Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

розрахунок фундаментів

Вирішальними факторами при виборі типу фундаменту і глибини його закладення повинні стати: вид грунту, глибина промерзання, рівень грунтових вод і навантаження, які будуть діяти на фундамент в процесі його експлуатації. Залежно від цих навантажень підбирають площа підстави фундаменту і глибину його залягання. Навантаження бувають тимчасовими і постійними.

До постійними навантаженнями відносять:

  • вага будівельних конструкцій (самих фундаментів, стін і перекриттів, в тому числі і покрівлі);
  • експлуатаційні навантаження (вага меблів, устаткування і проживають людей і т.д.).

До тимчасових навантажень відносять:

  • вага снігового покриву, властивого для даного регіону;
  • вітрові навантаження.

Площа підстави фундаменту вибирають з такого розрахунку, щоб на кожен її квадратний сантиметр припадала навантаження, що не перевищує критичне значення. Розрахунковий опір грунтів вибирають, виходячи з таблиці 8.

Таблиця 8. Значення розрахункових опорів основних видів

ГрунтРозрахунковий опір грунтів (кг / см2)ЩільнихСередньої щільності

Піски гравелисті і великі незалежно від їх вологості 4,5 3,5 Піски середньої крупності незалежно від їх вологості 3,5 2,5 Піски дрібні: маловологі 3,0 2,0 дуже вологі і насичені водою 2,0 2,5 глини тверді і пластичні: глини тверді 6,0 3,0 пластичні 3,0 1,0 Великоуламкові, щебінь, галька, гравій 6,0 5,0

Слід зазначити, що при будівництві будинку і в перші роки його експлуатації грунти стискаються під дією прикладених навантажень. В результаті цього фундамент опускається на певну величину, яка називається осадкою. Великі, а головне, нерівномірні осідання є основною причиною тріщин, деформацій та інших руйнувань будівлі. Несучу здатність підстави визначають величиною навантаження, при якій не перевищена встановлена ​​нормативами осаду.

Навантаження від будівельних конструкцій розраховують, виходячи з питомої ваги матеріалів, що використовуються для їх спорудження. Для цього найпростіше скористатися нижченаведеними таблицями.

Таблиця 9. Питома вага 1 м3 фундаментуМатеріал фундаментуПитома вага, кг / м3

Бутовий камінь 1600-1800 Бутобетонная, цегла 1880-2200 Бетон, залізобетон 2200-2500 Таблиця 10. Питома вага 1 м2 стін Тип стін Питома вага, кг / м2 Дерев'яні каркасно-панельні товщиною 150 мм з утеплювачем 30-50 брусу, брущаті 70-100 Таблиця 11. Питома вага 1 м2 перекриттів Тип перекриттів Питома вага, кг / м2 Горищне, по дерев'яних балках з утеплювачем, щільністю до 200 кг / м3 70-100 те ж, з щільністю утеплювача до 500 кг / м3 150-200 Цокольне, по дерев'яних балках з щільністю утеплювача до 200 г / м3 100-150 Те ж, з щільністю утеплювача до 500 кг / м3 200-300 Залізобетонне монолітне 500 Плити перекриття бетонні пустотні Таблиця 12. Навантаження від елементів даху Вид покрівлі Навантаження, кг / м2 Покрівля з листової сталі 20-30 руберойдового покриття (2 шари) 30-50 Покрівля з азбестоцементних листів 40-50 Покрівля з черепиці гончарної 60-80 Таблиця 13. навантаження від снігового покриву Регіон забудови Величина навантаження, кг / м2 Для середньої смуги Росії 100 Для Півдня Росії 50 Для Півночі Росії 190

Глибина закладення фундаменту. Грунт, який є підставою для фундаменту будинку, повинен мати достатню міцність і нестислива. Однак цим вимогам відповідають далеко не всі грунти.

У скельних і напівскельних породах котловани під дерев'яні будинки не роблять, обмежуючись зняттям просадного верхнього шару грунту.

У непучиністих грунтах при досить великому (2 м і більше) промерзании глибину закладення фундаментів вибирають не менше розрахункової глибини промерзання грунту. Але в будь-якому випадку ця глибина повинна бути не менше 0,5 м.

Взимку, в залежності від природно-кліматичних умов, ґрунти промерзають на різну глибину. Промерзання грунтів призводить до здуття здимаються, які згодом осідають нерівномірно, що може викликати появу тріщин у фундаментах і стінах. Для виключення цих негативних явищ необхідно закласти фундамент нижче точки промерзання грунту. У більшості регіонів РФ глибина промерзання грунту лежить в межах 1,2 м, тому досить закласти фундамент на глибину 1,5 м. Під житловим будинком, який експлуатують постійно, грунт не промерзають. Тому якщо між закладенням фундаменту і заселенням вдома не буде холодного періоду (будівництво завершують в сезон весна - осінь), то глибину промерзання грунту можна не брати до уваги. Однак при цьому слід враховувати, що підставою фундаменту повинен бути злежаний материковий грунт і глибина закладення фундаментів не повинна бути менше 0,5 - 0,7 м. Для зменшення опади шар щодо пухкого грунту, що залягає безпосередньо під фундаментом, часто замінюють більш щільним, а значить, менш стисливим. В цьому випадку роблять подушку з крупно- або среднезернистого піску без глинистих домішок. 'Засипаний пісок ущільнюють трамбівками.

Деревина в житловому будівництві Історія дерев'яного зодчества будова деревини види будинків Підготовчий етап будівництва фундаменти Стіни дерев'яного будинку Перекриття дерев'яного будинку Дах і покрівля підлоги Вікна та двері Сходи дерев'яного будинку Ганок, тераса, веранда, балкон Інженерне забезпечення будинку Гідро- і теплоізоляція дерев'яного будинку Оздоблювальні роботи вентиляція

фундаменти || види фундаментів || розрахунок фундаментів || Земляні роботи || гідроізоляція фундаментів


---

Посилання на інші сторінки сайту по темі «будівництво, облаштування будинку»:



© 2000 - 2006 Oleg V. Mukhin.Ru ™
© 2000 - 2006 Oleg V

Проект D-141-1D
Проект D-141-1D

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама