Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Білокрилками на кімнатних рослинах: як боротися? ОГЛЯД + ФОТО

  1. Як боротися з білокрилка на кімнатних рослинах?
  2. Препарати від білокрилки
  3. Популярні препарати
  4. Який краще вибрати препарат?
  5. «Фитоверм» від білокрилки
  6. «Актара» від білокрилки
  7. Препарат при сильному ураженні: «Актеллік»
  8. План обробок кімнатних рослин препаратами
  9. Як позбутися від білокрилки народними засобами?
  10. Народні засоби від білокрилки: поради
  11. Інші народні хитрощі
  12. профілактика

Детально розповідаємо, як боротися з білокрилка в домашніх умовах - ефективні методи боротьби. Дивіться, як позбутися від білокрилки на кімнатних квітах за допомогою народних засобів і хімічних препаратів, а також профілактичні заходи.

Як боротися з білокрилка на кімнатних рослинах?

Зміст статті:

Позбутися від комахи складно, лише дорослі особини можна знищити інсектицидами, а, як правило, присутні шкідники на різних стадіях розвитку.

Личинки дуже міцно прикріплені до листів, і змити їх будь-яким розчином не представляється можливим, а сприйнятливість до дії хімічних речовин дуже низька.

  • Тому, найкращий час для обробки кімнатних рослин будь-якими засобами - це коли тільки сформувалася доросла особина.

Доросла комаха починає активно харчуватися і спаровуватися, і в цей момент максимально чутлива до дії народних засобів або препаратів.

З шкідником на кімнатних квітах боротися складно ще й тому, що під час обприскування дорослі особини нерідко починають літати і ховатися.

ЗАХОДИ БОРОТЬБИ

  1. При виявленні комахи поставте квітку окремо від інших домашніх улюбленців і огляньте всю колекцію. Місце, де знаходився екземпляр (підвіконня, вікно, зовнішні сторони горщиків) - промийте мильно-спиртовим розчином.
  2. Замініть в горщику з квіткою верхній шар грунту.
  3. Перед обробкою препаратом протріть ватяним тампоном (м'якою зубною щіткою) розчином води з метиловим спиртом (1: 1) або мильним розчином листя рослини від білого нальоту, а серйозно постраждали ділянки - обріжте.
  4. Змийте розчин, і поставте його на просушку. Після того як вода випарується з листя, обприскуйте квітка, верхній шар грунту і пролийте грунт системним інсектицидом.
  5. Добре провітріть приміщення, щоб випарувалися сліди хімічного препарату.

ПОРАДИ. Види рослин, у яких не можна промивати листя потрібно обприскувати, і краще хімічними препаратами.

Обробка всіх кімнатних квітів збільшує шанси позбутися білокрилки, як і промивання підвіконня, горщиків і стекол.

Крім обробок народними засобами або хімічними препаратами потрібно щодня оглядати домашній квітка, збирати яйця білокрилки і ловити дорослих особин. Своєчасно обрізайте уражені і пожовкле листя на домашніх кольорах.

Обробляти домашні рослини засобами від білокрилки, щоб повністю від неї позбутися іноді доводиться протягом 40-50 днів.

.

.

белокрилка оранжерейна

.

Препарати від білокрилки

Так як сприйнятливість шкідника до хімічних речовин на різних стадіях розвитку істотно відрізняється, то потрібно боротися зі шкідником комплексно.

Хімічні препарати від білокрилки є ефективним засобом в боротьбі зі шкідником на кімнатних рослинах.

Фахівці радять з самого початку використовувати системні інсектициди ( «Актара», «Конфідор», «Танрек») з протокою грунтової суміші. Дані препарати через час поширяться через коріння по всій рослині, і комаха буде легше знищити.

  • Системні інсектициди рекомендують чергувати з препаратами кишково-контактної дії, оскільки вони не діють на личинку четвертого віку (лялечку - вона не смокче сік рослини).

З кишково-контактних препаратів можна відзначити: «Акарін», «Актеллік», «Інта-Вир», «Карбофос» і «Фитоверм».

Популярні препарати

Біля кожного препарату ми вказали його клас небезпеки (токсичності): 4 - мала небезпека для людини, безпечний для бджіл та корисних комах, 3 - помірно небезпечна речовина, 2 - високо небезпечна речовина, 1 - надзвичайно небезпечне для людини і тварин.

Несистемні інсектициди контактно-кишкової дії

  1. «Акарін» (стара назва «Агравертін») - 4, (авертін), ціна: пакет 4 мл - 13-20 рублів.
  2. «Актеллік» - 2, (піріміфос-метил), ціна: пакет 2 мл - 30-50 рублів. На території Росії препарат для особистого користування не зареєстрований на 01.10.2016 року. Хоча іноді препарат все ж можна зустріти в невеликих магазинах і в інтернеті.
  3. «Банкол» - 3 (бенсултап), ціна: пакет 10 грам - 30-40 рублів.
  4. «Вертімек» - 2, (абамектін), ціна: 90 доларів / літр, ручна фасовка - 2 мл - 25 рублів.
  5. «Інта-Вир» - 3, (циперметрин), ціна: пакет 8 гр - 10-15 рублів.
  6. «Карбофос» ( «Малатіон», «Фуфанон», «Іскра М») - 3, (малатион), ціна: пакет 30 гр - 30-40 рублів (різкий неприємний запах).
  7. «Фитоверм» - 4, (аверсектін С), ціна: пакет (ампула) 4мл - 15-20 рублів.

Системні інсектициди контакний-кишкової дії

  1. «Актара» - 3, (тіаметоксам), ціна: ампула 1,2 мл - 40-50 рублів, пакет 4 гр - 90-120 рублів.
  2. «Конфідор Екстра» - 3, (імідаклоприд), ціна: пакет 1 гр - 30-40 рублів.
  3. «Танрек» - 3, (імідаклоприд), ціна: ампула 1 мл - 10-15 рублів.
  • Ціни взяті на основі гіпермаркетів типу «Obi», «Leroy Merlin» згідно з курсом 1 долар = 65 рублів. Дані препарати широко зустрічаються в багатьох квіткових магазинах.

Який краще вибрати препарат?

Журнал «Свято квітів» рекомендує починати боротися з білокрилка «Фітоверма» так, як він максимально безпечний для людини і тварин або «Актари», «Інта-Вира» або «Танрек» / «Конфідор» (однакове діюча речовина).

Дані кошти можна чергувати при необхідності між собою, щоб повністю позбутися від білокрилки на кімнатних квітах.

У разі серйозної поразки або зниження ефекту від обробки попередніми хімічними препаратами переходите до «актеллика», «Карбофос» або «Вертімек» так, як вони більш токсичні.

«Карбофос», «Вертімек» і «актеллика» можна обробляти кімнатні рослини тільки на відкритому повітрі.

УВАГА! Уважно читайте інструкцію по застосуванню будь-якого препарату і дотримуйтесь рекомендацій виробника.

«Фитоверм» від білокрилки

Препарат «Фитоверм» добре знищує білокрилку на квітах, і багато фахівців рекомендують починати боротьбу з нього. «Фитоверм» - це інсектоакарицид біологічного походження з мінімальною небезпекою для людини і домашніх тварин.

Розчиніть 2 мл препарату в 200 мл води і обприскати кімнатна квітка. Обробки проводите через кожні 5-8 днів в залежності від розміру і віку рослин, а також температури повітря.

У більшості ситуацій досить 3-4-х обприскувань квітки, щоб повністю позбутися від білокрилки.

Через 6-8 днів після останнього або чергового обприскування «Фітоверма», домашній квітка можна обробити «Епін», щоб підтримати його.

«Актара» від білокрилки

Багато квітникарі вважають за краще боротися з білокрилка на кімнатних рослинах за допомогою «Актари». «Актара» - дуже сильний системний інсектицид, який здатний знищити шкідника досить швидко і легко для квітникаря.

Часто досить поливу грунту, без обприскування, щоб позбутися від білокрилки на домашніх кольорах. За відгуками квітникарів добре допомагає такий спосіб боротьби: полийте кімнатна квітка «Актара», а другий раз через 6-8 днів і комаха буде знищено повністю.

Стандартне застосування «Актари» при боротьбі з шкідниками:

Кімнатний квітка обприскують розчином «Актари» 1 грам на 1,25 літра води (вистачить на 25-30 рослин) і проливають ґрунтову суміш - 1 грам на 10 літрів води.

Обробку необхідно провести 2-4 рази, через кожні 10-12 днів в залежності від температури повітря. У більшості випадків вже після 2-3-х процедур, вдається, позбутися від білокрилки в домашніх умовах.

Після обприскування рослини «Актара» змивати не потрібно. Період очікування при обприскуванні - 1-24 години, а при поливі - 2-4 дня.

«Актара» - ефективний засіб проти тих, хто гризе і сисних шкідників. Завдяки одночасному обприскування і поливу діюча речовина (тіаметоксам) вбиває паразитів.

Препарат при сильному ураженні: «Актеллік»

Розведіть ампулу «актеллика» (2 мл) в літрі води і обприскуйте кімнатний квітка. Використовуйте не більше 2-х поспіль обробок. Термін очікування - 3 дні.

ВАЖЛИВО! «Актеллік» можна застосовувати тільки на відкритому повітрі. Не можна працювати з ними вагітним, особам, які страждають на астму та алергічні захворювання.

Препарат «Актеллік» - це потужне і токсична засіб, який допомагає позбавитися від білокрилки на домашніх кольорах.

План обробок кімнатних рослин препаратами

  1. Обробляти кімнатні квіти від білокрилки потрібно кожні 6-8 днів (температура вище 20-ти градусів тепла) так як стадія яйця триває 10-20 днів при 17-23 ° С.
  2. Знайте, що якщо температура повітря в момент обприскування нижче 18 °, то серйозно знижується ефективність хімічних засобів.
  3. Після обприскування не потрібно надягати на домашній квітка поліетиленовий прозорий пакет, більш важливо провести в потрібний термін повторну процедуру.
  4. Пам'ятайте, що однократна обробка будь-яким препаратом дає одномоментний ефект.

ВАЖЛИВО! У разі виявлення білокрилки необхідно обробити всі домашні квіти так, як вона легко переміщується. Якщо ви обробите лише частину своєї колекції, то великий ризик повторного виявлення шкідника.

Як позбутися від білокрилки народними засобами?

Як і раніше саме народні засоби є головною зброєю при боротьбі зі шкідником на овочевих культурах. Боротися з білокрилкою ними дуже важливо на капусті, огірках, зелені, помідорах та інших.

Оскільки обробка хімічними препаратами призводить до накопичення небезпечних речовин в тканинах рослини, то овочі, фрукти і ягоди зашкодять людському організму.

Однак боротьба з шкідником народними засобами на кімнатних рослинах проходить менш успішно, ніж хімічними речовинами. Тим не менш, багато квітникарі змогли позбутися від білокрилки на кімнатних квітах за допомогою народних засобів.

Тому, застосовувати хімічні речовини або народні засоби - особистий вибір кожної людини.

  • Редакція «Свято квітів» зі свого досвіду може сказати, що з народних засобів більш ефективні - часник, цибулю в комплексі з частими промиваннями рослини мильним розчином (дегтярное, калійне або господарське).

Застосування пасток і фумігатора на додаток також прискорить процес винищення комахи.

1. Мильний розчин

Для приготування розчину можна взяти господарське, дігтярне або зелене калійне мило, а, в крайньому випадку, підійде будь-який, а також засіб для миття посуду.

  1. Мильним розчином необхідно обробити кімнатна рослина повністю, а також підвіконня, віконну раму, горщик і піддон горщика. Чим більше піни в процесі, тим краще.
  2. Після протирання рослини мильну піну краще змити через 2-4 години.

РЕЦЕПТ. Столову ложку мильної стружки залийте склянкою теплої води. Для посилення ефекту можна додати чайну ложку нашатирного спирту (технічний, медичний, в крайньому випадку, горілка) і 300 грам води.

Мильно-спиртовий розчин необхідно змити через 10-15 хвилин теплою водою, щоб не обпекти домашній квітка.

ВАЖЛИВО! Деякі фахівці наполягають на тому, що застосування мильного розчину на кімнатних квітах не припустимо. На їхню думку, мило блокує продихи, що призводить до порушення фотосинтезу і розвитку квітки.

Спиртом не можна обробляти види рослин з ніжними листям.

2. Деревна зола

Деревну золу від шкідників часто застосовують квітникарі.

У п'ять літрів води додайте одну склянку подрібненої деревної золи і настоюйте 3-4 години. Потім додайте 50 грам мила і починайте обприскувати рослини настоєм золи від попелиці.

2-Й РЕЦЕПТ. Залийте окропом 250 гр золи, процідіть після охолодження і обприскати рослину.

3. Часник

Настій часнику популярний засіб в боротьбі з шкідниками.

Залийте склянкою води п'ять подрібнених зубців (чайна ложка кашки) часнику. Наполягайте суміш в щільно закритому посуді 1-2 діб, а потім промивайте рослина кожні 7-8 днів. Щоб обприскувати - процідіть настій через три шари марлі.

Рецепт №2. Чайну ложки кашки часнику (4-5 зубців розчавити) засипають в 500 мл окропу і настоюють 4-5 годин. Настій проціджують і протирають вражений квітка.

Рецепт №3. Навколо рослини в горщику розкладіть кілька аркушів паперу і зверху покладіть кашку часнику. Потім накрийте кімнатна квітка пакетом (для сміття).

Пакет залишають на тиждень, рослина провітрюють щовечора. При бажанні через 3-4 дня можна додати свіжої кашки часнику.

4. Лук

Цибулина середнього розміру дрібно нарізають, розтирається і заливається склянкою води на 2-3 години. Далі все, як і з часником.

Цибулиння. Для приготування настою від попелиці 20 гр лушпиння заливають літром теплої води і наполягають 13-16 годин. Отриманим настоєм обприскують кімнатні квіти, зазвичай досить 2-3-х процедур, щоб знищити комах.

5. Настій перцю

Застосуйте настій червоного пекучого перцю, щоб вбити білокрилку: 20-30 грам подрібненої (дрібно нарізаного) перцю кип'ятіть в 200 мл води 60 хвилин. Потім отриману рідину настоюйте 24 години і процідіть. Для обприскування 10 мл настою перцю від попелиці розведіть в літрі води.

Обробляти кімнатні рослини настоєм перцю можна раз в два тижні. Перцева настоянка може довго зберігатися в готовому вигляді, що дозволяє застосовувати її відразу після виявлення шкідника.

Народні засоби від білокрилки: поради

ПРАВИЛА ОБРОБКИ. Народні засоби краще застосовувати кожні 5-6 днів 3-4 рази поспіль одним з настоїв. Для кожної процедури необхідно готувати свіжий розчин, крім винятків (перцева настоянка).

ПОРАДА. Для більшого ефекту від обприскування народним засобом (краще прилипне до рослини), в розчин додайте мило - приблизно чайну ложку стружки на літр настою або розчину.

Є й інші домашні і народні засоби від білокрилки, але ми вважаємо, що даний список народних засобів буде достатнім для квітникаря. Так як представлені домашні засоби легко знайти і застосовувати, а також вони досить ефективні.

Інші народні хитрощі

клейові пастки

Для того, щоб було легше боротися зі шкідником на рослинах на додаток до народних засобів або хімічних препаратів можна застосовувати клейові пастки. Вони прекрасно ловлять дорослі особини комах.

Для знищення білокрилки можна купити клейову пастку для мух або зробити її самостійно.

.

Грибні комарики попалися в пастку

.

Як зробити клейову пастку від білокрилки своїми руками?

Шматок фанери, картону або щільного паперу пофарбуйте в жовтий колір. Можна використовувати білі пастки, але жовтий колір сильніше привертає увагу шкідника.

Змастіть пастку липким речовиною - касторове або машинне масло, вазелін, каніфоль з медом.

дихлофос

Боротися з шкідником можна дихлофосом, але тільки при відсутності в будинку акваріума, дітей та тварин. Для цього розпилюйте дихлофос вранці і ввечері навколо домашнього рослини.

фумігатор

Якщо є окреме герметичне приміщення (балкон, лоджія), в яке ніхто не заходитиме, то можна перенести в нього домашній квітка на 2 доби і включити фумігатор з пластинами від комах.

Також можна включати фумігатор на час, коли ви йдете на роботу або на ніч і ставити рослину в ванну.

Бензилбензоат від білокрилки

Багато квітникарі радять скористатися засобом для лікування корости у вигляді емульсії бензилбензоату, а не мазі.

Чайну ложку бензилбензоату розчиніть в 200 мл води і обприскати квітка.

За відгуками - це дуже ефективний засіб, здатне вивести білокрилку за одну процедуру. В середньому обприскують рослина 2-3 рази через 5-7 днів.

Боротьба з білокрилкою за допомогою температури (термічний спосіб)

Комахи погано переносять низькі температури - менше 10-ти градусів тепла. Для цього уражене домашнє рослина поставте в прохолодне місце. Цей метод - доповнення до обробкам квітки препаратами або народними засобами і підходить для видів, здатних витримувати холод.

2-Й ВАРІАНТ. Нагрійте в замкнутому просторі (засклений балкон / лоджія в жаркий день або теплиця) рослина до 40-45 градусів Цельсія. При такій температурі у білокрилки буде термічний шок.

Біологічні методи боротьби

Дані методи боротьби ідеально підходять для теплиць і оранжерей. Тому, щоб вивести білокрилку рекомендують використовувати її природних ворогів (златоглазка, сонечко, макролофус, енкарзія і інші).

Біологічні агенти ефективно знищують шкідника без нанесення шкоди людині і тваринам.

профілактика

Для запобігання появи білокрилки на кімнатних рослинах необхідно не допускати одночасно високу температуру і вологість повітря. Провітрюйте приміщення і не ставте кімнатні квіти дуже близько один до одного.

Дуже важливо правильно доглядати за домашнім рослиною, так як сильний квітка довше зможе протистояти вредителю.

ДОПОВНЕННЯ ДО СТАТТІ:

1. Білокрилками - ОГЛЯД: ФОТО, ДЕ ШУКАТИ, ЗВІДКИ БЕРЕТЬСЯ І БАГАТО ІНШОГО!

2. ШКІДНИКИ КІМНАТНИХ РОСЛИН - ФОТО І НАЗВИ!

Сподіваємося, що ви знаєте як боротися з білокрилка і зможете позбутися за допомогою препаратів або народних засобів.

Нехай ваші улюблені рослини шкідники обходять стороною!

Як боротися з білокрилка на кімнатних рослинах?
Як боротися з білокрилка на кімнатних рослинах?
Який краще вибрати препарат?
Як позбутися від білокрилки народними засобами?
Як зробити клейову пастку від білокрилки своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама