Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гранат - чагарник з червоними плодами

  1. Гранат - це один з найкорисніших фруктів на землі.
  2. Використання граната в народній медицині
  3. Гранат в Україні
  4. Як виростити гранат в домашніх умовах?

Раїса Шевчук (с. Флорине Вінницькій області) в своєму листі цікавиться про деталі вирощування кімнатного граната. «З чого починати? - запитує наша читачка. - Чи буде взагалі такий гранат рости і плодоносити? »

Шановна Раїса!

Для початку давайте більш поглиблено познайомимося з цим дивовижним рослиною, яке в народі по праву називається «райське яблуко». Гранат або гранатник - чагарник з червоними плодами, які буквально нафаршировані соковитими зернятками рубінового кольору.

Гранат - це один з найкорисніших фруктів на землі.

Разом з тим, ця рослина не було однією з головних харчових культур (як, наприклад, фігове дерево або фінікова пальма), але завжди вважалося ознакою добробуту. Незліченні ягоди з зернятками всередині шанувалися у древніх народів як символи родючості.

Популярність граната пояснюється, перш за все, тим, що народи Близького Сходу не знали не тільки лимонів або ананасів, а й помідорів , огірків .

Сік граната є одним з компонентів «Гренадін». Це густий солодкий сироп темно-червоного кольору, який найчастіше використовують для приготування коктейлів і фарбування їх в червоний колір, також застосовують в якості підсолоджувача та натурального ароматизатора.

Використання граната в народній медицині

Квітучий кущ граната для тих же єгиптян мав велике значення. І не тільки через красу, а й з-за цілющого гранатового соку, яким запасалися на зиму, щоб потім лікувати хворих на анемію.

І не тільки через красу, а й з-за цілющого гранатового соку, яким запасалися на зиму, щоб потім лікувати хворих на анемію

сік граната

Вже тоді люди знали, що відвар з квітів цього чагарнику зміцнює шлунок, лікує ясна, а відвар з шкірки граната допомагає при опіках і запаленні. Народна медицина використовує всі частини цієї рослини.

Гранат в Україні

В Україні ще в середині XIX століття гранати були рідкісними і дорогими подарунками. В епоху пароплавів і залізниць на ринках стали все частіше з'являтися «райські яблука». Треба сказати, що вони далі Криму не "селилися». Виняток становив лише кімнатний гранат, дуже схожий на справжній, але тільки з дрібними листочками, квіточками і плодами.

Це карликова деревце останнім часом широко поширюється по всій Україні, поповнюючи колекцію домашніх рослин в еркерах і на підвіконнях.

Як виростити гранат в домашніх умовах?

Насмілимося запевнити і Раїсу Шевчук, і другіхнашіх читачів, які зацікавилися цим питанням, що зробити це цілком реально і нескладно.

  • Для початку обзавестися насінням .
  • З настанням лютому або березні візьміть універсальну ґрунтову суміш, посійте в неї насіння граната на глибину 0,5 см і полийте.
  • Ємність закрийте склом, витримуйте температуру 25-27 ° С.
  • Не хвилюйтеся, якщо насіння довго не сходять.
  • Для проростання їм потрібно від двох тижнів до двох місяців.
  • Після появи перших росточков чекаємо, поки вони зміцніють, і тільки потім (приблизно через місяць-півтора) пікіруємо молоді саджанці і розміщуємо їх в світлому місці.

Якщо ви зробили все правильно, то кімнатний гранат з насіння починає дуже швидко рости. Не виключено, що через кілька місяців з'являться перші бутони. Цвісти він може рясно, а ось зав'язувати плоди скромно. Кількість яблучок залежить від сили і потужності домашнього вихованця.

Кількість яблучок залежить від сили і потужності домашнього вихованця

Гранат в домашніх умовах

На початку і середині зими плоди дозріють, деревце скине листя і «піде» в зимову сплячку набиратися сил для майбутнього сезону. Тепер йому потрібна температура до 10 ° C.

У квітні кімнатний гранат прокинеться і зажадає світла і води. Сміливо починайте доглядати за карликовим деревцем, і воно віддячить вам смачними «райськими яблучками».

Вирощувати кімнатний гранат вчилася Любов СМАЖЕНЮК

«З чого починати?
Чи буде взагалі такий гранат рости і плодоносити?
Як виростити гранат в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама