Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гортензія, посадка і догляд - всього 4 правила для успішного вирощування

  1. Вибір місця і підготовка грунту
  2. Посадка гортензії у відкритий грунт
  3. Підживлення і мульчування як основа догляду
  4. Обрізка гортензії - продовжуємо доглядати

Гортензія, посадка і догляд - мають важливе значення при вирощуванні, так як невдало вибране місце і ґрунтовий склад грунту можуть спричинити хвороби і поганий розвиток, в деяких випадках загибель. До того ж, доглядати за кущами після висадки потрібно правильно, щоб домогтися пишного цвітіння і здорового росту ...

Вибір місця і підготовка грунту

Коли садити гортензію? Кращий час для посадки - весна, момент, коли розмерзнеться земля, нирки ще не розпустяться, і осінь - у вересні місяці. Вибираючи місце для декоративно-листяної рослини, враховуйте, гортензію краще посадити в тіні або півтіні, так як яскраве сонце викликає сповільнене зростання, в результаті чого суцвіття дрібнішають. Коли садити гортензію

Деякі види гортензії можуть вирощуватися на відкритих сонячних просторах, але при цьому потрібно рясний полив. Молоді чагарники бажано захистити від яскравого сонця і великих вітрів. Не рекомендується розміщувати під деревами, які сильно поглинають воду.

Грунт для гортензії повинна бути добре дренованим і зволоженою, складатися з збалансованої суміші перегною, листової землі, торф'яної крихти, річкового піску (2: 2: 1: 1). Незалежно від виду і сорту гортензії, пам'ятайте, вапно в грунті негативно позначається на розвитку. Грунт повинен бути з рівнем Ph приблизно 5,0.

Посадка гортензії у відкритий грунт

У північних областях країни садити гортензію у відкритий грунт краще навесні, в південних регіонах, в тому числі на Кубані, процедуру здійснюють і восени. Рекомендується облаштувати посадкову яму для красивого чагарнику, розміри якої становлять в діаметрі 0,4 м і глибина 0,4-0,5 м. При посадці орієнтуйтеся на розміри кореневої системи, якщо занадто велика - збільште обсяг ямки. Варто відзначити, коріння гортензії досить розгалужені.

Варто відзначити, коріння гортензії досить розгалужені

вибір місця і посадка гортензії із закритою кореневою системою - на фото

В яму необхідно внести підготовлену грунтосуміш і зробити невеликий горбок, на який потім акуратно ставлять саджанець і розправляють коріння, засипають, що не заглиблюючись кореневу шийку, яка повинна знаходитися врівень з грунтом. Припустимо невелике заглиблення, але не більше 20-30 мм, занадто поглиблена посадка згодом може привести до загнивання шийки.

Грунт в пристовбурної зоні потрібно добре утрамбувати. Полив гортензії після посадки обов'язковий, необхідно, щоб вода добре просочилася на глибину розташування коренів 30-40 см. Полив краще робити в лунку поряд з рослиною.

Підживлення і мульчування як основа догляду

Щоб зберегти вологу після посадки на постійне місце, проводиться мульчування гортензії в пристовбурних кіл. Мульча також стримує зростання бур'яну, і захищає коріння від перегріву. Як мульчують матеріалу застосовують торф'яну крихту, деревну тріску або кору, розташовуючи рівномірним шаром 8-10 см.

Мульча з часом буде розкладатися і стане частиною грунту, трохи підкислити його. Мульчу найкраще укладати пізньою весною, в той період, коли земля вже добре прогрілася, але все ще волога.

Щоб чагарник добре ріс і радував рясним цвітінням, проводиться підгодівля гортензії садової при посадці, потім навесні в третій декаді травня або на початку літа - перших числах червня. Використовуйте розчин коров'яку або курячого посліду, розведеного з водою в пропорції 1:10. Не забудьте удобрити комплексом мінеральних добрив або внесіть хоча б найосновніші компоненти - 20 гр суперфосфату, по 10 гр калійної селітри і сечовини. Наступні підживлення гортензії здійснюються з проміжком в 17-20 днів і закінчуються в кінці липня, щоб молоді пагони встигли одревеснеть до зимового періоду.

Для сильних і гнучких пагонів декоративний чагарник поливають розчином марганцівки слабкого рожевого кольору. Крім того, в садових магазинах продаються спеціальні добрива для гортензії, до складу яких входять магній і залізо, необхідні рослині.

мульчування гортензії деревною тріскою - на фото

Метельчатая гортензія, крупнолистная і грунтопокривна переважно мають розоватую, кремову забарвлення, які можна змінити при бажанні. Колір гортензії безпосередньо обумовлюється кислотністю грунту. Якщо грунт із слаболужною реакцією, то цвітіння буде рожевого та малинового забарвлення, на кислих грунтах гортензія цвіте синіми квітками.

Для отримання блакитних квіток в лужному землі, чагарник поливають розчинами солей заліза. Щоб отримати більш інтенсивну синє забарвлення під гортензію слід закопати іржаві металеві банки.


Обрізка гортензії - продовжуємо доглядати

Чи треба обрізати гортензію та як це зробити? Щоб відхід був правильним, необхідно пам'ятати, обрізка гортензії крупнолістной, пильчатой, колючим, Саржента, ліановідний, дуболістная проводиться з урахуванням того, що квіти з'являються на пагонах другого року, значить, зрізати потрібно старі гілочки і слабкі, до сильних нирок.

Обрізка гортензії волотисте і деревовидної має на увазі видалення старих і відцвілих пагонів, також слабких. При цьому, досвідчені садівники не рекомендують видаляти велику кількість пагонів одночасно, процедуру краще розтягнути на рік або два, щоб рослина не втратило сили і не загинуло від надмірних ріжучих операцій. Основні гілки, як правило, не чіпають, обрізають лише ті, які погані і ростуть усередину куща.

Обрізати гортензію можна навесні і восени, але краще в осінній період, так як сокодвижение сповільнюється, і стрижка посприяє пишного цвітіння навесні. У весняні місяці неправильна обрізка може привести до уповільнення ростових процесів і цвітіння буде відкладено. Крім того, навесні у чагарнику активно починають стартувати процеси, виділяється сік при обрізанні, тому будьте обережні, щоб не нашкодити рослині. Навесні обрізку краще проводити якомога раніше, до набрякання бруньок і встановлення постійного тепла.

обрізка гортензії на зиму проводиться як зазвичай, з однією лише різницею - молоді чагарники краще не чіпати і дати перезимувати без хірургічного втручання, в іншому випадку ризикуєте загубити рослину. Гортензія, посадка і догляд за якої абсолютно не складні, обов'язково порадує своїм пишним цвітінням, якщо раптом вирішите виростити невибаглива рослина в своєму саду.

Готензіі: фото по темі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама