Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за фінікової пальми

  1. Фінік з кісточки: догляд і вирощування в домашніх умовах
  2. Як доглядати за фінікової пальми
  3. Як доглядати за фінікової пальми
  4. вирощування
  5. Фінікова пальма: догляд в домашніх умовах
  6. Підживлення фінікової пальми
  7. Догляд за фініком
  8. Фінікова пальма в домашніх умовах



Більшість поважають незвичайні квіти. Щоб тримати у себе в оранжереї здорова рослина важливо дотримуватися тонкощі розведення. Примхлива жива істота вимагає ретельного підходу. У даній статті автори спробували зібрати декілька порад , Щоб не допустити розчарування при розведенні рідкісної рослини. Секрети вирощування багатьох видів рослин не схожі. Правильним буде визначити для подальших дій, до якого сімейства визначено Ваш улюбленець.

Фінік з кісточки: догляд і вирощування в домашніх умовах

В свій час фінікову пальму називали "рослиною-забавою", так як її легко виростити з "непридатних" кісточок куплених в найближчій крамниці. Але все ж будь-яка жива істота, будь то рослина або тварина, не може бути забавою, воно завжди вимагає уваги і догляду, а головне - душевного тепла.

Досвідчені експериментатори знають, що швидкої появи паростків у свіжих кісточок заважає тверда оболонка, тому перед посадкою її поміщають на кілька днів в воду для набухання (воду регулярно змінюють, можна додати в неї стимулятор росту). Для прискорення проростання фініки також практикується ошпаріваніе кісточки або обережне надпіліваніе оболонки.

Найкраще для вирощування як субстрат використовувати тирсу або торф, змішаний з піском (слід подбати про хороше дренажі). Горщик заповнюється цією сумішшю і кісточку фініка садять вертикально в землю, зверху горщик прикривають вологим мохом (сфагнумом) або присипають на 1-2 см і накривають склом.

Температура для пророщування насіння повинна бути 25-30 ° С. При сприятливих умовах через 1-2 місяці з'являються сходи.

На початку літа можна спробувати проростити підготовлену до посадки кісточку в відкритому грунті . Коли рослини досягнуть висоти 10 см, їх пересаджують в горщики, заповнені грунтовою сумішшю, що складається з листової, дернової грунту і піску (1: 1: 1). Перисті листки у домашній фінікової пальми з'являються на 5-7-й рік.

Як доглядати за фінікової пальми

Вирощування і догляд за фінікової пальмою в домашніх умовах. Рослина фінікової пальми вимагає багато світла, любить рівномірний полив (влітку рясний, а взимку помірний). Щоб фінікова пальма росла не в одну сторону, а раскидисто, потрібно горщик з рослиною повертати до сонця таким чином, щоб стрілка листа була направлена ​​в кімнату. На літо пальму бажано винести в сад, притіняючи від прямих гарячих сонячних променів.

Від жорсткої води у фініка настає хлороз, спостерігається затримка росту і з'являються коричневі плями на листі (надлишковий полив взимку і "холодні, мокрі ноги" також викликають плямистість). Від нестачі вологи листя пальми іноді починають жовтіти. Необхідно стежити, щоб влітку коріння фінікової пальми не пересихали, так як при пересушуванні субстрату листя вологолюбної пальми опускаються вниз і вже не відновлюють початкового положення і їх доводиться підв'язувати до опори. У приміщенні, де вона росте, температура взимку повинна бути не нижче 15-18 ° С. Листя можна мити теплою водою за допомогою м'якої губки або щіточки.

Поки рослина молоде, пересаджувати його треба щорічно. Коли ж воно досягне п'ятирічного віку, пересадка (перевалка) буде вимагатися рідше - раз в 2-3 року, але слід замінювати щороку верхній шар грунту. Необхідно враховувати, що пальма краще переносить перевалку, ніж пересадку. З кожним роком доглядати за фінікової пальми легше. При кожній пересадці (перевалки) частка дернової землі в грунтової суміші повинна збільшуватися. Після досягнення п'ятнадцятирічного віку пальму можна пересаджувати вже зовсім рідко, раз в 5-6 років. До цього часу в склад грунту має входити вже до 5 частин дернової землі.

Як субстрат можна застосувати спеціалізований грунт "Пальма" або складають суміш самостійно (дернова, листова земля, перегній і пісок в пропорції 2: 1: 1: 1).

Навесні і влітку під час росту домашня фінікова пальма вимагає підживлення невеликими дозами органічного і мінерального добрива 2-3 рази на місяць .. Найбільш повним добривом є курячий послід (1:20) і гнойова жижа (1:10). Можна використовувати зольную витяжку (25 г на 1 л води). Зола - джерело калію і частково фосфору.

Розмноження фінікової пальми проводиться насінням. Для пророщування фініка годяться тільки свіжі плоди, оскільки після зберігання сходи бувають дуже недружні, одиночними, а їх поява може розтягнутися на дуже тривалий час.

Кімнатні рослини

Як доглядати за фінікової пальми

Коментарів: 4

Виростити кімнатну фінікову пальму можна в домашніх умовах з кісточки, для цього її заглиблюють на 1 см. При температурі повітря +30 о С через три місяці з'являться паростки.

вирощування

4 коментарі на «" Як доглядати за фінікової пальми "»

У мене є пальма фінікова кімнатна, якій вже близько 5 років. Прорости її з кісточки, потрібно якийсь час на те, щоб пристосуватися до догляду за нею .

По-перше, в літню пору фінікову пальму потрібно поливати без підсушування земляного кома, в осінньо- зимовий період - потрібно трохи підсушувати. Якщо бачу, що кінчики листя жовтіють або чорніють, значить переполіла і потрібно пальмі дати просохнути.

Тут ще важливо не переплутати зміна кінчиків листя з появою плям на поверхні листя, тому що це вже свідчить про надлишок освітлення.

По-друге, оптимальна вологість повітря для неї 40-50%. Влітку пальма любить обприскування дощовою водою (обов'язково відстояною). Восени і взимку цього краще не робити, тому що є загроза зараження грибковими захворюваннями.

В іншому, складнощів ніяких не було)

Їдучи за кордон, друзі роздавали рослини, мені дісталася фінікова пальма Робелена.

Намучилася я з нею звичайно грунтовно. Через деякий час їй, як водиться, знадобилася пересадка. Може мій досвід кому то і стати в нагоді. Ось так я це робила:

1. Вважається, що найкращим часом для пересадки є квітень. За два дні до пересадки я добре полила пальму.

2. Трохи знявши верхній шар грунту і дерев'яною лопаткою по колу відокремивши грунт від стінок, нахилила горщик і притримав за основу, вийняла пальму з грудкою. Коріння, що утворюють повстяний шар, при пересадки я зрізаю гострим ножем для того, щоб пальма помістилася в новому горщику.

3. У горщик більшого розміру насипала на дно трохи грунту (в рівних частинах дернова земля, перегній, листова земля і пісок). Зверху помістила кому з коріннями і досипала решту грунт, трохи приминаючи пальцями.

Дуже важливо стежити за рівнем, тому що заглиблювати пальму не можна. Рівень грунту в новому горщику (можна побачити позначку на стовбурі) повинен бути таким же, як і раніше. Частота пересадок залежить від стану рослини і його віку. Наприклад, молоду пальму потрібно пересаджувати щороку, а доросле - 1 раз в 3 роки.

Виникла проблема з моєї пальмою фінікової канарської - на листках з'явилися плями рожевого кольору. Спочатку вони з'являлися тільки на старих листках, але потім вже стала помічати і на молодих.

Фінікова пальма: догляд в домашніх умовах

Фінікова пальма: догляд в домашніх умовах

Багато квітникарі називають фінікову пальму «рослиною-забавою», адже її дуже легко виростити самостійно. Все, що потрібно - це кісточка зі свіжого фініки. Однак з'явився паросток цієї рослини вимагає належного догляду.

Найбільшу декоративну цінність фінікової пальми представляють гарні листи . В кінці весни пальма викидає стрілу з квітами, проте квітникарі видаляють її ще на стадії утворення бутонів.

Молодий росток фінікової пальми потребує в теплому повітрі, оскільки ця рослина росте в тропіках. деякі сорти фінікової пальми (дорослі кущі) здатні витримувати нетривале зниження температури до 5 ° C морозу. Пальма добре росте в кімнаті, повітря в якій прогрітий до 8-16 ° C тепла.

Горщик з фінікової пальми тримають в місці, куди прямі сонячні промені не можуть проникнути. Надмірне освітлення в літню пору стає причиною появи на листках пальми коричневих або жовтих плям. Щоб рослина мала симетрію крони, горщик кожні два тижні повертають на 180 ° C.

В осінньо-зимовий час полив скорочують, допускаючи легку ступінь підсушування земляного кома. Починаючи з квітня і на протязі всього літа потрібно стежити, щоб грунт в горщику завжди була вологою.

Підживлення фінікової пальми

Фінікову пальму підгодовують добривами, призначеними для квітучих кімнатних рослин . Починаючи з квітня, пальму підгодовують через два тижні. У період вегетації корисно робити позакореневе підживлення мікроелементами. Про те, яких елементів не вистачає в грунті, підкаже зовнішній вигляд фінікової пальми.

Так, зупинка рослини в рості і світло-зелене забарвлення листя пальми свідчить про нестачу азоту в грунті. Плями бронзового кольору на листках повинні насторожити - рослині бракує калію. В першу чергу плями з'являються на старих листках і, якщо не підгодувати рослина калійним добривом, бронзові плями з'являться і на молодому листі. Також на листової пластини можуть з'явитися напівпрозорі помаранчеві або жовті плями, які призводять до некрозу. Про дефіцит магнію підкаже широка світло-жовта смуга, що тягнеться уздовж краю старого листя фінікової пальми.

Дефіцит марганцю проявляється тільки на нових листках у вигляді хлорозу. Молодий лист відстає в розмірі і має великі некротичні смуги. При низькій температурі грунту і підвищеної її кислотності марганець досить погано розчиняється у воді, і рослина недоотримує цей важливий мікроелемент.

Догляд за фініком

При відключеному опаленні при вологості повітря 40-50% фінікова пальма активно зростає. У літню пору її корисно обприскувати теплою дощовою водою. Восени і взимку дану процедуру не проводять, оскільки дощування може призвести до ураження рослини грибковими захворюваннями.

Пересадку підросла пальми проводять в квітні, при цьому важливо зберегти земляний кому. Молоді рослини потребують щорічної пересадки, дорослі - раз в три роки. Особливу увагу слід приділяти розташуванню стовбура рослини в новому горщику - не можна заглиблювати вище колишнього рівня грунту.

Фінікова пальма в домашніх умовах

Автор: Вероніка Скворцова

Фінікова пальма - рослина, яке однаково красиво виглядає і в природному середовищі, і в домашніх умовах. Дуже ефектно виглядають її розлогі листя і рівний стовбур, ну а пізньою весною, в період цвітіння на ній з'являються бутони. Їх, правда, краще зрізати, оскільки не завжди вони виглядають красиво. Про таких тонкощах знають не всі квітникарі. Але зате практично кожен хотів би виростити пальму з маленької кісточки. Як це зробити? Як росте і розвивається фінікова пальма в домашніх умовах ? Як за нею доглядати?

Оптимальні умови для фінікової пальми

Ця рослина родом з Північної Африки. І тому воно любить тепло і сонячне світло. У різних видів фінікової пальми, відповідно, різний температурний режим. Самі морозостійкі сорти можуть витримати короткочасне зниження температури до -5 ° С. Однак в більшості випадків середня температура зимового утримання становить 13-16 ° С.

Фінікові пальми потребують сонячних променях, але тільки розсіяних. Рослини потрібно регулярно, кожні два тижні, повертати навколо своєї осі, щоб світло рівномірно потрапляв на все листя, і пальма зберігала симетрію. Якщо на листках з'являться коричневі або жовті плями, то це говорить про те, що освітлення великій кількості.

Також слід зазначити, що догляд за фінікової пальми в домашніх умовах передбачає помірний полив. Однак в літній період, з кінця квітня і до серпня поливати потрібно частіше, не чекаючи підсушування поверхні ґрунту. В осінньо-зимовий час полив може більш рідкісним. Якщо рослина отримує занадто багато води, то кінчики листя починають чорніти або жовтіти.

Як не допустити нестачі поживних елементів?

Фінікові пальми слід удобрювати раз в два тижні. Наслідки дефіциту поживних елементів можна побачити на фото в Інтернеті або спеціалізованих журналах. Так, при нестачі азоту, листя пальми стають світлішими, а зростання рослини сповільнюється. Якщо на листової пластини з'явилися плями бронзового відтінку, це говорить про дефіцит калію. Іноді це може навіть призвести до відмирання листа. При цьому і дефіцит калію, і брак магнію проявляються приблизно однаково - спочатку на старих листках, потім на більш молодих.

Як відбувається пересадка пальми?

Як і будь-яке інше рослина, з часом фінік потребуватиме більш просторому контейнері. На відео можна познайомитися з технологією пересадки пальми. Зазвичай її здійснюють в квітні. Для пальм не рекомендується проводити руйнування земляного кома. Пересаджувати її потрібно разом із шаром ґрунту, коли коріння рослини заповнять повністю весь контейнер. дорослі рослини пересаджують раз в три роки, однак для молодих це потрібно робити частіше, щоб забезпечити правильний ріст фініки.

Хвороби фінікової пальми

Рослина може піддаватися атакам шкідників - гусениць, жуків, попелиці. З усіма цими шкідниками борються за допомогою інсектицидів. Що ж стосується хвороб, то найпоширенішою є рожева гниль. Вона розвивається у ослаблених рослин, які вже схильні до дії шкідників, або у яких відсутній дренаж. Щоб впоратися з цим, використовують фунгіциди, з інтервалом обробки в тиждень. Роблять це до повного одужання рослини.

Не слід плутати хвороби з фізіологічними проблемами пальми. До таких належать зупинка росту в зв'язку зі змінами температурного режиму, а також недолік мінеральних речовин. Крім того, пальми бувають чутливі до поганої аерації ґрунту. У таких випадках їх краю листових пластин можуть виглядати обгорілими.

джерела:
,,,





Коментарів поки немає!
Як це зробити?
Як за нею доглядати?
Як не допустити нестачі поживних елементів?
Як відбувається пересадка пальми?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама