Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з колорадським жуком народними засобами.

  1. Як боротися з колорадським жуком народними способами
  2. Гірчиця
  3. зола
  4. Листя волоського горіха
  5. Дивосил

0

340

Рейтинг статті

Колорадський жук - рідкісний шкідник на наших городах. Що ми тільки не робимо, щоб позбутися від нього. Але це не завжди виходить.
Колорадський жук - рідкісний шкідник на наших городах
Якщо ви ставите питанням, як позбутися від колорадського жука без хімії, і здобути перемогу над шкідником, то скористайтеся кращими порадами бувалих городників. Все, що потрібно для їх застосування - це бажання і продукти, які завжди під рукою.

Як боротися з колорадським жуком народними способами

4 найефективніші способи забезпечать захист картоплі від колорадського жука. Вам не доведеться використовувати хімічні препарати, труїти рослини і себе.

Гірчиця

Застосовуючи гірчицю від колорадського жука, можна швидко його позбутися. Для цього у відрі води розведіть одну пачку гірчиці. Додайте оцет 9% (столовий) - 100 мл і знову перемішайте. Цим розчином обприскати бадилля картоплі. Вогняна суміш знищить жуків і їх личинок.

зола

Навала колорадського жука зупинить і звичайна зола з печі або від багаття. Її потрібно збирати ще, як відмінне добриво. Вноситься зола при посадці картоплі в кожну лунку, а також застосовується при висаджуванні розсади томатів. Тоді в ямку кладеться по щіпці кошти і поверхню грунту злегка опудрювальні.

Коли кущі сформуються, не чекайте появи личинок і проводите наступну обробку плантації обприскуванням:

на 10 л води - 2-літрову банку золи.

Обов'язково додається господарське подрібнене мило 150 гр. Концентрат розводиться з водою (1:10).

Листя волоського горіха

Опале листя волоського горіха є справжнім «ядохимикатом» для колорадського жука. Заготовлюються листя ще з осені, і зберігаються до потрібного моменту в прохолодному провітрюваному і сухому приміщенні. У сезон до появи шкідливих комах

2-3 кг листя замочують у 10-літрах теплої води.

Засіб два дні настоюється і проціджують. Після обприскування картоплі зазвичай гине близько 80% комах.

Дивосил

За допомогою коренів оману роблять відлякує суміш від колорадського жука:

на 1,5 літра води беруться коріння оману - 200 гр. і відварюються хвилин двадцять.

Після того як відвар настоїться, його обов'язково проціджують і вливають в 10-літрове відро з водою. Цим засобом обробляють молоді картопляні сходи. Дізнайтеся про нові методи вирощування картоплі на траві .

Колорадський жук піде і без хімії. Спробуйте застосувати народні засоби. Як бачите, вони прості. Шкідники не залишать вас без врожаю. Про100огород в рубриці «Від шкідників».

Колорадські жуки - народний засіб. Відео-рада

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама