Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як захистити міжкімнатні двері під час ремонту

  1. Чи можна закривати двері поліетиленом
  2. Закриваємо дверні полотна тканиною
  3. Тимчасові захисні покриття

Звичайно, самим правильним рішенням є установка дверей після закінчення основних ремонтних робіт, але в реальності так виходить не завжди. Найчастіше дверні конструкції вже встановлено, а господар вирішив переробити щось у квартирі, наприклад, провести перепланування, пофарбувати стіни або обшити їх гіпсокартоном.

Непоганим виходом з положення стане зняття полотен, але цей спосіб підходить скоріше для нежитлових приміщень. Якщо ви залишаєтеся в квартирі на час ремонту, то такий варіант вам навряд чи підійде.

Чи можна закривати двері поліетиленом

До цього способу мешканці вдаються дуже часто. Звичайно, укрити плівкою дверні полотна можна, але при цьому необхідно дотримуватися таких умов:

  • Не застосовуйте цей метод для вхідних дверей. Він загрожує потраплянням шматочків плівки під ригелі замків. В такому випадку запірний пристрій здатний заклинити в самий невідповідний момент. Господар квартири при спробі відкрити замок може обламати ключ в дверному механізмі або пошкодити замок. Ця ситуація викличе непотрібні проблеми і непередбачені витрати;
  • відставляти отвори для вентиляції між дверним щільному і поліетиленовою плівкою. У кімнаті, де буде проводитися оштукатурювання і фарбування стін або обклеювання їх шпалерами, вологість може досягати 80%. Якщо краплі води не зможуть випаруватися з поверхні дверного полотна, то між нею і поліетиленом створиться парниковий ефект, що викликає появу вологи, цвілі і навіть деформацію дерева. В результаті, знявши після ремонту поліетиленову плівку, ви виявите, що полотно покрилося грибком, а металеві вставки корродіровалі. Позбутися цих неприємних наслідків дуже складно.
  • якщо ви вирішили все-таки застосувати поліетиленову плівку, регулярно заглядайте під неї і провітрюйте двері.

Закриваємо дверні полотна тканиною

Ще один досить поширений варіант захисту - це використання тканини, наприклад, старих простирадл або мішковини. В цьому випадку парниковий ефект вам не загрожує, але потрібно стежити, щоб матеріал був щільним, інакше користь від такого захисту буде досить сумнівною. Тонка тканина може використовуватися тільки складеної в кілька шарів. Кріпиться тканину до дверної поверхні за допомогою малярного скотча.

При ремонті потрібно стежити, щоб на тканинну поверхню мінімально потрапляла фарба, відчистити її сліди буде складно, а іноді навіть неможливо. У момент фарбування стін і підлоги можна зверху накласти полімерну плівку, але потім її краще прибрати.

У момент фарбування стін і підлоги можна зверху накласти полімерну плівку, але потім її краще прибрати

Якщо після зняття тканини ви виявили, що двері все ж запилилася, її поверхню потрібно помити водою. Якщо потрапила побілка, то можна застосувати слабкий розчин нашатирного спирту. Протирати полотно сухою ганчіркою не рекомендується, так як можна подряпати зовнішній шар лаку.

Тимчасові захисні покриття

Сучасні технологи будівництва допомагають повністю захистити вхідні двері від пошкоджень під час ремонту. Для цієї мети застосовуються спеціальні полімерні покриття, які щільно прилягають до дверної поверхні і перешкоджають проникненню вологи, пилу, цементу і фарби. Після ремонту такий захист можна видалити, просто знявши.

Основною перевагою полімерів є те, що вони не псують зовнішній вигляд дверей і можуть залишатися на неї поверхні до 12 місяців. Крім того, вони ударостійкі, і процарапать дверну поверхню через такий захисний шар неможливо.

Недолік полімерних захисних покриттів є їх досить висока вартість і необхідність виклику спеціаліста для їх нанесення.

Найголовніше при проведенні оздоблювальних робіт - це акуратність, Вона і послужить кращої захистом.

Вам може бути цікаво:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама