Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клас Скляні губки - частина 3 | Навчання-Легко.РФ - найбільший портал по навчанню

  1. загін Hexasterophora
  2. загін Amphidiscophora

загін Hexasterophora   До цього загону відносяться скляні губки, у яких мікросклери представлені різними гексастрамі

загін Hexasterophora

До цього загону відносяться скляні губки, у яких мікросклери представлені різними гексастрамі. Часто великі голки цих губок, з'єднуючись один з одним, утворюють скелет у вигляді просторової решітки.

Характерні представники загону:

корзинка Венери (сем. Euplectellidae), що має циліндричне тіло, великі келихоподібних

або мішкоподібні губки Росса (сем. Rossellidae)

і колоніальні губки з сем. Euretidae, тіло яких утворено розгалуженими і нерівномірно зрослими тонкостінними трубками.

Деякі скляні губки мають дуже гарний і витончений скелет. Очищений від органічної речовини скелет таких губок використовують ка прикраса і сувеніри.

Особливо красива вже згадувана губка кошик Венери (Euplectella). Її скелет має вигляд ніжного ажурного циліндра настільки хитромудрого і тонкого будови, що він здається зробленим майстерною рукою людини. Розповідають, що перший примірник цієї губки, привезений до Європи, був куплений за нечувану суму в 600 марок. І до теперішнього часу корзинка Венери вважається дуже цінним прикрасою.

Інша скляна губка, гіалонема (Hyalonema), має округле тіло, що сидить на кінці стержня з дуже довгих товстих голок. Скелет цієї губки використовують цілком або з його окремих частин склеюють вигадливі штучні прикраси.

Промисел обох цих губок зосереджений головним чином біля берегів Японії і Філіппінських островів. Видобуток скляних губок пов'язана з великими труднощами, так як вони живуть на значній глибині і мають дуже крихкий скелет.

загін Amphidiscophora

Губки цього загону містять мікросклери у вигляді амфідісков, тоді як гексастри в їх скелеті абсолютно відсутні.

Типовий представник загону - губка гіалонема (сем. Hyalonematidae), має келихоподібних або овальне тіло, що сидить на довгому пучку голок, за допомогою якого губка вкорінюється в грунті.

Сюди ж відноситься гігантська губка монорафіс (Monorhaphis chuni), що має сильно ніздрювате циліндричне тіло близько 1 м у висоту, яке пронизане у вигляді осі голкою, що досягає в довжину 3 м при товщині 8,5 мм.

Дивіться продовження лекції тут

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама