщо планується настил металочерепиці , Або різних типів профнастилу , То можна здійснювати їхню безпосередню фіксацію згідно з усіма правилами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама