Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Борошниста роса на огірках, профілактика, заходи боротьби

  1. Ознаки захворювання огірків
  2. Лікування від вірусного ураження
  3. Різновид вірусного ураження врожаю
  4. Лікування від несправжньої борошнистої роси

Всім привіт. Завзяті любителі городів воліють вирощувати на своїх грядках традиційні овочі: огірки, помідори, капусту, кабачки. Методи отримання хорошого врожаю вже відомі, при цьому знайомі і методи боротьби з хворобами і шкідниками. Всім привіт

Борошниста роса на огірках

Знаменитим грибним і вірусним шкідником, гублять багато врожаї, вважається так звана борошниста роса на огірках, заходи боротьби з якою ми розглянемо в цій статті.

Ознаки захворювання огірків

Основною ознакою, що вказує на те, що урожай наражається на небезпеку, вважається виникнення білого або злегка коричневого нальоту на верхній стороні огіркового листа. Від такого нальоту листя починає сохнути, потім хвороба вражає стебло і плоди.

Існує ряд ознак, за якими можна визначити, що в гості завітала хвороба огірків «борошниста роса».

1. білястий наліт на листках має властивість локалізуватися в вигляді нерівних плям, розсипаючись при цьому по листу і невеликими вкрапленнями.

2. Рудуватий наліт має таку ж структуру і симптоматику, відрізняючись тільки кольором.

3. Уражена грибним вірусом рослина починає відставати в розвитку, в'яне, наземна частина починає втрачати форму, поступово гинучи.

Лікування від вірусного ураження

Важливо почати боротьбу за збереження врожаю вже на ранніх етапах захворювання. На початковій стадії ураження, відповідь на питання про те, як боротися з борошнистою росою на огірках, можна знайти в застосуванні натуральних трав'яних настоїв.

1. Розчин трави хвощ (100 грам сухої рослини на велике відро води), 24 години наполягають, потім кип'ятять, проціджують, розбавляють водою в пропорції 1: 5 і обприскують рослини

2. Настій чорнобривців (половину відра подрібнених квітів заливають до верху водою кімнатної температури), наполягають пару днів, проціджують, додають 40 грамів господарського мила.

У тому випадку, якщо такі народні рецепти не принесуть результатів, то на питання, чим обробляти огірки від борошнистої роси, дадуть хімічні препарати. Перш за все, це розчин колоїдної сірки, 1% розчин бордоської рідини, 5% розчин порошку залізного купоросу.

Різновид вірусного ураження врожаю

Не менш небезпечним для сімейства пасльонових ворогом вважається несправжня борошниста роса огірків. Фахівці виділяють симптоматику цього вірусного ураження, звертаючи увагу на провідні ознаки захворювання.

  • Поява на листі світлих жовтих плям.
  • Видозміна структури плями до маслянистої з поступовою зміною кольору до бурого.
  • Наявність на внутрішній стороні аркуша огірків характерних плям сірого чи коричневого кольору.

Не ухвалення вчасно відповідних заходів по боротьбі з захворювання, призводить до повної втрати врожаю огірків, так як вірусне ураження швидко поширюється.

Лікування від несправжньої борошнистої роси

Фахівці вважають найкращим засобом від складного ураження несправжньою борошнистою росою хімічні засоби. Поширеним ліками від цієї недуги сімейства пасльонових вважається свежеприготовленная бордосская рідина.

Сучасний асортимент засобів боротьби з вірусними недугами пасльонових культур досить широкий. Ті, у кого немає можливості і бажання готувати суміш власноруч, можуть придбати відповідні кошти у відповідних магазинах разом з доданою інструкцією до приготування лікарського розчину.

А ось в профілактичні заходи боротьби з борошнистою росою на огірках, включають в себе натуральні відвари трав. Хорошим засобом багато городники вважають пижмо звичайну, її відваром обприскують грунт.

Вважається, що така профілактика досить ефективна, як у випадку попередження захворювання борошнистою росою, так і несправжньої борошнистої росою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама