Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага куточка зі сталі: визначення питомої та фактичної маси

  1. Різновиди сталевих куточків і їх особливості
  2. Вага куточка: нюанси визначення маси погонного метра
  3. Як самостійно визначити вагу куточка 50 мм і інших різновидів вироби?
  4. Розрахунок ваги куточка: таблиці державних стандартів
  5. Використання онлайн-калькулятора для розрахунку ваги
  6. Як розрахувати вагу 1 метра куточка 100х100х7 мм: інструкція
  7. Розрахунок ваги куточка 75х75х5 (за метр): швидкі методи визначення
  8. Обчислення ваги 1 метра куточка 63х63х5 мм: рекомендації
  9. Розрахункова вага куточка 50х50х5 за метр за державним стандартом
  10. Як визначити вагу куточка 40х40х4 (за метр) самостійно?

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Сталевий куточок є одним з найбільш поширених різновидів металевого прокату. Перед початком будівництва, незалежно від його обсягів, а також при замовленні даних виробів виникає необхідність у визначенні маси партії. На сьогоднішній день існує кілька способів, що дозволяють розрахувати вагу куточка. Маса виробу залежить від його типу і товщини сторін.

Різновиди сталевих куточків і їх особливості

Куточки зі сталі класифікуються по ширині сторін. За цим показником всі деталі підрозділяються на два різновиди: рівнополочні і полками. У першому випадку виріб має однакові боку, а в другому - одна зі сторін превалює по ширині.

У першому випадку виріб має однакові боку, а в другому - одна зі сторін превалює по ширині

Рівнополочні сталеві куточки мають однаковий розмір сторін

Вага сталевих куточків є необхідним параметром для проведення будівельних і транспортних розрахунків. На цей показник впливає багато факторів. В першу чергу маса деталей, що відносяться до цієї групи металопрокату, залежить від габаритів виробів. А також великий вплив на величину ваги надає спосіб, який був застосований при виробництві цих деталей.

Зверніть увагу! Всі вироби цього типу виконуються двома методами. Перший з них передбачає прокат первинних заготовок через спеціальні вали, які формують деталь. Цей спосіб називають гарячекатаних, так як перед початком формування вироби розігрівають до необхідної температури. Другий метод виготовлення сталевих куточків - гнучка. Для його реалізації використовується спеціальне профілезгинальне обладнання.

Для того щоб визначити вагу металевого куточка , Необхідно спочатку знайти масу 1 метра вироби. Таке обчислення проводиться з використанням двох показників: площі перетину і питомої маси. Ці значення потрібно помножити. Кожен з типорозмірів сталевих деталей має власну питому масу, яка визначається різними способами. Ще один поширений метод знаходження цього параметра - за допомогою спеціальних таблиць, які можна відшукати у відповідних ГОСТах.

У полками металевих куточків одна зі сторін більше за розміром

Останній спосіб, що дозволяє швидко визначити масу 1 пог. м сталевої деталі (наприклад, вага куточка 75х75х6 мм) - онлайн-калькулятор. Це спеціальна програма, яка проводить обчислення за формулою, вписаною в її код. Для визначення необхідного значення потрібно внести дані в належні осередки - і онлайн-калькулятор сам виконає розрахунок.

Вага куточка: нюанси визначення маси погонного метра

Виробники, що займаються випуском даного різновиду металопрокату, зобов'язані дотримуватися вимог і норми, прописані у відповідних ГОСТах. Важливо відзначити, що в таблицях, які можна знайти в регламентує документації, вказується теоретична маса 1 пог. м деталі. У свою чергу, розрахунковий вага - це величина, яку практично неможливо отримати.

Для знаходження фактичної маси виробу існує тільки один спосіб - зважування, що не зовсім зручно. Найбільш розповсюджений різновид виробів має дві сторони, ширина яких становить 50 мм. Вага куточка 50х50х4 за метр можна розрахувати самостійно або скористатися спеціальною програмою для цього.

Варто також розуміти, що для проведення обчислень використовуються усереднені значення щільності металу. Для виробів, виготовлених зі сталі, застосовується постійне значення, яке становить 7850 кг / м³. Однак в даний час існує безліч марок сталі, кожна з яких має індивідуальний показник щільності, що відрізняється від інших. Таким чином, розрахунок ваги партії куточків виробляється з використанням усереднених значень, що відбивається на підсумковій цифрі.

Таким чином, розрахунок ваги партії куточків виробляється з використанням усереднених значень, що відбивається на підсумковій цифрі

Масу погонного метра куточка можна порахувати самостійно або за допомогою спеціальної програми

Крім усього іншого, сталеві куточки можуть мати різний клас точності (А, Б, В). Допустимі розбіжності з прийнятими габаритами, зазначеними в ГОСТах, також впливають на розрахунок маси. З цього випливає такий висновок: нормативна документація містить інформацію про питомій масі, яка, як правило, не відповідає фактичній. Проте, на ГОСТи спираються при проведенні всіх необхідних обчислень. Виробники також орієнтуються на дану документацію.

Самостійний розрахунок часто необхідний при монтажі різних огорож і каркасних конструкцій своїми руками. У цьому випадку особливе місце відводять виробу, яке має наступні геометричні показники: 50, 50, 5. Вага куточка такого типу рекомендується шукати за допомогою таблиць, які вказуються в нормативної документації.

Корисна інформація! Виробництво сталевих куточків враховує відсоток браку, який в будь-якому випадку утворюється в процесі виготовлення. Недобросовісні виробники спеціально знижують товщину стінки, роблячи більш сприйнятливим до навантаження. У разі придбання неякісної продукції і при проведенні її розрахунку кінцева цифра буде сильно відрізнятися від фактичної маси виробу. Особливо це стосується розрахунків великих партій.

Як самостійно визначити вагу куточка 50 мм і інших різновидів вироби?

Точна вага сталевого виробу такого типу можна визначити тільки при зважуванні. Однак такий метод не завжди зручний. Для знаходження розрахункової маси партії куточків необхідно спочатку обчислити вагу 1 метра. Найпростіше скористатися спеціальними таблицями, які містять дані про всі типорозмірах сталевої продукції даного типу. В першу чергу потрібно виміряти ширину сторін (полиць). А також необхідно визначити товщину цих же сторін.

А також необхідно визначити товщину цих же сторін

Щоб визначити точну масу партії куточків необхідно спочатку порахувати вага 1 метра

Скориставшись вищепереліченими даними, можна без зусиль знайти по таблиці Вас типорозмір і подивитися масу 1 пог. м вироби (наприклад, вага куточка 50х50 мм). Потім потрібно розділити отриману теоретичну масу на щільність стали, усереднене значення якої становить 7850 кг / м³. Наступна дія - множення отриманого результату на щільність марки стали.

У разі необхідності можна провести самостійний розрахунок повністю. Однак таке обчислення може виявитися неточним, тому що воно не враховує радіусів заокруглення між сторонами. Процес самостійного розрахунку ваги куточка 63 мм (або будь-якого іншого) складається з декількох етапів.

В першу чергу необхідно визначити площу перерізу деталі. Щоб це зробити, потрібно виміряти довжину одного боку (полки) і помножити отриману цифру на товщину. Далі з протяжності другої сторони потрібно відняти товщину вироби, після чого отримане число множиться на товщину. Так визначається площа перерізу однієї і другої сторін.

Після обчислення площі сторін потрібно скласти ці два показники. В результаті виходить загальна теоретична площа перетину сталевого куточка. Залишається тільки помножити дане значення на щільність і 1 м. Таким чином визначається теоретична вага 1 м сталевої деталі.

Таким чином визначається теоретична вага 1 м сталевої деталі

Визначити вагу куточка можна самостійно, але обчислення може виявитися неточним

Розрахунок ваги куточка: таблиці державних стандартів

Табличний спосіб визначення маси 1 м сталевої деталі є найпопулярнішим. Це пояснюється тим, що в даних схемах містяться готові дані, які були розраховані спеціально для зручності використання значень. Подібні таблиці без праці можна знайти в інтернеті. Вони входять до складу нормативної документації (ГОСТів).

Зверніть увагу! Для кожного різновиду сталевого металопрокату існує окремий стандарт.

Такі таблиці використовуються тоді, коли потрібно швидко визначити масу невеликої або великої партії куточків. Для того щоб знайти загальну вагу, необхідно взяти значення, яке відповідає масі 1 пог. м сталевої деталі, і помножити цю цифру на загальний метраж. Таким чином, вирішальну роль грає вага 1 метра куточка. Таблиця дозволяє без витрачання часу і сил знайти це теоретичне значення. Подібні схеми дозволяють здійснити зворотний розрахунок. Наприклад, якщо людині відома маса партії сталевих куточків, то за допомогою цих даних можна визначити загальну протяжність всіх виробів.

Таблиця ваги 1 пог. м сталевих куточків з різними типорозмірами:

Габарити, мм Питома маса 1 пог. м (кг) 40х40х3 1,846 50х50х6 4,467 63х63х4 3,896 70х70х7 7,392 75х75х7 7,964 100х100х10 15,1 40х40х4 2,419 50х50х5 3,769 70х70х8 8,373 50х50х3 2,324 40х40х5 2,976 70х70х5 5,382 50х50х7 5,150 75х75х9 10,07 63х63х5 4,814 100х100х7 10,76 63х63х6 5,717 100х100х12 17,9

ГОСТи містять таблиці, в яких вказується більше даних. Це збільшує точність розрахунку. Наприклад, в нормативної документації можна визначити питому вагу різних сортів стали.

Використання онлайн-калькулятора для розрахунку ваги

Спеціальний онлайн-калькулятор запрограмований на знаходження ваги одного виробу. Після отримання потрібного значення виникає можливість проведення подальших обчислень. Онлайн-калькулятор можна знайти в інтернеті, скориставшись пошуковим рядком браузера. Цей метод дозволяє швидко і з високою точністю розрахувати необхідну вагу куточків 50х50х4 мм і інших популярних різновидів металопрокату.

Для того щоб виконати обчислення, потрібно ввести у відповідні комірки габарити деталі. Необхідно знати протяжність вироби, а також товщину полиць, ширину куточка і його висоту. Для максимальної точності рекомендується вказати марку стали, з якої виконана деталь.

Дана програма виробляє автоматичний розрахунок за спеціальною формулою. Це рівняння має наступний вигляд: m = ρ * S * (A + B - S) * L, де: ρ - показник щільності стали; S - товщина стінки; A і B - розміри полиць; L - протяжність вироби.

Це рівняння має наступний вигляд: m = ρ * S * (A + B - S) * L, де: ρ - показник щільності стали;  S - товщина стінки;  A і B - розміри полиць;  L - протяжність вироби

Завдяки онлайн-калькулятору можливо порахувати вага одного виробу

Зверніть увагу! Важливо запам'ятати, що вага куточка 75, 50 мм (або будь-якого іншого) - це величина, яка в першу чергу є довідковою. Таким чином, онлайн-калькулятор спочатку виробляє синхронізацію з таблицями, розташованими в державних стандартах, а вже потім розраховує потрібний параметр за формулою.

У більшості випадків забиваються дані можна без зусиль знайти в спеціальних таблицях. Найчастіше розраховується маса виробів, які користуються великою популярністю через безліч варіантів застосування. Якщо калькулятор не знайде потрібної деталі в таблиці, то тоді необхідно провести розрахунок за формулою.

Як розрахувати вагу 1 метра куточка 100х100х7 мм: інструкція

Куточки виконуються відповідно до вимог ГОСТів. В процесі їх виробництва застосовуються можливі відхилення, які також прописані у відповідній нормативній документації. Для розрахунку куточка, що має габарити 100х100х7 мм, найпростіше звернутися до спеціальної таблиці. У ГОСТ, який регламентує рівнополочні вироби, маса 1 м даного виробу становить 10,79 кг.

У ГОСТ, який регламентує рівнополочні вироби, маса 1 м даного виробу становить 10,79 кг

Найпростіше для розрахунку ваги куточка 100х100х7 мм звернутися до таблиці

Важливо запам'ятати, що для правильного розрахунку маси необхідно точно визначити товщину стінок вироби, інакше підсумкове значення буде неправильним. Деталі з такими габаритами можуть мати різну товщину. Наприклад, вага куточка 100х100х8 мм буде більше, ніж аналогічний показник вироби, товщина якого становить 7 мм.

Існують таблиці, які містять інформацію не тільки про теоретичну масу 1 пог. м виробів, а й про те, скільки метрів міститься в 1 тонні сталі. Обчислення в таких таблицях виробляються з обліків норм державних стандартів. Документ, який регламентує равносторонние вироби зі сталі, - ГОСТ 8509-93.

Великою популярністю користується сталевий металопрокат, ширина полиць якого становить 100 мм, а товщина - 8 мм. Вага 1 метра куточка 100х100х8 становить 12,25 кг.

Для того щоб правильно визначити масу потрібно знати товщину стінок куточка

Полками вироби також мають відповідну стандартну документацію, яка містить таблиці з усіма необхідними даними. Для більшої точності можна визначити масу самостійно, скориставшись відповідною формулою. Рівняння в цьому випадку виглядає наступним чином: ру = [(A + B - t) * t + (1 - π / 4) * (r² внутрішній - 2 * r² зовнішній)] * ρ, де: t - показник товщини боку; А - ширина полиці (великий); B - ширина полиці (маленької); ρ - щільність сталі; r внутрішній - радіус внутрішнього закруглення сторін; r зовнішній - радіус зовнішнього заокруглення.

При використанні формули рекомендується кілька разів перевірити точність розрахунків. Це пов'язано з тим, що при самостійному обчисленні нерідко допускаються помилки в числах.

Розрахунок ваги куточка 75х75х5 (за метр): швидкі методи визначення

Стандартні розміри цих виробів прописані в Гості, однак виготовлення ідеальної продукції, відповідно до даних нормативами, - досить складний процес. Як правило, готові вироби мають певні похибки. Важливо, щоб відхилення від ідеального розміру було в межах, зазначених у державних стандартах.

Важливо, щоб відхилення від ідеального розміру було в межах, зазначених у державних стандартах

За допомогою таблиці можна легко і швидко визначити масу 1 м куточка 75х75х5 мм

Вага 1 метра куточка 75х75х5 мм - теоретична величина, для визначення якої існує кілька способів. Найпростіший з них - табличний. Крім цього, швидке знаходження потрібного значення проводиться за допомогою онлайн-калькулятора. Вага 1 м куточка, який має такі типорозміри, становить 5,8 кг. У разі необхідності можна виконати самостійне обчислення цього показника. Теоретична маса розраховується за допомогою спеціальної формули.

Корисна інформація! Для рівносторонніх виробів використовуються рівняння, які не підходять для визначення 1 м маси нерівносторонні деталей.

За допомогою перерахованих вище методів можна дізнатися масу виробів такої ж ширини, але мають інші показники товщини, наприклад, сталевих куточків 75х75х6. Вага 1 метра даних деталей становить 6,89 кг.

Стаття по темі:

Арматура: вага і довжина, співвідношення і розрахунки в будівельних роботах

Приклади і необхідність проведення розрахунків, опорні таблиці. Співвідношення довжини, ваги і діаметра стрижнів. Застосування онлайн-калькулятора.

Обчислення ваги 1 метра куточка 63х63х5 мм: рекомендації

Рівнополочні сталеві вироби, що мають такі габарити, застосовуються для монтажу різноманітних інженерних і будівельних елементів. Варто відзначити, що довжина подібних деталей по ГОСТу варіює в межах від 4 до 12 м. Для розрахунку теоретичної маси виробу найпростіше скористатися таблицею.

Для розрахунку теоретичної маси виробу найпростіше скористатися таблицею

Вага виробу 63х63х5 мм за 1 м дорівнює 4,81 кг, завдяки цим даним можна легко порахувати масу партії

Вага куточка 63х63х5 (за метр) становить 4,81 кг. Знаючи цю цифру, не важко визначити масу партії. Куточки такого розміру застосовуються як самостійні будівельні елементи або в якості додаткових підсилювачів для різних конструкцій. Багато хто використовує дані вироби для зведення огорож на приватних ділянках.

Масу куточка, що має подібні розміри, слід знати. Цей показник дозволяє розрахувати транспортні витрати, а також визначити кількість деталей, необхідних для будівництва тієї чи іншої конструкції. Як правило, фактична вага виробів такого типу відрізняється від питомої приблизно на 5%. Це пов'язано з тим, що відповідно до ГОСТу допуск по ширині для куточка 63х63х5 мм може досягати 1,5 мм. Вага куточка 63х63х5 мм розраховується дуже швидко, якщо використовувати спеціальну документацію.

Розрахункова вага куточка 50х50х5 за метр за державним стандартом

Крім стандартних даних, до яких відноситься питома маса 1 м вироби, для проведення розрахунків використовуються і інші показники. Куточок, сторони якого мають ширину 50 мм, є найбільш популярним виробом на сьогоднішній день. Такі габарити сприяють високій універсальності даної деталі.

Такі габарити сприяють високій універсальності даної деталі

Масу партії сталевих куточків 50х50х5 мм можна швидко порахувати за допомогою даних ГОСТу

Для того щоб розрахувати вагу 1 метра куточка 50х50х5 мм, потрібно ознайомитися з ГОСТом, який регламентує цей різновид металопрокату. Як і всі перераховані вище вироби, даний куточок відноситься до категорії рівносторонніх (або рівнополичного). Він використовується при монтажі огорож, а також поширений на меблевих виробництвах. Вживання таких виробів дозволяє виконати ідеально рівну кут, що є великим плюсом при зборці шафи і інших предметів меблів.

Максимальна товщина даної деталі становить всього 5 мм. Однак це виріб відрізняється непоганими характеристиками міцності, що дозволяє використовувати їх в інженерних спорудах різного ступеня складності. Вага куточка 50х50х5 мм становить 3,769 кг (1 м).

Зверніть увагу! У тонні міститься 265,25 м сталевих виробів, що мають подібні габарити. Знаючи це значення, можна без праці розрахувати їх кількість, а також обчислити загальну масу партії.

Вага металевого куточка за один метр 50х50х5 мм дорівнює 3,769 кг

Довжина таких деталей может буті різною. Діапазон протяжності розташовується в межах від 4 до 12 м. Це стандартні показники, які можна зіставити практично з будь-яким різновидом рівностороннього металопрокату.

Державні документи використовуються не тільки для визначення ваги 1 метра куточка 50х50х5. ГОСТ містить всі необхідні дані, включаючи можливі відхилення від норм. До цих відомостей відносять клас точності, а також марки стали, існуючі і затверджені в рамках сучасної промисловості.

Куточки, сторони яких мають ширину 50 мм, можуть мати у своєму розпорядженні іншої товщини. Наприклад, популярністю користуються вироби, у яких даний показник становить 4 мм. Вага 1 метра куточка 50х50х4 мм - 3,05 кг.

Як визначити вагу куточка 40х40х4 (за метр) самостійно?

Теоретична маса виробів, полки яких мають ширину 40 мм, визначається аналогічними способами. Для знаходження цього значення необхідно звернутися до таблиці, що містить в собі дані про габарити виробів, і вибрати потрібний варіант куточка. Така схема містить номінальні значення маси.

Така схема містить номінальні значення маси

Вага 1 м сталевого куточка 40х40х4 мм зазначений в Гості становить 2,42 кг

Вага 1 метра куточка 40х40х4 мм, відповідно до таблиць, розташованими в Гості, становить 2,42 кг. Фахівці рекомендують перевіряти товщину виробів перед початком розрахунків. Це пов'язано з тим, що в даний час існує декілька модифікацій куточків таких габаритів, які мають різну товщину полиць. Візуально дуже просто переплутати деталь товщиною 4 мм і, наприклад, 3 мм.

Куточок, товщина стінок якого налічує 3 мм, має вагу 1,85 кг за 1 м. Найбільш поширена довжина такої деталі - 6 м. Варто зазначити, що на прохання замовника протяжність може виходити за стандартні рамки, складові 4-12 м. Для розрахунку ваги куточка 40х40х4 мм за допомогою онлайн-калькулятора необхідно уточнити марку сталі.

Експлуатаційна сфера деталей, що мають подібні розміри, досить широка. Вони застосовуються в господарській і будівельній галузях. Такі куточки використовуються для організації розпірок, а також при складанні легковажних каркасних конструкцій. Деякі різновиди кріплень теж не обходяться без застосування сталевих деталей з полками 40 мм. В 1 т налічується 413,22 м сорокамілліметрових виробів.

Щоб точно розрахувати вагу куточка 40х40х4 мм необхідно знати марку стали

Сталеві куточки є незамінним будматеріалом, який вживається для монтажу каркасних споруд. Деталі, що мають невелику масу, активно експлуатуються в меблевій промисловості, а також застосовуються в господарських цілях. Розрахунок маси сталевих виробів - необхідний захід, який дозволяє визначити умови транспортування і будівельні нюанси. Для обчислення ваги можна скористатися табличним способом, онлайн-калькулятором або ж виконати всі дії самостійно, застосувавши спеціальні формули.

Як самостійно визначити вагу куточка 50 мм і інших різновидів вироби?
Як визначити вагу куточка 40х40х4 (за метр) самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама