Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зелена попелиця на деревах і чагарниках

  1. Чим тля шкодить саду
  2. Як боротися з попелицею на плодових деревах, ягідних чагарниках і квітково-декоративних культурах
  3. Божа корівка і чорнобривці проти попелиці

Привіт, садівники Привіт, садівники! Ще три дні тому помітила, що мурахи почали бігати по деревах в саду. Значить, скоро з'явиться тля. Зимують яйця попелиці частенько близько нирок і в складках кори. А частенько і дбайливі «бійці невидимого фронту» наполегливо переносять її зі своїх мурашників на «найсмачніші» місця молодих дерев, чагарників, троянд. З мурахами боротися не будемо - користі від них більше, ніж шкоди. Максимум - зменшимо їх популяцію. Зосередимося на попелиці, щоб не втратити весь урожай.

Навесні тля зазвичай зеленого кольору. Сьогодні мною були виявлені її безкрилі колонії на сливово-вишневому гібриді , Зливі, агрус (тільки на дуже молодих кущах), трояндах. Боротися потрібно починати негайно.

Чим тля шкодить саду

Особливої ​​шкоди попелиця завдає молодим деревам і кущам Особливої ​​шкоди попелиця завдає молодим деревам і кущам. У старих садах найчастіше зустрічається на жирових пагонах. Листя скручуються, дрібніють, викривляються, гофрують, змінюється їх забарвлення. Молоді пагони затримуються в рості і засихають. Іноді не висихають, але погано визрівають, а як наслідок - вимерзають взимку. Солодкі виділення попелиць приваблюють не тільки мурах, страшніше буде сажистий гриб. З дерев це чудо може перекинутися на овочі та фрукти. Поширюються його суперечки вітром, так що з сажистий грибом боротися буде набагато цікавіше, ніж з попелиць.

Як боротися з попелицею на плодових деревах, ягідних чагарниках і квітково-декоративних культурах

Ручні збори результатів практично не дають Ручні збори результатів практично не дають. Крім того, можна власноруч пошкодити зовсім молоденькі листочки і пагони. Використання народних засобів покращує ситуацію на деякий час, але необхідний постійний контроль за популяціями попелиці і мурахами. Якщо Ви на землі не живете і вільного часу вкрай мало - використовуйте один з інсектицидів. Ми зупинили свій вибір на цьому році на біопрепарат «Фитоверм, КЕ» від комплексу шкідників. Він среднеопасен для бджіл.

На всіх рослинах тля загинула, за винятком СВГ. Тепер в хід йде важка артилерія - інсектицид «АЛАТАР». Шансів вижити немає, мурахи серед постраждалих ...

За сезон попелиця може дати від восьми до тринадцяти поколінь. Найімовірніше обробляти сад доведеться неодноразово. В останні роки препарат «Іскра» на нашій ділянці не дає бажаного результату, можливо, продають підроблений. Його використання ми припинили на 100%. У наших магазинах пропонується ще препарат з промовистою назвою «Від попелиці». Відчували його на огірках - результату не задовільний.

Від попелиці можна використовувати «АЛАТАР», «інтавір», «БІ 58», «Актофіт», «Гаупсин». Пишіть нам про ті препарати, які Ви використовуєте на своїх ділянках від попелиці.

Божа корівка і чорнобривці проти попелиці

При проведенні боротьби з попелиць намагаються зберегти і розмножити хижаків попелиці - улюблених нами з раннього дитинства сонечок При проведенні боротьби з попелиць намагаються зберегти і розмножити хижаків попелиці - улюблених нами з раннього дитинства сонечок. Личинки попелиці для них - зелені пельмені. Єдине, на чому хочеться загострити увагу - на стадіях розвитку сонечок. Частенько ми самі знищуємо їх, так як для нас вони завжди червоні з чорними точками ... Не тільки, подивіться на картинку і бережіть все потомство в цілому.

Не дуже-то тлю радують чорнобривці , Так що поряд з трояндами можна висадити рядок-другий, поки не пізно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама