Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вузол примикання покрівлі до парапету. Парапет плоскої покрівлі: необхідна висота, характеристики монтажу. Функціональне призначення парапету

  1. Тур називається «Паперова вежа» або «Вежа архіву»
  2. Парапет плоскої покрівлі - для чого він потрібен
  3. Парапет плоскої покрівлі - для чого він потрібен
  4. Висота парапету на даху в залежності від її виду
  5. Пристрій вузлів примикання
  6. Південно-західна башта під назвою «Айві-вежа» або «Гвардійська вежа»
  7. Огорожі та його розміри
  8. Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?
  9. Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?
  10. Чому висота парапету відрізняється на різних дахах?
  11. Які вимоги до висоти парапету в офіційних Сніпах?
  12. Пристрій і конструкція парапету плоскої покрівлі
  13. З якого матеріалу робити парапет?
  14. Яких видів бувають покрівельні парапети?

Один з важливих питань зведення будівель є забезпечення безпеки при обслуговуванні і проведенні необхідних робіт по ремонту даху. З цією метою ще в процесі зведення будівлі периметр даху огороджують відповідними конструкціями.
Конструктивно всі дахи ділять на скатні і плоскі, а серед останніх - поділяють експлуатовані і, відповідно, неексплуатовані.

Зовнішня облицювання в майже кубічних піщаних плитах, прикутих до старих стін завіси, простягається до цей рівень, поступившись місцем над уламками, все ще прикутий до штор. Перехід в строго кругову площину, частково фанеровану під розвантажувальними арками, щоб залишити кімнату, з двору, фіранки доріжки.

Тур називається «Паперова вежа» або «Вежа архіву»

Нижній рівень цієї вежі покритий склепом з шістьма несиметричними чвертями, ребра яких покояться на різьблених підставах, три з яких - тварини або людські голови, між якими відкриті простори відкривають широкі амбразури п'яти непереміщуваними лучників. спочатку вигнуті в сегментной дузі у напрямку до внутрішньої частини, потім покриті перемичками на стороні щілини. продувається димова труба , Як і всі в замку, покрита сегментной аркою, підкресленою бандою, щоб не порушити імплантацію лучників, її місце розташування було відхилено між одним з них та порогом Доступ з кімнати.

Парапет плоскої покрівлі - для чого він потрібен

Під поняттям «парапет», як правило, розуміють або невелику стіну огорожі по периметру даху, покликану захищати її від негативних впливів ззовні, або так званий фартух з металевого профілю. парапет на пласкій покрівлі , Наприклад, нерідко виконують у формі цегельної кладки.

Це положення, по-видимому, буде сприяти, як було сказано в економіці матеріалів, які характеризують впровадження верхніх поверхів, але ця економіка могла б бути реалізована за рахунок збільшення внутрішнього діаметра підлог, і цього недостатньо, щоб пояснити це цікава компоновка, що ускладнює розмір каменів . В ході кампанії ми б не вирішили диференціювати цю вежу від південного пагорба по висоті від майже ідентичного плану поверху? спосіб округлення, більш низька висота роботи, відсутність захисної коронації підтверджують, як ми бачили, це прагнення до диференціації.

Звичайний варіант огорожі у вигляді стінки без додаткової установки металопрофілю має серйозні недоліки.
Правда, вона прекрасно охороняє покриття від вітру, але захист вузла від впливу атмосферних опадів залишає бажати кращого, оскільки вода неминуче, незалежно від того, якою буде висота парапету плоскої покрівлі, заповнюватиме стик між ним і дахом. Тому правильніше буде під парапетом розуміти стіну огорожі разом з розміщеним поверх неї захисним фартухом.

Також наголошується, що ізоляційна здатність цієї вежі ще більше зменшилася, на відміну від «підземелля» порогом, що зв'язує його сходову клітку з житловим будинком двору. Два додатки, ясні квадрати, що вкривають вбиральні і сходові клітки, не відрізняються в принципі навіть по висоті від південної вежі, за винятком того, що, не обмежуючись обходом захисної корони, обсяг сходи більш віддалений, у вежі-шестикутнику, від вежі.

Ми можемо уявити собі попередній стан з кришним павільйоном, незалежним від великої даху, в якій розміщувався підлогу під сверткой, про що свідчить наявність великих гусениць на гуаш глави відмінностей з південною баштою, слід зазначити нарешті, найбільша строгість перших двох поверхів архівної вежі, коли отвори , осьовий отвір було всього лише вбивцею.


Як таке особливої ​​складності не представляє, проте, вимагає точності виконання і правильного вибору матеріалу. Наприклад, при використанні для фартуха низькоякісного металу, який практично не в змозі протистояти корозії, то через досить короткий проміжок часу огорожу втратить свої захисні якості. Далі, досить суттєвим фактором вважається розмір вироби. Неправильно обрана висота конструкції, яка залежить від таких параметрів, як вимоги техніки безпеки, протипожежні вимоги і т. Д. Або недостатньо щільне прилягання фартуха можуть стати причиною механічних руйнувань як самого огородження, так і даху.

Парапет плоскої покрівлі - для чого він потрібен

Ми бачили основні подібності та відмінності між цією вежею і попередньої, тому нам не доведеться повертатися до загальних характеристик першого рівня: сховище, лучники, аналоги димоходів. Зверніть увагу, з іншого боку, на особливості системи захисту доступу цієї вежі. Пішохідна двері, що ведуть у внутрішню частину внутрішнього двору, формується на характерній тристоронньої сходах. Його арка видовбана з повзуна борони. Дерев'яна борона все ще на місці, що добре збереглася після тривалого перебування в водонепроникному корпусі, ймовірно, не оригінальна. з ніші в товщі стін сходової клітки, в декількох метрах вище; якщо корпус борони був поповнений на землі, поглиблення підйомної лебідки, однак, розбірливі на бічних стінках виїмки.

Висота парапету на даху в залежності від її виду


Величину захищає бордюру встановлюють відповідно до вимог СниП Величину захищає бордюру встановлюють відповідно до вимог СниП. Для висота споруди повинна дорівнювати, принаймні, 1,2 м.

Однак, погодьтеся, що виявитися оточеним стіною такої висоти не так вже й приємно, тому завдання вирішують комплексно: встановлюють бордюр оптимальної висоти і влаштовують на ньому огорожу, в якому максимальна відстань між горизонтальними елементами становить 30 см, а вертикальними - 1 м.
При висоті будівлі менше 10 м експлуатованим плоский дах - без парапету. Для більш високих споруд - обов'язково.

Тонка стінка діафрагми, що відокремлює нижню частину цієї ніші від зовнішньої стіни виступає сходи, була вирівняна, що надає цьому пролому неправдиві дверні прорізи. Двері нижньої кімнати до канавах частково виконана вапняк, розрізаний на пісковику, мав більший розмір. Усередині кімнати висока сегментарная колиска проходу цих дверей дратувала за величиною падіння ребра зводу, яке оброблялося при проникненні в стіну. Зовнішній фасад цього зруйнованого покриву мав дві високі щілини для розміщення стріл розвідного моста і прямокутний планшет.

Якщо висота захисної конструкції понад 45 см, її обов'язково оснащують захисним фартухом, який одночасно служить для водовідведення. Фартух зазвичай кріплять, використовуючи притискну планку з металу за допомогою саморізів. Всі стики повинні бути ретельно загерметизовані.

Металевий фартух укладають або шляхом «нашарування» полотна, або через фальцювання. Очевидно, що монтаж внахлест обходиться дешевше, фальцювання забезпечує значно вищу гідроізоляцію.

Обрамляючи арку двері, де була побудована колода згаданого моста. Після руйнування цієї домовленості вужча і нижня двері, вигнута з піщаником, була перероблена в першому розлуці, а потім стіною. На третьому поверсі третій вихід, як ми бачили, вежа на тротуарі огорожі Цей пірс пронзен на стику зі сходами і самої вежею в точці, де кут повторного входу пом'якшується сплющеною товщиною, що дозволяє пристрій з певною глибиною. Ширина «вакууму», які перетинаються підйомним проходом цих дверей, приводила до незвичайної висоті поглиблення в стіні і створювала проблему рівноваги підйому довгого фартуха, що не провалюється сплячої частиною.

Зустрічаються конструкції, для яких звичайний фартух не підходить, наприклад, при наявності заокруглень або складної геометричної форми. У цих випадках використовують нестандартні рішення - єдине полотно фартуха або радіальну конструкцію.

Пристрій вузлів примикання


Примикання до парапету має бути виконано з посиленням гідроізоляції, тому матеріал монтується із заходом на площину огорожі по вертикалі Примикання до парапету має бути виконано з посиленням гідроізоляції, тому матеріал монтується із заходом на площину огорожі по вертикалі. Щоб уникнути утворення порожнини під покладеним на дах покриттям в місцях сполучення, через що під впливом механічних навантажень зазвичай виникають пошкодження покрівельного килима і, відповідно, порушується герметичність, в проблемних місцях з ухилом 45 ° укладають невеликий допоміжний бортик. Його виконують або розчином з цементу і піску, або в певних випадках дерев'яних брусків з трикутним перетином. Бруски обов'язково повинні бути попередньо оброблені вогнебіозахисні складами.

Ця проблема була вирішена шляхом розширення фартуха всередині стін, однієї третини його довжини, створення качалки, яка опустилася в яму, біля підніжжя внутрішнього порога, коли ділянку моста піднявся. Ця яма була закрита зовні тонким парапетом. Підйом здійснювався завдяки двом канатів, які грали на горлових колесах, встановлених у верхній частині поглиблення. Ця система, хоча і більш тендітна, мала ця перевага над підйомом зі стрілками, будучи виїмкою настільки ж високою, щоб повністю скласти колоду.

Його поєднання з рокером здається більш незвичним для середньовіччя, але існують окремі приклади. Виділяється квадрат вбиралень має «днями в арках» тільки на низькому рівні. Це тим більш відрізняється від східної вежі, де низькі амбразури, мабуть, призначені для вирівнювання вирівнювання завіси і зовнішніх дверей вежі, хоча внутрішня функція цього ефекту спочатку планувалася, виправдовуючи його присутність. він міг служити захисним органом до завершення піднесення вежі і навіть, до речі, за його межами, якщо опалубка повітропроводів верхніх вікон не займала всю внутрішню поверхню цього поглиблення.


Для приклеювання гідроізоляції з руберойду використовують гарячу мастику з бітуму. Уклавши матеріал на підставу, бортик і вертикальну стінку бордюру огорожі, чекають охолодження бітуму і приклеюють наступний шар гідроізоляції. Примикання виконують двома способами.

Машинна доріжка, на широких ворон, яка вінчає вежу, була зубчастої і відкритою. Величезна висота вежі лежала на Арас стін, тільки дві видатні одні, у яких підлогу кладки відведено, над доріжкою, циліндрична годинна коробка, увінчана перцевим горщиком для сходів, квадратна, павільйон для «місця». Останньою особливістю цієї вежі, ймовірно, пов'язано з наявністю машіноклірованія, є наявність надзвичайно розгалуженого профілю, що занурюється в канаву. Цей елемент міг тільки рикошетировать снаряди, обложені машинок, що може частково пояснити його поточну деградацію.

На стіні бордюру готують канавку, куди заводять верхню кромку рулонного матеріалу. Після чого край рулонного матеріалу закріплюють там за допомогою притискної планки з металу, використовуючи дюбелі. Саму планку і стикувальний шов герметизують відповідним матеріалом і забарвлюють фарбою. Фарба повинна бути стійкою до впливів атмосфери. До цієї ж планці в подальшому кріплять верхній фартух з металу.

Південно-західна башта під назвою «Айві-вежа» або «Гвардійська вежа»

Ця вежа має, по суті, той же зовнішній діаметр, що і дві попередні; розподіл його лучників на низькому рівні, положення в кімнаті і зовнішній вигляд димоходу вказують однозначно. Одна і та ж кампанія, одна і та ж партія, але реалізована в економіці: економія склепінь, а отже, і товщина стін, економія додатків, що скорочує перший поверх до рангу доповнень, Це залишається порогом доступу в зігнутому коридорі, що вказує на місце розташування відсутнього будівлі , дуже бокового до башти, підкріпленого єдиним південно-західним завісою, кут входу завіс назовні. з цієї будівлі, з дверима доступу на низькому рівні і в день коридору статі.


Згідно з другим варіантом, цей край заводять на   верхню частину   огорожі Згідно з другим варіантом, цей край заводять на верхню частину огорожі. Для його приклеювання використовують гарячий бітум. Потім ці ділянки закривають бетонними плитами або фартухом з металу.

Для пристрою даного вузла примикання в даний час використовують сучасні гідрофобні мастичні матеріали. Безшовне покриття, яке виходить в результаті, забезпечує його надійну герметизацію.

Коли башта була завершена, або вона повинна була дати певний ступінь автономії розподілу на її трьох верхніх поверхах, або щоб будівля підтримувалося Верхня висота була обладнана гвинтовими сходами у вигляді спірального каналу з невеликим опуклим опуклості з другого поверху. попередньо існуюча товщина стінки, щоб дістатися до коридору доступу першого поверху, ймовірно, використовуючи, розширюючи, «порожнечу» димоходу димоходу низького рівня, засудженого з тих пір. Безперервність завіси стіни завіси повинна була бути забезпечена, так як сьогодні, на пішохідному містку, притулена.

Плоскі покрівлі в сучасному будівництві стрімко набирають популярність. Але облаштовувати їх не простіше, ніж двосхилі: тут багато тонкощів і нюансів, про які обов'язково потрібно знати. Один з яких - безпека людей, які знаходяться на даху. А це вже забезпечується таким параметром, як висота парапету на пласкій покрівлі для різного типу дахів. У цій статті ми даємо вам посилання на офіційний документ СНиП, в якому прописані всі необхідні вимоги, і деякі наші цінні рекомендації на цей рахунок.

Останній поверх знаходиться в сильному вилучення зовнішнього діаметра за обсягом вежі, що дозволяє круглу прогулянку навколо ледь скошеної Перцевий горщик вежі не залежав від великої висоти вежі. Хоча він був засуджений після часткової загибелі, досить залишків цієї постери, щоб припустити, що він забезпечений підйомним мостом зі стрілками, який залишається «вертикальним кровопролиттям» перевороту. Здається, що цей покрив також забезпечений стільчиком, який подається з доріжки огорожі.

Це новий головний вхід в замок графів Танкарвіль, чисто оборонна робота, на двох рівнях, ймовірно, примітивно покрита дахом. Дві послідовні підвіски вхідного проходу були знищені протягом тривалого часу і не задокументовані зображенням. Вішак внутрішнього лука під великим.

Незалежно від висоти будівлі, експлуатована покрівля, лоджії, балкони, зовнішні сходи і будь-які інші відкриті місця повинні бути захищені огородженням. Це і є парапет.

Згідно з офіційним визначенням, парапет - це спеціальне огородження плоскої покрівлі по периметру. Головне його завдання - забезпечити безпеку людей, які на ній знаходяться. А з другорядних виділимо такі:

Огорожі та його розміри

Сегментарна арка, яка стискає завісу у дворі, може бути зламаним носом, судячи за рівнем його вихідних підстав. У нас є більше свідків положень 1 «передньої стінки» або вхідного фасаду на канаві, добре з'єднаного з піщаником: ліжками і залишками клаві, бічні стійки верхнього піднесення дозволяють відтворити в невеликому відступі бічні стінки, що утворюють контрфорси, подвійний вхід, карет-пішохід, під зламаними арками, в каркасі вбудовувати фартухів розвідних мостів, три стрілки, що вміщають стріли, домінували над безліччю. два арчових, що примикають до оточуючого простору.

  • Захист покрівельного матеріалу від вітрових навантажень.
  • Напрямок дощової води в стічні приймачі.
  • Запобігання утворенню бурульок на карнизі.

А ще, крім свого прямого призначення, парапет грає роль архітектурного елемента будинку, свого роду прикраси. Наприклад, багато різноманітних обробки часто зустрічається на старовинних будівлях. Але і для простої приватної даху таку огорожу служить певним стильовим моментом:

Пол над підлогою був підйомної камерою порції, крила якої були розташовані безпосередньо перед внутрішніми дверима, і ця борона була подолана машинами. можливо, як приголомшливий, у вертикальній захисту проходу. Ці зубці служили від доріжки навісний стіни, але розкол стін вежі-воріт був встановлений на один метр вище в покритої машиною дахом доріжці, що покриває фланги і фасаді входу. книга.

Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?

Замок Бланді - це, здебільшого, плід двох досить переплетених кампаній. Основними критеріями, за винятком переробки штор, є стрілки лучників, щоб відокремити вежі від двох кампаній. Може здатися вражаючим, що лучники великих нових веж, хоча і без дайвінгу, були пристосовані до вогнепальної зброї тільки після того, як розширили базу деяких слотів і запечатувала шпали в дверях. щоб зберегти віддачу від зброї.


Сам по собі парапет як би продовжує стіну будинку. Але на експлуатованого плоского даху потрібен не тільки парапет, але і спеціальне додаткове огородження. Загалом його висота повинна бути, разом з парапетом, не менше 1,2 метрів. Більш детальну інформацію ми зараз вам надамо.

Робота зберігалася в ратуші Бланді. Можливість цього дослідження була забезпечена важливої ​​джерельної роботою, яка становила історичний матеріал попереднього дослідження, замовленого Жаком муліне, головним архітектором Історичних пам'ятників для відновлення замку Бланді. Лінії хотіли б подякувати г-на Мулена за те, що він доручив йому виконати це історичне дослідження документації.

Очевидна і значуща аналогія між планом Бленд і далеким середньовічним замком Фонтенбло, королівським підставою, запрошує нас вказати на цей останній ділянку характерний макет башти з коханкою: притулившись до внутрішньої частини огорожі, без виступаючих на фіранках. Це відсутність проекції було також виявлено на чотирикутних воротах вежі того ж замку Фонтенбло, що посилює інтерес зв'язку з Бланді.

Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?

Справа в тому, що чим вище будівля, тим більше сила вітру на нього діє. Іноді пориви досягають такої сили, що без праці зривають міцно приклеєні покрівельні покриття, а тому їх обов'язково потрібно захищати. Причому саме огорожа повинна бути безперервним по всій своїй довжині.

А взимку парапет захищає покрівлю від освіти крижаних наростів і лавинного сходження снігу з поверхні даху. В результаті сніговий покрив не скочується, а по весні тане і потрапляє у водостік, звідки - в зливову каналізацію.

Крім того, парапет маскує на дахах багатоповерхових будинків блоки кондиціонерів, різне обладнання та часто непривабливий вигляд самого покрівельного покриття.

Чому висота парапету відрізняється на різних дахах?

Для будівель, у яких не експлуатуються даху, висота парапету з огорожею (або один тільки парапет) не повинні перевищувати 0,6 метрів, причому тут цілком допускається комбінований варіант. Робити його вищим сенсу немає - навіщо?

А ось експлуатовані покрівлі нерідко облаштовуються для організації оглядових майданчиків, зон відпочинку і літніх кафе. Тут вже важливо зробити так, щоб будь-яка людина не зміг випадково впасти за огорожу. Іншими словами, для інверсійних покрівель парапет - обов'язкова умова. Плюс таке огорожа повинна мати поручні, які здатні витримувати не менше 0,3 кН / м, а також підкоси і стійки. Бо часом на таких дахах парапет якраз і служить для того, щоб відпочиваючі могли спертися і милуватися відкрилися виглядом з висоти.

Які вимоги до висоти парапету в офіційних Сніпах?

Отже, висота параметра строго регулюється сучасними СНіПами:

  • Якщо будинок висотою менше 10 метрів, і покрівля на ньому ніяк не експлуатується, захисної огорожі будувати не потрібно взагалі.
  • Якщо будівля більше 10 метрів заввишки, парапет на такому даху облаштовується не залежно від того, що на ній відбувається. Причому це стосується не тільки даху, але і всіх відкритих майданчиків, балконів і лоджій.
  • Якщо будівля більше 7 метрів у висоту, а кут нахилу даху перевищує 12 °, тут також є обов'язковими огороджувальні елементи.

А тепер - про minimum і maximum. Отже, максимально допустима висота парапету плоского даху - 120 см, а мінімальна - 45 см.

Завантажити документ, в якому чітко прописана висота парапету на пласкій покрівлі по СНИП, ви зможете за цим посиланням прямо з нашого сервера:

Ще враховуйте, що згідно СТБ 1381, якщо плоска покрівля має ухил до 12%, а до карниза - більше 7 метрів, тоді висота парапету повинна бути не менше 0,6 метра навіть на не експлуатуються даху.

Причому до парапету на експлуатованих покрівлях пред'являються більш серйозні вимоги. Якщо зверху парапету ви вирішили встановити металеві поручні, з ними висота повинна вийти 1,2 метра.

Пристрій і конструкція парапету плоскої покрівлі

Вимоги до пристрою парапету містяться в СНиП II-26-76. По суті, цей елемент складається з таких частин:

  • Огорожа. Це піднесення по всьому периметру даху будинку, яке виконується захисні і бар'єрні функції.
  • Гідроізоляційний фартух. Це вологостійкий матеріал, який захищає від вологи, здатну проникнути в товщу покрівельного пирога . Зазвичай це руберойд і подібний до нього м'який покрівельний матеріал . Кріпиться поверх парапету або в спеціально виготовлені канавки за допомогою притискної планки.
  • Покрівельний клин. Це спеціальний електронний пристрій, яке захищає парапет плоскої покрівлі від пошкоджень в місцях примикання. Для цієї мети використовується або брусок з трикутним перетином, або цементний розчин. Головне завдання клина - «зрізати» наявний кут в 90 ° між парапетом і покрівлею, щоб туди не затікала вода і не забивалася бруд.
  • Захисний козирок. Виготовляється з міцної покрівельної стали, яка стійка до корозії.

Будь-парапет даху, висота якого перевищує 45 см, повинен мати захисний фартух.

Зверху парапети захищаються від руйнівних сил вітру, дощу і снігу металевими фартухами, з міді, оцинкованої сталі або металопрофілю. Причому сама форма фартухів може бути як строго горизонтальної, так і нестандартної.

З якого матеріалу робити парапет?

Сам парапет на пласкій покрівлі роблять з самих різних матеріалів:

  • Бетону та залізобетону, ще в процесі зведення стін. Найчастіше зустрічається в панельних висотках.
  • Цеглини. Легко продовжує стіну, а тому будується часто вже після всієї коробки будинку.
  • Металевий. Кріпиться на спеціальні нержавіючі анкери, які вбудовані в стінах.

Причому парапет не обов'язково повинен бути зроблений з одного матеріалу: цілком припустимі грамотні комбінації. Наприклад - металеві перила на цегельному або бетонній основі.

І при цьому товщина парапетних блоків завжди повинна бути дорівнює товщині зовнішніх стін будівлі. Додатково у вкладку додають металеві та дерев'яні армирующие деталі, які всю конструкцію роблять більш міцною.

На багатоповерхових житлових будинки парапети найчастіше будуються з цегли, і нерідко висотою більше 1 метра, хоча за правилами вони повинні бути всього лише не менш 0,45 метрів. Але такі заходи безпеки не зайві: на дахах часто працюють люди. Це ремонтники, установники кабельного обладнання та інші, і важливо, щоб безпека була на належному рівні. Але останнім часом все частіше стали встановлювати металевий парапет.

Яких видів бувають покрівельні парапети?

Парапет, який облаштовується на плоских дахах, виконується від звичайної непоказною конструкції минималистичной геометричної форми до архітектурного шедевра якогось заморського стилю. Але функція у нього залишається все та ж: захисна.

Всього парапети на плоских дахах роблять таких видів:

  1. Плоскі, з горизонтальною рівною поверхнею і крапельниками.
  2. Двосхилі, але прості по пристрою.
  3. У вигляді коника, з нижнім кріпленням, яке накривається козирком.
  4. Складні, у яких капельники загнуті під козирок, а стік води організовано по двох напрямком.
  5. Фігурні, у вигляді естетичних перил.

на висотних будівлях захисні металеві елементи встановлюють фахівці, які привозять з собою необхідне обладнання і відповідають за якість підсумкових робіт. Адже абсолютно неприпустимо, щоб люди, які знаходяться на даху, спершись на перила, зірвалися вниз. Тому кріплення такого огородження роблять якісним, а метал використовують 3-х міліметровий, з полімерним або цинковим покриттям.

Отже, визначилися з висотою парапету? Тоді, якщо ви цього ще не зробили на стадії будівництва, зробіть такий з цегли - це найпростіше рішення:

  1. Якщо ви будуєте парапет висотою від 0,5 м, на його внутрішній поверхні залиште канавки. Їх ви використовуєте для того, щоб завести покрівельний килим і накласти притискні планки.
  2. Якщо парапет буде нижче, ніж 0,5 метрів, рулонний килим заведіть прямо на верхню площину огорожі і притисніть металевим фартухом. Тільки потім обов'язково загерметизуйте шви.

Якщо ж перекриття готове, і викладено основне дахове покриття , Армована кожен ряд металевими прутами. Для кріплення парапету до покрівельної обрешітки вам знадобляться відгини, міцні і надійні, які ви з'єднаєте шляхом фальцювання: внахлест або за допомогою рейок.

Якщо покрівельний килим заходити на конструкцію не буде, тоді вставте його краями в жолобки на стіні за такою технологією:

  • Крок 1. У тих місцях, де м'яка покрівля примикає до парапету, гідроізоляцію робіть посиленою, плюс бортик з кутом 45 °. Виготовте такий з цементно-піщаного розчину, щоб рулонні гідроізоляційні матеріали наклеювалися легко.
  • Крок 2. Якщо ж мова йде про звичайний руберойді, наклеюйте його до стіни і підстави даху гарячою бітумною мастикою.
  • Крок 3. Далі, як тільки ця мастика охолоне, приклеюйте наступний шар гідроізоляції.
  • Крок 4. При цьому верхні краї руберойду заведіть в канавки цегляної кладки парапету і закріпіть металевою планкою, яку слід прибивати до цегляній стіні дюбелями.
  • Крок 5. Обробіть шви герметиком і пофарбуйте атмосферостійкою фарбою.
  • Крок 6. Поверх надіньте і закріпіть обраний металевий фартух.

А щоб підсилити гідроізоляцію без рулонних матеріалів , Використовуйте спеціальні покрівельні мастики. Після їх застосування залишається гладке безшовне покриття, якому вже не страшний ні сніг, ні дощ.

Як ви самі переконалися, нічого складного!

Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?
Чому висота парапету відрізняється на різних дахах?
Які вимоги до висоти парапету в офіційних Сніпах?
Яких видів бувають покрівельні парапети?
В ході кампанії ми б не вирішили диференціювати цю вежу від південного пагорба по висоті від майже ідентичного плану поверху?
Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?
Навіщо плоскій покрівлі таку огорожу?
Чому висота парапету відрізняється на різних дахах?
Робити його вищим сенсу немає - навіщо?
Які вимоги до висоти парапету в офіційних Сніпах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама