Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бальзамін садовий

Бальзамін садовий - один з 400 видів бальзаміну Impatiens balsamina. Але в саду вирощують не тільки його, а й інші його види , Серед яких найбільш поширеним є Б.Уоллера і Б. Новогвінейський.

Новогвінейський

Взагалі, бальзамін - це ніжне рослина зі злегка загостреними крихкими листочками і квітками, пофарбованими в різні відтінки акварелі. Його можна зустріти досить часто і на ділянках і в будинках. Я теж вирощувала його багато разів і мені він дуже подобається.

Так що потрібно робити, щоб він красиво цвів все теплу пору року? Давайте розбиратися в цьому питанні.

  • Інші назви: Ванька мокрий, недоторка, імпатіенс, вогник.
  • Impatiens (в перекладі - недоторка) входить до складу сімейства Бальзамінова. Це багаторічна рослина, але вирощують у відкритому грунті як однорічна, так як він не витримує найменшої заморозка. Однак, якщо вирощувати його в горщику і заносити взимку в будинок, квітка може прослужити вам року 3.
  • Висота рослини буває різною: від 15 до 45 сантиметрів.
  • Його товсті і соковиті листя і стебла утворюють форму, яка може бути схожа на кулю або куля, здавлений з двох сторін. Також пагони можуть просто стирчати в різні боки або вгору. Це залежить від виду і сорту.

Це залежить від виду і сорту

  • Квітки різноманітні і за зовнішнім виглядом, і за забарвленням. Одні з них нагадують гвоздики, інші - камелії або трояндочки. Але найчастіше вони досить прості, що складаються з п'яти пелюсток трохи неправильної форми, правда, на око це непомітно. У діаметрі досягають до 10 сантиметрів.
  • Цвітіння настає через 70 - 90 днів після посіву. Цікаво, але добитися цвітіння цього виду в будинку дуже важко.
  • Великі насіння бальзаміну садового коричнево - бурого відтінку. Вони за формою нагадують кулю, злегка здавлений з боків, і дозрівають в плоді - коробочка. Коробочка з насінням зазвичай дозріває через місяць після в'янення квітки. Якщо доторкнутися до стиглої коробочки, вона вистрілює насінням. Саме через це її назвали недоторкою. Мабуть, особливо важливо, що насіння зберігає свою схожість навіть через 8 - 10 років.

Ця рослина абсолютно не переносить навіть найменші заморозки і тому його висаджують тільки після їх закінчення. У середній смузі Росії посадку виробляють на початку червня, а в південних регіонах - на початку травня.

Імпатіенс любить тепло, землю з великою кількістю органічних речовин, і сонячні місця. Але в останні кілька років активність сонця зросла і на сильно освітлених ділянках він обгорає. Тому недотрогу добре садити в тіні дерев.

Ділянки, де ви плануєте помістити її, повинні бути закриті від сильних вітрів і потоків холодного повітря. В цьому випадку тендітні стебла вогника менше будуть ламатися, а цвісти він буде набагато довше і рясніше.

Місця, де ви збираєтеся висаджувати вогник, перекопують і при цьому обов'язково додають органічні добрива (краще всього перепрілий коров'ячий гній). Також непогано внести і мікродобрива.

На клумбі відстань між рослинами при посадці має бути 20 - 30 сантиметрів. Між високорослими сортами відстань становить 30 см, а між карликовими - 20 см.

Між високорослими сортами відстань становить 30 см, а між карликовими - 20 см

Бальзамін назвали мокрим через те, що при вирощуванні йому потрібно досить багато води. Хоча багато хто вважає, що назва походить від відкладень цукру на листочках у вигляді роси. У будь-якому випадку, занадто багато вологи призводить до швидкої загибелі і про це потрібно не забувати. Він росте дуже швидко і вже через місяць вогник виростає повністю і практично весь покривається квітками. За ними практично не видно листочків.

Щоб імпатіенс цвів без перерви до пізньої осені, його підгодовують кожні десять днів мінеральними і органічними добривами з мікроелементами. Підгодовують один раз мінеральними добривами, іншим разом - органічними. Час цвітіння також збільшиться, якщо відцвілі суцвіття прибирати з куща вчасно.

На цю рослину нападають Бальзамінова тля, суничний кліщ і луговий клоп. Знищують тлю і клопів інсектициди, а боротися з суничним кліщем допоможе розчин колоїдної сірки.

Але зазвичай при нормальному догляді у відкритому грунті на недотрогу практично ніхто не нападає. І ніякі обробки препаратами не потрібні.

Бальзамін садовий прикрашає ділянку або дачу все літо і при цьому не доставляють великих клопотів по догляду. Якщо ви хочете вирощувати бальзамін з насіння, ми відкриємо вам всі тонкощі і хитрощі в інший нашої статті .

Так що потрібно робити, щоб він красиво цвів все теплу пору року?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама