Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від сниті на ділянці: боротьба з бур'яном

  1. Способи та методи боротьби з бур'яном
  2. профілактичні заходи
  3. Корисні властивості яглиці

Снить - багаторічна трав'яниста бур'ян з сімейства зонтичних, що володіє неймовірною живучістю, морозостійкістю, невибагливістю і довголіттям. У народі має безліч інших його назв - яглиці, Снитко, купирь болотний, дедільнік, дягіліца.

У народі має безліч інших його назв - яглиці, Снитко, купирь болотний, дедільнік, дягіліца

Тривалість життя багаторічників - від тридцяти до сімдесяти років. Культура складається з великих за розміром листя різних зелених відтінків, численних (довжиною близько 10 см) стебел порожніх всередині, дрібних білих квіток в суцвіттях - парасольках на високих квітконосах і довгих (до 100 см) повзучих коренів. Цвіте снить протягом 30 днів приблизно з середини травня і до середини червня. Розмножується рослина саджанцями, насінням і діленням кореневища. Трава прекрасно приживається і розвивається на ділянках з зволоженим грунтом, на затінених місцях під високими деревами та чагарниками. Найпоширеніші види - снить «Звичайна», «широколистого» і «Кашмірська».

Способи та методи боротьби з бур'яном

Трава снить росте практично в будь-якому кліматі і при будь-якій погоді. На дачних ділянках в Підмосков'ї ця культура теж не рідкість.

Якщо рослина вже оселилося на городі або в саду, то боротися з ним буде нелегко. Через довгих повзучих ниткоподібних коренів звичайна прополка або перекопування ділянки не тільки не допоможе, але ще і збільшить кількість культур. Справа в тому, що розрізані на кілька частин лопатою або сапкою корінці сниті прекрасно продовжують рости як самостійні рослини. І все-таки існує багато різних методів, за допомогою яких можна спробувати очистити свій город або дачну ділянку від цієї всюдисущої бур'яну.

  • Перекопування землі необхідно проводити не лопатою, а за допомогою садових вил. Так коріння бур'яну залишаться цілими, і після невеликого осідання грунту їх можна буде легко прибрати. Великі корінці збирають граблями, а дрібні доведеться вибирати вручну.
  • Зібрані на ділянці коріння бур'янів потрібно залишити під палючим сонцем до тих пір, поки вони гарненько просушать. Після просушування траву потрібно спалити.
  • Не можна використовувати бур'яни і їх кореневища для компосту, так як коріння почнуть рости прямо в компостній ямі.
  • Трава снить прекрасно розмножується самосівом, тому рекомендується якомога частіше за сезон проводити її скошування. Варто проводити цю процедуру 2-3 рази на місяць.
  • Посаджені на ділянці кабачки , Соняшники, гарбузи і кукурудза виживуть зі своєї території докучливі бур'яни. Картопля взагалі вважається відмінним способом боротьби зі снить, тому що вона не виносить підгортання, яке так необхідно овочевої культури.
  • Багаторазове обприскування бур'янів оцтовою есенцією вважається одним з ефективних способів. З метою безпеки необхідно при проведенні обприскування надягати марлеву пов'язку або респіратор. Сприятливий для цього час - ранній ранок.
  • В осінній період, коли весь урожай овочів з ділянки вже зібраний, можна провести обробку зараженої бур'янами грунту ефективними хімічними препаратами - «Торнадо», «Кілер», «Раундап». Так як рослина дуже швидко виробляє звикання до окремих гербіцидів, то бажано використовувати їх по черзі.
  • Ранньою весною місце для посадки овочів необхідно перекопати, вибрати коріння бур'янів, добре зволожити ділянку і накрити всю його поверхню за допомогою будь-якого наявного матеріалу - темної плівки, щільного картону або матерії, руберойду. Бур'ян під таким накриттям не буде рости, а для посадки розсади в ньому роблять невеликі отвори і висаджують її. Замість укривного матеріалу можна скористатися мульчированием, яке не тільки ефективно, але ще і повністю безпечно.

Кожен може вибрати для себе найбільш підходящий метод боротьби з бур'янів, але не варто забувати і про заходи профілактики надалі.

профілактичні заходи

При появі на городі навіть невеликої кількості сниті рекомендується в найближчому сезоні використовувати цю ділянку для посадки картоплі або топінамбура. Ці рослини допомагають вижити з дачної території не тільки снить, а й інші поширені бур'яни.

Цей спосіб називається заміщенням і приносить хороший результат.

Трава снить сприятливо себе відчуває на кислих грунтах, тому в якості профілактичних заходів рекомендується застосовувати защелачивание ділянки. Звичайне вапнування території, на якій починає рости бур'ян, проводиться за допомогою доломітового борошна або крейди.

Корисні властивості яглиці

Таке шкідливе на городі і дачі трав'яниста рослина володіє численними корисними і цілющими властивостями.

Молоде листя, пагони і черешки застосовуються в кулінарії для приготування великої кількості різних страв. З них готують супи, гарніри, приправи. Снить можна квасити, маринувати, сушити. Рослина надає всім стравам незвичайний аромат і пікантний смак, а також збагачує їх вітамінами і корисними хімічними елементами.

Насичений хімічний склад сниті зробив її популярною в народній медицині як засіб, який здатний зняти біль і запалення, заспокоїти нервову систему і загоїти рани, знищити грибкову інфекцію і вивести з організму шкідливі речовини.

На основі трави готують відвари і настої, мазі і чаї, застосовують компреси і ванни. Біологічно активні речовини, що містяться в траві, роблять позитивний вплив при лікуванні на роботу органів травлення, суглобів і скелетних м'язів, на кровоносні судини, кров і серце, на нирки і печінку.

Біологічно активні речовини, що містяться в траві, роблять позитивний вплив при лікуванні на роботу органів травлення, суглобів і скелетних м'язів, на кровоносні судини, кров і серце, на нирки і печінку

Також культура рекомендується як загальнозміцнюючий засіб при анемії, перевтомі і хронічної втоми. У рослини немає протипоказань, окрім індивідуальної нестерпності. Немає небезпеки для здоров'я при передозуванні, але не рекомендується займатися самолікуванням.

Збережіть собі посилання, щоб не втратити!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама