Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ᐉ Балка двотаврова - розміри, вага і таблиця

  1. види двутавров
  2. Область застосування

двотавр - один з видів металопрокату. Його особливістю є висока несуча здатність завдяки н-образному перетину, яке характеризує виріб. За допомогою даного вироби можна в рази збільшити надійність конструкції будівлі. Властивість еластичності, яким володіє двотаврова балка, забезпечує запас гнучкості конструкції і низький коефіцієнт стисливості.

Завдяки володінню цими властивостями двотаврова балка допомагає забезпечити високу опірність навантаженням і значних механічних впливів. Функція остова двотаврової балки допомагає збільшити надійність і тривалість служби зводиться споруди, а також термін його експлуатації.

Зовні цей вид металопрокату є брусок із сталевого сплаву, який в поперечному перерізі схожий з буквою «н». Конструкція має верхній і нижній пояс, які з'єднуються між собою за допомогою стінки. Полиці на балці можуть розташовуватися як паралельно, так і під деяким кутом по відношенню один до одного. Залежно від цього кута нахилу змінюється і призначення самого виробу.

Так, широкополочних конструкція досить широко поширена. Для її виготовлення застосовується метод холодного і гарячого катання. Для їх виробництва беруть низьколеговані і вуглецеві сталі.

Для їх виробництва беруть низьколеговані і вуглецеві сталі

Маса і габарити двотаврової балки відповідає ГОСТ 8239-89. Висота їх буває наступна: 10 см, 12 см, 14 см, 16 см, 18 см, 19 см, 20 см, 24 см, 27 см, 30 см, 36 см, 45 см (див. Таблицю). Якісний прокат має дуже малу похибку, що необхідно враховувати при покупці даних виробів. Залежно від точності розмірів і ваги на 1 м двутаври класифікуються як високоточні вироби - А і звичайної точності - В.

Відповідаючи сортаменту, двутаври можуть бути довжиною від 4 до 13 м:

  • мірної довжини (розмір двутавра по довжині);
  • кратної мірної довжини (6 метрів і 12 метрів двутавра в одній пачці);
  • мірної довжини із залишком до 5% маси всієї партії;
  • немірної довжини.

Багато хто задається питанням, яким повинен бути вага двутавра. Значення ваги двотаврової балки можна розрахувати за формулою:

P = m х g,

де g = 9.81 m / c2 - прискорення вільного падіння, m - питома вага погонного метра балки.

ГОСТ 8239-89 є регламентом розмірів і ваги двотаврової балки, створений, щоб не виникало непорозумінь. У цьому основному документі можна ознайомитися з технічними вимогами, правилами приймання, способами випробування, маркуванням, зберіганням, упаковкою і точним вагою готового виробу.

У цьому основному документі можна ознайомитися з технічними вимогами, правилами приймання, способами випробування, маркуванням, зберіганням, упаковкою і точним вагою готового виробу

Таблиця відображає розмір двутавра, теоретичну масу балки, тобто вага за погонний метр. При цьому не варто забувати, що вага двотаврової балки вказується на 1 погонний метр з ухилом внутрішніх граней 6-12%. У кожного виробника є свої спеціальні таблиці двутавров. У них міститься інформація про установки продукції, методі виробництва, товщині стінок, технічні характеристики, масі, марці металопрокату, з якого він виробляється.

Згідно умовним позначенням можна визначити наступні параметри:

  • h - висота самого виробу;
  • b - ширина полиць;
  • S - товщина стінок;
  • t - середня товщина полиць.

Двотаврові балки діляться на нормальні (Б-25 Б1), широкополочні (30Ш1), колонні 30К2 і т.д. Балки починаються від Н-100 мм, до Н-1000 мм. Якщо Н двотавру перевищує ці значення, або менше, то вони проводяться тільки на спецзамовлення. Величиною балки є відстань, що розділяє її крайні полки.

Різні розміри двотаврових балок відповідає різниці погонного метра однієї балки і кількості метрів в одній тонні. Відповідно до номером профілю розраховується загальна вага металопрокату, за умови, що відомий вага 1 м прокату. При масі балки 45 і вазі погонного метра 66,5 кг, має довжину в тонні 15,04 м.

види двутавров

Сортамент двотаврової балки наступний:

  • гарячекатані двуполочние. Такі вироби виготовляються за європейськими стандартами з паралельними гранями. Завдяки наявності широких полиць граней виріб набуває додаткової міцності. Метод гарячої прокатки зменшує трудомісткість процесу, тому і вартість її цілком демократична і доступна різних категорій населення. Найбільш поширена область їх застосування - це каркасне та великопанельне будівництво, машинобудування, суднобудування;
  • гарячекатані нормальні. Такі балки застосовуються найбільш часто і підходять для всілякого будівництва при різного ступеня навантаження. Придбання двотаврової балки вважається найбільш доцільним для будівництва металоконструкцій, ніж використання громіздкого листового металу і куточків;
  • гарячекатані з ухилом внутрішніх граней. Найчастіше такі вироби застосовуються при навантаженні, що створює поперечний вигин. Це допомагає створити максимальний ступінь жорсткості по горизонтальній осі. Для їх виготовлення застосовується звичайна вуглецева сталь.

Для їх виготовлення застосовується звичайна вуглецева сталь

На сьогоднішній день двотаврові балки можна придбати у різних виробників, але при цьому їх якість дуже різниться. При покупці виробу слід звертати увагу на якість сировини, з якого виготовлена ​​балка.

Другим важливим фактом є ціна за метр квадратний. При зіставленні цих двох критеріїв можна буде вибрати дійсно якісну відповідну продукцію.

До найбільш поширених класифікацій двутавров відноситься:

Двотавр 20. Основною областю його використання є будівництво великих несучих елементів, а також зведення перекриттів. Крім цього даний вид балок застосовується при армуванні бетонних виробів. Поширення ці вироби отримали при залізничному будівництві, а також створенні автомобілів. При наявності горизонтальних навантажень вони проявляють себе як стійкі до прогинання і різного роду скручування. При необхідності розподілу вертикальних навантажень застосовуються інші види балок, так як цей двутавр не може в повній мірі забезпечити жорсткість.

Двотавр 14. Застосовується в цивільному та промисловому будівництві. З його допомогою можна ефективно розподілити навантаження.

Двотавр 16. Застосовується в галузі будівництва при необхідності зміцнення будівельні конструкцій.

Двотавр 30. Часто застосовується в будівництві і зведенні опор і додаткових технічних перекриттів для всієї будівлі. Його характеристики забезпечують надійність і міцність всієї будівлі. Крім цього вони використовуються і як напрямні для важкої підйомної техніки.

Двотавр 24. Застосовується для зміцнення елементів конструкції будівель виконаних з бетону. Такий двутавр має вигляд букви Н, а цифра 24 вказує на відстань між його полками або між двома зовнішніми гранями двутавра. Він проводиться з низьколегованої або вуглецевої сталі.

Двотавр 25К1. Застосовується в цивільному та промисловому будівництві. Він підходить для зведення різних металоконструкцій.

Двотавр 40. Головна мета його використання - будівництво приміщень, складів та стадіонів. Широке поширення даний вид двотаврової балки отримав при будівництві мостів. Його використання в гірничодобувній промисловості передбачає зміцнення і армування стовбурів шахт або будівництво вагонів.

Це опис лише декількох видів двутавров, але насправді їх набагато більше. Залежно від виду і особливостей конструкції вони часто застосовуються в будівництві. Завдяки їх використанню при будівництві приватних будинків у багатьох містах з їх допомогою зводяться надійні і міцні будівлі, здатні прослужити довгі століття.

Область застосування

Сортамент двотавру строго регламентується державою, виступаючи в ролі єдиного нормативу, обов'язкового для всіх виробників. Даний будівельний матеріал є легким за винятком кількох видів, що дозволяє його без зусиль перевозити. Вартість металопрокату не надто висока, що є великим плюсом. Працювати з цим матеріалом досить легко. Його монтаж здійснюється шляхом зварювання або кріплення за допомогою болтів і заклепок.


двотаврові балки використовуються при будівництві будинків, будівель за каркасною технологією. Завдяки незначній масі вони використовуються при монтажі приміщень мансардного типу, кроквяних систем будь-якого типу.

З їх допомогою здійснюється монтаж будинків, зроблених з натурального дерева, сходових прольотів. Тавровим балка - це металопрокат, без якого неможливо уявити сучасне будівництво.

Вибір двотаврової балки залежить від типу проекту і здійснюється на стадії його розробки. При цьому обов'язковим є розрахунок балок по несучої здатності з урахуванням встановлених розмірів профілю попередньо. Вибір її параметрів залежить від типу опори для кожного окремого елемента конструкції, передбаченого проектом. Основним параметром є ширина опорного елемента. Залежно від неї, розраховуються всі інші показники.

Виконуючи розрахунок загального навантаження, обов'язково потрібно враховувати навантаження на перекриття постійні і тимчасові. Вони сприймають навантаження від поперечного впливу, яке відбивається на стінах, колонах і інших опорах одночасно.

Дерев'яний двутавр, який є аналогом сталевого, застосовується в каркасному житловому будівництві. Останнім часом його почали застосовувати в оформленні інтер'єру, як елемент дизайну. В даному напрямку він себе зарекомендував дуже і дуже добре.


Назад в статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама