Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій контуру заземлення в виробничому приміщенні. Як зробити розрахунок. Приклад пристрою заземлення

Для передачі електроенергії на великі відстані використовують високу напругу. Як правило, до споживача приходить лінія 6 (10) кВ і для зниження напруги до 0,4 кВ проектують трансформаторні підстанції. Зараз хочу розглянути заземлення та блискавкозахист такий ТП.

В даній темі можна виділити зовнішній і внутрішні контури заземлення, а також заходи щодо захисту від блискавки трансформаторної підстанції.

З іншого боку, низьке значення ємності конденсатора призводить до того, що для низькочастотних сигналів це дуже сильний елемент опору, приблизно - це являє собою розрив в ланцюзі. Однак цей метод не часто використовується через невеликої кількості місця в розетки живлення має бути, де нам потрібно знайти місце для цього конденсатора, і, крім того, з непрофесійною і необережної підготовкою такої вилки легко коротке замикання.

Літній сезон - це завжди час до наступного концертного сезону. Однак зима набагато вільніше, і варто присвятити її переоформленню обладнання, в якому хаос в минулому сезоні може мати хаос. Мета екрану кабелю - перехопити шум, що випромінюється різними зовнішніми джерелами, і відключити їх по найкоротшому шляху до землі.

1 Зовнішній контур заземлення.

У загальному випадку зовнішній контур заземлення для трансформаторної підстанції складається з замкнутого контуру, що представляє собою горизонтальний заземлювач і n-го кількості вертикальних електродів. Як горизонтального електрода застосовують смугову сталь 4 × 40мм.

Загальний опір заземлюючого контуру має бути не більше 4Ом при питомому опорі грунту не більше 100Ом * м. При питомому опорі грунту більш 100Ом * м допускається збільшувати це значення в 0,01 ·? раз, але не більше ніж в 10 разів (ПУЕ7 п. 1.7.101). Виходить, щоб отримати потрібне значення (4Ом) з питомим опором грунту 100Ом * м необхідно забити близько 8 вертикальних електродів довжиною 5 м з кола діаметром 16мм або 10 вертикальних електродів довжиною 3м з сталевого куточка 50 × 50х5мм.

Найбільш поширені проблеми після напруженого сезону зазвичай є проблемами з несправною проводкою, але вони відносно прості в зверненні. Але є щось набагато гірше, що може зробити набагато більше і складніше усунути плутанину. Це масові цикли, найбільш поширеним з яких є безлад джерела живлення і маса аудіосигналів в системі загальнодоступних адрес.

Коли пристрої часто «блукають», дуже легко здійснювати елементарні помилки, місце розташування і ремонт яких вимагають багато часу, що вимагають певного обсягу знань і практичного досвіду. Для багатьох це питання «чорної магії» - не кажучи вже про випадкових користувачів звукових систем. Всім відомо, що це має якесь відношення до безпеки. Деякі навіть знають, що це також пов'язано зі зменшенням шуму, але мало хто знає, як спроектувати розподіл потужності для окремих пристроїв і як направляти аудіосигнали між ними, щоб уникнути лазівок і мінімізувати рівень перешкод.


Деякі навіть знають, що це також пов'язано зі зменшенням шуму, але мало хто знає, як спроектувати розподіл потужності для окремих пристроїв і як направляти аудіосигнали між ними, щоб уникнути лазівок і мінімізувати рівень перешкод

Розташовувати зовнішній заземлюючий контур слід на відстані не більше 1 м від стіни ТП або фундаментної плити, на якій встановлена ​​трансформаторна підстанція.

Горизонтальний заземлитель із сталевої штаби укладається в траншеї на глибині 0,7 м. Смуга укладається на ребро.

Принцип заземлення тільки в одній загальній точці. Деякі речі, варто знати не тільки, щоб уникнути проблем на роботі. Це зауваження має особливе значення під час різних заходів на свіжому повітрі. На жаль - іноді підключення здійснюється уповноваженими електриками, а іноді і з використанням «зручних» або «зрідка» оброблених матеріалів, незалежно від стандартів і маркування. Наявність пристрою, який дозволяє вимірювати напруги в правильному діапазоні, може бути корисним, тому ви можете заощадити масу проблем і витрат. Також зверніть увагу, що жоден виробник або дистриб'ютор не гарантує, що обладнання, яке ви пропонуєте, буде пошкоджено, підключивши його до джерела живлення, відмінному від необхідного. Гарантія також не поширюється на шкоду, заподіяну під час роботи обладнання в умовах, які він не був підготовлений, і т.д. ні виробник, ні дистриб'ютор не відповідають, якщо вищезгадане обладнання створює небезпечну ситуацію для здоров'я або життя операторів і користувачів. Простіше кажучи - якщо ви видалите заземлення або заземлення, ви несете відповідальність за створення ситуації, коли можуть постраждати електричні та електронні компоненти екіпажу і підрядників. Ніколи не покладайтеся на обладнання, установки або з'єднання, які можуть становити потенційну небезпеку ураження електричним струмом . Якщо навіть хтось запевняє вас, що все в порядку, краще перевірити його особисто. Іноді для таких подій виконується тимчасова установка. . Принцип многоточечного заземлення.

2 Молниезащита трансформаторної підстанції.

Нижче представлений розріз ТП.


Нижче представлений розріз ТП


У випадку з металевою крівлею блискавкозахист трансформаторної підстанції виконують наступним чином: з діаметрально протилежних сторін виконують зв'язок покрівлі з зовнішнім контуром заземлення, тобто в місцях введення сталевої штаби в будівлю ТП. На розрізі друга зв'язок покрівлі з заземлювачем не відображено. В якості провідника слід застосовувати дріт діаметром 8 мм. В інших випадках необхідно запроектувати молниеприемник на покрівлі будинку ТП.

Земля - ​​в електричних міркуваннях - це точка відліку, для якої виражені конкретні потенціали. На практиці ясно, що при налаштуванні електроакустичної системи ми зіткнемося з декількома незалежними опорними точками в своїх складових частинах . Всі вони можуть мати однаковий електричний потенціал чи ні. Якщо ми правильно керований нашими міркуваннями, то немає сумніву, що вони не мають того ж потенціалу.

У пристроях з 3-жильним шнуром харчування, наприклад, зелено-жовтий захисний провід, корпус підключається через цей провідник і розетку. Земля сигналу також підключена до землі. Пристрої, що живляться кабелем, що має тільки 2 дроти, матимуть корпус, підключений до сигнального заземлення. Оскільки ми скоро зможемо вас переконати, зв'язку між різними опорними точками, описаними вище, мають першорядне значення для правильного функціонування нашої електроакустичної системи.

Прокладена смуга зземленія по зовнішній стіні будівлі повинна бути захищена від механічних повреждеій і корозії згідно ПУЕ7 п. 1.7.130.

3 Внутрішній контур заземлення.

Зазвичай трансформаторна підстанція складається з трьох приміщень: розподільчий пристрій 6 (10) кВ, розподільний пристрій 0,4 кВ і камера трансформатора. Іноді РУ об'єднують в одне загальне приміщення.

Правило так званого. «Плаваюча маса». Кожен провідник чутливий і сприйнятливий до електромагнітної індукції , Викликаної різними зовнішніми факторами. Це може бути ефект електромагнітних хвиль на радіочастотах, поблизу електричних кабелів, важких навантажень, роботи реле, електродвигунів і т.д. це фактично відповідь на поставлене запитання.

Щоб захистити передані аудіосигнали від перешкод від навколишнього середовища, дроти, які несуть ці сигнали, екрановані по всій довжині. Мета екрану - захопити перешкоди, які випромінює різними зовнішніми джерелами, і привести їх до найкоротшому шляху до землі. На додаток до мінімізації рівня перешкод важливою є друга роль заземлення - це проблема безпеки! З'єднання корпуса з землею з поважної причини називається захисним заземленням.

У кожному приміщенні по периметру прокладають смугу заземлення, тому що всі металеві частини не перебувають під напругою повинні бути заземлені, а це обрамлення каналів, люки підпілля, кріпильні елементи бар'єрів, шинний міст, можливість приєднання переносних заземлень.

У кожному приміщенні по периметру прокладають смугу заземлення, тому що  всі металеві частини не перебувають під напругою повинні бути заземлені, а це обрамлення каналів, люки підпілля, кріпильні елементи бар'єрів, шинний міст, можливість приєднання переносних заземлень

Уявіть собі цю ситуацію - з якоїсь причини напруга живлення, наприклад, гітарний підсилювач, надходить на металеві частини його корпусу. Цьому є кілька причин, таких як пошкодження ізоляції проводів всередині підсилювача, нарощування вологи і т.д. до сих пір нешкідливий і дуже доброзичливий до вашого користувачеві підсилювач відразу стає тим, що деякі англосакси використовували для виклику.

В описаній вище ситуації досить, щоб музикант тримав гітару, підключену до такого необладнаних підсилювача, щоб зловити мікрофон, який підключений до заземлення консолі, або стосуватися будь-якого заземленого пристрою і відразу ж стає автоматичним вимикачем і концентрує весь удар напруги, який потрапив в шасі. Якщо шасі підсилювача підключено із захисним провідником до землі, запобіжник в підсилювачі або в ланцюзі джерела живлення підсилювача відбудеться в описаному вище випадку.

Кріплять смугу до стіни на позначці 0,4 м від рівня підлоги за допомогою дюбель-власників або спеціальних тримачів К-188 через відстань 0,6-1,0м. Всі розбірні з'єднання, передбачені виробником обладнання, приєднують болтовим з'єднанням, інші сполуки виконують за допомогою зварювання. Для переносного заземлення використовують «гайку-баранчик». Гнучкі заземлювальні перемички виконують проводом ПВ3, але без ізоляції. Це робиться для видимої цілісності з'єднання.

Правило так званого. телескопічні екрани. Однак може трапитися так, що «удар» відбудеться в іншій ситуації, ніж описано вище, в ситуації, коли щось подібне не повинно статися, оскільки всі правила безпеки збережені. Якщо у нас є приклад підсилювача гітариста, який підключений до найближчого слоту на сцені і мікрофон, підключений до консолі, але він підключений до найближчого до нього гнізда, розташованому на іншому кінці кімнати. Чому мікрофон «копіюється», коли пристрої живляться від розетки із захисним провідником?

У цій ситуації, торкаючись двох різних пристроїв, що працюють від різних фаз і різних частин установки, ми викликаємо коротке замикання. Паразитичний джерело струму, і це може бути не тільки неприємним, але і небезпечним для життя. Повертаючись до проблеми гучномовця з частотою живлення системи, ймовірно, ніхто не заперечує, що це найпоширеніша, сама дратує і зазвичай найважча для вирішення проблеми в звукової системи . У цьому місці все ще сказано, що найбільш поширеною причиною утворення такого бруска є масові петлі.

У цьому місці все ще сказано, що найбільш поширеною причиною утворення такого бруска є масові петлі

Прокладка заземлюючих і нульових захисних провідників через стіни і та перекриття повинна виконуватися, як правило, з їх безпосередньою закладенням. Для цих цілей використовують гільзи. Простір в гільзах закладають спеціальним негорючим лекговидаленим складом. Після прокладки смугу фарбують в жовто-зелений колір відповідно до малюнком.

Цикл виникає, коли між двома пристроями однієї і тієї ж системи є більше однієї точки заземлення - це, ймовірно, найкоротший і найбільш зрозуміле визначення. Масові петлі часто дуже важко знайти, навіть для дуже досвідчених інженерів в цій області. Не має значення, що ця система буде складатися з дуже дорогих компонентів, створених компаніями з репутацією в світі, тому що цей факт не має до цього ніякого відношення. Часто єдиним розумним рішенням є поділ системи на окремі компоненти і переробка способу спільного використання спільно діючих механізмів і розподіл аудіосигналів між ними.

У приміщенні трансформатора землення виконують відповідно до малюнком, представленому нижче.


позначення:

1 Швелер в стягуванні підлоги для установки силового трансформатора.

На малюнку 1 показаний типовий приклад циклу. Можна бачити, що обидва пристрої заземлені з боку джерела живлення, а також через шасі і екрани провідників між аудіосигналами. Обидві ці гілки з'єднуються з обох сторін, що утворює замкнутий контур. Цикл на зображенні не викличе перешкоди в звуковій доріжці, якщо виконані дві умови.

Спочатку - дроти, що сполучають пристрою і входи і виходи пристроїв, повністю симетричні. Друга маса сигналу не є загальною для маси шасі. Однак досить, щоб одне з цих двох умов не виконувалося, і потенціал, перехоплений екраном, замість того, щоб бути заземленим і зникаючим, циркулює навколо контуру, модулюючи напруга перешкод в сигнальних лініях, посилюючись корисним сигналом.

2 Сумний захисний бар'єр.

3 Попереджувальні знаки на бар'єрі.

5 Шина заземлення для силового трансформатора.

6 Отвір в стіні для шин 0,4 кВ.

7 Вузол кріплення шин 0,4 кВ.

8 Заземлення стулок воріт перемичкою.

9 Вентиляційна решітка в стулках воріт.

10 Маслоудержівающій борт.

11 Розетка.

12 Вимикач освітлення камери.

Давайте тепер розглянемо чотири основні принципи масопереносу і заземлення, використовуваних в електроакустичних системах, а саме. Одноточечное правило, багатоточкове правило, принцип плаваючого правила, принцип телескопічного екрану. Кожен з цих принципів по-своєму корисний в різних типах систем. . На малюнку 2 показаний принцип заземлення тільки в одній загальній точці. Кожне шасі в системі індивідуально заземлено з боку джерела живлення. Земля сигналу між цими пристроями заземлена тільки в одній точці.

Ця конфігурація дуже ефективна для усунення перешкод і є зручним рішенням в системах або їх частинах, які залишаються в постійній конфігурації. Принцип такого заземлення часто використовується при установці в студіях звукозапису. Принцип многоточечного з'єднання, показаний на наступному малюнку, не підходить для систем з асиметричними пристроями в їх структурі, чиє шасі підключено до маси аудіосигналу. Застосування цього методу в системі з використанням незбалансованих пристроїв зробить її багатою в численних циклах.

13 Світильник освітлення.

14 Мережі освітлення 220 В.

Вузол А - точка приєднання переносного заземлення. До шини заземлення за допомогою зварювання приєднують болт М8, комплектують його двома широкими шайбами ​​М8 і «гайкою-баранчик» М8.

Вузол В - точка з'єднання шин заземлення. До кріплення на місце установки шини, її закінчення, яке буде приєднуватися за допомогою зварювання, готують у вигляді «качки».

Брум і інші переривання також можуть з'являтися несподівано і також зникають при підключенні або відключенні інших компонентів системи. Часто буває так, що після їх порушення їх причина не може бути виявлена ​​і вилучена в умовах концерту. Використання многоточечного методу в системі, що складається з повністю симетричних пристроїв, конфігурація яких не змінюється, може бути рішенням, яке не викликає особливих проблем.

На малюнку 4 показаний принцип так званого «Плаваюча маса». Зверніть увагу, що аудіосигнал в цьому випадку повністю ізольований - як від шасі пристрою, так і від землі. В даному випадку він не розглядається як фіксована контрольна точка, а скоріше як загальний вузол, ізольований від землі. Ізоляція контуру означає, що електричний потенціал для землі «плаваючий» навколо нуля, і це залежить від того, наскільки ідеальна ланцюг. Цей тип рішення зазвичай використовувався в старому електронному обладнанні, такому як старі типи лампових підсилювачів.

Вузол С - точка з'єднання шини заземлення до металевих конструкцій. До кріплення на місце установки шини, її закінчення, яке буде приєднуватися за допомогою зварювання, готують у вигляді «качки» з урахуванням розміру А металоконструкції.

Для безпечного огляду силового трансформатора при експлуатації передбачається захисний бар'єр, який фарбують в червоний колір. На бар'єрі розміщують заборонні плакати. Бар'єр встановлюється на висоті 1,2 м від рівня підлоги і на відстані 0,5 м від дверей.

В основному всі наші мережі з глухозаземленою нейтраллю, тому нам необхідно приєднати нульову шину трансформатора до нашого захисного заземлення та. Металевий корпус силового трансформатора приєднується до контуру заземлення за допомогою гнучкої перемички.

На малюнку показано заземлення силового трансформатора, де:

1 Гнучка заземлювальна перемичка.

2 Шина заземлення.

3 Шина занулення трансформатора.

4 Ошиновка 0,4 кВ трансформатора.

5 Болт заземлення трансформатора.

У технічних подпольях внутрішній контур заземлення виконують відповідно до малюнком.

У технічних подпольях внутрішній контур заземлення виконують відповідно до малюнком

Позначення на зображенні:

1 Люк через перекриття в технічне підпілля.

2 Сходи.

3 гільзового перехід через перекриття для шини заземлення.

4 Шина заземлення внутрішнього контуру ТП.

5 Кабельна стійка з полками.

6 гільзового перехід через перекриття для кабелів.

8 Силовий кабель електропостачання.

К.В. Шубак. Монтаж типових, міських трансформаторних підстанцій.

Внутрішнього и зовнішнього електропостачання, постає питання про монтаж контуру заземлення, так як подальша БЕЗПЕЧНА експлуатація електроустаткування безпосередно Залежить від якості Електромонтаж вогнища заземлення. Перед споживачем електроенергії, яким є власник електроустановки (власник домоволодіння), постає вибір, яку ж конструкцію заземлення йому змонтувати на ділянці. Одні кажуть вбити куточки в землю, інші радять закопати металобрухт (відра, каструльки, праски), треті вмовляють виконати електромонтаж модульного штирьового заземлення. У цій статті ми постараємося розповісти про те, як не заплутатися у всіх цих радах і вибрати єдино прийнятне і вірне рішення.

статті циклу

  1. Електромонтаж введення в дерев'яний будинок кабелем ВВГнг в землі. продовження
  2. Електромонтаж внутрішньої відкритої електропроводки в дерев'яному будинку
  3. Електромонтаж внутрішньої прихованої електропроводки в дерев'яному будинку. продовження
  4. Як виконати поділ PEN-провідника в електроустановці (ВРУ, ГРЩ). початок
  5. Як виконати поділ PEN-провідника в електроустановці (ВРУ, ГРЩ). продовження

Контур заземлення виготовлений зі сталевих куточків і обварений сталевий смугою

Традиційний контур заземлення вважається економним варіантом (заборонений з 01.01.2013 на підставі ГОСТ Р 50571.5.54-2011), так як не вимагає використання дорогих матеріалів і виконується зазвичай з сталевих куточків розміром 50 х 50 х 5 мм і сталевої штаби 40 х 4 мм . Сталеві куточки називаються електродами (вертикальні заземлювачі), їх забивають в землю вертикально у вигляді трикутника на відстані не менше 2,5 м один від одного. Сталеву смугу називають горизонтальним заземлювачем.



Електроди (вертикальні заземлювачі) з'єднують між собою сталевою смугою 40 х 4 мм (горизонтальний заземлювач) за допомогою зварювання. Сталеву смугу виводять на стіну будинку і встановлюють розпаєчних коробку, від якої прокладають заземлювальний провідник до головної заземлювальної шини (ГЗШ) в ввідно-розподільчому пристрої (ВРП). Як заземлювального провідника зазвичай застосовують провід ПВ-1 перерізом не менше 1О мм2 або неізольований мідний дріт того ж перетину. Для приєднання заземлюючого провідника в горизонтальному заземлителе (сталева смуга) в распаєчної коробці висвердлюють два отвори і виробляють з'єднання за допомогою болтів діаметром не менше 6 мм, тобто забезпечують надійне з'єднання відповідно до ПУЕ.

Для приєднання заземлюючого провідника в горизонтальному заземлителе (сталева смуга) в распаєчної коробці висвердлюють два отвори і виробляють з'єднання за допомогою болтів діаметром не менше 6 мм, тобто забезпечують надійне з'єднання відповідно до ПУЕ

Після електромонтажу контуру заземлення проводиться замір опору заземлюючих пристроїв. Якщо опір заземлювального пристрою не відповідає необхідним нормам, то необхідно встановити додатково один або два електроди і приєднати їх до конструкції контуру заземлення, після чого необхідно виконати повторно електровимірювання.

Якщо опір заземлювального пристрою не відповідає необхідним нормам, то необхідно встановити додатково один або два електроди і приєднати їх до конструкції контуру заземлення, після чого необхідно виконати повторно електровимірювання

Основні недоліки традиційного контуру заземлення: 1. Для установки конструкції потрібна велика майданчик поруч з будинком.
2. Монтаж вертикальних заземлювачів здійснюється за допомогою бура і кувалди, що є дуже трудомістким процесом.
3. Конструкція заземлювачів і з'єднань схильні до корозії і їх термін служби, в залежності від типу грунту, становить від 7 до 12 років.

4. На підставі ГОСТ Р 50571.5.54-2011, таблиця 54.1, матеріал не володіє корозійну стійкість і заборонений до застосування з 01.01.2013.

Більш детально про монтаж контуру заземлення можна прочитати в статті «Електромонтаж контуру заземлення«.

Контур заземлення виготовлений з підручного металобрухту

Тепер давайте розглянемо монтаж контуру заземлення з використанням арматури, каструльок та іншого металобрухту. Зазвичай такий спосіб монтажу повторного заземлення вибирають ледарі, лоботряси та інша нечисть з аулу майстрів і електрик-хаус. Ці аферисти викопують невеликі ямки, звалюють в них металобрухт, обв'язують його дротом і закопують, не забуваючи при цьому вивести на стіну будинку шматок старої алюмінієвого дроту.


Для більшої переконливості вони вбивають пару залізяк в землю поруч з будинком і весь цей мотлох з'єднують на скручування, а замовникам пудрять мізки, що це «холодна пайка». Більш докладно про ці самодур можна прочитати. Заміри опору заземлюючих пристроїв при цьому способі монтажу не проводять у зв'язку з тим, що вони не знають як це робиться і у них немає необхідного електровимірювального обладнання. Перевірку працездатності контуру заземлення вони виконують звичайною лампою розжарювання, підключаючи один кінець до фази, а інший до конструкції з купи металобрухту.


Якщо лампочка не загоряється, то вони поливають своє ноу-хау сольовим розчином.

Основні недоліки: Дана конструкція не має право на існування!

Статті циклу «Вся правда про електромонтажних роботах в дерев'яному будинку »:

  1. Електромонтаж введення в дерев'яний будинок кабелем ВВГнг в землі
  2. Електромонтаж введення в дерев'яний будинок кабелем ВВГнг в землі. продовження

При питомому опорі грунту більш 100Ом * м допускається збільшувати це значення в 0,01 ·?
Чому мікрофон «копіюється», коли пристрої живляться від розетки із захисним провідником?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама