Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Павутинний кліщ методи боротьби

павутинний кліщ - це дрібні кліщі з округлим тілом, покритим рідкісними, але досить помітними (під збільшенням) щетинками. Всі види, в тій чи іншій мірі, обплітають уражені ділянки рослини ледь помітною павутинкою, за що вони і отримали свою назву.

Як правило методи боротьби з комахами зводяться до обприскування рослини інсектицидами, та не в цьому випадку.

Забарвлення павутинного кліща дуже мінлива і залежить від цілого ряду чинників. Найчастіше кліщі жовтуваті, бурі, зеленуваті.

Можуть мати темно-забарвлені плями з боків тіла. Годували зимуючі самки зазвичай рудого, або червоного кольору. Самці трохи дрібніше самок і мають більш подовжене тіло. З запліднених яєць з'являються самки, з незапліднених виходять самці. Швидкість розвитку молодняка дуже залежить від температури.

Так, при 15 ° С стадія яйця триває близько 15 діб, а при +30 ° С всього 2-3 діб. Загальна тривалість одного покоління даних шкідників (від яйця до яйця) також залежить від температур і становить від 30-36 до 7-8 діб. Це треба враховувати, складаючи графік профілактичної і лікувальної обробок рослини, а також розробляючи стратегію і методи боротьби з павутинним кліщем.

Восени значна частка самок кліща перетворюється в зимуючих не годували самок Восени значна частка самок кліща перетворюється в зимуючих не годували самок. Частина з них відкочовує з кормових рослин в пошуках місць для зимівлі. Причому, деякі переміщаються вниз, а інші навпаки шукають укриття в верхній частині приміщень. Так що повна протруювання рослин не гарантує позбавлення від всіх шкідників у вашому домі.

При високих літніх температурах частина самок перестає харчуватися і так само мігрують у пошуках укриттів до кінця екстремально-спекотного сезону.
Все це сильно ускладнює боротьбу з павутинним кліщем.

Ознаки ураження рослини павутинним клещём: Ознаки ураження рослини павутинним клещём:

Павутинні кліщі харчуються вмістом клітин рослин. Про присутність даного паразита говорить наявність дрібних білих точок на листі (в основному, з нижнього боку) і присутність тонкої павутинки, обплітають рослини (або їх частини). У випадках сильного ураження листя біліють від множинних ушкоджень. Рослини повністю покриті павутиною, на кінчиках пагонів і листя накопичується шевелящаяся маса з тел шкідників.

Збиток, нанесений павутинним клещём:

Частина клітин руйнується, зменшується площа і інтенсивність фотосинтезу, рослина послаблюється, стає більш вразливе до будь-яких інфекцій. павутинний кліщ , Крім того, що харчується на рослинах, ще й переносить цілий ряд інфекцій. В літературі згадується, що даний паразит переносить спори сірої гнилі та вірусні інфекції декоративних і сільськогосподарських культур.

Методи боротьби з павутинним кліщем: Методи боротьби з павутинним кліщем:

Кліщ - це комаха і інсектициди на нього не діють. У боротьбі з цією напастю треба користуватися акарицидами, або інсектоакарицид. На жаль, безпечних для людини, системних акарицидов практично не існує.
Доводиться користуватися препаратами кишково-контактної дії. Тому, дуже важливо провести обробку дуже ретельно і в необхідній кількості повторів (через певні інтервали часу, щоб знищити підростаюче покоління шкідників).

При температурі +20 ° C необхідні, мінімум, 3 обробки з інтервалом 9-10 діб. При +30 ° C 3-4 обробки з інтервалом 3-4 доби. В іншому випадку, що вийшла з яйця самка встигає подорослішати (6-7 діб при +30 ° С) і відкласти нові яйця.
Багато років городники застосовують народні засоби боротьби зі шкідниками, використовуючи для цього ряд рослин, які мають інсектицидні властивості, що відлякують або знищують комах шкідників.

Можна культурні рослини обсадити квітучими рослинами або обробити свої посадки відварами і настоями з висушеної сировини. Ці інсектицидні рослини містять алкалоїди та інші речовини, які є отрутою для комах. Рослинні отрути, в порівнянні з хімічними засобами захисту, більш безпечні для людини і навколишнього середовища. Однак треба пам'ятати, що навіть в малих дозах вони не нешкідливі для людини, тому, застосовуючи їх, треба дотримуватися рекомендованої дози, ні в якому разі не перевищуючи її. В даному випадку приказка «Чим більше - тим краще» не актуальна.

Проводити обприскування і інші обробки слід у вечірні години. Дуже важливо пам'ятати, що рослинні отрути застосовуються з профілактичною метою, а якщо шкідник розмножився у великій кількості, то рекомендована доза може їх і не знищить. Рослинні отрути в усьому світі застосовуються з обмеженням. Ось рослини, які найчастіше використовуються садівниками-аматорами в боротьбі з павутинним кліщем.

Чорнобривці (тагетес) - відлякує тлю, блішок та павутинного кліща. Метод боротьби - можна висаджувати квітучі рослини в грядки або поруч з посадками гарбузових, перцю, ця рослина буде відлякувати комах. Збирають і сушать рослина під час цвітіння і зберігають в банках. Для приготування настою беруть піввідра сухих подрібнених рослин і заливають їх відром теплої води, настоюють дві доби. Перед обприскуванням масу проціджують, додають 40г розчиненого господарського мила. Попереджає розвиток чорної ніжки, знезаражує бульбоцибулини гладіолусів від грибних хвороб. Календула. Садять в посадках смородини, близько грядки з перцями, огірками, баклажанами, для боротьби з попелиць і кліщами, а також для попередження чорної ніжки у айстр. Для приготування настою беруть 400г подрібненого суцвіть, заливають 2 л води, настоюють 5 діб в темному місці. Потім доливають води до 4 л, проціджують і обприскують рослини. Картопля. Можна використовувати свіжу або висушену бадилля проти попелиць і кліщів, а також шкідників капусти, гусениць білявки і совки. Для приготування розчину витрачають 1,2кг свіжої або 0,6-0,8кг висушеної зеленої бадилля, які заливають 10л теплої води, настоюють 3-4 години, потім проціджують, і обприскують.
Для вилову личинок дротяників беруть половинки сирої картоплі, насаджують на невеликі прутики і закопують в землю недалеко від рослини. Через 5-6 днів викопують, шкідників знищують, замінивши картопля новим, знову закопують. Цибуля ріпчаста - використовують проти попелиці, павутинного кліща, гусениць совки та ін. Метод боротьби - інсектицидний настій. Для отримання настою беруть 100г подрібненого цибулин, заливають 10 л води, настоюють добу, проціджують і обробляють, обприскують посадки, повторити обробку можна через 5 днів.
Цибулиння. 200г цибулиння заливають 10л теплої води, настоюють 4-5 днів, проціджують і обприскують рослини. Наступні обробки проводять через 5 днів, але не більше трьох разів. Кульбаба - застосовують проти попелиці, кліщів. Беруть 400г свіжого листя або 200г всього рослини (з корінням), подрібнюють, заливають 10 л теплої води (не вище 40º), настоюють 2-3 години, проціджують і відразу використовують, обприскують рослини. томати - Для приготування відвару використовують пасинки, а після збору врожаю - все здорове рослина. Їх можна сушити для обробок. Найчастіше використовують для боротьби з шкідниками саду, але вони знищують, і тлю баштанну, і павутинного кліща на огірках і кабачках, капустяну совку і білявки. Свіжу бадилля подрібнюють, зважують 4кг і заливають 10 л води. Ставлять на вогонь, доводять до кипіння і кип'ятять 30 хвилин на слабкому вогні, проціджують. Використовують для обприскування, розбавляючи водою (на 10 л води 2-3л настою), додають 40г господарського мила. Сухе бадилля використовують в меншій кількості 1кг на 10л води, настоюють 4-5 годин, потім кип'ятять на слабкому вогні 2-3 години, проціджують і розбавляють відвар в два рази водою (1: 2). Часник - Використовують цибулини, сухе листя і лушпиння проти попелиці, совок, павутинного кліща. Від павутинного кліща і тлі 0,5кг часнику розтирають або пропускають через м'ясорубку, вливають 3-5л води, розмішують, проціджують, а вичавки знову заливають водою. Після проціджування отриманий розчин доводять до 10л (додають воду) і відразу ж використовують проти шкідників. Відвар бульб цикломена - бульби розрізають на кілька частин і проварюються в окропі близько 40 хвилин. Після цього відвар остуджують, добу настоюється і зціджується. Повторна обробка рослини проводиться з інтервалом в 5 днів. Обробка медичним спиртом - застосовувати даний вид обробки можна тільки по відношенню до жёстколістним орхідей, таким як Cattleya. Листя натираються ватним тампоном, злегка змоченим спиртом. Спирт повинен лягати тонким шаром, щоб він міг швидко випаруватися, не викликаючи опіків. Перед початком операції найкраще провести невеликий тест на одному з листів.

Для рослин, які не можна обприскувати, рекомендується наступний метод: нарізаний часник або баночку з невеликою кількістю скипидару помістити біля рослини, і на кілька годин накрити його разом з препаратом поліетиленовим мішечком.

Важливо! Обов'язково потрібно проводити повторну обробку рослин, щоб знищити більш стійких особин та їх яйця. Описані методи боротьби від павутинного кліща не гарантують 100% результату, так як ступінь ураження рослин буває різною і часом навіть диво не може допомогти.

Будьте оптимістами і паразити будуть обходити вас стороною!

Переглядів 64 571

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама