Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гортензія садова

Гортензія садова або крупнолистная - найпопулярніший вид з усіх видів гортензій, і тут ми докладно зупинимося на її вирощуванні та догляді.

Гортензія садова або крупнолистная - найпопулярніший вид з усіх видів гортензій, і тут ми докладно зупинимося на її вирощуванні та догляді

Макрофіт (ще одна назва крупнолістной гортензії) - це багаторічний чагарник висотою до 1 м з величезними кулястими суцвіттями до 20 см в діаметрі. На початку цвітіння красиві суцвіття мають блідо зелене забарвлення, а потім набувають білі, блакитні, рожеві, лілові, червоні і фіолетові відтінки.

хоча більшість видів гортензій добре відчувають себе на сонці, до нашої Макрофілія це не стосується: вона любить півтінь. Для неї місце вибирають таким чином, щоб сонце було тільки в першій половині дня. Дуже добре вона росте біля будинку або будівель, де кущ знаходиться півдня в тіні будівлі.

Тому перш ніж садити цей вид, ретельно підберіть місце - адже макрофіт оселиться там надовго.

Розмножувати садову гортензію можна живцями, насінням, відводками або поділом куща.

З молодих пагонів, що виросли в цьому ж році, нарізають короткі зелені живці і поміщають для зростання в горщики, які заповнені складом торфу, піску і перегною.

Живці утопляют в землю не дуже глибоко і накривають поліетиленовим мішечком або склом, попередньо полив. Потім поміщають на сонце до вкорінення, і тільки потім їх висаджують на постійне місце.

Таким методом можна розсаджувати гортензію аж до середини літа.

Цей процес дуже легкий і впоратися з ним може навіть початківець садівник.

Навесні необхідно викопати кущ і розділити на стільки частин, скільки нирок вкорінення ви виявите. Присипте вугіллям розділені коріння щоб уникнути хвороб і посадіть в заздалегідь підготовлені ямки. Щоб бути впевненими, що рослини приживуться, засипте ямку тим же складом, який беруть для вкорінення живців.

Нові пагони з'являться в цьому ж році, але цвісти вони почнуть тільки з наступного.

Якщо ви не хочете пошкодити красивий кущ, ви можете розмножити садову гортензію відводками.

Робиться це так: молоді однорічні пагони пригинають до землі і закопують його серединну частину з нирками так, щоб верхівка відростка стирчала з-під землі з іншого боку. Перед цим соскребите здерев'янілих кору близько нирки на тій частині стебла, яка закопується, і обробіть Корневином.

Через 2-3 тижні обережно відокремте укорінений втечу від материнської рослини.

Через 2-3 тижні обережно відокремте укорінений втечу від материнської рослини

Назва всього сімейства Hydrangea (Гідрагенія) походить від грецьких слів HYDOR і ANGOS, які переводяться, як «бочка з водою».

Ця назва їй дали не випадково - гортензія потребує великої кількості води, особливо молоді рослини. Для перших двох років полив повинен бути рясним, так як це трохи збиває температуру ґрунту біля коріння, не даючи їм загинути від перегріву в спекотні дні.

Якщо ви хочете, щоб у вашій гортензії було якомога більше великих суцвіть, то підживлення просто необхідна. Це пояснюється тим, що в той час, коли макрофіт дає рясне цвітіння, вона одночасно закладає багато нових нирок для цвітіння в майбутньому році. Тому в цей період рослина потребує більше підгодівлі, так як одночасно працює на два фронти. Цвіте гортензія садова з початку червня по вересень.

В якості підгодівлі застосовують органічні і хімічні добрива. Зверніть увагу на їх склад. Від того, як ви виберете тип добрива, ви можете змінювати колір гортензії в залежності від Ph грунту.

Гортензія крупнолистная погано переносить морози, тому її обов'язково треба вкривати.

На відміну від інших видів, Макрофілія восени не обрізають - тільки зрізають відцвілі суцвіття. Це робиться для того, щоб не зламалися гілки від ваги снігу на суцвіттях. Якщо ви проведете повну обрізку, то можете отримати гарний зелений кущ, але зовсім без квітів.

Кущі слід тільки омолоджувати. Для цього навесні зрізається кожна четверта гілка, при цьому перевагу для видалення віддається поламаним і старим паросткам.

Дотримуючись цих умов, ви можете добитися приголомшливих результатів за кількістю, розміром і різноманітності відтінків кольорів.

Вирощування і догляд за гортензією садової або крупнолістной - вдячна праця, в результаті якого ви отримуєте долгоживущий кущ, який буде рясно цвісти досить тривалий час, причому дуже великими суцвіттями. Але якщо є бажання помилуватися красивими і якісними фотографіями квітів гортензії інших видів, перейдіть на сторінку нашої фото галереї, присвяченій гідрагеніі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама