Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від цвілі на стінах у квартирі: сучасні та народні засоби

  1. Зміст:
  2. Цвіль - що це?
  3. Причини появи цвілі на стінах
  4. Чим небезпечна цвіль
  5. Як прибрати грибок на стінах
  6. Інструменти і матеріали для обробки
  7. Порядок дій
  8. Чим обробляти стіни від цвілі
  9. Народні засоби від цвілі
  10. Сода харчова
  11. Перекис водню
  12. оцет
  13. Уайт-спірит
  14. Мідний купорос
  15. мило господарське
  16. Відео

Цвіль - неприємне явище, яке може з'явиться на стінах в квартирі. Як з цим боротися? Деякі думають, що позбутися від цієї проблеми дуже просто, поки не дізнаються на своєму досвіді, як швидко поширюється грибок. Грибок поширюється дуже швидко в приміщеннях з підвищеною вологістю, і з поганою вентиляцією.

Зміст:

Зазвичай цвіль помічають не відразу, це відбувається тільки після того, як на стінах з'являється чорний наліт, і запах. Зазвичай при малих ураженнях людина не панікує, а ось коли поширення грибка приймає масовий характер, задається питанням: як зняти чорну цвіль зі стін? Чим її обробляти? Як зробити так, щоб вона не з'явилася більше ніколи?

Цвіль - що це?

Що є фактором появи цвілі, що вона собою являє, чому вона має такий колір? Скупчення мікроорганізмів, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям - чорна цвіль. Виявити цвіль можна в будь-якому куточку квартири або будинку, в разі якщо там сиро. Жити вона може в килимах, на стінах, в швах керамічної плитки у ванній, в деревині, навіть на стелі. Якщо не усунути вологість в приміщенні, то цвіль поширюється блискавично.

Якщо під час протікання сантехніки, ви вчасно не просушіть приміщення, то з'явиться цвіль, пролили воду на килим і не просушили - з'явиться цвіль. У санвузлі не вистачає вентиляції - з'явиться цвіль.

У санвузлі не вистачає вентиляції - з'явиться цвіль

На дотик цвіль слизька, колір може бути не тільки чорним, а й зеленим, жовтим і червоним, з чітким запахом «цвілі». Цвіль не відразу проявляється, але якщо у вас з'явилися проблеми з диханням, або алергічні реакції, то терміново перевірте квартиру на наявність цвілі.

Причини появи цвілі на стінах

Цей гриб дуже небезпечний, і позбутися від нього важко, але можливо. Але перед початком боротьби з цвіллю, потрібно знати причину її виникнення.

Є три причини поширення цвілі:

  1. Матеріали, використовувані при обробці квартири. Наприклад, гіпсокартон, якщо умови в приміщенні вологі, стає справжнім розсадником для цвілі.
  2. Неправильний повітрообмін. Це проблема в основному старих будівель, де не передбачена вентиляція, та й сучасні забудовники іноді цим нехтують. Як результат, повітря застоюється, волога не йде з приміщення, і розвиваються цвілеві гриби.
  3. Вологість - ще одна причина появи нальоту на стінах. Відбувається це при сушінні білизни в приміщенні, при частому користуванні увлажнителями, при наявності в квартирі великої кількості квітів.

Але видаливши ці причини, не варто думати, що цвіль відразу зникне сама собою, з нею потрібно боротися.

Чим небезпечна цвіль

Ще в древніх писаннях говорилося про цвіль, при цьому вважалося, що якщо вона виявлена, то житло потрібно спалити з усім що в ньому є і бігти від цього місця подалі. Виникає питання, а що такого страшного в цвілі?

  • Поява цвілевих грибів псує зовнішній вигляд приміщення, чорні плями, що роз'їдають стіни мало кому подобаються.
  • Цвіль руйнує поверхню, на якій вона з'являється, книги, меблі, килими, стіни.
  • Спори цвілі дуже токсичні, і її поява може стати наслідком шлункових розладів, астми, запалення дихальних шляхів, алергічних проявів. Так само при появі в квартирі або будинку цвілі, у мешканців цього приміщення можуть виникати головні болі, нудота.

Спори цвілі настільки мікроскопічними, що затримати їх не можуть ні респіратори, ні маски; проникаючи в організм людини, суперечки починають розвиватися, викликаючи руйнування тканин.

Загострення багатьох захворювань походить від того, що в оселі присутня цвіль, і від неї потрібно терміново позбуватися. Але як це зробити, щоб вона більше ніколи не з'явилася?

Як прибрати грибок на стінах

Як тільки виявлені перші ознаки появи цвілевих грибів, терміново вживайте заходів. Будівельні ринки пропонують безліч різних антисептиків, які можуть усунути цю неприємність. Але вони не зможуть вам допомогти, якщо правильно не підійти до цього питання. Наприклад, якщо ви не приберете вогнище поширення, а просто обробите його і замаскуєте оздоблювальними матеріалами, то вона дуже скоро проросте і почне випаровувати шкідливі токсини в повітря. Крім цього, якщо причини появи, наприклад неправильна циркуляція повітря не буде усунена, то варто очікувати повторного появи грибка.

Усунення плісняви потрібно розділити на ряд важливих етапів:

  • Дізнатися про причини її появи.
  • Виключити вологість в квартирі. Цвіль живе тільки у вологому середовищі, тому перше, що потрібно зробити - просушити приміщення, і налагодить повітрообмін.
  • Прибрати осередки цвілі механічним способом.
  • Обробка поверхні спеціалізованими препаратами.

Обробка стін буде залежати від виду грибка, який завівся на стінах вашого будинку. Є спеціальні засоби, які впливають тільки на певний вид, а є універсальні просочення, здатні видалити будь-яку цвіль. Перед тим як купувати засіб, прочитайте інструкцію.

При невеликих ділянках ураження можна не застосовувати серйозних заходів. У таких випадках підійде проста обробка перекисом водню. Але якщо ураження локальні, то доведеться використовувати спеціалізовані препарати, що розводяться водою. Але використовувати їх потрібно тільки при ретельній підготовці поверхні.

Інструменти і матеріали для обробки

Перед початком обробки потрібно приготувати наступний:

  • спреї, або склади від цвілі (купуються в магазинах);
  • наждачний папір;
  • шпатель;
  • кисть, валик, або пульверизатор;
  • лопатку, якою знімають штукатурку;

Порядок дій

Перше, що потрібно зробити - видалити зі стін всю обробку. Насамперед прибираються шпалери, потім оцінюються масштаби пошкодження. Зазвичай в таких місцях штукатурка стає м'якою і рихлою. Її потрібно всю зчистити лопаткою до самої основи стіни. Як тільки матеріал зі стін демонтований, його потрібно негайно прибрати з приміщення, інакше спори цвілі поширяться по всьому будинку.

Далі стіни добре обробляються наждачним, для видалення залишків матеріалу.

Тільки після цих приготувань можна проводити антисептичну обробку. Покрити розчином потрібно не тільки уражену поверхню, але і площа навколо неї.

Покрити розчином потрібно не тільки уражену поверхню, але і площа навколо неї

Повторну обробку допускається проводити тільки через 6 годин.

Після висихання провести ґрунтовку стін спеціальними складами.

Тільки після повного висихання можна починати обробку стіни: поштукатурити, пошпаклювати, зачистити і наклеїти шпалери. Але для того, щоб пліснявий грибок не з'явилося знову, потрібно періодично провітрювати і просушувати приміщення, налагодити кондиціонування.

Чим обробляти стіни від цвілі

Препаратів на ринку величезна кількість. Вони досить ефективно борються з пліснявими грибами на стінах. Але для правильного вибору потрібно вивчити інструкцію, прикладену до препарату і запитати поради у продавця. Це потрібно зробити з причини того, що не всі препарати універсальні, вони можуть чудово боротися з одним підвидом грибка, але бути абсолютно марними в боротьбі з іншими видами.

Але є такі просочення, якими можна обробляти навіть фасади, уражені мікроорганізмами, не кажучи вже про внутрішню обробці. Є сухі суміші, які попередньо розводяться водою, і готові до застосування. Розрізняються вони і по методу розведення: водою, уайт-спіритом, або скипидаром.

Найпоширенішими і ефективними засобами від цвілі вважаються:

  • Atlas Mykos - це засіб бореться з усіма видами цвілі, мохом, лишайниками, водоростями. Реалізується він в концентрованому вигляді і підходить для оброблення всіх видів кімнат з високою вологістю, так само їм можна обробити фасад будівлі. Для застосування на звичайних поверхнях розбавляють водою у співвідношенні 1: 2, якщо площину мінеральна, то розвести потрібно 1: 5.

Для застосування на звичайних поверхнях розбавляють водою у співвідношенні 1: 2, якщо площину мінеральна, то розвести потрібно 1: 5

  • Spectrum Фунгіцид - відмінно підходить для видалення грибкових утворень на деревині, штукатурці, фарбованих поверхнях. Використовується всередині приміщення і зовні. При цьому однаково ефективно як в сухі, так і у вологих умовах.

При цьому однаково ефективно як в сухі, так і у вологих умовах

  • Ксіолат - препарат руйнує саму структуру мікроорганізму на молекулярному рівні. Склад проникає в структуру матеріалу: дерево, бетону, цегли, штукатурки, і так далі. Обробка проводиться на підготовленій поверхні.
  • Тефлекс - цей препарат досить потужний, видаляє грибок і пліснява. Відмітна особливість цього препарату те, що він абсолютно нешкідливий для людини і домашніх тварин - екологічно безпечний для навколишнього середовища.

Відмітна особливість цього препарату те, що він абсолютно нешкідливий для людини і домашніх тварин - екологічно безпечний для навколишнього середовища

  • FILASMUFFY - це спрей, дуже зручне і ефективний засіб для видалення грибкових утворень на стінах. Проникає глибоко в матеріал, і видаляє не тільки самі мікроорганізми, а й суперечки.

Проникає глибоко в матеріал, і видаляє не тільки самі мікроорганізми, а й суперечки

  • Снєжка Просочення - це універсальне протигрибковий засіб, яке видаляє всі види цвілевих грибів, лишайників, водоростей, мохів, з усіх видів будівельних матеріалів. Використовується як всередині, так і зовні будівлі.

Використовується як всередині, так і зовні будівлі

  • Izohan Grzybostop - це засіб додають в розчин штукатурки, або обробляють бетонні поверхні. Видаляє всі грибкові зараження.

Видаляє всі грибкові зараження

  • PS 50 - це засіб може бути застосовано для видалення різних водоростей з бетонних стін. Але це не все його дію, воно відмінно справляється з грибками на гіпсокартоні, штукатурці та дерев'яних поверхнях.
  • Титан Фунгіцид - це дуже ефективне коштів, яке не вимагає демонтажу оздоблювальних матеріалів при зараженні цвіллю. Добре його застосовувати і з метою профілактики.

Добре його застосовувати і з метою профілактики

  • Boramon - добре підходить для усунення всякого виду грибкових уражень. Застосовується на всіх поверхнях, включаючи дерев'яні, при цьому вологість приміщення значення не має.

Застосовується на всіх поверхнях, включаючи дерев'яні, при цьому вологість приміщення значення не має

Крім цього є грунтові склади і фарби, в яких міститься протигрибковий склад. Вони дуже добре підійдуть, якщо в процесі будівництва відбулося зараження цвіллю через порушення технології.

Склади в вигляді спрею продаються в фасування по півлітра, але застосовуються вони в основному при початкових стадіях ураження, або для обробки малих поверхонь. Наносять вони зазвичай в три шари.

Якщо всі вжиті заходи виявилися неефективними, то доведеться робити більш серйозні ремонтні роботи, щоб усунути проблему. Хоча можна спробувати застосувати і народні засоби з видалення грибкових заражень.

Народні засоби від цвілі

Народний засіб вибирається залежно від ваших фінансів і переваг, але варто відзначити, що ці кошти перевірені століттями.

Що відносить до народних винищувачам грибкових уражень:

Сода харчова

Сода харчова

Для видалення грибка зі стін потрібно взяти 1,4 ст. ложки на 1 літр води. Перемішувати потрібно до повного розчинення соди у воді. Поверхня обробляється за допомогою розпилювача, губки або кисті. Після висихання стіна протирається вологою губкою, це допомагає переконатися, що плями грибка зникли.

Соду можна додати і в миючий засіб, при цьому уражену поверхню зачищають жорсткою щіткою для більш глибокого проникнення розчину, а після повного висихання обробити соком лимона, який видалить неприємний запах.

Перекис водню

Перекис водню

Чудово видаляє грибкові ураження на стінах. Це альтернативне відбілюючий засіб, який не виділяє шкідливих, алергенних парів в повітря. При цьому купити розчин в 3% можна в кожній аптеці, та й коштує воно не дорого. Видаляється цвіль цим розчином з любі поверхонь, включаючи іграшки та одяг.

Так як перекис відбілює, то перед її застосуванням потрібно перевірити, чи не зашкодить вона матеріал, нанесіть трохи перекису, почекайте 10 хвилин, і якщо матеріал е змінить колір, то можна обробити весь матеріал. Уражена ділянка змочується, і після висихання промивається водою.

оцет

оцет

Для боротьби з цвіллю це найбільш ефективний метод. Оцет здатний видалити зі стін 80% всіх типів грибкових уражень. Для видалення нальоту підійде 70% оцет, який купується в будь-якому продуктовому магазині. При нанесенні оцту на стіну його не потрібно розбавляти водою. Через годину після нанесення поверхня добре промивають водою.

Для профілактики періодично розпилюють оцет на місце можливої ​​появи цвілі. Варто відзначити, що при роботі з цим препаратом потрібні засоби захисту: рукавички, респіратор, і окуляри - оцет дуже токсичний і при попаданні на шкіру може викликати опік.

Уайт-спірит

Уайт-спірит

Цей засіб застосовується для розведення деяких хімічних препаратів від цвілі, але його можна використовувати і як самостійний засіб. Для цього змочити поверхню з грибковим ураженням і залишити на годину, після промити водою. Через місяць цей процес потрібно повторити.

Речовина досить токсична, так що застосовувати його потрібно в захисних рукавичках. Приміщення після застосування добре провітрюється.

Мідний купорос

Мідний купорос

Ефективне і недорогий засіб боротьби з усіма видами цвілі і грибків. Його потрібно розвести у воді до повного розчинення отримання блакитним рідини. Цим розчином змащуються уражені місця.

Взяти 100 грам купоросу і розвести в десяти літрах води. Якщо грибкові ураження сильно розрослися, то можна збільшити концентрацію розчину, додавши до 400 грам купоросу.

Деякі господині на відро розчину мідного купоросу додають склянку оцту, для більшої ефективності. Проводити обробку потрібно з дотриманням заходів безпеки.

мило господарське

мило господарське

Досить ефективний засіб, так як в ньому міститься багато лугу, яка згубна для мікроорганізмів. Мило натерти на тертці і розтопити на водяній бані, з невеликою кількістю води. Цим концентрованим розчином обробити місця ураження пліснявою, і залишити мінімум на годину. Потім все промити водою і висушити.

Цей метод хороший тим, що він повністю безпечний для людини.

Також ви можете подивитися декілька відеороликів, який можуть виявитися корисними Вам.

Відео

Як позбутися від грибка і цвілі - дешево і ефективно

Як позбутися від цвілі в будинку

Як позбутися від цвілі народними засобами

На завершення

Якщо застосувати кілька способів видалення цвілі з перерахованого вище, то ви забудете про це неприємне явище назавжди. Але не варто забувати, що без провітрювання і просушування приміщення, цвіль може дуже скоро повернутися в ваш будинок.

Застосування профілактичних заходів, від появи цвілевих грибів, заощадить ваш час і кошти. Усуньте всі протікання в каналізаційній системі. Організуйте хороший повітрообмін в квартирі. Своєчасно проводите просушування сирих ділянок стін. Усуньте містки холоду, саме вони бувають причиною появи поразок стін чорним нальотом.

Як позбутися від цвілі на стінах у квартирі: сучасні та народні засоби

5 (100%) 4 votes


Як з цим боротися?
Зазвичай при малих ураженнях людина не панікує, а ось коли поширення грибка приймає масовий характер, задається питанням: як зняти чорну цвіль зі стін?
Чим її обробляти?
Як зробити так, щоб вона не з'явилася більше ніколи?
Цвіль - що це?
Що є фактором появи цвілі, що вона собою являє, чому вона має такий колір?
Виникає питання, а що такого страшного в цвілі?
Але як це зробити, щоб вона більше ніколи не з'явилася?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама