Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Домашнє міні-виробництво: як заробити на розведенні дощових черв'яків

  1. Розведення дощових черв'яків в домашніх умовах: важливі моменти
  2. Цікаві факти про дощових черв'яків
  3. замість висновку

Привіт, дорогі мої читачі! Сьогодні у нас на порядку денному друга бізнес-ідея, присвячена організації міні-виробництва на дому (тема першої - розведення шиншил в домашніх умовах ). З цієї статті ви дізнаєтеся, як заробити на розведенні дощових черв'яків в домашніх умовах, а також поповніть свій лексикон такими термінами, як: «вермікультівірованіе», «біогумус» та «Вермікомпостірованіе». У багатьох державах бізнес по вирощуванню черв'яків процвітає вже не один десяток років, проте до Росії він добрався відносно недавно. І це трохи дивно, адже головного сировини для вирощування дощових черв'яків - органічних відходів - в нашій сільській місцевості більш ніж достатньо. На жаль, сміливі підприємці, готові реалізувати цю бізнес-ідею, поки в дефіциті.

Розведення дощових черв'яків в домашніх умовах: важливі моменти

На першому етапі організації бізнесу по розведенню дощових черв'яків в домашніх умовах вам необхідно зробити кілька буртів на вашій ділянці. «Бурт» в даному випадку - це яма в землі глибиною 1,5-2 метра, шириною 2,5 метра і довжиною до 3 метрів, заповнена органічними відходами (листям, гноєм і т.д.). Саме в буртах будуть жити і розмножуватися ваші каліфорнійські хробаки.

Купуються черви разом з субстратом, і продавці повинні вам детально розповісти про харчування черв'яків до моменту їх продажу. Покупним субстратом ви будете годувати хробаків перший час, поки вони не звикнуть до нової «їжі» з ваших буртів. Розрахунок кількості необхідного корму гранично простий: один кілограм черв'яків споживає один кілограм корму на добу. На зростання і розмноження дощових черв'яків впливають кілька факторів:

  • Температура. Повинна коливатися в межах 15-200 за Цельсієм. При нагріванні субстрату до 30 градусів черви можуть померти, тому слід застосувати полив водою для охолодження;
  • Кислотність субстрату. Щоб черв'якам було максимально комфортно розмножуватися, слід підтримувати цей параметр на рівні 6,2-7,2 PH;
  • Рихлість субстрату. Щільний субстрат містить мало кисню, а він життєво необхідний черв'якам для дихання;
  • Вологість. Оптимально - не більше 80% і не менше 60%.

Розведення дощового черв'яка в домашніх умовах може розвиватися і приносити дохід за двома різними напрямками: Вермікомпостірованіе і вермікультівірованіе. Поговоримо про кожного з них докладніше.

Вермікультівірованіе - власне, розведення дощових черв'яків для подальшого їх продажу.

Спектр застосування біомаси черв'яків досить широкий:

  • Вони є прекрасним кормом для деяких домашніх тварин (кури, свині) і акваріумних риб;
  • Використовуються в якості приманки й підгодівлі під час риболовлі;
  • Висушуються і додаються в комбікорми для їх збагачення білками, жирами і незамінними амінокислотами;
  • Ферменти, виділені з тканин черв'яків, застосовуються в якості сировини для фармацевтичної промисловості (надають потужне антисептичну дію).

Вермікомпостірованіе - виробництво біогумусу в результаті переробки дощовими хробаками органічного субстрату.

Біогумус - найцінніше добриво для рослин. Він прискорює їх зростання, захищає від небезпечних захворювань, а також збагачує грунт цінними мінеральними речовинами.

Природно, що починає фермеру ніщо не завадить отримувати прибуток відразу від двох цим напрямків. Починати бізнес з вирощування дощових черв'яків в домашніх умовах потрібно з покупки невеликої партії черв'яків. Створивши їм оптимальні умови життя, протягом півроку можна збільшити їх біомасу в кілька разів!

Цікаві факти про дощових черв'яків

Наведу кілька цікавих фактів про дощових черв'яків, які повинен знати кожен, хто хоче заробити гроші на їх розведенні в домашніх умовах.

  1. Дощові черв'яки - найдавніші і численні з нині збережених ґрунтових безхребетних;
  2. Для домашнього міні-виробництва по вирощуванню дощових черв'яків використовується підвид всім відомого гнойового хробака (Eisenia fetida), який називається «червоний каліфорнійський черв'як» (Eisenia Andrei).
  3. Каліфорнійський черв'як здатний переробляти саму «важку» органіку: опале листя, папір, тверді складові стічних вод і т.д .;
  4. Каліфорнійські дощові хробаки не схильні до зараження вірусами і бактеріями, а тривалість життя у них досягає 16 років.
  5. Каліфорнійські дощові черв'яки розмножуються набагато швидше за інших видів (в 100 разів!), І тому вони так привабливі для розведення.

замість висновку

Вирощування дощових черв'яків в домашніх умовах - унікальний бізнес. Крім прекрасної рентабельності (в районі 100% відсотків), вермікультівірованіе і Вермікомпостірованіе приносять величезну користь навколишньому середовищу, сприяючи спрямованої переробці складних органічних відходів в субстрат живильний для рослин.

Вигода від цього домашнього міні-виробництва багато в чому залежить від розміру ділянки, виділеної під «проживання» дощових черв'яків. Складнощів із збутом продукції виникнути не повинно - її з руками відірвуть в будь-якому сільгоспвиробництві.

Як і скільки ви зможете заробити грошей, реалізувавши цю бізнес-ідею, залежить тільки від вас! Успіхів!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама