Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити дерево манго в домашніх умовах - догляд за рослиною і його корисні властивості, щеплення дерева

  1. Корисні властивості манго
  2. Висаджування насіння манго
  3. Догляд за рослиною
  4. Як зробити щеплення
  5. Увага, супер налітав!

Ми вже звикли, що у нас ростуть лимонні і мандаринові деревця та інші екзотичні штучки. А чи пробував хтось виростити дерево манго в домашніх умовах ? Та ще щоб плодоносило?

Виявляється, немає нічого неможливого. Вирощувати дерево манго в домашніх умовах - хоч і копітка, але дуже захоплююче заняття.

Корисні властивості манго

Хто-небудь знає, як росте і виглядає мангове дерево в природі?

Насправді, це дуже високе дерево, нерідко досягає у висоту 25 метрів. Листя у нього виростають довжиною до 20 см. А плоди можуть у вазі доходити до 2 кг.

Ми вже звикли, що у нас ростуть лимонні і мандаринові   деревця та інші екзотичні   штучки

Дерево манго може досягати у висоту 25 метрів (фото)

Красиво цвітіння манго: квіти у нього білосніжні, за кольором і запахом нагадують лілії.

Будинки цілком реально виростити міні-деревце манго. При правильному догляді воно буде давати плоди, які містять вітаміни А, В1, В2, В3, В6, С.

Плоди манго дуже корисні для нашого зору через високий вміст каротину.

Так як манго містить багато харчових волокон, його рекомендують тим, хто хоче схуднути і сидить на дієті, а також, у кого є проблеми з кишечником.

У манго багато калію, який допомагає сердечникам і контролює кров'яний тиск. Мідь, яка є в манго, бере участь в будівництві червоних кров'яних тілець.

Манго має антиоксидантні властивості, може захистити організм від цілого ряду онкологічних хвороб.

Висаджування насіння манго

Щоб приступити до вирощування деревця манго будинку, потрібно зробити кілька приготувань. манго можна виростити живцюванням або насінням .

При вирощуванні манго з держака беруть від дерева-батька верхні одревеневшіе частини пагонів.

При розмноженні манго шляхом посадки насіння потрібно вибрати стиглий, м'який і ароматний плід (фото)

Довжина живців повинна бути 10-15 см. Довгі листя на черешку обрізають на половину довжини. Укореняти живці потрібно в крупнозернистому піску при високій вологості повітря і при температурі близько 30 ° під плівкою.

При посіві насінням перше, що потрібно зробити, це придбати плід манго в магазині. Плід краще вибирати стиглий, тому що це дасть більше шансів на те, що насіннячко, розташоване в кісточці, проросте.

Та й кісточку з стиглого манго буде витягувати легше. Стигле манго на дотик м'яке і важке. У нього специфічний, дуже приємний аромат, характерний для манго.

Куплене манго не тримайте в холодильнику, низька температура згубно впливає на насінину. Щоб витягти насінину з кісточки, гострим ножем акуратно розріжте манго поперек, потім перейдіть обидві половинки в протилежних напрямках. Половинки роз'єднати.

Після цього акуратно дістаньте кісточку. Також акуратно очистіть її від м'якоті. Після цього дуже обережно, що не пошкодити насіннячко, розкрийте тверду оболонку. У стиглого манго це робиться легко. Для посадки підійде невеликий квітковий горщик з дренажним отвором.

Правила для посадки насіння манго:

  • Грунт для посадки краще взяти дренований для кімнатних рослин, щоб не було застою води.
  • Добре підійде в цьому випадку грунт для кактусів.
  • Насіннячко манго дуже схоже на вигляд на фасолінку.
  • Треба знати, що ця фасолінка повинна бути білого кольору.

    Насіння манго має бути білого кольору. Насіння інших квітів швидше за все не проросте (фото)

  • Якщо вона сіра або бура, то насіннячко швидше за все не проросте.
  • Замочуємо насіннячко-фасолінку в теплій воді на 14 днів.
  • Воду обов'язково міняти кожен день.
  • Коли з'явиться перший паросток, насіннячко виймаємо з води і поміщаємо його в грунт, злегка присипавши землею.
  • Важливо незадовго по посадки пролити грунт в горщику окропом з розчиненим у ньому марганцевокислим калієм. Це необхідно для знищення в грунті можливих шкідників.
  • Насіннячко приблизно на чверть повинно бути над поверхнею грунту.
  • Поміщати в грунт насіннячко слід вузьким кінцем вниз. Якщо неможливо визначити на перший погляд, де гострий кінець, кладемо насіннячко на ребро.
  • Накривши горщик зверху пакетом з невеликими прорізами, прибираємо його в тепле місце.

Догляд за рослиною

Після того як паросточок підросте і зміцніє, можна пересадити його в більший горщик. Розмір повинен бути в два рази більше, ніж у колишнього горщика.

При цьому необхідно правильно доглядати:

  • Горщик має бути з товстим дном. Це необхідно тому, що у манго дуже розвинена коренева система.
  • Якщо горщик буде з тонким дном, коріння манго проб'ють його, а пересадити рослину в такому випадку стане важко. Можна пошкодити кореневу систему.
  • Щоб наше деревце добре росло, було красивим і здоровим, горщик потрібно поставити в тепле і дуже світле місце.
  • Поливати деревце потрібно під корінь. Важливо рясно поливати деревце (ні в якому разі не заливаючи його) і регулярно обприскувати.
  • Коли деревце стане дорослим, достатньо просто підтримувати вологість грунту, уникаючи пересушування.
  • Грунт в горщику потрібно регулярно підживлювати добривами.
  • Перший рік один раз на місяць проводити підживлення повністю збалансованими органічними добривами.
  • Через рік досить це робити один раз за сезон.
  • Додатково три рази в рік слід проводити підгодівлю мікродобривами.

Коли ваше деревце досягне в зростанні 1,5 метра, то два рази на рік треба робити обрізання. Обрізка робиться для того, щоб уникнути витягування дерева в висоту, а також для надання йому форми.

думка експерта

Юлія Юріївна

Маю великий сад і город, кілька теплиць. Люблю сучасні методики культивування рослин і мульчування грунту, ділюся досвідом.

Задати питання

Оптимальна температура для цього деревця незалежно від пори року коливається від 20 до 25 градусів. Землю для горщика потрібно взяти пухку і легку. На дно горщика рекомендуємо укласти хороший шар дренажу.

Що стосується поливу, то якщо ваше дерево зацвіло, варто звести зволоження грунту до мінімуму. В цей же період потрібно рясно обприскувати листя, так як вони можуть почати в'янути. Після того як урожай зібраний повертайтеся до колишньої схеми поливу.

Ця рослина не вимагає зайвої вологості, але і занадто сухе повітря також шкідливий. Рекомендуємо підтримувати в кімнаті, де знаходиться манго помірну вологість.

Першу підгодівлю здійснюють у березні. Коли ваш вихованець активно росте потрібно вносити органіку два рази на місяць. Якщо хочете доповнити його раціон, то можна використовувати мікродобриво, але не частіше трьох разів на рік. Коли настане осінь всі процедури по підгодівлі слід припинити.

Крім основного догляду, необхідно подбати про захист свого вихованця від шкідників. Так, небезпеку становлять павутинні кліщі і трипси. Перші розвиваються через надмірну сухість повітря в приміщенні. Про їх появу свідчить опадання листя і тонка павутинка. для лікування можна мити рослину під душем, використовувати спеціальні таблетки, що вкопуються в грунт, які також підходять і для профілактики, або обприскувати фунгіцидами.

Якщо з тильного боку листа з'явилися чорні точки, то це личинки трипсів. Листя при цьому часто бліднуть. Для профілактики і лікування застосовують ті ж засоби, що і при нападі кліщів.

Із захворювань іноді зустрічається борошниста роса. Якщо на кінчиках гілок з'явився білий липкий наліт, то це саме вона. В першу чергу, потрібно видалити всі уражені ділянки. Для лікування використовують обприскування мідним купоросом, або розчином мила і харчової соди.

Як зробити щеплення

Щеплення плодоносному гілочки манго проводять в літні місяці

вирощене у домашніх умовах з кісточки мангове деревце дуже рідко плодоносить. Але цього процесу можна допомогти, якщо прищепити гілочку з плодоносного дерева, яку набувають у ботанічному саду.

Для посадки плодоносному гілки дерева манго необхідно:

  • Щеплення роблять в літні місяці. Перед щепленням деревце треба сильно обрізати.
  • Нова гілочка прищеплюється на пагони, які відростають після обрізки. При цьому залишають листя нижче місця щеплення.
  • Якщо прищеплювати деревце тоненьке, можна виконувати роботи, зрізавши верхівку.
  • Можна зробити щеплення ниркою. Для цього треба зрізати з гілки плодоносному дерева нирку з шматочком кори, прихопивши і трохи деревини.
  • На своєму деревце недалеко від землі робиться надріз у формі літери Т.
  • Кору потрібно відігнути і обережно вставити туди нирку.
  • Місце щеплення обертають поліетиленом або скотчем, перед цим окропивши водою.
  • Після щеплення деревце треба вкрити плівкою і тимчасово вкривати його від прямих сонячних променів.

Прищеплене деревце почне давати плоди вже через 1-2 роки. Але краще не дозволяти йому плодоносити до тих пір, поки його крона не досягне достатніх розмірів.

Коли деревце почне цвісти і давати фрукти, полив зменшують на весь цей період.

При роботі з обрізання пагонів, прищепленні нирки або живця потрібно дотримуватися запобіжних заходів і робити все в рукавичках, тому що дерево виділяє отруйний сік, який може викликати алергічну реакцію.

Якщо виконувати всі правила догляду за деревцем манго, через кілька років воно порадує свого господаря смачними і ароматними плодами.

При перегляді відео ви дізнаєтеся, як правильно укоренити кісточку манго.

Якщо з якої-небудь причини цього не станеться, не треба засмучуватися, так як деревце відмінно виглядатиме у вас вдома. З нього можна оформити бонсай.


Увага, супер налітав!

Дерева і чагарники

Та ще щоб плодоносило?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама