Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим обробити ділянку від кліщів самостійно народними засобами

  1. Як визначити кліщів самостійно?
  2. Методи боротьби з кліщами без хімікатів
  3. Народні методи від кліщів
  4. Який препарат вибрати для знищення кліщів

На даний момент налічується тисячі видів кліщів, одні з яких просто живуть в землі і опалому листі, а інші є переносниками хвороб і можуть бути небезпечні для людини. Саме тому власники дачних ділянок замислюються про те, як виявити кліщів, вибрати засіб для обробки території і провести профілактичні роботи.

Як визначити кліщів самостійно?

Перед тим як приступити до обробки території від кліщів, необхідно дізнатися, а чи є вони на вашій дачі. Щоб виявити комах не потрібно спеціальних інструментів і навичок.

Щоб виявити комах не потрібно спеціальних інструментів і навичок

Інструмент для виявлення і збору кліщів

Візьміть палицю і біле вафельний рушник або великий шматок білої тканини зі стороною 1 м. Закріпіть матеріал на ціпку, а вранці можете відправитися на пошуки кліщів, водячи інструментом по траві. Якщо на вашій дачі є кліщі, вони точно зачепляться за рельєфну тканину.

Методи боротьби з кліщами без хімікатів

Якщо площа вашої ділянки невелика, то позбутися від кліщів у вас вийде без хімічних препаратів. Для цього зручно використовувати все той же саморобний інструмент. Спочатку підстрижіть коротко траву, а потім протягом двох тижнів щоранку виходите з палицею і білою тканиною на вилов. Кліщі не сильно рухливі комахи, тому можете не переживати, що вони втечуть з ділянки самостійно.

Кліщі не сильно рухливі комахи, тому можете не переживати, що вони втечуть з ділянки самостійно

Як виглядають кліщі

Таким ручним методом без хімікатів у вас вийде істотно знизити кількість кліщів на ділянці. Знову з'явитися ці комахи можуть разом з гризунами. Хоча знищення кліщів за допомогою хімічних препаратів є збільшення продуктивності, ручний спосіб без хімікатів екологічно безпечний. Вибір методу залежить від площі вашої ділянки і особистих переваг.


Adsense


Також почитайте: Основні методи боротьби з осами

Народні методи від кліщів

По-справжньому сильний препарат в домашніх умовах приготувати не вдавалося нікому, однак, ви можете спробувати різні народні методи. Вони дозволять істотно знизити кількість кліщів на ділянці і не зашкодять інші культури.

Вони дозволять істотно знизити кількість кліщів на ділянці і не зашкодять інші культури

Народні засоби від кліщів

  1. Сік цитрусових. Виявляється, ці комахи не переносять запах цитрусових фруктів, тому можете розбавити фреш з водою і розприскати з пульверизатора.
  2. Розчини рослин. Настої деяких трав теж мають різким запахом, який не переносять кліщі, наприклад, герань, шавлія, часник. Можна додавати в воду ефірні масла розмарину або м'яти.
  3. Сода і борна кислота. Розсипте якесь із цих речовин на власній ділянці в місцях, де живуть кліщі.

Який препарат вибрати для знищення кліщів

На жаль, не існує такого препарату, який був би ефективним від кліщів і не чинив би шкоди іншим садовим культурам. Давайте розглянемо одні з найпопулярніших засобів.

Давайте розглянемо одні з найпопулярніших засобів

Засоби від кліщів

  1. ДДТ називають найефективнішими засобами для боротьби з кліщами. До їх недоліків відносять здатність накопичуватися в грунті, що може в майбутньому негативно позначитися на врожайності посаджених культур.
  2. Піретроїди часто застосовують господарі невеликих городів. Вони абсолютно нетоксичні для людини. Однак не варто використовувати їх на просторих дачах. Ці речовини вбивають бджіл, а також можуть викликати отруєння у домашніх тварин.
  3. Інсектициди широко застосовуються в боротьбі з кліщами, але при цьому можуть завдати шкоди здоров'ю людини. Слід дотримуватися заходів безпеки і використовувати засоби індивідуального захисту.

Слід дотримуватися заходів безпеки і використовувати засоби індивідуального захисту

Який препарат або метод боротьби з кліщами вибрати, вирішуйте самі. Головне, дотримуватися інструкцій, зазначеним на упаковці. Сподіваємося, що наша стаття про те, чим обробити ділянку від кліщів самостійно була корисна, і ви зможете позбутися від цих паразитів в короткі терміни своїми руками .

Adsense


Як визначити кліщів самостійно?
Як визначити кліщів самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама