Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно

  1. причини появи
  2. Прості правила позбавлення від клопів
  3. Топ-10 засобів проти клопів
  4. Застосування народних рецептів

Поява клопів в будинку призводить до великої кількості проблем, такі комахи оселяються в квартирах і будинках в тому випадку, якщо там присутні придатні умови для розмноження і харчування паразитів. Таке сусідство не можна назвати приємним і безпечним, тому необхідно знайти безпечні, але ефективні способи, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно.

Таке сусідство не можна назвати приємним і безпечним, тому необхідно знайти безпечні, але ефективні способи, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно

причини появи

Існує кілька причин, за якими в квартирі заводяться ці комахи , І перед тим як з'ясувати, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно, слід дізнатися причину їх появи в приміщенні. Заражати приміщення можуть не тільки дорослі особини, а й личинки, а також яйця цих паразитів. До основних шляхах зараження слід віднести:

  1. Сусідні приміщення. Дуже часто комахи пробираються в квартиру з сусідніх приміщень, особливо в тому випадку, якщо сусіди труять паразитів.
  2. Люди і речі. У квартиру яйця і личинки клопів можуть легко потрапити, якщо комаха буде на одязі гостя, або ж приміщення заражається паразитами під час ремонтних робіт.
  3. Старі меблі. Це найбільш поширений варіант. При покупці меблів , Яка вже була використана, можна не звернути увагу, що в дивані або тумбі проживають клопи. Поступово вони почнуть розповсюджуватися по квартирі, і їх присутність не можна буде не помітити.
  4. З побутовою технікою. Часто комахи селяться в пінопласт і коробках, також вони можуть проживати і в приладах.
  5. З речами. При подорожі слід уважніше стежити за своїми речами. У недорогих готелях можна часто виявити цих паразитів, а якщо вони потраплять на одяг, то незабаром з'являться і в квартирі відпочиваючих.
  6. З домашніми тваринами. У рідкісних випадках клопи можуть чіплятися за шерсть тварини і "переміщатися" таким чином до нового місця проживання.

Дуже часто люди задаються питанням, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно, купуючи вторинне житло Дуже часто люди задаються питанням, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно, купуючи вторинне житло. Спочатку воно здається чистим, але пізніше клопи починають активізуватися і виявляють свою присутність.

Якщо у комах не буде їжі, вона впадають в сон на строк до одного року.

Прості правила позбавлення від клопів

Зазвичай комахи вважають за краще селитися в м'яких меблів, а також на постільній білизні і в матраці. Щоб виявити присутність клопів, досить просто добре перевірити всю ліжко і меблі. Щоб убезпечити себе від укусів , Бажано проводити огляд в захисних рукавичках. При виявленні слідів комах, слід зробити деякі заходи для їх усунення:

  1. Щоб паразити не змогли втекти, ніжки ліжка поміщають в ємності, в які наливають масло. При цьому постільна білизна обов'язково піднімають, так як воно не повинно звисати.
  2. Усі речі для ліжку збирають докупи і кип'ятять кілька хвилин, щоб знищити не тільки комах, але і їх яйця.
  3. Для знищення клопів використовують хімічні засоби, але їх дозволено застосовувати тільки для складок і швів на ліжку або меблів.
  4. За допомогою пилососа очищають меблі від комах, такий спосіб дає можливість позбутися практично всіх клопів.

За допомогою пилососа очищають меблі від комах, такий спосіб дає можливість позбутися практично всіх клопів

Для тих хто шукає спосіб позбавлення від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно, варто сказати, що якщо комахи проживають в меблів більше двох тижнів, то вивести їх звідти не вийде.

Топ-10 засобів проти клопів

Сьогодні існує маса способів, як позбутися від клопів в квартирі в домашніх умовах самостійно, зазвичай власники квартир вважають за краще використовувати радикальні заходи, тому застосовують хімікати. Ми представимо кілька ефективних препаратів, які в короткі терміни допомагають усунути проблему:

  • Кат. У складі рідини міститься фентіон, це діюча речовина допомагає швидко знищити комах. Рідина масляниста, при цьому має жовтуватий відтінок. Засіб потрапляє в організм клопа разом з повітрям, при цьому фентіон легко проникає в організм паразита і вражає його нервову систему. Це призводить до швидкої смерті клопа.

Це призводить до швидкої смерті клопа

  • GEKTOR. Це засіб особливо популярно, так як воно не тільки дуже ефективно, але ще і безпечно в застосуванні. У складі не присутній хімічних компонентів, при цьому після застосування на меблях не залишається слідів. Засіб не має запаху , При цьому воно досить ефективно для усунення клопів з меблів.

Засіб не має   запаху   , При цьому воно досить ефективно для усунення клопів з меблів

  • Емпайр 20. У складі препарату міститься хлорпирифос, відразу ж після нанесення речовини на меблі, Емпайр 20 починає свою дію.
  • Ціфокс. Випускають препарат у вигляді концентрованої рідини, яка має високу в'язкість. Зазвичай Ціфокс застосовується компаніями, які професійно займаються очищенням приміщень від клопів. Ефект від застосування засобу може зберігатися до чотирьох місяців.

Ефект від застосування засобу може зберігатися до чотирьох місяців

  • CIMEX. Високоякісний хімікат, який давно застосовується в боротьбі з комахами. Фасують засіб в баночки невеликого розміру, і перед тим як починати обробку, розчин слід розводити водою. Тільки після цього за допомогою пульверизатора розпилюють склад на необхідні місця і поверхні.

Тільки після цього за допомогою пульверизатора розпилюють склад на необхідні місця і поверхні

  • INSECT CONTROL. Це універсальний засіб, так як воно допомагає впоратися не тільки з клопами, але і з іншими паразитами, які можуть оселитися в будинку. Отруйні речовини осідають на поверхні, після чого комахи отруюються або і гинуть.

Отруйні речовини осідають на поверхні, після чого комахи отруюються або і гинуть

  • Екокіллер. Екологічний засіб, яке повністю безпечно для тварин або людей, навіть кімнатним рослинам воно не принесе ніякої шкоди. Головним компонентом Екокіллера є диатомит в обробленому вигляді.
  • Delica. Ще один засіб, який дозволяє усунути не тільки клопів, але і інших шкідливих комах, які оселилися в квартирі. Можна придбати хімікат у вигляді порошку, пастки або спрея .

Можна придбати хімікат у вигляді порошку, пастки або   спрея

  • GET. Основною діючою хімікатом тут виступає хлорпирифос, цей компонент надає паралізує дію на клопів, тим самим приводячи до їх смерті. Після обробки результат зберігається протягом року.
  1. Тетрікс. Випускають хімікат у вигляді концентрованого засобу. Після проведення обробки, смерть клопа настає протягом двох діб. Ефект зберігається не менше трьох місяців.

Ефект зберігається не менше трьох місяців

Для тих хто хоче самостійно позбавитися від клопів в квартирі в домашніх умовах, варто придбати одне з перерахованих вище засобів.

Застосування народних рецептів

Ще сотні років тому, щоб усунути шкідливих комах, люди використовували відвари і настої з різних рослин. До найбільш популярним травам можна віднести полин , Ароматну пижмо і багно болотний.

Ефективність рослин:

  1. Пижмо. Ця рослина відносять до отруйних, під час цвітіння на пижма з'являються яскраві квіти жовтого кольору. Саме під час цвітіння необхідно зрізати рослину, після чого висушувати і розкладати в тих місцях, де мешкають клопи. Сильний запах рослини повинен злякати клопів. Але варто врахувати, що трава повинна бути поза доступу для маленьких дітей, так як вона токсична. При її застосуванні слід якомога частіше провітрювати приміщення.
  2. Полин. Організм людини добре переносить цю рослину, але при цьому вона навряд чи дасть можливість повністю позбавити квартиру від паразитів. Рослина має сильний аромат, і він може ненадовго відлякати клопів.
  3. Болотний багно. У складі рослини присутній ефірну олію, на додаток до траві міститься ледол і цімол. Всі ці компоненти надають багно дуже сильний аромат, який небезпечний і токсичний для людини. З листя рослини прийнято готувати відвар, а потім з його допомогою обприскувати меблі та інші поверхні, уражені комахами. Після обробки слід провітрювати кімнату близько двох днів.

yandex_ad_1

Якщо власники квартири шукають способи самостійного позбавлення від клопів в квартирі в домашніх умовах без використання хімічних засобів, то можна використовувати і ці рослини.

Готові настої допомагають не тільки знищити клопів, але і здійснюють прямий вплив на їх личинки і яйця. Щоб домогтися кращого результату, обробку слід проводити протягом певного часу. При незначному ураженні меблів клопами підійдуть і народні методи. Але якщо комахи поширилися на більшу площу квартири, слід використовувати хімічні препарати. Варто пам'ятати, що препарати на основі хімічних елементів небезпечні для людини, при обробці використовуються засоби захисту. У квартирі не повинно бути присутнім дітей і домашніх вихованців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама