Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як можна виростити помідори на Уралі

  1. Як вибрати сорт помідорів для Уралу
  2. Як виростити розсаду помідорів на Уралі
  3. Як пікірувати розсаду помідорів
  4. Як доглядати за помідорами в теплиці

Свої огірочки і помідорчики звичайно набагато краще покупних Свої огірочки і помідорчики звичайно набагато краще покупних. По-перше, завжди можна піти в город і зірвати кілька для салату прямо з грядки, а по-друге, це будуть овочі без нітратів та іншої хімічної гидоти. Але щоб мати ранні овочі, потрібно вирощувати помідори на Уралі через розсаду.

Як вибрати сорт помідорів для Уралу

Так як я живу на Уралі, помідори вирощую в теплиці і у відкритому грунті теж. Для теплиці підбираю сорти високорослі, такі як Інтуїція, Опера, Де Барао жовті і червоні, Ніагара, Урал F1, Благовіст F1 і ін. Ще саджу по парочці помідорів типу черрі, найбільше сподобалися сорти Вишня жовта і Вишня червона. У них багато кистей з величезною кількістю маленьких помідорів. Правда Вишня жовта кислуватий, але зате відмінно підходить для соусу. У 2013 році особливо вдалися помідори гібрида Інтуїція, доводилося підв'язувати кисті з важкими плодами, щоб не обірвалися.

Для відкритого грунту вважаю за краще низькорослі сорти, пристосовані до короткого літа і похолодань. Саджу на розсаду помідори «Земляк», «Санька», «Ямал», «Крайня Північ», «Москвич», «Метелиця» та ін. Подобається «Метелиця», сам кущ невеликий і компактний, а помідори на Уралі виросли дуже великі і їх багато. До речі, є і огірки сорту «Метелиця», вони теж показали в умовах Уралу дуже хороший результат.

Як виростити розсаду помідорів на Уралі

Я сію насіння помідорів в березні, обов'язково підбираю благополучний день по місячним посівного календаря . У неопалювальну теплицю помідори висаджую в середині травня. В цей час морозів вже немає, а якщо прогнозують мінусову температуру, ставлю на ніч в теплицю електричну піч.

Отже. Потрібно заздалегідь накопати землі, щоб взимку не довелося відкопувати її з-під заметів і пробивати заморожений шар ломиком. Знадобиться ще торф або перегній. Грунтосуміш для помідорів роблю так:

  • 2 частини перегною або торфу
  • 2 частини городньої родючої землі
  • 1 частина річкового піску

Зберігайте землю для розсади на морозі, так вимерзнуть шкідники і їх личинки. Ще після відтавання полийте грунт розчином марганцю і потім просушіть. Це знищить шкідливі бактерії, особливо збудника «чорної ніжки».

Наповніть ящики грунтом, зробіть борозенки глибиною 1 см і покладіть в них насіння на відстані 0,5 см одна від одної. Засипте землею, злегка прітрамбуйте, полийте і закрийте склом. У теплій кімнаті насіння швидко проростуть, можна навіть поставити ящики в погано освітлене місце. Але як тільки з'являться паростки із землі, відразу потрібно переставити ящики на світле місце, інакше розсада помідорів сильно витягнеться. Скло потрібно відразу ж зняти, воно просто охороняло поверхню грунту від пересихання.

Деякі паростки можуть не скинути насіннєву оболонку, спробуйте її обережно зняти, не пошкодивши листочки. Якщо ж листочки обірвалися, такий паросток краще взагалі вирвати.

Як пікірувати розсаду помідорів

Коли у помідорів з'явиться справжні 1-2 листа, зробіть пікіровку розсади. Отсадіте по одній рослині в окрему ємність. Я використовую майонезні відерця або ж великі пластикові баночки з-під сметани, морозива або йогурту. Хоч і потрібно зробити дренажні отвори, але я обходжуся без цього, інакше потрібно багато знайти піддонів під банки, щоб не залити підвіконня. Під час пікіровки обов'язково прищипните кінчик кореня, це дозволить сформуватися сильної кореневої системи.

Як доглядати за помідорами в теплиці

За тиждень до висадки привчите розсаду помідорів до повітря і висвітлення в теплиці За тиждень до висадки привчите розсаду помідорів до повітря і висвітлення в теплиці. Я просто виношу розсаду і ставлю в теплицю, а якщо загрожує заморозок, заношу назад в будинок. В хороший день по посівному місячним календарем, до речі, і пікірувати томати потрібно теж в сприятливий день, висаджую помідори в теплицю. Роблю на грядці 2 ряди, з відстанню в 60 см рослина від рослини, після чого відразу ж довгі стебла підв'язують до кілочків. Тільки туго Не робіть вузол, інакше мотузка перетягне ствол.

формувати томати на Уралі , В Сибіру також потрібно в одне стебло. Це стосується високоростих гібридів. Як тільки будуть з'являтися пасинки довжиною 4-5 см, видаляйте їх, а щоб пасинки знову з того ж місця не росли, залишайте пеньок в півсантиметра. Щодня постукивайте по стеблах квітучих томатів, так ви поспособствуете обпаданню пилку на маточки і більш рясного плодоношення помідорів. Після формування першої китиці, видаліть знизу листя.

Поливайте щодня під корінь відстояною водою, для цього зручно поставити біля теплиці бочку, нехай вода нагрівається на сонці. Щоб не з'явилася фітофтора, окропити томати 1% розчином бордоської рідини. Але не знімайте плоди 10 днів після цього. Можна кропити настоєм часнику, він теж добре вберігає від появи фітофтори. Для цього на піввідра порізаних стрілок часнику потрібно 10 л води, дайте настоятися і обробіть томати.

Вчасно знімайте рожеві помідори, це дозволить швидше червоніти новим Вчасно знімайте рожеві помідори, це дозволить швидше червоніти новим. Також в середині серпня помідори на Уралі потрібно прищипнуть. Видаліть всі квітки, і отщіпніте верхівку зростання стебла. Так ви дасте можливість набрати вагу всім зав'язався томатам. При заморозках восени на ніч ставте якусь опалення. Але я до глибокої осені не чекаю, а щоб уникнути почорніння плодів від фітофтори збираю все помідори в вересні, розкладаю зелені томати в ящики і ставлю в темне місце. Поступово дістаю червоні. Таким чином, можна мати червоні помідори до Нового року. Але це з урахуванням особливостей сортів, так не всі сорти мають гарну лежкістю.

А щоб напевно мати хороший урожай, потрібно розбиратися в сортах, знати, які вибрати томати з усього того розмаїття, яке сьогодні на прилавках.

Будемо вдячні, якщо ви поділитеся цією статтею зі своїми друзями:

Увага!

Інформація, розміщена на сайті Кakmozhno.ru, є виключно довідкової або популярною і надається читачам для обговорення. Особливо це відноситься до рубрик "Здоров'я" і "Дієти". Всі опубліковані поради і рецепти можуть бути застосовані після консультації з фахівцем, на підставі історії хвороби і результатів діагностики.

Адміністрація не несе відповідальності за наслідки самолікування за інформацією, розміщеною на сайті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама