Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від мокриць

  1. характеристика комах
  2. Як позбутися від мокриць
  3. Народні методи боротьби з мокрицями
  4. Використання хімічних засобів

Мокриця - досить мерзенне комаха, зустріч з яким у власній квартирі або будинку не принесе багато задоволення. З усіх шкідників, яких можна зустріти в «бетонних джунглях» сучасного міста, мокриці виглядають найменш привабливо.

характеристика комах

характеристика комах

Мокриця є ракоподібні комаха. Переважно живуть вони в місцях підвищеної вологості, таких як каналізаційні колектори, підвали, підпільні простори, горища. Будова цієї комахи говорить про те, що раніше вони переважно мешкали у воді. Його тіло складається з декількох сегментів, які з'єднані між собою декількома рядами панцирних пластинок. Їх наявність - явна ознака загону ракоподібних.

Сім пар маленьких ніжок, які, як правило, не видно з-під тіла комахи, створюють враження, що мокриця повзе по землі немов черв'як. Дві пари вусів і пара очей довершують досить неприємне видовище. У дикій природі ці комахи зустрічаються практично повсюдно. В основному їх можна зустріти в тінистих місцях, під гниючими колодами дерев, камінням, заростями моху. Харчуються мокриці дрібними комахами або продуктами розкладання тварин і рослин.

У домашніх умовах мокриці часто заводяться в горщиках кімнатних рослин, поступово знищуючи їх. Особливо небайдужа вона до тропічних видів. Розрізнити присутність цієї комахи в грунті кімнатної рослини не складе труднощів. У процесі життєдіяльності мокриця дуже ущільнює грунт в горщику. Якщо ви помітите таке явище, відразу розпушити грунт, в іншому випадку коріння рослини можуть загинути від кисневого голодування. Поява на поверхні білих личинок говорить про присутність паразита. В такому випадку рослина необхідно витягти з горщика, корінь промити слабким розчином марганцівки і пересадити в свіжий грунт. Стару ж землю потрібно викинути. Тільки таким чином можна позбутися від цього неприємного сусіда.

Однак варто зазначити, що мокриці можуть бути небезпечні не тільки для кімнатних рослин, але і для людей. Швидко розмножується комаха розносить спори грибів і лишаїв, які можуть бути небезпечними для проживаючих в даному приміщенні людей.

Чимало мокриці приносять проблем і в тепличних господарствах. Підвищена вологість, використання перегною і компосту в добриві рослин, роблять приміщення теплиці для них благодатним для проживання. Колонія мокриць здатна за досить короткий період часу серйозно зіпсувати популяцію рослин, догляд за якими в умовах тепличного господарства коштує не малих грошей. Тому боротьбі з цими шкідниками приділяється досить велика увага.

Мокриця: фото

Як позбутися від мокриць

Починати боротьбу з цими неприємними гостями слід з дотримання елементарних правил чистоти і гігієни:

  1. Не допускайте наявність місць скупчення вологи в важкодоступних місцях. Наприклад, з'єднання каналізаційної труби зазвичай розташоване прямо над статевим покриттям, що робить це місце важкодоступним. Якщо підлога розташована з неправильним ухилом, то вся волога буде збиратися саме там, що стане передумовою до появи комах.
  2. Також мокриці дуже люблять залишки їжі, особливо ті, які починають підгнивати. Саме тому утримання житла в чистоті є одним з головних умов профілактики появи цих комах.
  3. Для зниження вологості у ванній кімнаті необхідно утримувати в нормальному стані систему вентиляції. Також можна використовувати абсорбери, які вбирають вологу з повітря і збирають в спеціальний контейнер.
  4. Взимку подбайте про хорошому стані системи опалення ванної кімнати. У добре опалювальному приміщенні волога буде нормально випаровуватися, що буде хорошою профілактикою появи цих тварин.

Якщо ж вони вже з'явилися, є кілька способів, як позбутися від мокриць в квартирі або будинку.

Народні методи боротьби з мокрицями

Народні методи боротьби з мокрицями

  • Одним з найпопулярніших методів є обприскування місць появи мокриць наступним складом. На 1 л води беремо по 3 г кальцинованої соди, порошку червоного перцю і тютюну. Все ретельно перемішуємо і добу наполягаємо. Потім проціджують і за допомогою обприскувача розпилюємо в місцях, де були помічені комахи. Перевагами даного методу є його дешевизна, нетоксичність. З недоліків варто відзначити порівняно низьку ефективність, яка може зажадати повторного обприскування. Також суміш після висихання доведеться змивати.
  • Ще один народний метод заснований на використанні березових віників. Їх необхідно трохи змочити в воді і розкласти на ніч в місцях скупчення комах. Вночі мокриці влаштуються на гілках і листі берези, після чого віники необхідно просто спалити разом з комахами. Цей метод не дуже ефективний, так як деякі особини можуть проігнорувати приманку. З позитивних сторін варто відзначити його безпеку, так як він не передбачає застосування хімічно небезпечних речовин.
  • Якщо у вас немає в будинку домашніх тварин - мийте один раз в тиждень підлогу з хлором. Це допоможе позбутися від мокриць в ванній, а також попередить їх нова поява.
  • Деякі господарі стверджують, що хорошим засобом в боротьбі з мокрицями є сухий квас. Його заварюють окропом і розпилюють в місцях концентрації шкідників. Після декількох обробок мокриці, як правило, зникають.
  • Допомогти в боротьбі за ваше житло може звичайна картопля. З нього роблять примітивні, але дуже ефективні пастки. Великий картопля розрізають навпіл і вирізують серцевину. На ніч кілька пасток викладаємо в місцях, де були помічені непрохані гості. Вранці перевіряємо їх і викидаємо ті, які виявилися з уловом. Процедуру можна повторити протягом тижня.
  • Наступним способом боротьби з мокрицями краще користуватися, коли вдома немає нікого. Заснований він на використанні негашеного вапна. Насипаємо половину відра цієї речовини і заливаємо його водою. Потім необхідно терміново залишити приміщення, а після закінчення процедури добре його вимити. Працювати необхідно в гумових рукавичках, окулярах і респіраторі.

Народні методи хоч і не приносять миттєвих ефект, але при декількох використань можуть надовго позбавити вас від настирливого сусідства.

Використання хімічних засобів

Використання хімічних засобів

Новітні інсектициди дозволяють швидко позбутися практично всіх комах, які можуть завестися в будинку або квартирі. Багато сучасні розробки засновані на використанні речовин, ризик здоров'ю при правильному застосуванні яких зведений до нуля:

  • Одним з популярних засобів боротьби з мокрицями є препарат «Тетрікс» виробництва Нідерланди. Розфасовується він в ємності від 250 мл до 5 л. Рекомендована виробником дозування становить 10 мл на 1 л води. Готову суміш необхідно розпорошувати за допомогою пульверизатора. Проводити обробку слід тільки з використанням засобів індивідуального захисту (рукавички, окуляри, респіратор). Перед розприскування із зони проведення робіт необхідно прибрати продукти харчування, засоби особистої гігієни та домашніх тварин. Інструмент після проведення робіт потрібно ретельно вимити. Перевагою цього препарату є його швидке дію і стійкий результат. З недоліків варто відзначити порівняно високу вартість і токсичність.
  • Дихлофос. Це засіб знайоме споживачеві вже досить давно. Випускається у вигляді готового аерозолю, який необхідно розпорошити в місцях скупчення мокриць. Струмінь розпилюють на відстані не більше 20 см від поверхні, яку необхідно обробити. Час проведення операції в залежності від площі кімнати становить від 3 до 20 секунд. Обов'язково залишіть приміщення після обробки на кілька годин. Позитивними сторонами даного засобу є його низька вартість і простота в експлуатації. З недоліків варто відзначити високу летючість і порівняно низьку ефективність. Через кілька годин після обробки приміщення необхідно добре провітрити.
  • Гетто. Французький препарат, який випускається у вигляді аерозолю. Основним його діючою речовиною є хлорпирифос. Він проникає не тільки в дихальну і травну систему мокриці, а й під лускатий покрив. Цей факт істотно підвищує ефективність дії препарату. Препарат розпилюють в місцях скупчення мокриць або в приміщенні, де вони були помічені. Під час використання балончик необхідно періодично струшувати. Також гетто випускається у вигляді концентрату, який розводиться водою в пропорції 1:10 і розпорошується за допомогою пульверизатора.
  • Для боротьби з мокрицями в городі використовуються звичайні інсектициди, якими обробляється грунт в весняний або осінній період. Найпопулярнішими засобами обробки грунту проти мокриць є «Грім», «Ідеал» і «Актара». У літню пору, щоб не пошкодити врожай, можна обприскувати уражені рослини несильним мильним розчином. Він готується зі звичайного 72% -ного господарського мила, натертого на тертці, розчиненого у воді. На 10 л води необхідно використовувати 100 г мила.

Якщо ваші зусилля по боротьбі з мокрицями не принесли результатів, а їх популяція стає дедалі більше, є сенс звернутися за допомогою до фахівців. Велика кількість компаній в даний час пропонують послуги по боротьбі з усім спектром шкідників. Перевагою такого методу є комплексний підхід, який може забезпечити швидкий і стійкий результат. До того ж це буде безпечно для вас і вашої родини. Недоліком залучення професійної компанії є вартість подібних послуг.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама