Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Павутинний кліщ на огірках: як боротися в теплиці, ніж обробити і обприскувати (народні засоби)

  1. Від чого павутинні кліщі псують огірки?
  2. Як вивести павутинного кліща з огірків
  3. Магазинні препарати для огірків від павутинного кліща
  4. Народні засоби від павутинного кліща
  5. профілактичні заходи

Шкідники городу - основна проблема в дачному господарстві. Людина вирощує рослини, намагається, а натомість не завжди отримує очікуваний результат. Особливо сумують ті городники, які вважають за краще працювати в парниках - начебто овочам створені ідеальні умови, а все одно заводиться павутинний кліщ на огірках і псує якість і кількість врожаю. Чому так відбувається і як боротися з цією напастю, читайте далі.

Від чого павутинні кліщі псують огірки?

З'являються павутинні кліщі на огіркової розсади з таких причин, як висока температура і сухість повітря З'являються павутинні кліщі на огіркової розсади з таких причин, як висока температура і сухість повітря. Зимують шкідники в опалому листі, гної, верхньому шарі грунту і по кутах теплиць. Як же вони виглядають? У ботанічному описі сказано, що це дрібні комашки довжиною до 0.5 мм бурого або рудого відтінку. Кожна доросла особина має 4 пари зчленованих лапок. Усов і крил у паразитів немає.

Шкідники воліють сухе жарке повітря і в цих умовах розмножуються личинками протягом 3 днів. Живуть комашки недовго - менше місяця. Але навіть за такий короткий термін вони встигають нашкодити городу, висмоктавши сік з рослин і позбавивши їх хлорофілу. На зимівлю самки йдуть в грунт.

Розпізнається кліщ на огірках в теплиці по мармуровій малюнку на листках Розпізнається кліщ на огірках в теплиці по мармуровій малюнку на листках. Уражені рослини мають білуваті мляві осередки замість соковитої зелені і щільну павутину білого кольору. Уздовж основний жилки листа розташовані світлі точки, які нагадують уколи шпилькою. Зіпсовані ділянки набувають жовтуватий відтінок і знебарвлюються. Поверхня листа затягується павутинкою, по якій переміщаються комашки.

У теплицю комахи потрапляють різними шляхами. Непомічені, вони можуть жити на розсаді, яка поміщається в тепличні умови. Або, як варіант, паразитів заносить в тепличку на робочому одязі людина або туди забігає домашня тварина, шерсть якого є притулком для багатьох шкідників.

Як вивести павутинного кліща з огірків

Перш ніж вирішити, як позбутися від павутинного кліща на огірках необхідно оцінити ступінь шкоди, який паукообразная особина встигла завдати насадженням. Загиблі кущі швидко викопують і спалюють, щоб шкідники стовідсотково загинули. У частково ураженої ліани можна видалити омертвілі частини, що виділяються жовтим кольором.

Якщо кліщ завівся на огірках недавно, і його діяльність не завдала істотної шкоди, досить використовувати підручний засіб на кшталт нашатирю , Перекису водню, скипидару або тютюнового пилу. Але коли листочки жовтіють, в'януть, обзаводяться темними плямами або опадають, кліщів допоможуть вивести відвари або настої деяких рослин:

  • Цибуля;
  • часник;
  • дурман;
  • календула;
  • щавель;
  • кульбаба;
  • Деревій.

Над огірочком фітопрепарати розпилюють вранці або ввечері, т. К. Нестійкі токсини швидко втрачають корисні властивості під жаркими сонячними променями.

При запущених ураженнях на плантації використовують акарициди або біопрепарати. Вони відмінно борються з паразитами і дозволяють позбутися від них за 3 - 4 етапи обробки.

Магазинні препарати для огірків від павутинного кліща

У спеціалізованих магазинах або через інтернет можна купити готові препарати проти павутинного кліща, який часто псує город. Ефективних варіантів для порятунку культури багато, і зараз ми розглянемо, чим обробити огірки від павутинного кліща.

  1. Актара - протягом перших 30 хвилин комахи насичуються отруйними компонентами і гинуть повністю через добу. Щоб правильно розвести препарат, слід уважно читати інструкцію, оскільки доза Актари для різних шкідників неоднакова.
  2. Плант-Пін - це спеціальні палички, які встромляються в землю біля кущика. У момент поливу отруйні речовини розчиняються і згубно впливають на шкідливих комашок.
  3. Етіссо - діє подібно паличок Плант-Пін.
  4. Фитоверм - багаторазово перевірений засіб від кліщів, однак при недотриманні інструкції паразити адаптуються до отрути і продовжують псувати оброблену плантацію.

Не менш результативно на загибель павутинного кліща працюють і такі хімічні препарати, як Акарін, Бітоксибацилін, Вертімек, Карбофос, Актофіт, кліщовий, Іскра-Біо, Агравертін. Обприскую ними огірки вечорами, коли сонце сідає, щоб активні компоненти не випаровувалися і ефективно знищували паразитичних особин.

З акарицидів павутинний кліщ на огірках в теплиці боїться таких речовин, як:

  • Санмайт з пірідабеном.
  • Нісоран з гексітіазоксом.
  • Флоромайт з біфеназатом.
  • Оберон зі спіромесіфеном.
  • Флумайт з флуфензіном.
  • Аполло з клофентезіном.

Але найлегше боротьба з павутинним кліщем на огірках проходить при заселенні в парники кліща фітосейулюса. Хиже комаха розміщують поблизу уражених рослин, і фітосейулюс починає харчуватися яйцями шкідника огіркових батогів. Для найкращого результату корисного кліща рекомендується заселяти кожні 3 тижні.

Народні засоби від павутинного кліща

Якщо дачник воліє доглядати за городом без застосування хімікатів, напевно його зацікавлять щадні кошти від павутинного кліща на огірках. Розглянемо кілька рецептів, яких бояться дрібні комашки.

  1. Настій цибулі. 20 г лушпиння потримати в 1 л води не менше 6 годин і обробляти плантацію цією рідиною. Лушпиння можна наполягати довше, до 8 - 9 годин.
  2. Настій кульбаби. Півкіло свіжої рубаною зелені настояти в 10 л води 3 - 4 години.
  3. Щавель. 300 г подрібненого кореневища вимочувати 5 годин у відрі води.
  4. Дурман. 1 кг сухої надземної частини рослини з'єднують з 2 кг в'яленого фітосировини і 3 кг свіжого. Суміш на повільному вогні кип'ятять 3 години, після чого розбавляють 10 л води. У народні засоби від павутинного кліща дурман використовують і по-іншому: 100 г сухої трави настоюють 24 години в 1 л води, після чого розприскують на кущики.
  5. Деревій. 500 г сухої сировини заварити окропом і розбавити чистою водою до обсягу 10 л.
  6. Календула. 400 г квіточок наполягати 120 годин в 4 л води.

профілактичні заходи

Щоб не шукати відповіді на запитання, як боротися з павутинним кліщем на огірках цю напасть краще попередити. Суть профілактичних заходів полягає в тому, щоб перешкодити вредителю бути активним в ідеальних умовах проживання.

Як це зробити:

  • Підвищити вологість як мінімум до 70%, т. К. При 60% комашки вже гинуть.
  • Після збору врожаю ретельно перекопати верхній шар грунту, приділяючи підвищену увагу кутах (в них ховаються на зимівлю самки).
  • Удобрити грунт поживними сумішами з переважанням фосфору.
  • У міжсезоння дезінфікувати каркас і шпалери теплиці (випал газовим пальником).
  • Своєчасно видаляти бур'яни, оскільки вони є першою їжею для кліщів, які виходять зі сплячки.
  • Висаджувати між огірковими кущами календулу - шкідливі комахи не люблять цю рослину.
  • Уражені листочки відразу обривати і спалювати.
  • Обкурювати теплицю при повної герметичності після збору врожаю і навесні напередодні посадки овочевої культури.

Щоб тепличним огіркам ніколи не загрожувало нашестя павутинного кліща, їх рекомендується висаджувати упереміж з помідорами і капустою. Нехтування описаними заходами загрожує рослинам грибковими хворобами і гниллю, а дачникові - втратою врожаю.

Від чого павутинні кліщі псують огірки?
Від чого павутинні кліщі псують огірки?
Як же вони виглядають?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама