Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хурма з кісточки в домашніх умовах

  1. Посадка хурми в домашніх умовах

Хурма - рослина, привезене до нас з Китаю і Японії. У нашій країні його можна зустріти в Краснодарському краї, і то в південній його частині. Рослина це на рідкість теплолюбна. хурму часто називають «сливою богів» за те, що в її складі є безліч вітамінів і інших корисних речовин. Крім того, її приголомшливий специфічний смак, а також приємний апетитний бурштиновий колір не залишать байдужим ні дитину, ні дорослого. Виявляється, це чудо-дерево можна виростити в домашніх умовах.

Хурма - рослина, привезене до нас з Китаю і Японії

Вирощування хурми з кісточки в домашніх умовах

  • Перш ніж розпочати вирощування хурми в домашніх умовах, необхідно подбати про якість насіння. Якість майбутнього насіння можна визначити за якістю плоду. Правильний плід - НЕ перемороженний і стиглий, а його шкірка не повинна бути пошкоджена. Щоб плід хурми дозрів остаточно, його необхідно деякий час потримати десь в теплі. Коли хурма дозріє, Ви можете з насолодою її з'їсти, залишивши кісточки безпосередньо для посадки.
  • Приготовлені для посадки кісточки хурми потрібно помістити на пару днів в розчин марганцівки. Ця процедура необхідна для того, щоб хурма не підхопив якесь захворювання. Вона має сильну чутливість до різного роду патогенних мікроорганізмів. Крім того, в процесі цієї процедури непридатні для посадки насіння спливають, що допоможе Вам не помилитися в правильному виборі насіння.
  • Як стимулятор росту для хурми можна використовувати сік алое , Який необхідно розвести у воді. На півсклянки води потрібно взяти 1 ч.л. соку алое. Якщо Ви більше довіряєте вже готовим продуктам, можете купити біорегулятор в магазині.
  • Для проростання насіння поміщають між шарами марлі, яку необхідно змочити в розчині води і алое. Марля з насінням поміщається в целофановий пакет. Пакет необхідно закрити так, щоб в ньому залишалося повітря. Однак процес проростання можна ще більше прискорити. Для цього пакет потрібно відправити на другу полицю холодильника (температура повинна бути близько 5-6 градусів). Протримати насіння в холодильнику потрібно близько 2 місяців. Верхню і бічні частини кісточок хурми можна потерти наждачним папером. Це також допоможе насінню швидше дати паростки.

Посадка хурми в домашніх умовах

  • Після того, як Ви підготували насіння, покладіть їх у неглибокий горщик ребром. Горщик має бути заповнений вологою сумішшю, що складається з піску і торфу. Насіння необхідно помістити в грунт на глибину не більше 1,5 см. Горщик зверху необхідно прикрити склом або целофаном і помістити його в тепле місце.
  • Поки горщик буде перебувати в теплі, грунт необхідно регулярно провітрювати і зволожувати. Як правило, через 2-3 тижні Ви зможете отримати перші паростки хурми. Маленьким ще не окріпнув паросткам потрібно допомогти позбутися важкої кісточки. Для того щоб провести цю операцію необхідно озброїтися ножицями і пінцетом і самостійно акуратно розкрити кісточку.

Для того щоб провести цю операцію необхідно озброїтися ножицями і пінцетом і самостійно акуратно розкрити кісточку

  • Коли у рослин з'являться перші два листочка, їх потрібно розсаджувати по окремих горщиках. Оптимальною величина горщика вважається, якщо в нього поміщається прикореневій кому і трохи грунту з боків і знизу. Якщо землі буде занадто багато, рослині може загрожувати закисание і поява кореневої гнилі. Маленьке рослина можна помістити під скляну банку. При цьому хурму потрібно не забувати обприскувати і провітрювати. Щоразу час знаходження рослини без банки необхідно збільшувати. Таким чином рослина звикає до навколишнього середовища. Через два місяці хурму необхідно пересадити у великий горщик, використовуючи метод перевалки.
  • Варто пам'ятати про те, що якщо Ви почали вирощувати хурму з кісточки в домашніх умовах, плодів Ви дочекаєтеся тільки через 7-8 років. Цвісти хурма починає в червні. Під час цвітіння рослина краще виносити на відкрите повітря для того щоб його запилюючи бджоли. Місце, де рослина буде знаходитися, має бути тихим і добре освітленим, вільним від прямих сонячних променів. З настанням зими, листя хурми опадають, і рослина переходить в стадію спокою. У цей період воно повинно знаходитися в темному місці при низьких плюсових температурах.
  • Грунт, в якій знаходиться ця рослина, можна присипати вологою тирсою. Якщо Ви залишаєте свою рослину на зиму в квартирі, не забудьте, що не слід допускати пересихання грунту і стебла. У період ранньої весни рослина способом перевалювання поміщають в горщик побільше, здійснюють полив і виставляють рослина в місце з достатньою кількістю світла. Пересаджувати хурму потрібно буде і надалі. Робити це необхідно раз в 3-4 року. Однак щороку необхідно міняти по 5-7 см верхнього шару грунту.
  • Крім того, не забувайте, що хурма - рослина, завезене до нас з тропіків. Не важко здогадатися, що воно вважає за краще світло, тепло і вологість. Щоб в домашніх умовах хурма виросла красивою і міцною, Ви повинні створити майбутньому деревцю комфортні умови. Постарайтеся забезпечити додаткове штучне освітлення рослині. Забезпечувати його подачу потрібно по 2-3 години вранці і ввечері. Також хурмі потрібно місце без протягів і помірний полив, який повинен здійснюватися регулярно.

Також хурмі потрібно місце без протягів і помірний полив, який повинен здійснюватися регулярно

Для хурми дуже важливо збагачення грунту, яке слід проводити кожні два місяці. Збагачення слід проводити за допомогою збалансованого мінерального комплексу з невеликим вмістом азоту, чергуючи його з органічними добривами.

Велику мальовничість деревце хурми придбає, якщо надати його кроні кулясту форму. Для придбання такої форми рослині, Вам необхідно прищипувати стовбурової втечу на висоті 30-50 см. У міру того, як буде збільшуватися розгалуження, необхідно буде залишити 2-3 найбільш сильних гілки і обмежити їх довжину до 20-40 см. Таким же чином слід вступити з паростками другого і третього порядків.

Читайте також:

Шляхом нескладних маніпуляцій по догляду за насінням хурми, а потім і за самим рослиною, Ви зможете виростити це прекрасне плодове дерево з кісточки у себе вдома. Спочатку хурма буде виконувати функцію декоративну рослину, а через кілька років принесе перші плоди.

Спеціально для LadySpecial.ru - Марі Матвіюк

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама