Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому гудуть водопровідні труби: як усунути шум

  1. різновиди шуму
  2. постійний гул
  3. Періодично чутний голосний шум, часто супроводжується відчутною вібрацією
  4. Періодично чутні постукування
  5. причини
  6. витік
  7. Недостатня прохідність ділянки водопроводу
  8. Причини періодично виникає гулу
  9. Причини стуку в трубах
  10. відрив клапана
  11. теплове розширення
  12. Вирішення проблем
  13. Рішення проблеми періодичного шуму
  14. Рішення проблеми стуку в трубах
  15. Дивіться і думайте

У статті ми спробуємо проаналізувати основні причини шуму у водопроводі і можливі методи його усунення.

різновиди шуму

Водопровід може докучати своєму власникові досить винахідливо і різними способами. Шуми, які він видає, слід розділити на три основні категорії, кожна з яких має свою причину і свій спосіб усунення.

Шуми, які він видає, слід розділити на три основні категорії, кожна з яких має свою причину і свій спосіб усунення

Іноді терпіти шум водопроводу неможливо ...

постійний гул

Безперервно, вдень і вночі, по водопровідній трубі поширюється однотонний шум або свист. До незмінного звуку, зрозуміло, швидко звикаєш, однак спати він все одно заважає.

Періодично чутний голосний шум, часто супроводжується відчутною вібрацією

За ступенем задоволення від пробудження цей звук займає друге місце. З кінця. Відразу після сирени і повідомляла про початок атомної війни або повені.

Відразу після сирени і повідомляла про початок атомної війни або повені

Гарячої любові до сусідів таке пробудження не викликає

Періодично чутні постукування

Перш, ніж знайти винуватця - водопровід - часом можна тижнями шукати в будинку приблудного їжачка або маленьких зелених чоловічків. Однак шуми явно небіологічного походження видають труби у ванній.

причини

Причини постійного шуму

Водопровідні труби гудуть безупинно і на одній ноті за однією з двох причин:

витік

Всілякі течі, свищі в трубах, відкриті Скидач або нещільно закручені заглушки в підвалі. Кран, забутий виїхали у відпустку сусідами відкритим. Нарешті, в старих кухонних змішувачах є один конструктивно порочне елемент - прокладка під «ялинкою».

Вона ущільнює з'єднання змішувача з латунним трійником, який ставиться на труби холодної і гарячої води. Якщо прокладка порушена саме між каналами холодної та гарячої води - то з одного водопроводу вода з великим тиском стане вступати до іншого. Чи не безшумно, зрозуміло.

Часта причина шуму

Недостатня прохідність ділянки водопроводу

Десь є засмічення, перешкода або звуження. Чому свисток видає звуки? Спрощено - великий повітряний потік проходить з шумом через маленький отвір.

З водою те ж саме. Якщо через відкриті у всіх квартирах крани сумарно може пройти 50 літрів в хвилину, а напіввідкритий вентиль на стояку може пропустити лише 10 - цей вентиль стане джерелом шуму. А шум по трубах передається дуже добре.

Порада: проблема пов'язана насамперед з гвинтовими вентилями старого зразка. У них є ряд специфічних проблем на кшталт можливого відриву або перекосу клапана або його заклинювання шлаком.

При заміні будь-яких вентилів нові краще вибирати з сучасних кульових, перекриваються поворотом ручки на 90 градусів.

Відмінний вибір!

Ця проблема досить легко ідентифікується. Якщо вночі, коли водоразбор мінімальний, шум затихає або припиняється - причина того, що гудуть водопровідні труби, знайдена.

Причини періодично виникає гулу

Власне, причина одна - турбулентності, що виникають, коли ви або хтось із сусідів відкриваєте водорозбірний кран. Шум почують при будь-якому відкритому крані; однак якщо він дуже гучний і супроводжується відчутною вібрацією водопроводу - у наявності неполадки.

У більшості випадків проблема зводиться до нерівних краях гумової прокладки на кранбукси старого зразка. Коли кран відкритий, вона, подібно до осіннього листу на сильному вітрі, б'ється в потоці води. При цьому створюються завихрення або серія коротких гідроударів (різких стрибків тиску), коли вона повністю або частково перекриває потік.

Порада: кранбукси з гумовими прокладками - ще один страшний привид минулого, який краще просто забути.

Зараз скрізь продаються керамічні кранбукси, повністю сумісні з вітчизняними та імпортними змішувачами, які не течуть, не шумлять і не вимагають заміни прокладок.

Не забудьте, однак: фільтри грубої очистки при вході в квартиру для кераміки обов'язкові.

Не забудьте, однак: фільтри грубої очистки при вході в квартиру для кераміки обов'язкові

Викинути і забути

Причини стуку в трубах

Їх знову-таки дві.

відрив клапана

Гвинтові вентиля ставляться строго по ходу води. Для цього на корпусі є яка вказує напрямок стрілка. Якщо поставити навпаки - клапан рано чи пізно відірветься. При цьому він буде коливатися в потоці води, періодично перекриваючи його. Звідси - знову-таки циклічні короткі гідроудари.

Звідси - знову-таки циклічні короткі гідроудари

Ще один привіт з похмурого минулого

теплове розширення

Труби на гарячій воді в відсутності постійного водорозбору або циркуляції остигають. А потім, коли хтось користується водою, знову нагріваються.

Фізику пам'ятаєте? При нагріванні матеріали розширюються. Притиснута до бетону перекриття, кріплення скоби або стояка труба при зміні лінійних розмірів буде ледь помітно зміщуватися щодо нерухомого об'єкта. Звідси і постукування.

Проблема характерна для сталевих водопровідних труб . Пластикова оболонка ковзає по іншим предметам безшумно.

Вирішення проблем

Рішення проблеми постійного гулу

Якщо постійно гуде водопровідна труба - почнемо з рейду в підвал. Знайти свої стояки, якщо ви до сих пір не представлені один одному, можна, зіставляючи їх розташування щодо під'їздів. У підвалі легко орієнтуватися по сходах від входу до першого поверху.

Знайшли текти? Чудово. Подальші дії повністю залежать від ступеня вашої компетентності в ремонті сантехніки. Якщо ви точно знаєте, що і як робити - інструменти в руки і вперед. У всіх інших випадках краще зробити заявку в житлову організацію.

Тут на першому поверсі не тільки шумно, але і волого

Порада: якщо ви не впевнені на всі сто відсотків, що знаєте, що потрібно робити - не намагайтеся усунути течі самостійно.

Температура гарячої води взимку може доходити майже до точки кипіння. Та й залишити багато квартир без води - не найкраща справа.

Якщо в підвалі сухо - здійснюємо рейд по квартирах вашого стояка. Питання до господарів той же - не течуть крани. При горезвісному пошкодженні прокладки під кухонним змішувачем характерна прикмета - з холодного крану тече гаряча вода (майже весь рік на гарячій воді тиск більше).

Нарешті, якщо і цей етап не приніс плодів, належить саме нудне - на слух знайти місце, де потрапив в пастку шматочок шлаку або окалини заважає проходу води. Найчастіше це відбувається в корпусі вентиля (до речі, переконайтеся, що він повністю відкритий) або на з'єднаннях трубних різьб .

Рішення проблеми періодичного шуму

Опис куди простіше реалізації. Шум в водопровідних трубах має причиною несправність у сусідів. Раз так - нам належить нанести візит усім сусідам по стояку і переконати їх зайнятися ремонтом. Нервів на це може піти вагон і маленький візок ...

Рішення проблеми стуку в трубах

Тут основною проблемою буде точна локалізація джерела звуку. На жаль, покладатися доведеться лише на слух і зір: точних рекомендацій, куди потрібно вдарити молотком, щоб все затихло, немає. Якщо чутні повторювані з певною періодичністю досить сильні удари - швидше за все, рішенням буде заміна вентиля на стояку.

Це теж той випадок, коли краще довірити роботу представникам житлової організації. Власне, така робота входить в їхні прямі обов'язки.

Ці вентиля не потурбують мешканців шумом

Якщо є виражена зв'язок між зміною температури стояка або підводки гарячої води і стуком в трубах - належить знайти точку, де труба стикається зі стаціонарним об'єктом. На жаль, і тут немає універсальних рішень.

В разі сталевої труби (для опалення або водопостачання) іноді може допомогти таке рішення: приварити до неї скобу і намертво закріпити її анкером. Чаші буде розумніше просто усунути саму точку зіткнення зі стіною або іншою трубою, створивши невеликий зазор.

Якщо мова йде про стояку в перекритті - дірку до сусідів залишати не захочеться. Однак можна, трохи розширивши отвір в бетоні, заповнити його монтажною піною. Це вирішить проблему повністю.

Дивіться і думайте

Ця стаття ні в якому разі не претендує на охоплення всіх можливих проблем і їх причин. Не забудьте: майстер відрізняється від дилетанта не тільки великим досвідом, але і здатністю думати, аналізувати і робити висновки. Зіткнувшись з незнайомою проблемою, спробуйте зрозуміти самі, що може бути її причиною. Дивіться, думайте - і у вас все вийде.




Чому свисток видає звуки?
Фізику пам'ятаєте?
Знайшли текти?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама