Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з тлею на огірках: рецепти, норми, фото

  1. Обробка огірків від попелиці хімічними та біологічними препаратами
  2. Хімічні препарати для боротьби з попелиць на баштанних культурах
  3. Біологічні препарати проти попелиці
  4. Боротьба з тлею на огірках народними засобами
  5. Рецепт зольного розчину на господарському милі
  6. Обробка огірків від попелиці оцтом
  7. Рецепти рослинних настоїв для обробки від попелиці
  8. Як захистити від попелиці огірки в теплиці
  9. Профілактична захист огірків від попелиці
  10. підсумок

Боротьба з тлею на огірках

попелиця (Від лат. Aphidoidea) - паразитує, що смокче сік рослини комаха, що відноситься до загону Клопи. Шкідники швидко розмножуються, можуть стати причиною загибелі однієї рослини, або цілої посадки, що призведе до зниження, або навіть повної втрати врожаю.

Методи боротьби з тлею на огірках розподіляють на народні, і препаратний. Використовуючи перевірені багатьма садівниками рецепти, в поєднанні з правильним доглядом і профілактичними заходами захисту від шкідника, можна сильно знизити ймовірність ураження рослин.

Обробка огірків від попелиці хімічними та біологічними препаратами

Визначити присутність попелиці на рослинах нескладно. Досить розгорнути пошкоджений, скручене листя огірка, і ви побачите всередині маленьких чорних, світло-зелених, або прозорих жучків, довжина яких не перевищує 2-3 мм.

Досить розгорнути пошкоджений, скручене листя огірка, і ви побачите всередині маленьких чорних, світло-зелених, або прозорих жучків, довжина яких не перевищує 2-3 мм

Обробка огірків від попелиці препаратами виконується методом обприскування

Першопричиною появи попелиці на ділянці є садові мурахи. Для початку необхідно позбутися від них, а потім боротися з шкідником. Препарати для знищення попелиці поділяють на 2 види:

  • хімічні;
  • біологічні.

Хімічні препарати для боротьби з попелиць на баштанних культурах

Найефективнішими і безпечними засобами в цій категорії є Акрофіт і інтавір. Вони не завдають шкоди запилюють комахами, домашнім тваринам і людині, і не пошкоджують навколишні рослини.

Обробку огірків Акрофітом виконують обприскувачем згідно з інструкцією. Слід вибрати сонячний день без опадів, оскільки препарату необхідно 8-10 годин для ефективного впливу. Краще проводити обробку вранці. Обприскування слід повторити через 10 днів. Не варто використовувати препарат за 2 доби до збору врожаю.

Якщо ви виявили, що завелася чорна тля на огірках, заходи боротьби можна обмежити застосуванням інтавір. Таблетку слід розчинити в 10 л води, і рівномірно окропити листя з обох сторін.

Таблетку слід розчинити в 10 л води, і рівномірно окропити листя з обох сторін

Якщо чорна тля на огірках, обробіть інтавір

Залишки препарату не можна зберігати, тому слід обробити за один день всі рослини на ділянці, уражені шкідником. Обприскування проводять вранці, в сонячну погоду. Максимальна кількість обробок за сезон: три, з інтервалом не менше 14 днів.

Біологічні препарати проти попелиці

Такі препарати, як Фитоверм і Стріла, мають біологічне походження, тому їх можна використовувати навіть за добу до збирання врожаю. Ці кошти можна застосовувати для профілактики появи паразита.

Ці кошти можна застосовувати для профілактики появи паразита

Захист огірків від попелиці - обробка біологічними препаратами

Речовина готують за інструкцією. Обприскують кущі огірків в ясну погоду. У період вегетації рослин проводять 2-3 обробки з інтервалом в 20-21 день.

Боротьба з тлею на огірках народними засобами

Найбільш ефективні народні засоби боротьби з попелиць на огірках - настої ароматних рослин. Також часто в рецептах використовують мильний розчин і оцет. Будь-які настої і розчини необхідно застосовувати 2-3 рази за сезон, з інтервалом 10-15 днів.

Рецепт зольного розчину на господарському милі

Для приготування знадобиться 2 столові ложки деревної золи, шматок натертого господарського мила і відро води. Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, отриманою сумішшю ретельно обробляють листя (особливо нижню частину).

Коли всі інгредієнти повністю розчиняться, отриманою сумішшю ретельно обробляють листя (особливо нижню частину)

Розчин золи і мила - кращий засіб щоб полити огірки від попелиці

Обробка огірків від попелиці оцтом

Слід використовувати столовий 9% оцет: 2 столові ложки розводять в 2 л води, і обробляють рослини з пульверизатора кожні 3 тижні в період вегетації.

Рецепти рослинних настоїв для обробки від попелиці

Серед садівників, які піклуються про природу і екосистемі своєї ділянки особливо популярна обробка огірків від попелиці народними засобами із застосуванням сильно пахнуть рослин. Щоб позбутися від сисних комах і мурах застосовують чистотіл: 0,3 кг висушених на сонці листя настоюють 2 доби в відрі води.

Вибираючи, ніж полити огірки від попелиці, слимаків і гусениць, найчастіше віддають перевагу часнику: 0,5 кг подрібненої сировини поміщають в трилітрову ємність з водою, витримують 5 днів в теплому приміщенні, готовий настій проціджують і доводять об'єм рідини до 10 л.

Обробка огірків від попелиці народними засобами на рослинній основі

Гострий перець допоможе позбутися від кліщів та попелиці: 50 гр. подрібненого перцю наполягають на 1 л окропу протягом 2 годин, проціджують і доводять об'єм до 10 л.

Норма витрати рослинних настоїв становить 1 л готового речовини на 10 кв. м посадки.

Як захистити від попелиці огірки в теплиці

Боротьба з тлею на огірках в теплиці У закритому грунті використовують ті ж методи боротьби з попелиць, що і на відкритих грядках. Застосовуючи хімічні препарати, слід захистити дихальні шляхи і шкіру, а після обробки щільно закрити двері і вікна теплиці (для захисту вихованців і домашньої птиці).

Застосовуючи хімічні препарати, слід захистити дихальні шляхи і шкіру, а після обробки щільно закрити двері і вікна теплиці (для захисту вихованців і домашньої птиці)

Профілактична обробка від попелиці на огірках в теплиці

Якщо в сезон в парнику була виявлена ​​тля, то восени слід:

  • знищити рослинні залишки;
  • замінити верхній шар грунту;
  • ретельно вимити внутрішні поверхні теплиці розчином мідного купоросу;
  • обробити теплицю сірчаної шашкою.

Профілактична захист огірків від попелиці

Запобігти появі попелиці на огірках допоможуть прості заходи профілактики:

  • регулярне видалення бур'янів;
  • дотримання агротехніки і правил посадки (достатня відстань між кущами);
  • прибирання рослинного сміття восени і обробка грунту;
  • боротьба з садовими мурахами;
  • залучення на ділянку птахів (за допомогою годівниць і поїлок);
  • посадка поруч з огірками кропу і листової гірчиці, що допоможе залучити сонечок, які живляться попелиць.

підсумок

Регулярно застосовуючи заходи боротьби з попелиць на огірках, і дотримуючись правил догляду за культурою, можна захистити рослини від появи шкідника в городі і теплицях. При виявленні паразитів, можна використовувати народні засоби, а при сильному зараженні - наведені в статті хімічні препарати, оскільки їх компоненти безпечні, і не накопичуються в плодах і грунті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама