Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Імбир - вирощування на дачі

  1. особливості рослини
  2. різновиди
  3. вирощування імбиру
  4. підготовка кореня
  5. підготовка ґрунту
  6. посадка
  7. подальший догляд
  8. Висаджування у відкритий грунт
  9. Збір і зберігання врожаю
  10. Поради початківцям городникам

Невелика рослина, за зовнішніми ознаки трохи нагадує пагони бамбука, витончене і в той же час дуже корисне - це все можна сказати про імбир. Він з'явився на прилавках магазинів не так давно, але вже встиг завоювати велику популярність в якості гарного декоративного рослини, східної пряності, а також універсального лікарського засобу від деяких хвороб. Незважаючи на те, що батьківщиною імбиру є тропічні широти, він успішно вирощується в регіонах Росії з помірним кліматом. Щоб виростити імбир будинку, від вас не потрібно ніяких спеціальних навичок або знань, достатньо лише дотримувати деякі рекомендації - це допоможе вам. Детальніше про імбир - вирощування на дачі - і піде мова в даній статті. Невелика рослина, за зовнішніми ознаки трохи нагадує пагони бамбука, витончене і в той же час дуже корисне - це все можна сказати про імбир

Імбир - вирощування на дачі

Імбир - вирощування на дачі

Вирощування імбиру будинку і на дачі

Зміст покрокової інструкції:

особливості рослини

Імбир є багаторічним трав'янистим рослиною, що росте в Південній Азії. Вітчизняні городники полюбили цю рослину і займаються його вирощуванням у відкритому ґрунті або в тепличних умовах.

Вітчизняні городники полюбили цю рослину і займаються його вирощуванням у відкритому ґрунті або в тепличних умовах

імбир

Рослина має мочковатую придаткових кореневу систему, а підземний втеча імбиру виглядає як звичайний корінь. Прикрашають його зелені надземні пагони в поєднанні з додатковими коренями. Люди роблять різні лікарські засоби і прянощі з кореневої частини імбиру. Стебло має округлу і прямостоящих структуру, прикрашений подовженими міжвузлями. Листя має ланцетовидной формою, росте цільної. Верхівкова частина кожного листа має загострену форму, а підстава - серцевинний.

Крім того, імбир з давніх-давен славиться як ліки

різновиди

Імбир практично не зростає в дикій природі, тому в основному його вирощують вручну (в саду, в теплиці, на городі і так далі). Для цієї мети існують різні види і сорти рослини, кожен з яких має свої переваги і недоліки. Наприклад, види імбиру можуть відрізнятися по регіону вирощування ( «Бразильський», «Ямайський», «Африканський», «Індійський» і «Китайський»).

Наприклад, види імбиру можуть відрізнятися по регіону вирощування ( «Бразильський», «Ямайський», «Африканський», «Індійський» і «Китайський»)

Імбир, як він росте і цвіте

Імбир, як він росте і цвіте

вирощування імбиру

Також існує чимало видів залежно від кольору зрізу і шкірки. Серед них виділяють «Малиновий», «Жовтий», «Зелений», «Чорний», «Білий» та інші. Можуть зустрічатися і такі рідкісні представники даної культури, як імбир з фіолетовими або синіми прожилками. Городникам буде, з чого вибирати, до того ж сорту імбиру можуть і за ароматом відрізнятися. Деякі сорти можуть пахнути гасом, свіжоскошеної травою або навіть кавуном. Варто згадати і форму коренів, по якій рослини теж класифікуються (плескаті, витягнуті, округлі і так далі).

Деякі з видів імбиру

вирощування імбиру

Не забувайте, що імбир - це теплолюбива рослина. Це потрібно враховувати при вирощуванні. Дозрівання кореня в грунті може тривати близько 9-10 місяців, тому деякі думають, що у відкритому грунті культуру не можна виростити в середній смузі. З цією метою потрібно опалювальна теплиця , Хоча дачники частіше вирощують культуру в горщиках, після чого пересаджують в грунт. Головне - створити оптимальні умови для росту рослини.

Головне - створити оптимальні умови для росту рослини

Вирощування імбиру в домашніх умовах

підготовка кореня

Не знаєте, де можна дістати корінь імбиру для посадки? У будь-якому магазині вашого міста. Але при виборі віддавайте перевагу корінцях з гладкою і глянсовою поверхнею, а переморожені або сухі коріння обходьте стороною - вони все одно не проросте. Імбирний корінь, який можна садити, повинен бути з нирками (на зразок вічко у картоплі), мати гладеньку шкірку, а також бути свіжим.

Імбирний корінь, який можна садити, повинен бути з нирками (на зразок вічко у картоплі), мати гладеньку шкірку, а також бути свіжим

Підготовка кореня імбиру

На замітку! Рекомендується замочувати корінь імбиру перед посадкою в теплій воді приблизно 1,5-2 години. Ця процедура прискорить зростання нирок. Якщо на корені присутні пошкодження або зрізи, то їх обов'язково потрібно ретельно висушити і обробити деревним вугіллям. Для цього скористайтеся звичайною серветкою, промокнув нею уражені ділянки кореня.

підготовка ґрунту

Для імбиру потрібно живильний грунт, що містить фосфор. Також необхідний дренаж, інакше рослина постраждає від вогкості. Для приготування грунтової суміші потрібно змішати 1 частину глини і 3 частини торфу. Але займатися приготуванням суміші захоче далеко не кожен дачник, тому в якості альтернативи можна використовувати готову грунтову суміш для овочів. Знайти її можна в будь-якому магазині для городників.

Знайти її можна в будь-якому магазині для городників

підготовка ґрунту

посадка

Раніше моряки не розлучалися з цією рослиною, вирощуючи його в горщиках. Це дозволяло захиститися від цинги в довгих морських походах, адже імбир вони використовували як протиотруту. Зараз люди теж вирощують імбир у себе вдома. Як правило, спочатку корінь садиться в невеликі контейнери, а потім пересідає у відкритий грунт. Процес посадки нескладний, потрібно лише дотримуватися деякі рекомендації. Нижче наведена покрокова інструкція по посадці.

Нижче наведена покрокова інструкція по посадці

Як відбувається процес посадки

Таблиця. Інструкція по посадці імбиру в горщик.

Кроки, фото Опис дій
Кроки, фото Опис дій

крок перший

Підготуйте контейнер для посадки імбиру. Для цього можна використовувати невеликий горщик, на дні якого обов'язково виконайте кілька маленьких отворів. Вони потрібні для вбирання вологи і вентиляції повітря (щоб рослина не задихнулося).
Підготуйте контейнер для посадки імбиру

крок другий

Засипте на дно горщика трохи дренажу. В даному випадку використовується висушена кора мандаринів. Можна використовувати яєчну шкаралупу, кору дерев або пінопласт - все залежить від ваших уподобань. У будь-якому випадку, необхідно забезпечити доступ повітря до коріння імбиру.
Засипте на дно горщика трохи дренажу

крок третій

Насипте невеликий шар перегною для харчування рослини. Також деякі дачники використовують сушений чай, змішаний з кавою, але це необов'язково.
Насипте невеликий шар перегною для харчування рослини

крок четвертий

Заповніть горщик приблизно на 80% грунтової сумішшю, покупної або приготовленої власноруч. Якщо в суміші будуть потрапляти невеликі камінчики, грудочки або гілки дерев - приберіть їх.
Заповніть горщик приблизно на 80% грунтової сумішшю, покупної або приготовленої власноруч

крок п'ятий

Чи не засинаючи грунтову суміш до краю горщика, помістіть туди корінь імбиру. Поглибити наполовину в грунт, після чого заповнити контейнер повністю, злегка утрамбувати грунт пальцями.
Чи не засинаючи грунтову суміш до краю горщика, помістіть туди корінь імбиру

крок шостий

Помістіть горщик з коренем імбиру в ємність зі сніговою водою приблизно на 5-10 хвилин. Це дозволить грунті повністю просочитися вологою. Після цього поставте рослину на підвіконня для проростання.

подальший догляд

Для активного розвитку імбир необхідно регулярно поливати. Але робіть це акуратно, оскільки рослина не дуже любить перезволожених грунт. Виконуйте полив у міру висихання грунту, використовуючи невеликі порції води.

Виконуйте полив у міру висихання грунту, використовуючи невеликі порції води

полив імбиру

Підживлення бажано вносити двічі в тиждень - це поліпшить зростання культури, так як імбир непогано відгукується на внесення різних добавок. Обов'язково дотримуйтесь інструкції виробника, щоб не нашкодити рослині.

імбир проростає

На замітку! У весняний період бажано здійснювати підживлення азотними добривами. Найкраще з цією метою справляється аміачна селітра. В кінці літа і початку осені використовуйте вже не азотні, а калійні підгодівлі. Для цього підійде калимагнезия - трикомпонентна мінеральна добавка, яка використовується городниками при вирощуванні різних культур.

Бажано удобрювати рослина саме в такому порядку - внесення калію прискорить ріст кореневої системи, а додавання азоту послужить джерелом додаткового харчування для листя імбиру.

Бажано удобрювати рослина саме в такому порядку - внесення калію прискорить ріст кореневої системи, а додавання азоту послужить джерелом додаткового харчування для листя імбиру

внесення добрив

Важливо! При вирощуванні імбиру не обов'язково вибирати сонячну сторону, оскільки ця рослина не дуже вимогливо до світла. При вирощуванні в горщиках ви можете використовувати і підвіконня з північного боку. Зрозуміло, звичайно городники все одно мають імбир на добре освітлених місцях, щоб прямі сонячні промені змогли висвітлювати і зігрівати рослина.

Висаджування у відкритий грунт

Варто відзначити, що якщо ви плануєте зайнятися вирощуванням імбиру на відкритій ділянці, то для цього вам буде потрібно не менше 10 пророщених корінців рослини. В іншому разі не буде сенсу витрачати свій час на догляд за одним-єдиним кущиком. Тому висаджуйте в горщики відразу кілька коренів імбиру.

Тому висаджуйте в горщики відразу кілька коренів імбиру

Вирощування імбиру в відкритому грунті

При виборі місця для посадки віддавайте перевагу напівзатінених ділянкам, але добре висвітлюються сонячними променями. Якщо грунт має непогані дренажні властивості і є повітропроникним, то рослина з горщиків можна висаджувати без попереднього удобрення грунту. В іншому випадку необхідно використовувати спеціальну грунтову суміш. Для цього може підійти та, яку ви використовували при вирощуванні імбиру в домашніх умовах.

На замітку! Щоб висадити рослини у відкритий грунт, виройте невеликі ямки, глибина яких не більше 25 см. Викладіть невеликі камінчики на дно ямки - це буде дренаж. Товщина дренажного шару - 2 см. Зверху насипте трохи піску (приблизно такий же шар). Лише після піску в ямку можна додавати грунтову суміш.

Для повного визрівання посадженого кореня імбиру буде потрібно не менше 6 місяців, хоча при вирощуванні в умовах середньої смуги на це піде близько 9 місяців. Коли сильно пожовкле листя імбиру почнуть поступово відмирати, можна приступати до викопування корінців. Як правило, цей процес починається в першій половині осені.

Вирощування імбиру в відкритому грунті. фото

Збір і зберігання врожаю

В умовах клімату південних країн, де висока температура повітря тримається цілий рік, про дозріванні плодів імбиру говорять їх висихають і жовтіють листя, які поступово починають в'янути. Але, незважаючи на висихають листя, коренева система рослини як і раніше залишається сильною і соковитою, так як встигла накопичити багато сил. Такий імбир має насичений і гострим смаком. Але необов'язково викопувати повністю дозрілі коріння, адже молоді кореневища мають особливий смак, відрізняється своєю ніжністю.

Але необов'язково викопувати повністю дозрілі коріння, адже молоді кореневища мають особливий смак, відрізняється своєю ніжністю

зберігання імбиру

Наприклад, жителі Таїланду приступають до збору врожаю в другій половині листопада, але якщо говорити про регіони Росії, то збирати коріння імбиру люди починають, коли кореневище вже не може рости більше з-за несприятливих погодних умов. Крім коренів, в їжу також можуть використовуватися і невеликі проростки імбиру, за зовнішнім виглядом нагадують звичайний олівець. Використовуються лише молоді проростки, адже їх смак трохи схожий на островатий мандарин.

Для зберігання імбиру потрібен льох, де температура не падає нижче + 4 ° C. Це стосується зберігання в умовах без холодильника. Якщо такий на вашій дачі є, то, зрозуміло, корінь потрібно тримати в ньому. Просто виставте потрібну температуру. Бажано перед тим, як покласти імбир в холодильник, помістити його в паперовий пакет або просто загорнути в газету.

Бажано перед тим, як покласти імбир в холодильник, помістити його в паперовий пакет або просто загорнути в газету

Імбир загортається в папір

Імбир загортається в папір

Підійде і паперовий пакет

Поради початківцям городникам

При вирощуванні імбиру на дачі вам можуть допомогти наступні рекомендації:

  • імбир боїться протягів і вітру, тому його потрібно захистити від них;
  • при вирощуванні на підвіконні регулярно обприскуйте рослина з пульверизатора;
  • не рідше ніж 4 раз в місяць розпушуйте грунт;
  • при підгодівлі постійно чергуйте різні види добрив;
  • з початку жовтня максимально скоротіть кількість поливів;
  • як тільки листя почнуть підсихати і опадати, приступайте до збору врожаю. Після викопування коренів імбиру їх потрібно 1-2 дні сушити на сонці;
  • для зберігання кореневищ потрібен холод - не забувайте про це.

Через прохолодного клімату вирощені корінці будуть трохи відрізнятися своїм розміром від магазинних. Це нормально, тому не поспішайте засмучуватися через «поганий» урожай.

Відео - Посадка імбиру на дачі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама