Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Японська анемона, фото і опис рослини, особливості посадки і догляду

  1. опис
  2. посадка анемони
  3. Посадка за допомогою насіння
  4. Посадка бульбами і розподілом
  5. Догляд за японською анемони
  6. Увага, супер налітав!

Японська анемона, її ще називають вітрогонкою, являє собою корневищний багаторічна рослина. У неї виростає гарна листя, яка забарвлюється в темно-зелений колір.

Влітку ця рослина зацвітає, радує своїми білими або рожевими суцвіттями. Японська анемона має деякі особливості.

опис

Анемона японська являє собою гібрид, який отримали в результаті різноманітного схрещування. Вперше її почали вирощувати ще в 19 столітті, але і сьогодні ця квітка не залишився без уваги. Крім цього, анемона може радувати своєю красою протягом багатьох років.

Крім цього, анемона може радувати своєю красою протягом багатьох років

Анемона японська - це гібрид (фото)

Рослина має квітуєш, який досягає великої висоти. Він може виростати до одного метра.

Коренева система повзе. Через деякий час з'являються квітки, які фарбуються в ніжний рожевий відтінок. Їх діаметр становить близько 8 сантиметрів.

Але селекціонери не зупинилися на своїх експериментах. Ними був виведений вид японської анемони, бутони якої мають червоний колір, а поверхня їх махрова.

Ця рослина також називають осінньої або гібридної анемони . Квіти починають з'являтися з середини літа, а пропадають в кінці літнього сезону.

Анемону ще називають вітрогонкою. Це пов'язано з тим, що рослина досить чутливе до вітру. Воно належить сімейства Лютикова.

посадка анемони

Спочатку слід здійснити посадку анемони японської. Для цього потрібно вибрати відповідне місце, а також підготувати грунт.

Слід вибирати просторий і безвітряний ділянку. Він повинен трохи затінювати, так як анемони не люблять пекучі сонячні промені. Протяги також погано впливають на цю рослину.

Існують деякі умови щодо грунту. Вона повинна бути:

  • пухкої;
  • родючої;
  • дренированной.

Не забудьте удобрити землю перед посадкою квітки

Для цього потрібно удобрити грунт , В нього додають торф, перепрілий компост. Також в грунт слід внести невелику кількість піску і деревну золу.

Щоб посадити анемону, використовують різні способи. Існують такі методики посадки:

  • за допомогою насіння;
  • за допомогою бульб;
  • розподілом.

думка експерта

Юлія Юріївна

Маю великий сад і город, кілька теплиць. Люблю сучасні методики культивування рослин і мульчування грунту, ділюся досвідом.

Задати питання

Планувати посадку рекомендується на травень або червень. Є ще варіант осінньої висадки, але тоді існує ризик, що квітка не переживе зиму.

Добре підійде місце, де сонце буває тільки в ранкові години. Тобто, потрібно звернути увагу на ділянки зі східного боку. Ділянка перед посадкою краще перекопати і крім торфу і золи. Не завадить додати курячий послід. Ні в якому разі не використовуйте свіжу органіку.

Дуже негативний вплив на цю квітку надає застій води. Тому, що не саджайте його в низинах, або на глинистих важких грунтах. Рекомендуємо на дно посадкової ямки укласти дренажний шар. Підійде пісок, биту цеглу, керамзит.

Посадка за допомогою насіння

Здійснювати посадку насінням слід ще ранньою весною. Для цього спочатку готується насіннєвий матеріал. Далі його змішують з зволоженим річковим піском, якого повинно бути в 3 рази більше, ніж насіння.

Протягом 2-3 днів потрібно стежити, щоб пісок був вологим. Через деякий час насіння набухнуть.

У цей період слід внести торф. Отриману суміш перемішують і поміщають в прохолодне місце.

Температура повинна не підніматися вище 5 градусів.

Далі почнуть з'являтися паростки. Після цього слід винести ємність, в якій була здійснена посадка, на вулицю, присипати її снігом. Ящик накривають соломою або тирсою. У квітні можна починати висаджувати розсаду у відкритий грунт.

Посадка бульбами і розподілом

Садити анемони бульбами також потрібно на початку весни. Насамперед слід розбудити насіннєвий матеріал.

Насамперед слід розбудити насіннєвий матеріал

Бульби квітки, їх можна садити навесні (фото)

Для цього бульби опускають в теплу воду і тримають їх там протягом 3-5 годин. Для посадки потрібно буде змішати торф з піском. У підготовлений грунт висаджуються бульби. Для цього підійдуть звичайні горщики.

Бульби почнуть проростати, після чого їх потрібно висадити у відкритий грунт. Спочатку викопується ямка, в яку додають золу з перегноєм і поміщають бульби. Після цього потрібно полити саджанці.

Спочатку весни розсаджують кущі анемони. Для цього здійснюють розподіл кореневища. Спочатку слід обережно викопати кущ, який ділять на кілька частин. Отримана розсада висаджується в ямки.

Рекомендується додати в землю торф, пісок і золу. В кінці потрібно полити рослини.

Догляд за японською анемони

Ця квітка не вимагає особливого догляду. Коли на вулиці стоїть спекотна погода, рослина потребує рясного поливу. Щоб анемона добре розвивалася і радувала своїми суцвіттями, варто додати в землю органічні і мінеральні добрива.

Під час посадки також не варто забувати про підгодівлі. Це позитивно позначиться на розвитку рослини, а цвітіння буде рясним. Щоб підготувати анемони до зимового періоду, рекомендується внести в грунт мінеральні добрива . Для цього проводиться осіння підгодівля.

У літній період також здійснюється підживлення. Її проводять у період цвітіння. Але якщо вона була проведена раніше, тоді її там не слід.

Взимку рослина не потребує догляду. Але досвідчені садівники радять посипати анемони тирсою, сухим листям. Це створить захист від морозів.

Грунт під анемони не повинна бути кислою (фото квітки)

Обов'язково потрібно стежити, щоб грунт не була кислою, так як анемони погано її переносять. Якщо буде збиратися зайва волога, кореневище може почати гнити.

Коли японська анемона припиняє цвісти, потрібно обрізати її стебла практично до самої землі. Головне, не видаляти прикореневу листя. Її ліквідують у весняний період.

На анемони практично не нападають шкідники. Єдині, кого варто побоюватися, це слимаки і равлики.

Щоб захистити рослину від них, слід здійснювати обприскування кущів за допомогою розчинів метальдегида.

Якщо надати певний грунт, а також вчасно поливати анемони, вони будуть добре рости і цвісти. Крім цього, існують і інші види анемона, квіти яких мають різноманітні відтінки.

думка експерта

Юлія Юріївна

Маю великий сад і город, кілька теплиць. Люблю сучасні методики культивування рослин і мульчування грунту, ділюся досвідом.

Задати питання

Ця рослина добре реагує на мульчування грунту. Можна використовувати як готові магазинні суміші, так і, наприклад, тирса. Шар краще зробити не менше 4 сантиметрів. Тоді він буде добре утримувати вологу і не дасть розростатися смітних рослин.

Щоб це квітка добре себе почував потрібно забезпечити його достатньою кількістю калію, азоту і фосфору. Внести ці речовини рекомендуємо при безпосередньо посадці, цвітінні і підготовці до зими. Як тільки анемона відцвіла, рекомендуємо видалити бутони, щоб не витрачалися сили на формування насіння.

Зверніть увагу, що це отруйна рослина, тому працювати з ним краще в рукавичках. Якщо на шкіру потрапила значна кількість соку, то це може спровокувати роздратування або алергію.

Під час перегляду відео ви дізнаєтеся, як виростити анемону.

Отже, багато дачники прикрашають свої ділянки різноманітними квітами. Одним з найкрасивіших і невибагливих рослин вважається японська анемона. Доглядати за нею просто, а її суцвіття відрізняються особливою красою.


Увага, супер налітав!

багаторічні

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама